Για να ενισχύσουμε λιγο και την retrogaming/retrocomputing πλευρα του forum που φαινεται να εχει παει διακοπες, θα παρουσιασω και εγω το δικο μου νεοαποκτηθέν Everdrive-MD.
Σαν hardwareας, το Sega Mega Drive 2/Mega CD2/32x ειναι η αγαπημενη μου κονσολα. Αυτη την κονσολα δεν χρειαζεται να την παιξεις για να την ευχαριστηθεις. Την βλεπεις και χαιρεσαι! Μεχρι τωρα, ειχα το
Neoflash MD Cart το οποιο, αν και ηταν σχετικα απροβληματιστο, κληρονομει ολα εκεινα τα προβληματα της οικογενειας Neoflash που τα καθιστουν αχρηστα, παρα μονο στους πιο φανατικους χρηστες. :shake:
:rant:
Αποχαιρετισμος στα οπλα: :vbwave:
Ερχεται λοιπον μια νεα γενια homebrew hardware designers για να δωσει την - ΙΜΗΟ - τελικη λυση στο θεμα flash cart. Και κορυφαιος αναμεσα τους ο
Krikzz.
Και το ονομα αυτου
Everdrive-MD (μπροστα):
Πισω:
Οπως ολα τα Everdrive, ετσι κι αυτο ειναι οικονομικο, απλο, λειτουργικο και πρακτικα απροβληματιστο. Απλα το καρφωνουμε στην κονσολα μας, βαζουμε μια SD μνημη με roms και απολαμβανουμε.
Το δικο μου ειχε ερθει με την εκδοση OS v23 που δεν υποστηριζει SDHC (δηλ, μνημες ανω των 2Gb), οποτε το πρωτο πραγμα που εκανα ηταν να κανω update στην τελευταια εκδοση του OS (v28 RC1), κατι που εγινε ταχυτατα και αναιμακτα.
Μετα εβαλα σε μια μνημη SDHC 8Gb τα παντα απο Master System, Mega Drive και 32x, καθως και το universal megacd bios (απαραιτητο για region free λειτουργια του megacd).
Αξιζει να σημειωσουμε τα παρακατω:
- δεν υπαρχει region free στα 32x παιχνιδια
- δεν παιζει master system παιχνιδια αν ειναι συνδεδεμενο πανω στο 32x
- ο πρωτευον region free μηχανισμος (
megakey) δεν δουλευει οταν ειναι πανω στο 32x. Δουλευει ο δευτερευον (on the fly rom patching) αλλα δεν ειναι εξισου αποτελεσματικος.
- η συμβατοτητα με τα master system παιχνιδια ειναι μικρη. Ειναι τοσο μικρη που στην αρχη νομιζα οτι κατι δεν παει καλα, αφου οτι και να ειχα δοκιμασει δεν ετρεχε! Afterburner, shinobi, golden axe, altered beast κλπ κλπ δεν παιζουν. Παιζουν παντως τα Sonic, Alladin κ.α.
Για μενα παντως τιποτα απο αυτα δεν ειναι ελάττωμα. Μπορει το Neoflash να ειχε λιγο καλυτερη συμβατοτητα με τα master system παιχνιδια, αλλα ολα τα υπολοιπα ειναι περιορισμοι της πλατφορμας ή δεν τα εχει υλοποιησει ποτε κανεις σε flashcart ετσι κι αλλιως.
Οι έχοντες το flash cart γυμνο, πρεπει να προσεχουν λιγο στο βγάλσιμο, για να μην κανουν ζημια στην πλακετα σφηνώνοντας στην στα προστατευτικα καλύμματα του cartridge port.
Ακολουθουν φωτογραφιες.
Καρφωνουμε και απολαμβανουμε:
Εν δραση:
Αρχικο μενου:
Επιλογη παιχνιδιου:
Loading screen:
Golden Axe (mega drive):
Doom (32x):
Speedball (master system):
Universal MegaCD bios:
About screen: