Imgema είπε:
Εντάξει, αν έπαιξες εσύ το Doom το 1993 και είπες "όλο πιξελιές είναι" τότε τι να πω, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Ολοι έπαιζαν FPS?? Που τα βρήκαν? Γιατί το 1993 δεν υπήρχαν και πάρα πολλά (το Gloom βγήκε πολύ αργότερα btw και παρόλα αυτά ήταν απαρχαιωμένο). Στις κονσόλες platforms παίζαμε κυρίως πάντως... Μετά λες για το Bloodshot! Καλά εκεί το έχασα τελείως. Και μόνο που συγκρίνεις το Doom με το Bloodshot για να μας πεις για τα FPS, δείχνει 100% ότι δεν έχεις ασχοληθεί ιδιαίτερα με το genre και μάλλον δεν είχες παίξει και το Doom, τουλάχιστον όχι τότε. Είναι σαν να σου λέω ότι τα "Shootemups δεν λένε κάτι, έπαιξα και το Space Invaders στο coin op, δεν έλεγε κάτι"
Για τα platforms έκανα μία μικρή λίστα από τα αγαπημένα μου για κονσόλες χωρίς Mario/Sonic/DKC μέσα. Υπάρχουν πολλά (πάρα πολλά) καλά platforms και δεν χρειάζεται καν να αναφέρει κανείς τα Mario/Sonic/DKC για να δει ότι οι κονσόλες είναι τα μηχανήματα με τα καλύτερα platforms.
Βλέπω ότι αρχίσαμε να συγκρίνουμε AGA παιχνίδια τώρα. Amiga CD32, Amiga 1200 κλπ. Μάλιστα. Οπότε τώρα εγώ τι να κάνω να αρχίσω να συγκρίνω παιχνίδια του Saturn/PS1/N64?
Οσο για το Mortal Kombat... Ειλικρινά τώρα, χωρίς πλάκα. Και χωρίς trolling. Γιατί με σας δεν ξέρω πότε κανετε πλάκα και πότε όχι. Εννοείς αυτό που λες? Η έχεις σκάσει στα γέλια μπροστά από την οθόνη σου που τσιμπάω? Αλήθεια προτιμάς το 1 ή τα 2 κουμπιά για να παίξεις ένα τέτοιο παιχνίδι? Εχω ξαναδεί fans κάποιου μηχανήματος να προσπαθούν με νύχια και με δόντια να αποδείξουν ότι το δικό τους είναι το best ever αλλά τέτοιο πράγμα δεν έχω ματαδεί! Α, έχω και μία καλύτερη ιδέα από το να παίζεις MK με ένα κουμπί... κανένα κουμπί! Γιατί όχι? Ποιο εύκολο θα είναι το παιχνίδι αν παίζει μόνο του... Βασικά τι λέω, καλύτερα να δεις ένα longplay video, εκεί αποκλείεται να κάνεις λάθος και να μην σου βγει το fatality, το λέω σωστά?
Για τα Strategy δεν μίλησε κανείς και σίγουρα δεν είπε ότι στις κονσόλες είναι καλύτερα. Θα ήταν τρελός να το κάνει (σαν amigας ένα πράμα). Είπαμε κάποια genres παίζουν καλύτερα σε υπολογιστή με mouse, kayboard και οθόνη με πιο σταθερή/καθαρή εικόνα από την τηλεόραση. Αλλά αν ακολουθήσουμε την ίδια λογική που υπάρχει εδώ τότε όχι, δεν πρέπει να το παραδεχτούμε αλλά να βγάλουμε ότι τελικά τα strategy είναι καλύτερα με το joypad και το MD/SNES έχουν τα καλύτερα strategy. Α και το ότι τα Strategy δεν λένε τίποτα στην τελική. Ολο κάτι μικροσκοπικά ανθρωπάκια και tanks που πάνε πέρα δώθε είναι...
Πολύ ισοπέδωση ρε παιδιά, όντως θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε όπως λέει και ο Bill.
