MAME arcade cabinet ερωτήσεις

Και ναι λοιπόν, ώρα για ένα ακόμα updateβ¦.

Αφου ειχα αφησει τα παντα στην ακρη για μερικες μερες, για να ξεθωλωσω, αρχισα και παλι το διαβασμα μπας και καταλαβω τι συμβαινει αλλα απ'οτι φαινεται, το πιο σημαντικο σε τετοια πραγματα ειναι η βοηθεια απο ανθρωπους που εχουν παθει τα ιδια και ξερουν. Ύστερα από τηλεφωνική συνομιλία με τον subzero79 (προτείνω να τον λέμε απλα γκουρου από εδώ και περα), και αφου εκανα εγκατασταση τους official drivers ATI 9.2 χωρις το CCC και ετρεξα το Soft15KHz, προτεινε να συνδεσω μια κανονικη TFT στην καρτα γραφικων και να κανω primary monitor το secondary και μετα να συνδεσω το arcade monitor πανω.

Το αποτελεσμα είναι ο Η/Υ να ξεκιναει και να εχω εικονα εως και την επιφανεια εργασιας σε περιβαλλον Windows. H εικονα είναι ΤΕΛΕΙΑ σε αναλυση 320χ240 και καλη σε 640χ480.

Αμεσως μετα, εβαλα μια παλια εκδοση ΜΑΜΕ (0.68) για να δω πως θα παιζει αλλα τζιφος. Όλα χαλια ηταν. Ψαχνοντας ειδα ότι χρειαζονται κατι ρυθμισεις στο ΜΑΜΕ.ΙΝΙ. Τις εκανα αλλα και παλι παπαλα. Μετα διαβασα ότι υπαρχει ένα προγραμμα από Ultimarc που τρεχει και φτιαχνει για κάθε παιχνιδι την σωστη αναλυση στο ΜΑΜΕ αλλα τελικα πριν κανω αυτό αλλαξα την εκδοση του ΜΑΜΕ με την 0.96 και με τις ιδιες ρυθμισεις στο ΙΝΙ αρχειο, ΟΛΑ ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΕΛΕΙΑ!!!!!

Αμεσως μετα MAXIMUS ARCADE, φτιαξιμο ρυθμισεων μεσα σε 5 λεπτα και πλεον εχω ένα ηλεκτρονικο που ξεκιναει και φορτωνει από μονο του τη λιστα με τα αγαπημενα μου παιχνιδια του ΜΑΜΕ και παιζουν όλα φανταστικα!!!!

Το μονο κακο είναι ότι λογω ΠΑΥΠΑΛ δεν εχω μοχλους και κουμπια και παιζω με πληκτραβ¦

Κάθε πρωι και βραδυ θελω να το αναβω για να βλεπω τι ωραια που φορτωνει τα παντα και τι ομορφα που φαινονται όλα σε αυτή την οθονη. Εχω τρελαθει εντελως!!! ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ!!! Δηλαδη αν μπουν τα ηχεια και φτιαξω και το control panel τοτε μαλλον με βλεπω να χωριζω!!! ΘΕΛΩ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΓΙΑΤΡΟ!!!

image002.jpg

image003.jpg

image004.jpg

image005.jpg

image006.jpg
 
Μπραβο wratchchild!!Συγχαρητηρια και στoν subzero79 για την βοηθεια!!Μοχλους μπορεις να βρεις και σε ελληνικα eshop και οταν φυγει το cc τους αλλαζεις..
 
