Other_Reality είπε:
@Getta Robo
To Ultimate 11 είναι ενα εξαιρετικό arcade ποσοσφαιράκι, το οποίο βέβαια είναι το Super Sidekicks 3 με λίγες αλλαγές, και κάποιοι το λένε και Sidekicks 4. Τελοσπάντων, σαν άνθρωπος που έχω καμπίνα MVS με το Super Sidekicks 3 παρκαρισμένο μέσα, και το Super Sidekicks 2 μόνιμα κουμπωμένο στο Neo Geo Aes μου, δεν θα σου πώ ότι είναι κακό παιχνίδι. Θα πέσει φωτιά να με κάψει. Αλλά το να συγκρίνεις οποιοδήποτε ποδοσφαιράκι με το KO 2 και το SWOS της Amiga, εμένα μου λέει απλά ότι χτενίζεις το internet για να βρείς κάτι το μεμπτό για την Amiga, sorry αλλα δεν εξηγείται αλλιώς ! Kαι όχι, δεν πρόκειται για κανα "ψαγμένο" η μυστήριο ποδοσφαιράκι το SSidekicks 2/3/4, απλώς στο σπίτι για να το παίξεις έπρεπε να έχεις σκάσει ενα σωρό λεφτά για το AES ή τελοσπάντων το MVS αν υπήρχαν τότε μερακλήδες με supergun/καμπίνες σπίτι τους (το '95 δηλαδή, η αλήθεια είναι ήξερα κανα-δυό άτομα με MVS στο σπίτι, παίζαμε SShodown και Windjammers). Aκόμα και έτσι, τότε στα σπίτια με τις παρέες οι κόντρες ήταν αποκλειστικά KO2 και SWOS, δεν πά' να είχες και ολόκληρη καμπίνα NeoGeo με multi-cart επάνω. Εν ολίγοις, στα 16bit (προσωπικά ακόμη και σήμερα) δεν υπήρξαν καλύτερα ποδοσφαιράκια με καλύτερο gameplay, οι μάχες εκεί έχουν γράψει ιστορία, και το γεγονός ότι ακόμη κ σήμερα γίνονται παγκόσμια τουρνουά και στα δύο παιχνίδια με αμίγκες, ίσως θα έπρεπε να σου πεί κάτι. Παρακαλώ να μου υποδείξετε κάτι αντίστοιχο αν υπάρχει. Super Sidekicks στο Neo Geo, ή ΝΒΑ live στο Mega Drive. Δεν χρειάζεται νομίζω να πώ κάτι άλλο.
Α, και με το Agony, ξεπέρνα το, έχουμε σταματήσει να το αναφέρουμε, σου έχω αναλύσει και αρκετά το γιατί το αναφέραμε, οπότε μόνος σου τρώγεσαι !
Σύμφωνοι στο να γίνει θέμα με "hidden gems" που λεν και τα αμερικανάκια για την Amiga, το θέμα είναι ότι πρόκειται για πολύ πράμα και χρειάζεται χρόνος για να ξεκινήσει και να γίνει σωστά. Επιφυλάσσομαι πάντως !
Το Super Sidekicks το εμαθα με χρονοχρεωση, και απο το ηλεκτρονικο που ειχανε στα καραβια. Απο το πρωτο παιχνιδι ειμαι φιλος της σειρας, και ασχολουμαι μαζι του εως και σημερα. Και τονιζω πως το λατρευω, γιατι δεν εχω και την καλυτερη αποψη για το ποδοσφαιρο γενικοτερα στο κοσμο.
Περι του Kick-Off, ωραιο ειναι αλλα δεν μου εκανε τοσο "κλικ" οσο το Sensible Soccer. Κατι δεν μου πηγαινε καλα με τους μηχανισμους και την φυσικη του παιχνιδιου, δεν καταλαβα μαλλον ποτε την φιλοσοφια του και γιαυτο δεν μπορω να πω και τοσα καλα πραγματα οσα κατα καιρους ακουγοντε.
Περαν αυτων, τα περι της δημοτικοτητος, ειμαι μαλλον ακραια εναντιων στο να κρινω κατι απο τις πωλησεις, την δημοτικοτητα/απηχηση και τις βαθμολογιες. Οντως υπαρχει μια εξαιρετικη κοινοτητα που στηριζει τα παιχνιδια, μπραβο τους που αγαπανε τοσα χρονια αυτους τους τιτλους, αλλα μου λεει ελαχιστα πραγματα για το πως τα βλεπω εγω. Στην τελικη το PES 2013 ειχε διαγωνισμο με κατι χιλιαδες ατομα, και ο πρωτος πηρε 200.000? για βραβειο. Θα υποστηριζες ποτε εσυ την ανωτεροτητα του PES βαση το ποσοστο του πλυθησμου που ασχολειται μαζι του; Δεν το νομιζω.