1) τι εννοεις "δεν εχω ασχοληθει με το FPS" ? ξερεις τι κανω σπιτι μου? φυσικα εχω παιξει οσο μπορω το Doom και το Bloodshot, μπορω να τα κρινω. Το Doom δεν με ενθουσιασε, οπως δεν θα με ενθουσιαζε κανενα FPS τοτε, δεν κανουν αυτες οι 16μπιτ μηχανες για FPS, ουτε θελω να παιζω FPS σε αυτα. Γενικα δεν θελω να παιζω 3D παιχνιδια σε 16μπιτ hardware, δεν φτανει. Το 3D θελει δυναμη και μαθηματικα, απο 32μπιτ και πανω. Aν και υπηρχαν καποια καλα 3D παιχνιδια οπως το starwing ή το zeewolf σε Α500.
2) Τωρα κολλησες με AGA μηχανηματα επειδη κατα λαθος ανεφερα το lion king και σου ειπα οτι το SSF2T υπαρχει σε AGA, ουτε το συγρινα με καποιο αλλο, απλα ανεφερα οτι υπαρχει. Δεν χρειαζεται να βαλω τα SF στην συγκριση, στην αμιγκα υπαρχει το SF2 το οποιο ειναι πολυ καλο, αλλα δεν ειναι SF ! δεν εχει καμια σχεση το gameplay, απλα το ονομα ειναι κοινο. Δεν συγκρινεται με του SNES/MD γιατι απλα δεν ειναι το ιδιο παιχνιδι, εαν θες να παιξεις SF2, το πιο κοντινο ειναι του SNES, απο κοντα του MD, αλλα στην Α500 το sf2 ειναι ενα καλο παινχιδι που εχει απλα αυτον το τιτλο.
3)Για το θεμα MK2 σε παραπεμπω στο review τευχος 54 ενος κλασικου αντι-αμιγκικου περιοδικου της εποχης, του USER, που μεσα μονο οτι ειναι το καλυτερο παιχνιδι ολων των εποχων δεν γραφει, κατι "θριαμβος", κατι " καλυτερο beat em up μεχρι στιγμης" και τετοια, απο ατομα που ουτε στο SOTB δεν βαζουν καλο βαθμο και ολοι ηξεραν οτι ειχαν υποχθονιες σχεση με καποιες εταιριες, αλλα τελικα αγοραστηκαν απο τη νιντεντο και ηρεμισαν (οποιος διαβασει προσεκτικα καποια γραφομενα θα καταλαβει, σε απαντησεις αλληλογραφιες, σε ασχετα review κτλ). Και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ θα πρεπει να καταλαβεις οτι το ΜΚ2 στην Α500 ειναι πολυ καλο, θες δεν θες, εσενα μπορει να μην σου αρεσει. Eιναι hiresolution, εχει ολα τα sampling του coin-op, εχει ολες τις κινησεις και αυτο ειναι θαυμα με ενα μονο κουμπι, ειναι γρηγορo, εχει πολυ καλα backgrounds, γενικα ειναι καλο, απλα χανει σε σχεση με τις κονσολες μονο στο disk swapping. Οσο nintendo fan boy και να εισαι, τα βλεπεις αυτα, βαλε να το παιξεις εαν δεν το θυμασαι καλα. Αλλο πραγμα αυτο που λες "δεν ειναι καλο -γενικα-", αλλο πραγμα το "δεν ειναι καλυτερο απο το .....". Το οτι δεν παιζεται με 4 κουμπια, ειναι διαφορετικο απο την κανονικη εκδοση, μπορει να ενοχλει και ολα αυτα που λες να τα λαμβανω υποψη, αλλα στην τελικη το ιδιο το παιχνιδι δεν μειωνεται απο αυτο.
3)Μαλλον τελειωσε η λογικη σου σκεψη και αρχιζουν οι χαρακτηρισμοι οταν μιλας για τα strategy. Γιατι δεν ειναι μονο μικροσκοπικα τανκς, και υπαρχουν και ανθρωποι που παιζουν strategy, επειδη εσενα δεν σου αρεσουν, δεν παει να πει οτι δεν υπαρχουν. Και δεν θυμαμαι πραγματικα εαν το civlization/colonization υπηρχε σε καποια κονσολα. Θυμαμαι και εχω παιξει καποια οπως το simcity, theme park, αλλα και το πολυ κακο dune2 στο MD.
Πολυ ισοπεδωση που λεει και ο bill, φαινεται οτι τα nintendo fan boys κοιμουνται με το μαριο, εαν θες να σου απαντησω οπως μιλας ΛΟΛ και παλι ΛΟΛ.