Ακόμα ένας άρρωστος στο κλαμπ :D

Καλόπαικτη wrathchild_78
 
Εγω δεν θα σε πω καλοπαικτη και τα τετριμμενα γιατι αυτα ενοουνται και φυσικα και θα την λιωσεις αφου μπηκες στον κοπο να την φτιαξεις.Αυτο που θα σε πω ομως φιλαρακι ειναι να μην βγαλεις ποτε το σημα του 1999 που εχει πανω αριστερα.Ναι ρε αυτη ειναι καμπινα με τα ολα της μονο και μονο γιαυτο το σημα ολα τα αλλα δεν με νοιαζουν :thumbup: Εχω την καμπινα που επαιζα μια ζωη την πηρα απο το ιδιο μαγαζι με σπασιματα απο της κλωτσιες με καψιματα απο τα τσιγαρα και δεν διορθωσα τιποτα γιατι ετσι την θελω αλλα 100% ολοκληρωμενη δεν ειναι γιατι πολυ απλα λειπει αυτο το σηματακι.Μην το βγαλεις ΠΟΤΕ.
 
Σας ευχαριστω αν και εχει ακομα λιγο δρομο μεχρι να θεωρηθει 100% τελειωμενη.

Η συγκεκριμενη καμπινα ειναι μια απο αυτες που επαιζα 20-25 χρονια πριν και αυτος ειναι ο λογος που ειμαι τοσο συναισθηματικα δεμενος. Πανω εχει χαραγμενο με σουγια τα αρχικα Χ.Μ. που τα εχει κανει ενα παιδι που ξερω. Εχει μικροκαψιματα και φυσικα γρατζουνιες πολλες αλλα δεμε νοιαζει διοτι ετσι εχει μεγαλυτερη αξια για μενα. Το αυτοκολλητο του υπουργειου ΦΥΣΙΚΑ και δε θα βγει. Σκεφτομουν μαλιστα το bezel που θα φτιαξω να το κοψω στο σημειο που ειναι το αυτοκολλητακι ωστε να συνεχισει να φαινεται.

Εφοσον metalcandyman ειναι τοσο σημαντικο για σενα, μπορω να σου στειλω ενα απο τα αλλα δυο τζαμια που εχω που εχουν και αυτα το ιδιο αυτοκολλητο (αν και φοβαμαι για το αν θα φτασει ενα κομματι).

Τα επομενα βηματα ειναι:

1. control panel

2. bezel

3. Ηχεια

4. στηριγματα πληκτρολογιου/ποντικιου

Για τα ηχεια εχω σκεφτει κατι που ειναι λιγο τραβηγμενο για καποιους αλλα για οσους εχουν οικογενεια ειναι must. Θα σας το δειξω οταν ερθει η ωρα.

Συντομα θα ανεβασω και βιντεο του startup της καμπινας και μεχρι να ερθει σε play ready κατασταση
 
Ωραιος φιλε κ γω στην ιδια κατασταση ειμαι με σενα ιδια καμπινα κ δυο παιδια βεβαια ειναι μικρα αλλα στο μελλον το πρωτο πραγμα που θα παιξουν ειναι στη καμπινα κ οχι νεοτερες κονσολες χαχα καλοπαιχτη φιλε μου κ καλα ξενυχτια ξερω τι σου λεω...
 
Έτσι, σχεδόν όλοι αυτές τις καμπίνες έχουμε. Με αυτή την σκούρα επένδυση στα ξύλα που μοιάζει κάπως με μάρμαρο. Χωράνε μέσα σε σπίτια λίγο πιο εύκολα από τις κανονικές καμπίνες λόγο μεγέθους. Βέβαια άλλη φάση να παίζεις pacman σε αυτές και άλλη να παίζεις στη γνήσια καμπίνα. Πάντως και αυτές την κάνουν τη δουλειά τους μια χαρά.
 
Καλόπαικτη wrathchild_78 :thumbup:

Συγχαρητηρια και στoν subzero79 για την βοηθεια!! :headbangdude:
 
καλημερα σε ολους,

απο τη στιγμη που τελειωσα με συνδεσεις Η/Υ - οθονης, εχω ηρεμησει καπως μια και το capital control μας εχει καθηλωσει απο αγορες του εξωτερικου (ετσι τουλαχιστον νομιζα, διοτι τελικα βρηκα ακρη). Ετσι αρχισα να κανω μια ερευνα αγορας απο γνωστα μαγαζια και εφτιαξα ενα excel οπου φαινονται ΤΡΑΓΙΚΕΣ διαφορες στις τιμες για ακριβως το ιδιο προιον!!! Σκοπος ειναι να παραγγειλω το καθε αντικειμενο απο το πιο φτηνο μαγαζι.

