mike είπε:
Αυτη ειναι η αποψη του περιοδικου, ενος περιοδικου που ειναι αντι-αμιγκαδικο και ειχε παρει αρχικα θεση υπερ των πισι, και μετα λογω γνωστων "θεματων" αρχισε να υποστηριζει φανατικα την νιντεντο. Αυτος που το εγραψε προφανως δουλευε σε ενα περιοδικο που ειχαν πολυ καλα pc, οπως και MD/SNES οπου εκαναν τα review, αρα δεν νομιζω να μην μπορουσε να εχει γνωμη για τα υπολοιπα. Οχι οτι συμφωνω με αυτα που γραφει, τωρα αυτο με τα 3 φλοπυ ειναι κατι ακυρο, απλα αυτη ειναι η γνωμη του.Και η δικη μου γνωμη διαφερει, αλλα δεν μπορει να τα ισοπεδωνουμε ολα, το ΜΚ2 ειναι πολυ καλο στην Α500, γιατι εσυ διαφωνεις σε αυτο? ασε στην ακρη την συγκριση, δεν θελω και δεν μπορω να σου αλλαξω την γνωμη σου, αλλα σαν κυκλοφορια και σαν παιχνιδι της Α500, δεν ειναι καλο?
Δεν εχω γνωση για το τι συνεβει με το περιοδικο, το ειχα παρει λιγες φορες και τα "εσωτερικα" του μου ειναι αγνωστα.
Ο Κροντηρας μπορει να ειχε και μετοχες στην Apple, εγω εχω δικιες μου εμπειριες με προσωπικη μου ενασχοληση και συγκριση, ο Κροντηρας και ο καθε Κροντηρας μπορει να πιστευει οτι θελει. Ακομα και πως το οτι το Mortal Kombat 2 ειναι σχεδον τελεια μεταφορα απο τα ηλεκτρονικα, πραγμα ανυποστατο. Αυτο με τα τρια floppy ειναι απλα ακυρο, εχεις ακουσει τι λενε για την γνωμη καποιου πιστευω.
Το Mortal Kombat 2 οντως θεωρειται πολυ καλο στους κυκλους των Amigaδων, μιας και τα καλα παιχνιδια ξυλου ειναι κατι που τα βλεπατε με τα κυαλια. Συγκεκριμενα το μηχανημα (Amiga 500 / OCS) εχει μονο το αξιολογο Body Blows Galactic για τα δεδομενα του.
Γιατι;
Γιατι μπορει να εχει ολους αυτους τους περιορισμους, αλλα σε αυτη την περιπτωση προσπαθησαν να δημιουργησουνε ενα παιχνιδι βασισμενο σε αρκετες απο τις δυνατοτητες του μηχανηματος, αντι του να παρουνε ενα παιχνιδι απο καπου αλλου και να βγει κουτσουρεμενο εκει. Κατι που εγινε με το Mortal Kombat 2, πηρανε την εκδοση του Mega Drive που ειναι η μεταφορα της μεταφορας, και το ριξανε τεχνικα και οπτικα ακομα περισσοτερο. Το να βγαινεις τωρα εσυ σαν Amigaς με το μηχανημα των 200.000+δρχ και να μου λες "μα και ετσι καλο ειναι" με τοσα σοβαρα και εμφανη προβληματα, μαλλον ειναι καπως λυπηρο να το βλεπει καποιος τριτος.
Γιαυτο ισως και μεταξυ αλλων να "απετυχε" το συστημα, πρεπει να παραυπηρξε το χαιδεμα στην Commodore, του να επικριθει (δικαια παντα) ενας κακος τιτλος αντιμετοπιζοτανε σαν αιρετικη πραξη απο το κοινο της Amiga, το ειδαμε και απο τις παρουσιασεις των παιχνιδιων, εβλεπες κατι 90%+ σε οτι και να εβγαινε...
