Mega-Review: ATARI STFM Power Pack

Ξέρει κανείς που βρίσκεται το παιχνίδι R-Type? το ψάχνω και δεν το βρίσκω! και επίσης μήπως, λέω μήπως και υπάρχει το metal slug για atari st?
 
NikiforosST είπε:
Ξέρει κανείς που βρίσκεται το παιχνίδι R-Type? το ψάχνω και δεν το βρίσκω! και επίσης μήπως, λέω μήπως και υπάρχει το metal slug για atari st?
Metal slug tsou... Για το άλλο, επιεικώς απαράδεκτος.

http://www.dbug-automation.co.uk/
 
Thanks! καπου θα το εχω, αλλά τόσα πολλά που έχω δεν θυμάμαι που είναι! πωπω και να πάρω στα χέρια μου το satandisk λιώσιμο που έχει να πέσει! άντε να δούμε πότε! γιατί βαριέμε να γράφω συνέχεια δισκέτες! σε μερικά έχει σπασμένα links και δεν κατεβαίνουν! πχ για το captain fizz (το είχα στον C64).

Βρήκα και αυτά, είναι μερικά που ηταν στο άλλο site που είπες αλλά έχει και ΠΟΛΛΑ άλλα!!! http://retro-roms.blogspot.com/search/label/Atari%20ST
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Phil φοβερη παρουσιαση!

Παιδες σας ενημερωνω οτι το πακετο αυτο εχω....

;)
 
H παρουσιαση ειναι απο τις καλυτερες EVER. Συγχαρητηρια.

Τα παιχνιδια που εχει το πακετο, αν και πιστευω οτι ξεπεραστηκαν απο μεταγενεστερα games, εκεινη την εποχη ηταν κορυφαια. Και το λεω αυτο, γιατι πολλοι που εδιναν μαζι software, συνηθως εδιναν παλιοτερα-ξεπερασμενα παιχνιδια απο την εποχη τους. Αντιθετα τα συγκεκριμενα παιχνιδια ηταν "best of" για την εποχη.

Ακομα χειροτερα εμενα με εξαπατησαν απιστευτα, οταν αγορασα την πρωτη μου Α500 (μικρο παιδι και ασχετο) με το πακετο που εδινε με 10 αυθεντικα παιχνιδια, και αυτοι μου εδωσαν 10 αντεγραμενες δισκετες που οι περισσοτερες ειχαν errors και δεν επαιζαν. Αντε μην αναφερω το μαγαζι, τωρα που τα πηρα...
 
Τhanks guys.. απλα ηταν κατι που επρεπε να γινει ως φορος τιμης! :)

mike είπε:
Ακομα χειροτερα εμενα με εξαπατησαν απιστευτα, οταν αγορασα την πρωτη μου Α500 (μικρο παιδι και ασχετο) με το πακετο που εδινε με 10 αυθεντικα παιχνιδια, και αυτοι μου εδωσαν 10 αντεγραμενες δισκετες που οι περισσοτερες ειχαν errors και δεν επαιζαν. Αντε μην αναφερω το μαγαζι, τωρα που τα πηρα...
Ελα ρε Mike! Μιλαμε για απιστευτη απατη ε? Και να επαιζαν πες παει και ερχεται, αλλα να εχεις καινουριο μηχανημα, να εχεις την τρελα να παιξεις και να ψαχνεσαι πιτσιρικας γιατι στα κομματια δεν τρεχει.. Φανταζομαι οι μαγκες "εσπαζαν" το πακετο και το πουλουσαν ξεχωριστα ετσι?

Το καλο με το μαγαζι που εφερνε τα STFM (καθως ηταν αντιπροσωπεια Apple) ηταν οτι ειχε και ενα δοκιμαστηρι 1040STF και καμια 250αρια παιχνιδια, και φυσικα μια δισκετα με αντιγραφικα. Δοκιμαζες (και μαλιστα φατσα καρτα στο παραθυρο να κανεις και διαφημιση οτι επαιζε το μηχανημα) και μετα απλα επαιρνες και 4-5 (καλα καλα 18 και 20 θελω να πω) αγραφες δισκετες και πληρωνες μονο την αξια των δισκετων. Φυσικα γυρνουσες σπιτι ως "ειναι κεφατος γυριζει απ του Βεροπουλου!" :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ειχα δει την διαφημιση του μαγαζιου στα περιοδικα της εποχης και ειχε τις καλυτερες δοσεις. Ελεγε μεσα στο πακετο και 10 αυθεντικα παιχνιδια. Πηγα με τον πατερα στην Στουρναρη και το πηραμε. Απιστευτο γελιο μεσα στο λεωφοριο της επιστροφης οπου κραταγα την τεραστια κουτα της Α500, με χαμογελο ως τα αυτια.