Ειναι αδικο αυτο που μου αποδιδεις για τα παιχνιδια της Amiga. Στην πραγματικοτητα τοσες μερες ξαναρχισα και παιζω Amiga, καθως και ψαχνω για παιχνιδια οπου δεν γνωριζα για την υπαρξη τους. Και ειναι οντως πολλα και καλα. Το οτι η ιστορια και πραγματικοτητα μας εδειξε πως η Amiga δεν ειχε καλες μεταφορες απο τα 16bit μηχανηματα, οπως και επασχε σε πολλα ειδη παιχνιδιων απο το να καθιερωθει ως το μηχανημα με πλουσια και καλη βιβλιοθηκη, ειναι κατι που βλεπω γιατι δεν φοραω παρωπιδες.
Αποδειξη αυτου, το Agony το οποιο φαινεται να εχει εξαιρετικη συμπαθια αναμεσα στους Amigaδες. Το δειγμα το πως ενα εντυπωσιακο και ομορφα σχεδιασμο παιχνιδι, γινεται αυτοματως και ποιοτικο παιχνιδι στους κυκλους αυτους. Πραγμα που εχει αποριφθει απο παντα ως κινηση στα 16bit, εν ετοι 2014 φαινεται πως ειναι προσφιλης τακτικης αναμεσα στους κυκλους της Commodore.
Και ναι, ετοιμαζω σιγα σιγα ενα θεμα για οδηγιες και πληροφοριες με το Mega Drive και τους τιτλους του, συμπεριλαμβανομενου και αγνωστων παιχνιδιων, λογικα θα ειναι ετοιμο πριν το τελος της εβδομαδας.
mike είπε:
Τα hidden gems μαλλον συμφερουν τους κονσολαδες, μιας και με τον οικονομικο περιορισμο που σου επεβαλαν οι κονσολες των 25.000 δρχ cartidge, υπηρχαν ελαχιστα που τελικα αγοραζες, οποτε τα μην διαδεδομενα παιχνιδια ηταν πολλα. Ενω στα home πηγαινες στο πειρατη σου, σου εγραφε μια 20αδα δισκετες, αρκετα δεν τα ηξερες καν, και οταν πηγαινες σπιτι ανακαλυπτες τα hidden gems. Ακομα και να μην τα ανακαλυπτες αμεσως, οταν πηγαινες στο σπιτι του φιλου, εφευγες με μια τσαντα (σχολικη) γεματη αντεγραμμενες δισκετες, ολο και κατι περιεργο θα ειχε μεσα. Εγω θεωρω οτι και παιχνιδια οπως π.χ. το fire mustang που ηταν γνωστο στα ηλεκτρονικα, ηταν τοτε αγνωστα στους χρηστες MD, δεν ξερω εαν οι περισσοτεροι γνωριζαν την υπαρξη τους. Κυριως γιατι η αγορα cartidge γινοταν απο αυτα που ειχε φερει το κοντινο κονσολαδικο σου. Και ετσι εβλεπες 10 κομματια απο το NBA live, και μονο ενα κομματι απο αγνωστα παιχνιδια, εαν ησουν και τυχερος μπορει να εβρισκες και κανα διαμαντι, εγω ειχα δανειστει το Mercs.
Τα "hidden gems" σπανιως ηταν και φθηνα. Τα περισσοτερα ειναι παιχνιδια απο μικρες εταιριες, με ελαχιστη παραγωγη, και ειτε λογω κοστους εισαγωγης, ειτε κοστους παραγωγης, συνηθως κοστιζανε κατιτις παραπανω. Αλλιως θα υπηρχαν μαζικα παντου.
Επειδη μαλλον δεν ασχολιοσουν και τοσο με κονσολες απο τοτε, να σε ενημερωσω πως παιχνιδια εβρισκες παντου, και οχι κυριως απο τον μονοφθαλμο τυπα της καθε γειτονιας. Η Itochu και η Zegetron ειχαν εξαιρετικο δικτυο πωλησεων, παιχνιδια, μηχανηματα και περιφερειακα εβρισκες απο εξιδικευμενα καταστηματα βιντεοπαιχνιδιων και παιχνιδαδικα, μεχρι βιβλιοπωλεια και πολυκαταστηματα. Σχεδον μια βδομαδα ψαχνω για το ποιος επιτελους εισειγαγε αυθεντικα Amiga παιχνιδια και μετα βιας βρηκα στις διαφημισεις του Pixel και του User δυο καταστηματα.
