Oι Απαράδεκτοι (1991 MEGA)

Αυτή την πληροφορία την είδα κι εγώ γραμμένη κάπου χθες, αλλά χωρίς να υπάρχει πηγή, ούτε αναφορά σε κάποια συνέντευξη, οπότε δε μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι ότι ισχύει.

Πράγματι, όπως αναφέρει ο foutix, ο Ψηνάκης (sic) εμφανίζεται στους τίτλους αρχής της πρώτης σεζόν, με το χαρακτηρισμό "έκτακτος συνεργάτης".

ψηνάκης.jpg
 
Πιθανότατα η καλύτερη σειρά της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης. Απίστευτη πλάκα, ατάκες, τεράστιος Βλάσσης, Μπέζος, Σπύρος και Δήμητρα στα καλύτερά τους, Χαλακατεβάκης και Αστροπελέκι, τι να λέμε...

Βγάλαμε εφηβεία με αυτή τη σειρά. Θυμάμαι την επόμενη μέρα στο λύκειο πως γελούσαμε όλα τα παιδιά με τις ατάκες...
 
Να ρωτήσω κάτι:

Όλοι (οι φαντικοί) γνωρίζουμε ότι η πραγματική ονομασία της οδού Αδάμαντος 4 είναι Κοσμά Μελωδού και Συνεσίου Κυρήνης στο Λυκάβηττο. Γνωρίζει κάποιος πού βρίσκεται το κτήριο που χρησιμοποιείται στις εισαγωγές των σκηνών του γραφείου του Σπύρου; Το μόνο που γνωρίζω απο φριζαρισμα της εικόνας ειναι οτι βρίσκεται στο νούμερο 28 κάποιας οδού. Πιθανολογώ ότι βρίσκεται κάπου στο Κολωνάκι. Δώστε τα φώτα σας!!!
 
Βρε παιδιά όσο κι αν αγαπάω τους Απαράδεκτους, υπάρχει κάτι που με ενοχλεί πολύ, κι αναρωτιόμουν αν έχει ενοχλήσει και κανέναν άλλον. Μπορεί τα επεισόδια να είναι αυτοτελή, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό δικαιολογεί το να συμβαίνουν σημαντικά γεγονότα σ'ένα επεισόδιο και στο άλλο να συνεχίζεται η ζωή σαν να μη συνέβη τίποτα. Για παράδειγμα, τους βλέπουμε να μένουν χωρίς σπίτι και να πρέπει να μετακομίσουν, ή να μένει η Ρένια έγκυος, ή να πουλάει τα διαμερίσματα ο Χαλακατεβάκης και να φεύγει, ή να ανακοινώνει τον αρραβώνα του κτλ. Στο επόμενο επεισόδιο όμως, είναι σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Πολλές ελληνικές σειρές είχαν αυτοτελή επεισόδια, αλλά στα σημαντικά γεγονότα υπήρχε μια συνέχεια. Διαφορετικά είναι σαν να σου φωνάζουν ότι είναι ψεύτικο αυτό που κάνουν και να σε κοροϊδεύουν. Απλά αναρωτιέμαι γιατί γίνεται αυτό, επειδή κατά τα άλλα σέβομαι πολύ τη Δήμητρα Παπαδοπούλου και σαν σεναριογράφο και σαν ηθοποιό, και είναι μία ικανή και έξυπνη γυναίκα, οπότε ειλικρινά δεν καταλαβαίνω...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
perlastar είπε:
Βρε παιδιά όσο κι αν αγαπάω τους Απαράδεκτους, υπάρχει κάτι που με ενοχλεί πολύ, κι αναρωτιόμουν αν έχει ενοχλήσει και κανέναν άλλον. Μπορεί τα επεισόδια να είναι αυτοτελή, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό δικαιολογεί το να συμβαίνουν σημαντικά γεγονότα σ'ένα επεισόδιο και στο άλλο να συνεχίζεται η ζωή σαν να μη συνέβη τίποτα. Για παράδειγμα, τους βλέπουμε να μένουν χωρίς σπίτι και να πρέπει να μετακομίσουν, ή να μένει η Ρένια έγκυος, ή να πουλάει τα διαμερίσματα ο Χαλακατεβάκης και να φεύγει, ή να ανακοινώνει τον αρραβώνα του κτλ. Στο επόμενο επεισόδιο όμως, είναι σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Πολλές ελληνικές σειρές είχαν αυτοτελή επεισόδια, αλλά στα σημαντικά γεγονότα υπήρχε μια συνέχεια. Διαφορετικά είναι σαν να σου φωνάζουν ότι είναι ψεύτικο αυτό που κάνουν και να σε κοροϊδεύουν. Απλά αναρωτιέμαι γιατί γίνεται αυτό, επειδή κατά τα άλλα σέβομαι πολύ την Δήμητρα Παπαδοπούλου και σαν σεναριογράφο και σαν ηθοποιό, και είναι μία ικανή και έξυπνη γυναίκα, οπότε ειλικρινά δεν καταλαβαίνω...
Σε πολλές σειρές συμβαίνει αυτό. Η " Τις Ελλάδος τα παιδιά ", είναι μια που μου έρχεται γρήγορα στο μυαλό . Ίσως παίζει ρόλο ότι τα επεισόδια προβάλλονται με διαφορετική σειρά, από αυτή που γυρίστηκαν , οπότε αν προσπαθήσουν να υπάρχει κάποια συνέχεια, θα δημιουργούσαν μπέρδεμα.
 
