Εγω πηγα την Κυριακη.
Ειχαμε κανονισει με παρεα για να παμε Σαββατο (πρωτη ημερα), ειχαν παρει ολοι εισιτηρια, εγω το αφησα για τελευταια στιγμη και φυσικα δεν βρηκα για Σαββατο. Αλλα μολις βγηκαν για Κυριακη, τσιμπησα δυο εισιτηριακια. Και τωρα ενα review για την συναυλια:
Πηγα με τη γυναικα μου κατα τις 20:30, δηλαδη μπηκα στη μεση του τελευταιου support. Ο κοσμος ηταν κυριως 30+ ηλικιακα και οι περισσοτεροι δεν εδειχναν σκληροπυρηνικοι μεταλλαδες. Στο support συγκροτημα ηταν μαλλον αδιαφοροι, ακομα και οταν επαιξαν το Powerslave απο Maiden. Και εφτασε η ωρα να βγουν οι Warlord. Ολοι -μα ολοι λεμε- ηξεραν τα λογια απ'εξω! Μιλαμε για μια μπαντα με ελαχιστη δισκογραφια και τα "καλα" τους αλμπουμ να εχουν βγει καμια εικοσαετια πριν. Ο ηχος ηταν ΑΡΙΣΤΟΣ για τα δεδομενα ενος ημι-ερασιτεχνικου συγκροτηματος. Τα πρωτα 5 τραγουδια ηταν εξαιρετικα καθαρα (ηχητικα), αλλα μετα το 5ο ο ηχος εγινε πολυ "θαμπος". Εγω καταλαβα οτι μετα το 5ο τραγουδι, δυμαμωσε ο ηχος και ετσι απεκτησε και πολυ βουητο. Η συναυλια ειχε τα παντα στο playlist, απο παλια και καινουργια, αν και η μεγαλυτερη ενσταση που εχω για τη συναυλια ειναι το playlist γιατι παιχτηκαν τα τραγουδια σχεδον "χρονολογικα", δηλαδη ολα τα παλια πρωτα και ολα τα καινουργια μετα. Ετσι ο κοσμος στην αρχη απογειωθηκε και μετα εκατσε λιγο. Θα προτιμουσα μια εναλλαγη παλιων-νεων τραγουδιων. Ακομα και το encore ειχε ενα παλιο και ενα πιο νεο τραγουδι. Ο Τσαμης ειναι απλα κορυφαιος ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, σεμνος με το κεφαλι σκυμμενο οταν μιλαει, καμια σχεση με rock-stars = "νουμερα" που κυκλοφορουν τελευταια. Οταν μιλησε ηταν πραγματικα συγκινημενος, οπως και εμεις απο κατω, γιατι μιλαμε για ενα συγκροτημα που παιζει live (με μεγαλη απηχηση) καποιο μουσικο υλικο γραμμενο πολλα-πολλα χρονια πριν, πραγματικο flash-back σε μια αλλη εποχη. Δεν ξερω εαν ηταν sold-out και η δευτερη ημερα, αλλα ο κοσμος ηταν θερμος και περασε καλα. Μπορω να πω οτι για τα δεδομενα της Ελλαδας ο κοσμος ηταν υπερ-αρκετος, δεν νομιζω οτι τεραστεια συγκροτηματα του παρελθοντος (οπως π.χ. Saxon ή Motorhead) θα μπορουσαν να εχουν τοσο κοσμο στην Ελλαδα.
Γενικα δεν νομιζω καποιος να εφυγε παραπονεμενος απο την συναυλια, που παρα τα καποια αρνητικα της, σε γενικες γραμμες ηταν πολυ επιτυχημενη.
Playlist
Intro
Deliver Us From Evil
Winter Tears
Child of the Damned
Penny for a Poor Man
Black Mass
Mrs. Victoria
Lost and Lonely Days
Aliens
Soliloquy
City Walls Of Troy