Και επειδη παιζω παιχνιδια ξυλου, μια απο τις βασικες αρχες που διαμορφωθηκε πριν εικοσικατι χρονια, ειναι η ανταγωνιστικοτητα μεταξυ των παικτων. Εξου και το να ειναι αυτονοητο να παιζουνε διπλα τα περισσοτερα παιχνιδια ξυλου, ως μαλλον η μοναδικη κατηγορια που να ευνοει τον ανταγωνισμο των δυο παικτων τοσο πολυ. Το να εχεις παυση για καποια δευτερολεπτα
μεταξυ του αγωνα/παιχνιδιου/μαχης
ειναι τραγικο. Πως να το πουμε; Δεν ηταν τραγικο το Mortal Kombat 1 στο Sega CD που φορτωνε ακομα και για να φορτωσει;. Ηταν! Αν και εδειχνει ομορφο, βγηκε κανεις να πει "ναι ενταξει δεν μπορεις στη πραγματικοτητα να το παιξεις, αλλα δειχνει πολυ ομορφο, παρτε το για να δειχνετε ποσο ομορφο ειναι" ;
Οχι!
Γιατι αυτο γινεται τωρα με εσας τους Amigaδες ειναι περαν της γνωσης μου, να πω οτι ειναι κατι που το αποκτας μαγικα οταν εχεις το συστημα, ειχα και εγω Amiga 500 αλλα παρωπιδες δεν φοραγα.
mike είπε:
Σε διπλη ταχυτητα σε σχεση με τι? με το SSF2 του ΣΝΕΣ που ειναι πολυ πιο γρηγορο ή με FS που εχει διπλα sprites? για βαλε τα μηχανηματα διπλα-διπλα να δεις πλησιαζει καν στα γραφικα? Οχι screenshot απο ιντερνετ που ειναι full screen. Το SFA2 ειναι θαυμα που καταφερε να κυκλοφορησει στο ΣΝΕΣ, ακομα και με ολα αυτα τα κουσουρια που εχει, οπως οτι η μιση οθονη ειναι μαυρη και ανυπαρκτη, τα sprites ειναι μικρα σαν lemmings και το παιχνιδι κανει ωρες να ξεκινησει, νομιζεις οτι κολησε. Παρολα αυτα ξαναλεω οτι ειναι θαυμα που κυκλοφορησε ενα τετοιο παιχνιδι, ειναι υπερβαση του hardware, οταν το coin-op εχει τουλαχιστον τριπλασια δυναμη και χωρο αποθηκευσης, και τελικα ειναι παιχνιδι που αξιζει να εχει καποιος και μπραβο για την κυκλοφορια.Αλλα αυτο ειναι λογικη, σου λεω οτι το Α παιχνιδι εχει καλυτερα γραφικα, και απαντας "να αλλα το β ειναι πιο γρηγορο". Το ξερω οτι ειναι, εχω παιξει παρα πολυ το fighting spirit και το γνωριζω σαν παιχνιδι, δεν ειναι και τοσο playable οσο το SF2, αλλα εγω μιλησα για γραφικα, δηλαδη φοβασε να παραδεκτεις οτι στα γραφικα ειναι καλυτερο, και μετα να γραψεις οτι θες, οτι δεν ειναι playable κτλ?
Τρεχει τουλαχιστον δυο φορες πιο γρηγορα απο Fighting Spirit (OCS). Το Fighting Spirit εχει μεν μεγαλυτερα μοντελα, αλλα με λιγοτερα frames τοσο στη κινηση των χαρακτηρων, οσο και στα υποβαθρα. Και εχει περιπου τα μισα χρωματα του Street Fighter Alpha 2 του Snes. Το οτι βρηκες στο SFA2 οτι παιζει σε μιση οθονη μαυρη, οι χαρακτηρες ειναι μικροι σαν lemmings, και οτι κανει ωρες να ξεκινησει, μαλλον επαιξες αλλο παιχνιδι, και προφανως δεν εχεις παιξει Fighting Spirit για να επικρινεις και το χρονο φορτωματος. Που εχει και μπαρα για καθε φορα που φορτιζει!