Ναι Rio, αυτό που λες είναι μια λογική εξήγηση. Ξέρω ότι οι ηθοποιοί ήταν χαλαρά, έκαναν χαβαλέ και αυτοσχεδίαζαν πολύ, κι επίσης έχουν ήδη αναφερθεί σ'αυτό το θέμα τα πολλά λάθη της σειράς, απλά πιστεύω ότι άλλο αυτό, κι άλλο να γίνεται κάτι μη αναστρέψιμο όπως η εγκυμοσύνη που ανέφερα πριν, και να το κουκουλώνεις έτσι απλά. Εγώ προσωπικά έχω πρόβλημα με αυτό.
 
Οπως ειχα πει, παρακολουθησα ολοκληρη τη σειρα προσφατα... αυτο που λες για την εγκυμοσυνη της Ρενιας ανασυρεται απο τα βαθη της μνημης μου γιατι το ειχα παρατηρησει και μου εκανε εντυπωση (και μετα το ξεχασα :ρ)! Μπορεις να μου θυμησεις σε ποιο επεισοδιο; Δεν αποκλειεται βεβαια να του το ειπε ψεματα :ρ
 
Σύμφωνα με την retroDB Rakeesh, είναι το 5ο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου, το "Και όμως συνέβη". Την παρακολουθώ κι εγώ ξανά τη σειρά, και δεν παίζει θέμα εξαπάτησης από τη Ρένια, καθώς κάνει και τεστ εγκυμοσύνης που το βλέπει και ο Γιάννης, και γενικά είναι πολύ προβληματισμένη γι'αυτό που συνέβη. Στο ίδιο επεισόδιο, είναι και ένα από τα άλλα παραδείγματα που ανέφερα, αυτό που ο Χαλακατεβάκης πουλάει τα διαμερίσματα και φεύγει. Στο τέλος του επεισοδίου φαίνεται σαν να είναι όλοι χωρίς σπίτι και να πρέπει να βρουν καινούργιο, αλλά στο επόμενο επεισόδιο φυσικά, ο Χαλακατεβάκης είναι πάλι εκεί, ο καινούργιος ιδιοκτήτης του προηγούμενου επεισοδίου άφαντος κι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Λάθη στην αλληλουχία των γεγονότων μπορεί να συμβαίνουν σε πολλές ελληνικές σειρές, αλλά τόσο φανερό "θάψιμο" τέτοιων σημαντικών γεγονότων, δεν θυμάμαι να έχω ξαναδει.
 
Αν θυμάμαι καλά ο Χαλακατεβάκης ναι μεν φεύγει αλλά μετά γυρίζει καθώς δε βρίσκει πουθενά σπίτι, σωστά; Όσον αφορά τη Ρένια, μπορεί να έκανε έκτρωση. Δεν ξέρουμε τι έγινε. Επίσης μπορεί να είναι λάθος διάγνωση του τεστ...
 