Μας ειπαν οτι τα παιχνιδια τα εβαλαν μεσα, μαζι με το λειτουργικο. Οταν την ανοιξα ειχε ενα κανονικο χαρτινο κουτακι με δεκα αντεγραμενα!! παιχνιδια. Ευτυχως το λειτουργικο ηταν αυθεντικες δισκετες (WB 1,3 + extras). Κανω καμια ωρα να την στησω, και βαζω πρωτο παιχνιδι το golden axe και επαιζα κανα τριωρο! Απο τα δεκα δουλευαν 3 ή 4, τα αλλα δεν ξεκιναγαν. Ενας φιλος ειπε "δεν στα γραψανε", και καθως ουτε το extras δεν ειναι bootable (ανοιγει απο την WB 1,3) σκεφτηκαμε το εξής: ουτε αυτη την γραψανε, και την φορμαραμε για να γραψουμε κατι αλλο!!!!!!! Απιστευτες βλακειες, αλλα δεν ειχαμε ιδεα.
 
mike είπε:
Ειχα δει την διαφημιση του μαγαζιου στα περιοδικα της εποχης και ειχε τις καλυτερες δοσεις. Ελεγε μεσα στο πακετο και 10 αυθεντικα παιχνιδια. Πηγα με τον πατερα στην Στουρναρη και το πηραμε. Απιστευτο γελιο μεσα στο λεωφοριο της επιστροφης οπου κραταγα την τεραστια κουτα της Α500, με χαμογελο ως τα αυτια. Μας ειπαν οτι τα παιχνιδια τα εβαλαν μεσα, μαζι με το λειτουργικο. Οταν την ανοιξα ειχε ενα κανονικο χαρτινο κουτακι με δεκα αντεγραμενα!! παιχνιδια. Ευτυχως το λειτουργικο ηταν αυθεντικες δισκετες (WB 1,3 + extras). Κανω καμια ωρα να την στησω, και βαζω πρωτο παιχνιδι το golden axe και επαιζα κανα τριωρο! Απο τα δεκα δουλευαν 3 ή 4, τα αλλα δεν ξεκιναγαν. Ενας φιλος ειπε "δεν στα γραψανε", και καθως ουτε το extras δεν ειναι bootable (ανοιγει απο την WB 1,3) σκεφτηκαμε το εξής: ουτε αυτη την γραψανε, και την φορμαραμε για να γραψουμε κατι αλλο!!!!!!! Απιστευτες βλακειες, αλλα δεν ειχαμε ιδεα.
Σε καταλαβαινω Mike. Μου θυμιζει την εποχη που ειχα πρωτοπαρει τον STFM και σαν να μην μου εφταναν τα παιχνιδια που ειχε, ειχα παρει τον πρωτο μηνα καμια 25αρια ακομα. Για την κακη μου την τυχη ενα απο αυτα περιειχε και ενα προγραμμα antivirus. Λεω και εγω, νεο μηχανημα, ας το προστατεψω. Και καθομαι ενα απογευμα και περναω ολες τις δισκεττες απο το μαραφετι αυτο και μαλιστα μου εβγαζε οτι εβρισκε virus ακομα και στις δισκεττες του Power Pack. Χαρα εγω, οτι καθαρισα τα παντα και το χαμογελο της ευτυχιας. Που να ηξερα ο κακομοιρης οτι το ρημαδι το προγραμμα ρημαζε οτι bootloader ευρισκε και διεγραφε τα παντα!!!

Ετσι πριν γινει η ανακαλυψη, γεματος χαρα, βαζω το R-type να παιξω.. βγαινει desktop. Τι εγινε ρε παιδια λεω? Ξανακανω reset τον ST, τα ιδια. Λεω ισως να εγινε κατι στραβα. Βαζω double dragon, τα ιδια.. ωχ.. δοκιμαζω Shadow Of The Beast.. δεν.. να μην τα πολυλογω, απο τις 40 περιπου δισκετες που ειχα με παιχνιδια, επαιζαν μονο οι 10. Και απο τις δισκετες του Power Pack επαιζαν μονο 6!

