Αν σας ενδιαφέρει μια διαφορετική γνώμη, εμένα αυτό που είδα μου άρεσε.
Διευκρινίζω πως δεν κάθομαι να ψειρίσω το αν συμφωνώ ή διαφωνώ με τις ψηφοφορίες. Άλλωστε αν ρωτήσετε εμένα, θα ψήφιζα το Στο Παρά Πέντε ως καλύτερη δραματική σειρά, καλύτερη κοινωνική σειρά, καλύτερη κωμική σειρά, καλύτερη αθλητική εκπομπή και καλύτερο πολιτικοθρησκευτικό ντοκιμαντέρ για τη σωτηρία του θαλάσσιου γυμνοσάλιαγκα. Επίσης το MEGA θα έδειχνε όλη μέρα Παρά Πέντε με πεντάλεπτα διαλείμματα ανά ώρα για τα νέα της ΑΕΚ. Επομένως επειδή δύσκολα τα αποτελέσματα θα συμπέσουν με την γνώμη μου (μα υπάρχει πιο φευγάτος χαρακτήρας από τη Θεοπούλα; ), τα παραβλέπω.
Η παρουσίαση ήταν λιτή, γρήγορη και χωρίς περιττές φανφάρες, με το ταλέντο του πιο χαρισματικού ανθρώπου της Ελληνικής τηλεόρασης Γιώργου Καπουτζίδη να ξεχειλίζει. Δεν θεωρώ ότι οι συνεντεύξεις θα προσέφεραν τίποτα στη βραδιά, αυτές μπορούν να προβληθούν οποτεδήποτε. Εγώ φανταζόμουν το όλο εγχείρημα σε στυλ βραβεία ΑΡΙΩΝ, με κόσμο να χειροκροτάει και να καλούνται όλοι να παραλάβουν τα βραβεία τους (και να μην είναι εκεί). Σκέφτεστε τι τραγικό θα ήταν;
Τέλος, να σημειώσω ότι δεν βλέπω Ελληνικές δραματικές σειρές, και τα τρέιλερ που πέρασαν μου θύμισαν πολύ έντονα το γιατί αφού γέλασα με την ψυχή μου. Αλήθεια, έδειξε σκηνές από 20 σειρές ή από μόνο μία; Διότι άκουγα συνεχώς τις ίδιες ατάκες σε διάφορες παραλλαγές:
-Είμαι έγκυος!
-Δεν πιστεύω να είσαι έγκυος!
-Περιμένω το παιδί σου!
-Μ' αυτό το παιδί που έχω στα σπλάχνα μου...
-Μη, μη δεν πρέπει, ο άντρας μου...
-Όχι, μη, μη, θα μας δει...
-Μα μη σου λέω, η γυναίκα μου είναι αδερφή σου...
-Ποιανού είναι αυτό το παιδί;
Όλο εγκυμοσύνες κι ερωτικά τρίγωνα. Ανατρίχιασα από την πρωτοτυπία... Ίσως δεν είναι τυχαίο το ότι πήρε την πρώτη θέση μια σειρά αρκετά διαφορετική από τα τετριμμένα, τουλάχιστον κατά τα φαινόμενα.