[Lyra] Pin y Pon

snakeyes08

RetroActive
Joined
26 Φεβ 2009
Μηνύματα
339
Αντιδράσεις
118
Θυμάται κανείς αυτά τα μικρά ανθρωπάκια στα 80s;

pin-y-pon-1986.jpg


Όταν τα βρω, θα προσθέσω φωτό κι απ' τα δικά μου
 
Βασικά είχα ανοίξει και εγώ θέμα παλιότερα για τα pin y pon και έψαχνα photos από τα sets,αλλά αφού θες να βάλεις photos καλά έκανες και το άνοιξες!!τα συγκεκριμένα τα έβγαζε η LYRA Greece,που έβγαζε και αρκετά playmobil!Υπήρχαν και σαν δωράκι στα παγωτά!Τα sets πάντως ήταν πολύ λίγα,έχω μερικά ανθρωπάκια pin y pon στη βιβλιοθήκη μου!
 
Μερικές φωτογραφίες , να τα θυμηθούμε καλύτερα!







 
Η κοπελα μου εχει πολλα απο δαυτα
 
Ήταν πολύ γλυκούλια. Για πρώτη φορά απέκτησα στα 6 μου.

Η μάνα μου φοβόταν να μου πάρει σε μικρότερη ηλικία,

γιατί δεν ηταν λίγες οι φορές που "έτρωγα" τα ίδια μου τα παιχνίδια!

(βλ. thread "Μπάμπουσκα" )
 
Πολύ κοριτσίστικα όμως!Οι φιγούρες εντάξει,αλλά πολύ ροζ η συσκευασία!
 
and more...

και επιπλεον
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ηταν η χαρακτηριστική μυρωδιά του πλαστικού της el greco!
 
Πολύ όμορφα και τα pin y pon!
 
Ζήλεψα από τη mytinyworld (είχα κι εγώ αυτό το προβατάκι!) και βάζω και τα δικά μου Pin y Pon (από τη Lyra, εκτός από τα δύο πάνω πάνω)! ιδού ο νερόμυλος λοιπόν!
 
Πολύ ωραία,αν και κοριτσίτσικα!Ήταν τα "θηλυκά playmobil" τη στιγμή που τα playmobil που έβγαζε η Lyra ήταν καθαρά για αγόρια!
 
thebest20, δεν έχεις κι άδικο. Ήταν λίγο... "γλυκούλικα" γι' αγόρια, αν κι απ' ό,τι θυμάμαι και με τα Playmobil και με τα Pin y Pon παίζαμε όλα τα παιδάκια (εγώ τουλάχιστον είχα κι απ' τα δύο :p ).

Αναστασία μου πολύ όμορφα είναι και τα δικά σου! (Μα γιατί συνέχεια ποστάρω παράλληλα με κάποιον άλλο σήμερα? :p )
 
Επ! τα playmobil δεν ήταν για αγόρια μόνο! Επαιξα με αυτά πολύ πριν πιάσω την ΒΙΒΙ ΒΟ στα χέρια μου! Κόρίτσια, τέλεια τα pinponάκια σας!
 
mytinyworld είπε:
Επ! τα playmobil δεν ήταν για αγόρια μόνο! Επαιξα με αυτά πολύ πριν πιάσω την ΒΙΒΙ ΒΟ στα χέρια μου! Κόρίτσια, τέλεια τα pinponάκια σας!
Και εγω Mytinyworld!!!!!! Ωρες ατελειωτες παιχνιδιου με τα playmobil!!!!! Την ΒΙΒΙΒΟ και την Barbie ουτε που τις ηξερα τοτε!!!!! :D :D:D

Fraoulitsa ειναι σουπερ ο νερομυλος!!!!
 
εχω κανα 2-3 πακετακια τα οποια θα τα δωσω καποια στιγμη και εδω μεσα απο αγγελια οποτε υπομονη λιγακι για οσους ενδιαφερονται γιατι θα βαλω καποια πολυ συλλεκτικα κομματια γενικα!!
 
Ήρθε η ώρα λοιπόν σιγά σιγά να πλουτήσουμε αυτό το thread με φωτογραφίες..!!!

Να πούμε λοιπόν ότι τα "ΠΙΝ ΠΟΝ" κατά την Ισπανική εταιρεία FAMOSA, "PIN Y PON", κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα από την LYRA και ήταν made in Greece και έκαναν αρκετά μεγάλη επιτυχία..!!!Τα κουτιά αναγράφουν την ημερομηνία 1984...!

Είναι ένα είδος PLAYMOBIL, το οποίο λόγω ίσως του χρώματος του κουτιού-ροζ-, έφερνε σε κοριτσίστικο, παρ όλα αυτά είχε την ίδια λογική με τα playmobil, απευθυνόταν και σε αγόρια και σε κορίτσια, αν και τελικά μάλλον κορίτσια έπαιζαν με αυτά..!!

Τα ανθρωπάκια ήταν δύο..!! Η Πιν, ο Πον και σε ορισμένα πακέτα(4 για την ακρίβεια) περιεχόταν το μωρό τους ο Πινπονίτο..!

Ο κόσμος τους μεγάλος και τα κουτιά(τα σετ) που κυκλοφορούσαν ακόμη πιο πολλά..!!!

Κάθε κουτί είχε και έναν τίτλο και θα προσπαθήσω να τον αναγράφω σε όσα μπορώ να δώ, γιατί πολλά τα έχω καταχωνιασμένα σε ντουλάπες..!

Θα ξεκινήσουμε από τα μικρά πακετάκια (κουτάκια)...

Ας ανακαλύψουμε σιγά σιγά τον κόσμο τους..!!!


Η Πιν κι ο Πον


picture.php


Η Πιν με άνθη και φρούτα

picture.php


Κηπουρός

picture.php


Αγρότισσα με κότες

picture.php


Ο Πον με τον σκύλο του

picture.php
 
Πίσω
Μπλουζα