New Candy Candy

Καλησπερα παιδια,

μερικα νεα για την Καντυ που ισως δεν τα εχετε ακουσει.

Οπως καποιες απο σας ξερετε ηδη, εχω βρει μια Γιαπωνεζα η οποια - καλη της ωρα - σιγα σιγα μου μεταφραζει τα γραμματα μεταξυ Αλμπερτ και Καντυ απο το τελευταιο βιβλιο, το οποιο μου εδωσαν τα πολυ γενναιοδωρα κοριτσια του εδω φορουμ. Λογω copyright και ολα αυτα, δεν μπορω να τα βαλω εδω, αλλα ελπιζω να τα χρησιμοποιησω στο φικ που γραφω (μιας που το ειχα ηδη κανει με οτι ξεραμε απο μεταφρασεις μεχρι στιγμης).

Τελοσπαντων, αποψε μου εστειλε ενα αλλο email στο οποιο λεει τα εξης:

"By the way, I’ve also heard about Mizuki’s new novel from an Albert fan in Japan. There is a homepage which has an official recognition from Ms Mizuki (Nagita). It seems she herself visits its forum at times. She is rewriting the novel (the content remains unchanged). She said the old novel was too artless, amateurish or something like that. And then! It seems there will be a short description about Candy in her 40s. With whom is she together?? Is she alone?? Will Mizuki write about it?? It makes me a bit uneasy…"

Οποτε... τι να πω... μπορει να εχουμε ενδιαφερουσες εξελλιξεις οταν επιτελους δημοσιευτει η ιστορια ξανα... #)
 
QueenofHearts είπε:
Χμ.. ευσεβείς πόθοι θα έλεγα αλλά αυτό που με κάνει να το αμφισβητώ περισσότερο είναι η συμμετοχή της Ιγκαράσι στα σχέδια. Όταν τελείωσε η Κάντυ, αυτό ήταν, δεν είχε σκοπό να το συνεχίσει. Μετά από την επιμονή του κοινού έγραψε τα διηγήματα (για τα οποία έχει τα αποκλειστηκά δικαιώματα) και δεν νομίζω να συνεργάστηκε ξανά με την Ιga μιας και οι σχέσεις τους ήδη είχαν ψυχρανθεί. Ας περιμένουμε να ακούσουμε όμως. Τόσα χρόνια Καντυ-φαν, αν μη τι άλλο έχω υπομονή!
Σίγουρα δεν είναι αγγελούδι η Mizu αλλά η Iga έχει βγάλει το κακό όνομα γιατί έχει διμιουργήσει ακριβώς τα ίδια προβλήματα και σε άλλους συγγραφείς, όπως ο συγγραφέας της Lady Georgie, μιας σειράς λίγο μεταγενέστερης της Κάντυ αλλά με πολύ παρόμοια θεματολογία.
δεν το ξερα αυτο για την Lady Georgie.

Παντως παρομοια θεματολογια μπορει να εχει, αλλα μονο σε οτι αφορα την παιδικη ηλικια της. Ειναι γενικα πιο σκοτεινη σειρα

Και ενω στην Καντυ η αριστοκρατια εξιδανικευεται, στην Georgie καταποντιζεται τελειως. Οι αριστοκρατες ειναι ειτε ξιπασμενοι, ειτε δολιοπλοκοι, ειτε απατεωνες, ειτε ματαιοδοξοι. Ακομα και ο αγαπητικος της.

Δεν υπαρχει ουτε ενας καλος αριστοκρατης. Χωρια που η αγαπη της υιοθετημενης Georgie απο τα αδελφια της, απο αδελφικη αναπτυσσεται σε κατι περισσοτερο. Αναπτυσσεται σε ψυχολογικο θριλερ σε αρκετα σημεια.

θα τη συνιστουσα σε παιδια ανω των 12 ετων για να καταλαβουν τη θεματολογια. ιδιως αν μπουν και οι λογοκριμενες σκηνες μεσα.

Γενικα πολυ καλη παραγωγη, απο τoυς συντελεστες του TMS αυτη τη φορα. Και ενω θα μπορουσε να ισχυριστει κανεις πως το manga της Καντυ σε μερικα σημεια ειναι καλυτερο της σειρας, εδω αντιθετα η σειρα βελτιωνει το manga.

Tο μελοδραμα κυμαινεται σε χαμηλοτερα επιπεδα σε σχεση με το manga.

Γενικα, παρα τις ομοιοτητες στο σχεδιο, συμπαθησα τη Georgie περισσοτερα. Χωρια που ειναι και ασσος στο μπουμερανγκ
 
Πίσω
Μπλουζα