Να σημειωθει οτι δεν κανω ουτε διαφημιση ουτε κατι αλλο. Δε θελω να δημιουργησω κανενα προβλημα. Αν μου επιτραπει, μπορω να το ανεβασω να δειτε και εσεις απο που συμφερει να αγορασεις τι. Επισης εχω εμπειρια απο την εξυπηρετηση σε 2 ελληνικα μαγαζια. Θα ηθελα, αν παλι μου επιτραπει, να διηγηθω την εμπειρια μου ωστε να ξερουν και αλλοι τι να περιμενουν. Ολα αυτα εχουν σκοπο απλα να ενημερωσουν. Ειμαι υπερμαχος της αληθειας και της αντικειμενικοτητας και πιστευω οτι πρεπει ολα να λεγονται επωνυμα για τα μαγαζια, και τα καλα και τα κακα.

Παμε λοιπον και σε μερικες αποριες:

1. Τα νανακια μου εχουν παγκο κουζινας σαν βαση για τα χειριστηρια. Βρηκα κατα 95% ενα ιδιο ξυλο που θα τρυπηθει με βαση το νεο layout που θα φτιαχτει. Το προβλημα ειναι οτι ειναι χοντρο σαν ξυλο και ετσι ολα τα κουμπια πρεπει να εχουν αρκετο σπειρωμα. Τετοια ομως δε βγαζουν οι sanwa/seimitsu παρα μονο η ultimarc και μονο σε 30χιλ. Σε 24χιλ που ψαχνω για βοηθητικα πληκτρα που θα βρω;; Εχει κανεις ιδεα;;

2. Κανοντας μια ερευνα αγορας σε χαρακτηριστικα/τιμες στα joystick, κατεληξα στo Seimitsu LS-40. Αν το εχω καταλαβει σωστα, θα ΠΡΕΠΕΙ να χρησιμοποιησω και το SS Mounting plate λογω παχους ξυλου, σωστα;

3. Ψαχνοντας τις καλωδιωσεις, και συγκεκριμενα τα daisy chain harness, παρατηρησα οτι ναι μεν τα κουμπια που θα παραγγειλω εχουν ολα 2,8χιλ ακροδεκτη αλλα τα χειριστηρια εχουν 4,8χιλ. Τι κανω σε αυτη την περιπτωση;; Θα πρεπει να χαλασω την ηδη ετοιμη πλεξουδα για τα 4 connections του Seimitsu;

4. Γενικα, εχει καποιος να προτεινει κατι αλλο σε Joystick; Ειμαι ανοιχτος σε προτασεις.

Υ.Γ. Βρηκα ακρη για αγορες μεσω θειας μου που βρισκεται στην Αγγλια και εχει λογαριασμο στην Ελλαδα. Παραγγελνω και πληρωνει εκεινη. Υστερα μεταφερω το ποσο στον λογαριασμο της στην Ελλαδα και ολα καλα. Εκεινη μου στελνει τα πακετα και ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι!!!
 
wrathchild_78 είπε:
καλημερα σε ολους,
απο τη στιγμη που τελειωσα με συνδεσεις Η/Υ - οθονης, εχω ηρεμησει καπως μια και το capital control μας εχει καθηλωσει απο αγορες του εξωτερικου (ετσι τουλαχιστον νομιζα, διοτι τελικα βρηκα ακρη). Ετσι αρχισα να κανω μια ερευνα αγορας απο γνωστα μαγαζια και εφτιαξα ενα excel οπου φαινονται ΤΡΑΓΙΚΕΣ διαφορες στις τιμες για ακριβως το ιδιο προιον!!! Σκοπος ειναι να παραγγειλω το καθε αντικειμενο απο το πιο φτηνο μαγαζι.