johnny19818 είπε:
Αν θυμάμαι καλά ο Χαλακατεβάκης ναι μεν φεύγει αλλά μετά γυρίζει καθώς δε βρίσκει πουθενά σπίτι, σωστά; Όσον αφορά τη Ρένια, μπορεί να έκανε έκτρωση. Δεν ξέρουμε τι έγινε. Επίσης μπορεί να είναι λάθος διάγνωση του τεστ...
Γυρίζει επειδή δεν βρίσκει άλλο σπίτι, αυτό γίνεται όμως ενώ οι άλλοι έχουν αρχίσει ήδη να πακετάρουν τα πράγματά τους, κι αν δεις το τέλος του επεισοδίου, παραμένουν όλοι χωρίς σπίτι και αποφασίζουν να κατασκηνώσουν στα Προπύλαια. Άρα το επεισόδιο τελειώνει δείχνοντάς τους όλους χωρίς σπίτι. Στο επόμενο όμως, όλα είναι κανονικά. Επίσης, ό,τι και να έκανε η Ρένια, δεν ειπώθηκε τίποτα, ούτε καν το συζήτησε με τον Βλάσση, οπότε πάλι με υποθέσεις μιλάμε. Κι εγώ μπορώ να υποθέσω ότι ο νέος ιδιοκτήτης των διαμερισμάτων (στον οποίον παρέμειναν τα πουλημένα διαμερίσματα σύμφωνα με το συγκεκριμένο επεισόδιο), έπεσε στον γκρεμό και σκοτώθηκε. Μπορώ να υποθέσω ο,τιδήποτε, η σειρά όμως δεν μας λέει τίποτα. Για τόσο σημαντικά γεγονότα, αυτό το θεωρώ απαράδεκτο από τους Απαράδεκτους :p
 
Ρε παιδια εγω απορω γιατι το ψαχνετε το θεμα τοσο πολυ και κανετε την τριχα τριχια.Οι απαραδεκτοι εκαναν επιτυχια γιαυτο που ηταν για την αυθεντικοτητα που ειχαν δηλαδη και γενικοτερα ολοι οι ηρωες της σειρας ηταν πολυ μεγαλα φρουτα.Δεν ειναι σειρα που συνεχιζεται σε καθε επεισοδιο οποτε τιποτα απο ολα αυτα που αναφερετε δεν με φαινεται παραξενο.Εδω εχουμε δει τερατα σε σειρες που συνεχιζοταν κιολας σε καθε επεισδοδιο ε δεν θα κολησουμε και στους απαραδεκτους τωρα.
 
Η σειρα δεν ειχε αρχη, μεση και τελος. Δεν ηταν Οι Πανθεοι.

Το καθε επεισοδιο ηταν αυτονομο απο οσα ειχαν προηγηθει και απο οσα θα ακολουθουσαν. Μπορει τη μια φορα να βλεπαμε οτι καποιος πεθανε και την αλλη βδομαδα να εμφανιζοταν κανονικα ανευ εξηγησεων. Σουρεαλιστικη σειρα που ομως αρεσε πολυ. Αν ειχε προβληθει δεκα χρονια νωριτερα δε νομιζω πως θα εκανε την ιδια επιτυχια.
 
Να λαβουμε υποψη βεβαια οτι ο τηλεοπτικος χρονος ηταν διαφορετικος. Οταν ξεκιναγε το νεο επεισοδιο των Απαραδεκτων αντε να θυμηθεις οτι την προηγουμενοι εβδομαδα ο Χαλακατεβακης τους εδιωχνε απο το σπιτι. Αλλωστε πολλα θα μπορουσαν να συμβουν απο τοτε μεχρι τωρα.

Το οτι σημερα κατεβαζουμε τα επεισοδια αβέρτα και βλεπουμε 5-6 σερί, σημαινει οτι αυτα τα κενα χτυπανε πιο πολυ στο ματι.
 
metalcandyman είπε:
Ρε παιδια εγω απορω γιατι το ψαχνετε το θεμα τοσο πολυ και κανετε την τριχα τριχια.Οι απαραδεκτοι εκαναν επιτυχια γιαυτο που ηταν για την αυθεντικοτητα που ειχαν δηλαδη και γενικοτερα ολοι οι ηρωες της σειρας ηταν πολυ μεγαλα φρουτα.Δεν ειναι σειρα που συνεχιζεται σε καθε επεισοδιο οποτε τιποτα απο ολα αυτα που αναφερετε δεν με φαινεται παραξενο.Εδω εχουμε δει τερατα σε σειρες που συνεχιζοταν κιολας σε καθε επεισδοδιο ε δεν θα κολησουμε και στους απαραδεκτους τωρα.
Έτσι είναι. Τι ψάχνουν να βρουν ορισμένοι; Σεναριακά κενά; Στους "απαράδεκτους"; Μα η μαγεία της σειράς αυτή ακριβώς ήταν και ακόμη είναι: ό,τι βλέπουμε, είναι αυθεντικό και πηγαίο, χωρίς φραγμούς και περιορισμούς.
 