Δυστηχως για εσας τωρα τους Amigaδες, εμεις ουτε αναβαθμισεις με διπλα-τριπλα drives χρειαζομασταν, ουτε σκληρους και μνημες, ουτε αλλαγες στη μνημη και στη rom των μηχανηματων μας, ουτε βλεπαμε την πλατη των μεγαλων και φοβερων εταιριων που μεγαλουργησαν με τις 16bit κονσολες, κατι που "εσεις" βλεπατε τακτικοτατα. Τωρα θα μου πεις πως εσυ εδινες διακοσες δραχμες το παιχνιδι και ειχες μια σακουλα, καλη φαση ουτε εγω ειχα το δεντρο που να βγαζει χρηματα, αλλα σιγα σιγα και με υπομονη πηρα καλα παιχνιδια που μου αρεσαν και τα παιζω ακομα, οπου και τα περισσοτερα απο αυτα ειναι καλοστεκουμενα στο χρονο και στην εξελιξη. Φυσικα σε αντιθεση με το 80% της βιβλιοθηκης της Amiga που πασχιζε να βγαζει φτωχες μεταφορες, υποδιεστερες των δυο πιο γνωστων μηχανηματων.
Γιατι δεν λεω, καλη φαση με τις διακοσες δραχμες το Castlevania "σου" ας πουμε, μπορει να δωσαμε εμεις 15.000δρχ για το Super Castlevania / Castlevania Bloodlines, αλλα αν διναμε ενα δεκα λεπτα για καθε φορα που το καταφχαριστιωμασταν με αυτο, θα επρεπε να ειχαμε πληρωσει τουλαχιστον 50.000δρχ. Ονειρο θερινης νυκτος εν ολιγης για τους Amigaδες.
Και για να ξερεις επειδη το ψαχνω με τις εισαγωγες που ειχαμε στην Ελλαδα, τυχαινει να ειχαμε οντως εξαιρετικο δικτυο εισαγωγων απο Ευρωπη, Ασια και Αμερικη σε ολους τους τομεις. Τα εξιδικευμενα καταστηματα μας, ηταν οντως εξιδικευμενα, σε επιπεδο αντιστοιχα πχ των ΗΠΑ να ωχρουν μπροστα στο επιπεδο που ειχαμε εδω. Και επειδη ειχα γυρισει μια πληθωρα απο αυτα πριν απο εικοσι χρονια και βγαλε, αυτο με τα "10 nba live και ενα μονο κομματι απο αγνωστα παιχνιδια" μαλλον ηταν φαινομενο της δικης σου περιοχης, τα περισσοτερα καταστηματα ειχαν πολυ καλη ποικοιλια και ποσοτητα απο τιτλους. Δεν ημασταν Amigaδες να παιζουμε μονο kick-off και sensible soccer βλεπεις.
metalcandyman είπε:
@ Getta Robo,Imgema Σταματηστε να γραφεται τα επιχειρηματα για ολα αυτα που λετε για της κονσολες και γραψτε επιτελους ενα post να τελειωνουμε και πητε πως η amiga ειναι η θεα τον videogames,ειναι οτι εχει καλητερο εχει εμφανιστη στα videogames,εχει τα κορυφαια παιχνιδια και τα πιο πολλα επισης κορυφαια σε ολες της κατηγοριες,εχει τα κορυφαια joystics και εβλεπαν χιλια χρονια μπροστα η ανθρωποι που εφτιαξαν το MK να παιζεται με ενα κουμπι γιατι ετσι ειναι το σωστο και οχι οπως ειναι στης αθλιες εκδοσεις στης κονσολες,εχει τα κορυφαια γραφικα που εχουν εμφανιστη σε 16bit συστημα,περνει τηλεφωνο,φτιαχνει καφε,ψηνει σουβλακια,γεινεται θερμαστρα για το χειμωνα και κλιματιστικο για το καλοκαιρι,ειναι transformers και μεταμορφωνεται σε μηχανη και αυτοκινητο για της μετακινησεις μας και χιλιαδες αλλα ακομα υπεροχα και φανταστικα που μονο η amiga εχει και μπορει να προσφερει γιατι ειναι το κορυφαιο συστημα ολων των εποχων και οτι και να κυκλοφορησει στο μελον ποτε δεν προκυται να το ξεπερασει.
Γραψτε κατι τετοιο να τελειωνουμε επιτελους και να ασχοληθει οποιος θελει με snes και mega drive που γιαυτο ειναι το συγκεκριμενο θεμα
Πρεπει να βγαλουμε καποιο αστειο για να τους πειραζουμε, παντα φιλικα.
Πχ κατι σαν "οταν οι κονσολαδες παιζαμε, οι αμιγκαδες αλλαζανε δισκετα".