Να σημειωθει οτι δεν κανω ουτε διαφημιση ουτε κατι αλλο. Δε θελω να δημιουργησω κανενα προβλημα. Αν μου επιτραπει, μπορω να το ανεβασω να δειτε και εσεις απο που συμφερει να αγορασεις τι. Επισης εχω εμπειρια απο την εξυπηρετηση σε 2 ελληνικα μαγαζια. Θα ηθελα, αν παλι μου επιτραπει, να διηγηθω την εμπειρια μου ωστε να ξερουν και αλλοι τι να περιμενουν. Ολα αυτα εχουν σκοπο απλα να ενημερωσουν. Ειμαι υπερμαχος της αληθειας και της αντικειμενικοτητας και πιστευω οτι πρεπει ολα να λεγονται επωνυμα για τα μαγαζια, και τα καλα και τα κακα. (...)
Κάποια στιγμή, σε κάποιο θέμα όπου υπήρχαν πολύ κακές κριτικές για μια εταιρεία του χώρου, μας ήρθε μια ωραία πρωΐα ένα ωραιότατο mail κι εμμέσως πλην σαφώς, μας κατηγορούσε για συκοφαντική δυσφήμιση. Οπότε εδώ κι αρκετά χρόνια επιθυμούμε να μην αναφέρεται ονομαστικά καμία εταιρεία είτε πρόκειται για καλό, είτε για κακό.

Στο μεν κακό, διότι μπορούν άνετα να μας κάνουν μια μήνυση και να είναι όλη δική μας (και δεν θέλουμε άλλες, ευχαριστούμε!!!)

Στο δε καλό, διότι κάποιοι μπορούν να πουν ότι έχουμε όφελος και χρηματιζόμαστε για να επιτρέπουμε τη διαφήμισή τους (που φυσικά δεν ισχύει)

Ωστόσο, επειδή η κίνηση είναι αξιόλογη, αν μπορείς βάλε τις τιμές χωρίς τα ονόματα μαγαζιών.

Π.χ. Μοχλοί

Κατάστημα Α = 5 ευρώ

Κατάστημα Β = 7 ευρώ

Κατάστημα Γ = 35 ευρώ

κτλ...

Σε περίπτωση που κάποιος θελήσει πληροφορίες, μπορεί να σου στείλει ένα προσωπικό μήνυμα και να σε ρωτήσει ποια είναι τα καταστήματα στα οποία αναφέρεσαι - εκεί δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Θέμα υπάρχει μόνο όταν υπάρχουν αναρτημένες σε δημόσιο ταμπλώ κριτικές. Ελπίζω να σε κάλυψα! :)
 
D@redevil είπε:
Ωστόσο, επειδή η κίνηση είναι αξιόλογη, αν μπορείς βάλε τις τιμές χωρίς τα ονόματα μαγαζιών.

Π.χ. Μοχλοί

Κατάστημα Α = 5 ευρώ

Κατάστημα Β = 7 ευρώ

Κατάστημα Γ = 35 ευρώ

κτλ...
ενταξει κατανοω οτι υπαρχει μια δυσκολια στο να εκφερω γνωμη για μαγαζια. Μην την πληρωσουμε κιολας εδω στο φορουμ. Σε οτι αφορα το συγκριτικο τιμων ομως δε θεωρω οτι υπαρχει καποιο θεμα ομως διοτι οι τιμες ειναι σε κοινη θεα στο site της καθε εταιρειας και αρα εγω απλα βαζω τις τιμες διπλα διπλα. Δεν πιστευω δηλαδη οτι εχει καποιος βαση ωστε να μας κατηγορησει. Θα συμμορφωθω παρολαυτα και θα καλυψω τα ονοματα.

Σε λιγο θα το ανεβασω σε φωτο

ιδου

PRICE COMPARISON.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βλέπω πως οι τιμές έχουν μεγάλη διαφορά σε αρκετά πράγματα!
 