Οι απαράδεκτοι ΔΕΝ ήταν σήριαλ!Στο τέλος της σειράς το έλεγαν ότι ήταν μια παρέα που ξαναέγιναν παιδιά μέσα από αυτήν την εκπομπή!Κι επίσης έχει χιούμορ ..Αττικής! [edit] Λίγο άκομψο σχόλιο που ήδη προκάλεσε αντιδράσεις. [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ εύστοχη η τελευταία παρατήρηση του dennis για το χιούμορ αττικής.
 
bambinella 100 είπε:
Η σειρα δεν ειχε αρχη, μεση και τελος. Δεν ηταν Οι Πανθεοι. Το καθε επεισοδιο ηταν αυτονομο απο οσα ειχαν προηγηθει και απο οσα θα ακολουθουσαν. Μπορει τη μια φορα να βλεπαμε οτι καποιος πεθανε και την αλλη βδομαδα να εμφανιζοταν κανονικα ανευ εξηγησεων. Σουρεαλιστικη σειρα που ομως αρεσε πολυ. Αν ειχε προβληθει δεκα χρονια νωριτερα δε νομιζω πως θα εκανε την ιδια επιτυχια.
Πολύ εύστοχη η παρατήρηση σου bambinella. Πιστεύω ότι οι Απαράδεκτοι ήτανε αυτό που λέμε 'ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή, στο κατάλληλο μέρος'. Συνετέλεσε πολύ το γεγονός ότι προβλήθηκαν στην αρχή της ιδιωτικής τηλεόρασης. 10 χρόνια πριν δε νομίζω οτι θα είχε καν γυριστεί τέτοια σειρά (ήταν πολύ προχωρημένη για την εποχή σε θεματολογία και λεξιλόγιο) ενώ 10 χρόνια μετά δε νομίζω ότι θα έκανε επιτυχία. Κάτι άλλο που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι η σειρά αγγίζει την σάτιρα και την επιθεώρηση αφού εμπνέεται από και σχολιάζει γεγονότα της εποχής (μακεδονικό , γιουροβίζιον, Τρίτσης κλπ). Με άλλα λογία η σειρά βλέπεται άνετα ακόμα αλλά η απόσταση χρόνου είναι εμφανής πια.
 
Προσωπικά τη θεωρώ διαχρονικότατη και πάντα επίκαιρη. Άνετα θα έκανε θραύση και στις μέρες μας.
 
Βλέπεται και τώρα, αλλά από ανθρώπους κάποιας ηλικίας. Δεν ξέρω κατά πόσον οι 20ρηδες θα καταλάβαιναν "την Παπαρήγα την καλή" και γιατί το λέγανε συνθηματικά, μια που τώρα με internet και streaming οι "Παπαρήγες" είναι εύκολα διαθέσιμες :) . Το ίδιο για τις αναφορές του Σπύρου στο Πολυτεχνείο και το καμάρι του ότι ήταν εκεί. Υπήρχαν όμως και πολλά επεισόδια που είναι ακόμη φρέσκα.

Τη σειρά την είδα πρώτη φορά πριν 2-3 χρόνια και με διασκέδασε αρκετά. Και νομίζω "γέρασε" καλύτερα από άλλες παλιές σειρές όπως οι 3 Χάριτες, για να μην αναφερθώ σε σειρές όπως το Ρετιρέ που ήταν παρωχημένες ακόμη και την εποχή τους.
 
Dennisd1982 είπε:
Οι απαράδεκτοι ΔΕΝ ήταν σήριαλ!Στο τέλος της σειράς το έλεγαν ότι ήταν μια παρέα που ξαναέγιναν παιδιά μέσα από αυτήν την εκπομπή!Κι επίσης έχει χιούμορ ..Αττικής! [edit] Λίγο άκομψο σχόλιο που ήδη προκάλεσε αντιδράσεις. [edit]
Ωραία, αυτό και μόνο με κάλυψε. Τώρα κατάλαβα. Κι εγώ αγαπάω τους Απαράδεκτους και δεν είχα σκοπό να τους κατακρίνω ή να ψάχνω λεπτομέρειες με το μικροσκόπιο όπως άφησαν κάποιοι να εννοηθεί, απλά εξέφρασα μια ειλικρινή απορία. Τώρα καλύφθηκα, δεν ήταν σήριαλ, ήταν μόνο για χαβαλέ, κάτι παρόμοιας λογικής με πολλά καρτούν που μπορεί να δείχνουν κάποιον να κομματιάζεται ή ένα σπίτι να διαλύεται και μετά από λίγο όλα είναι όπως πριν (χωρίς να εννοώ ότι οι Απαράδεκτοι είναι καρτούν, μην παρεξηγηθώ πάλι). Ευχαριστώ που με διαφωτίσατε.
 
Πίσω
Μπλουζα