Φρικη τρελη μιλαμε και παλι καλα που οι δισκετες του Power Pack υπηρχαν και χυμα στο μαγαζι και τις ξαναεγραψα (εκτος απο μια που δεν γραφοταν με τιποτα και νομιζω ηταν αυτη που ειχε το Super Hang On (αλλα την βρηκα παλι απο σπασμενη). Απο εκεινη την στιγμη δεν ξαναεπιασα antivirus στα χερια μου, πρακτικη που ακολουθω ακομα και τωρα..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η χρυση συμβουλη για ιους: οτι ιο και να εχεις δεν προσβαλει "κλειστες" δισκετες. Αρα την αγοραζεις, την αντιγραφεις και μετα την κανεις write disable και καθαρισεις.
 
Πω πω! αν και παλιό θέμα, θα το επαναφέρω! Φοβερή παρουσίαση! Μπράβο. Θυμάμαι ότι ήμουν από τους πρώτους που πήρα STE στην Ελλάδα (1989), και το μαγαζί τότε μου έκανε δώρο το εν λόγω πακέτο! ομολογώ ότι μέχρι χτες νόμιζα ότι ήταν πακέτο για STE! έστω και αργά πρέπει να αναγνωρίσω την γενναία κίνηση του μαγαζιού!! (το είχα πάρει τότε με 1084 μονιτορ). Αν θέλετε αναφέρω και το όνομα του μαγαζιού.

Τοτε ήμουν μόνο 9 χρονών και επίσης την πάτησα δοκιμάζωντας διάφορα στο TOS: Είχα κάνει φορμάτ 2-3 δισκέτες μόνο και μόνο για να δώ τι κάνει η εντολή!!!

Επίσης πάλι λόγω ηλικίας, πετούσα όλα τα κουτιά από παιχνίδια, υπολογιστή κλπ. Ενδεικτικά αναφέρω σπαράζοντας: KICK OFF, Turrican 2, SOTB (από ΑΓΓΛΙΑ), Blood Money και άλλα πολλά...

Το αταράκι μου χάρισε απειρες ώρες εμπειριών! Το αποχωρίστηκα το 1994 (αν θυμάμαι καλά) και πήρα A1200 με σκληρό. Την Amiga την έχω ακόμα.

Ξανα-αγόρασα STE 4ΜΒ πρόσφατα σε άριστη κατάσταση.

Από το POWER PACK είχα λιώσει τα εξής (η σειρά ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ):

1. BOMBJACK

2. Double Dragon

3. Super Hang ON

4. R - Type

5. Pacmania

6. Eliminator

7. Nebulus

8. Star Gooze

Γενικά στα πιο πολυπαιγμένα ήταν (η σειρα ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ):

Turrican 2

BombJack

Golden AXE

Double Dragon

Street Fighter 2

Sensible Soccer

Shadow of the Beast 1 & 2

LOOM

Indiana Jones and the Last Crusade (adventure)

Monkey Island I

Lure of the Temptress

Civilization

North & South

Blood Money

XENON II

The Chaos Engine
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γλουπ!!!!! Πετούσες τα κουτιά;;;;;

Μόλις έπεσα από την καρέκλα...

ggn είπε:
Και τώρα ένα κουίζ: Πώς χώρεσαν τόσα παιχνίδια μέσα σε τόσο λίγες δισκέτες;
Πράγματι...

Eliminator, Nebulus, Pacmania σε μία δισκέτα! :eek:

Starglider, Overlander, Super Huey σε μία δισκέτα! :eek:

80 tracks, 10 sectors ίσως, αλλά και πάλι τα data φαίνεται πως είναι πολλά!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
DINO είπε:
Γλουπ!!!!! Πετούσες τα κουτιά;;;;;Μόλις έπεσα από την καρέκλα...
ΑΧΧΧΧ ακόμα πονάω!