Το Street Fighter Alpha 2 εχει μεν ενα τσιπακι, αλλα ειναι για την συμπιεση του υπαρχων χωρου οπου χρησιμοποιει. Θεωρητικα μπορεις να το παιξεις και διχως αυτο, εαν φυσικα καλυψεις καπως τις απαιτησεις του για το μεγεθος του, οπως εχει γινει και με το Star Ocean. Και οντως ειναι εξαιρετικη μεταφορα, δειχνει και παιζει εξαιρετικα σε σχεση με τον κατα πολυ ισχυροτερο ανταγωνισμο.
Επισης δεν αντιπαρεθεσα "την λεπτομερια του Fighting Spirit", οπου παρεπιπτωντος τεχνικα και οπτικα το Street Fighter 2 Alpha ειναι καλυτερο/ομορφοτερο, αλλα το γεγονος πως ειναι μετριος, αν οχι κακος τιτλος. Σε αντιθεση φυσικα με το SFA2 οπου ειναι αξιοπρεπεστατη μεταφορα δεδομενου της ποιοτητας του, αλλα και της δουλειας που ριξανε πανω του. Ακομα και το Fatal Fury Special, οπου δεν ειναι καλη μεταφορα απο το Neo Geo ειναι ανωτερος τιτλος του Fighting Fury. Οπου στο τελευταιο οι χαρακτηρες κινουντε σαν μπαλονια!
Δεν φοβαμαι να παραδεχτω κατι, εφοσων εχει υποσταση. Και οτι το Fighting Spirit, μονο κατα φαντασια ειναι τεχνικοτερο.
Other_Reality είπε:
To να καταλήξουμε το είπες μάλλον για πλάκα Δεν υπάρχει περίπτωση να καταλήξουμε κάπου όλοι μαζί, αυτό φαίνεται εδώ και 15 σελίδες lol.
Aπο αυτά που έχω δεί και παίξει εγώ μέχρι σήμερα, καταλήγω περίπου έτσι :
Snes: Super Mario World, Super Metroid, NBA Jam T.E, Street Fighter II, NBA Give'n'go, Super Mario Kart, Pilotwings, Super Mario All stars, F-Zero, Donkey Kong Country
Mega Drive : Sonic, Mega Turrican, Ecco the dolphin, Streets Of Rage 2, Shinobi III, Castlevania Bloodlines
Amiga: Adventures, Arcade Adventures, Simulators, Racing, Shoot'em'ups, Sports, Puzzle, WRPG, Platform, Strategy, Arcade (Ball and Paddle, early arcade conversions, asteroid/pacman/galaga/tetris/defender/missile command/space invader clones), Maze, Card, Board, Trivia, Pinball, και μπορεί να ξέχασα και κανένα
Υπαρχουν περιπου 100+ πραγματικα αξιολογοι τιτλοι για τα δυο συστηματα που αξιζει να δεις απο τα Snes / Mega Drive οπου και θα σε ενδιαφερουν. Οπως και φυσικα η Amiga εχει πολλα αγνωστα διαμαντακια που μας ενδιαφερουν και θελουμε να μαθουμε γιαυτα, καλο θα ητανε να δημιουργηθει καποιο θεμα μιλοντας πχ για συγκεκριμενες κατηγοριες και με παιχνιδια που μαλλον δεν ειναι τοσο γνωστα πανω στο καθε συστημα. Οπου και φυσικα να γινει αυτο και για την Amiga. Οχι ομως αλλο Agony!
mike είπε:
Και οπως θα καταλαβες η Α500 δεν εχει τομεα που να υστερει, ακομα και στα sports που δεν εχει πολλους καλους τιτλους, εχει τα kick off 2 και sensible soccer, που ΠΟΤΕ δεν θα βγουν παιχνιδια με καλυτερο gameplay.
Ο τιτλος που αναφερεσε σε αυτη την κατηγορια, ειναι το Super Sidekicks 4 / Ultimate 11 οπου ειναι σαφως καλυτερο και απο τους δυο τιτλους. Και ειμαι "μπασκετικος" και το λεω.