ναι ειδικα στο IPAC2 αλλα και στα κουμπια!

Επισης, η ετοιμη καλωδιωση για το daisy chain εχει τρελη διαφορα απο μαγαζι σε μαγαζι
 
Ωραίος wrath !!! ;)
 
Μπραβο κ απο εμενα!!!
 
σας ευχαριστω! Ηταν λιγο χρονοβορο αλλα νομιζω αξιζε τον κοπο.

επειδη καποιες αποριες μου κατεληξαν στο τελευταιο ποστ της προηγουμενης σελιδας και αρκετοι δε θα τις ειδαν, λεω να τις ξαναποσταρω εδω αν μου επιτρεπετε:

1. Τα νανακια μου εχουν παγκο κουζινας σαν βαση για τα χειριστηρια. Βρηκα κατα 95% ενα ιδιο ξυλο που θα τρυπηθει με βαση το νεο layout που θα φτιαχτει. Το προβλημα ειναι οτι ειναι χοντρο σαν ξυλο και ετσι ολα τα κουμπια πρεπει να εχουν αρκετο σπειρωμα. Τετοια ομως δε βγαζουν οι sanwa/seimitsu παρα μονο η ultimarc και μονο σε 30χιλ. Σε 24χιλ που ψαχνω για βοηθητικα πληκτρα που θα βρω;; Εχει κανεις ιδεα;;

2. Κανοντας μια ερευνα αγορας σε χαρακτηριστικα/τιμες στα joystick, κατεληξα στo Seimitsu LS-40. Αν το εχω καταλαβει σωστα, θα ΠΡΕΠΕΙ να χρησιμοποιησω και το SS Mounting plate λογω παχους ξυλου, σωστα;

3. Ψαχνοντας τις καλωδιωσεις, και συγκεκριμενα τα daisy chain harness, παρατηρησα οτι ναι μεν τα κουμπια που θα παραγγειλω εχουν ολα 2,8χιλ ακροδεκτη αλλα τα χειριστηρια εχουν 4,8χιλ. Τι κανω σε αυτη την περιπτωση;; Θα πρεπει να χαλασω την ηδη ετοιμη πλεξουδα για τα 4 connections του Seimitsu;

4. Γενικα, εχει καποιος να προτεινει κατι αλλο σε Joystick; Ειμαι ανοιχτος σε προτασεις. Πειτε την αποψη σας για οτι κρινετε οτι μπορει να βελτιωθει
 
1) Και πρέπει να βάλεις πάλι τόσο χοντρό ξύλο?

2) Τι ακριβώς κάνει αυτό?

3) Μια σκέψη για να μην χαλάσεις την έτοιμη πλεξούδα είναι να πάρεις αυτά http://www.cable-jointing.com/products/cembre-disconnect-terminals-pre-insulated-halogen-free-rf-f-bf-f-gf-f-0 να τα κουμπώσεις στην πλεξούδα και από αυτά να τραβήξεις καλώδιο με ακροδέκτη 4,8 χιλ στα χειριστήρια. Cembre-Insulated-Disconnect-Terminals-Halogen-Free-Terminals-RF-M-BF-M.jpg
 
1. αν δεν ειναι τοσο χοντρο τοτε δε θα ερθει στο σωστο σημειο επαφης με το τζαμι και θα φαινεται ασχημο. Δεν ξερω πως αλλιως να το φτιαξω.

2. http://www.canadianjoysticks.com/seimitsu-ss-mounting-plate/ http://www.focusattack.com/seimitsu-ss-mounting-plate-for-ls-32-ls-40/ Δεν ειμαι σιγουρος αν το χρειαζομαι αλλα αν το ξυλο ειναι χοντρο τοτε για να ερθει ο μοχλος σε σωστη θεση θες κατι να τον ανεβασει πιο πανω (αν το καταλαβαινω σωστα).

3. ναι ειναι μια λυση. θα το κοιταξω
 
Πίσω
Μπλουζα