9 χρονών σου λέω. Τα πέταγα μέχρι λίγα χρόνια μετά (μετά δεν εβρισκα αυθεντικά για ST)
 
Kάτι τέτοια έκανα κι εγώ, και μετά έκλαιγα με μαύρο δάκρυ !! Eίχα πετάξει το κουτί του Laser Squad, κάποια χρόνια αργότερα το κουτί του Gabriel Knight (και διάφορα άλλα ενδιάμεσα !!) επειδή έπιαναν χώρο. :p

Xαίρομαι πάντως που βλέπω ST users να έχουν μέσα στα πιό πολυπαιγμένα τους παιχνίδια, τα SotB 1 & 2. Πραγματικά πολύ ευχάριστο να υπάρχουν και τέτοιοι χρήστες !!

Οσο για τα παιχνίδια που έγραψε ο Dino, θα έλεγα πως δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα σε μέγεθος, οπότε μπορούσαν να μπούν άνετα μαζί με άλλα σε compilation (μάλιστα ορισμένοι τίτλοι όπως το Super Huey και το Nebulus προέρχονται απο τα οκτάμπιτα, και ακόμα και με τα βελτιωμένα γραφικά & ήχο στα 16 bit, ο κώδικας δεν πρέπει να ήταν κάτι το υπερβολικά μεγάλο σε μέγεθος).
 
Ναι ειναι φοβερο. Αυτομαστιγωμα.

Για την ιστορια: το SOTB που μου ειχαν κανει δωρο απο αγγλια, δεν το ειχα καν ακουστά καθως δεν ειχε κυκλοφορησει καλα καλα ουτε ελλαδα σε κανενα φορματ. Μαλιστα τοτε ελλειψη ιντερνετ αλλα και λογω μικρης ηλικιας, το ειχα κατευχαριστηθει αφου δεν ειχα καποιον να μου κανει πλυση εγκεφαλου για το ποσο ασχημη εκδοση ηταν. Εμενα μου αρεσε και εχω θετικα βιωματα.

Σχετικα με το power pack θυμαμαι οτι δυο απο τα παιχνιδια δεν ειχαν τέλος. Το black lamp και το star goose.

Οσον αφορα στο double dragon με τον μικροτερο αδερφο μου (5-6 χρονων) το ειχαμε λιωσει. Στο τελος δυστυχως επεφταν ψιλες και χοντρες. Το ξυλο επεφτε για χρονια και για αλλα παιχνιδια. Δε σταματησε λογω ωριμοτητας, απλα οταν περασαν τα χρονια και ο μικρος ηταν πλεον σε πλεονεκτικη θεση λογω αποτομης αναπτυξης, αρχιζα να το παιζω "πολιτισμενος adventuράς" χαχαχαχαχαχαχα
 
Georgor είπε:
το ειχα κατευχαριστηθει αφου δεν ειχα καποιον να μου κανει πλυση εγκεφαλου για το ποσο ασχημη εκδοση ηταν. Εμενα μου αρεσε και εχω θετικα βιωματα.
M' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι, και μπράβο σου !! :thumbup:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
φίλε Georgor...

To North & South το έχεις στο "Γενικά πολυπαιγμένα"...

Το δε Kick off απουσιάζει εντελώς!! :eek:

Γιατί? Επιβάλλεται να επανορθώσεις.

(και εγώ είχα πάρει τότε το '89 τον stfm+1084 με ακριβώς αυτό το πακετάκι και ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανα ήταν να πετάξω τα κουτιά... :xm: )
 
Η ενοτητα "γενικα" αφορα στα εκτος power pack και ει αι υπερσυνολο. Οσο για το kick off. Ναι το ομολογω. Ποτε δε με συγκινησε. Μου την εσπαγε οτι δεν ειχε τις ομαδες τα ονοματα αλλα και το playability του sensible!
 
DINO είπε:
Γλουπ!!!!! Πετούσες τα κουτιά;;;;;Μόλις έπεσα από την καρέκλα...
Και εγώ που νόμιζα ότι θα έπεφτες από την καρέκλα με αυτό εδώ:

Georgor είπε:
Το αταράκι μου χάρισε απειρες ώρες εμπειριών! Το αποχωρίστηκα το 1994 (αν θυμάμαι καλά) και πήρα A1200 με σκληρό. Την Amiga την έχω ακόμα
:p
 
Μπα... Λογικό να τον αποχωριστεί...

Τότε ερχόταν η λαίλαπα των PCs, οπότε και η Amiga δεν πρέπει να του κράτησε και πολύ.

Έτσι δεν είναι αγαπητέ Georgor;
 
καλό θέμα, δεν το είχα προσέξει τόσο καιρό...
 
Πίσω
Μπλουζα