Δεν εχω καποια προχειρη λιστα, αλλα απο γνωστους και φιλους ξερω πως υπαρχουν αρκετα παιχνιδια απο απαιτουν υποχρεωτικη εγκατασταση για να μπορεις να παιξεις ενα παιχνιδι, δεν αναφερομαι στην επιλογη να εγκαταστησεις ενα παιχνιδι στο σκληρο και να παιζει καλυτερα.
Την αναφορα για τα προβληματα, την εκανα καθαρα για παιχνιδια οπου μεταφερθηκανε απο υπολογιστες σε κονσολες. Ποσα προβληματα ειχαν τα doom, far cry, half life 2 σε xbox; Πολλα. Τα ιδια σαφεστατα υπηρχαν και στους υπολογιστες. Ωστοσο μετα απο καποιο χρονικο διαστημα, διορθωθηκαν. Το ιδιο ισχυει και με τα τωρινα παιχνιδια. Ισως το fallout 3 να μην παιζει καλα λογο προβληματος. Ωστοσο ακομα και πολλα χρονια μετα, ειτε επισημα, ειτε ανεπισημα, θα υπαρχουν αναβαθμισεις και βελτιωσεις για το παιχνιδι απο την επισημη εταιρια, ειτε απο κοινοτητες αφοσιωμενες στο παιχνιδι και λοιπους.
Περι συστηματος, εχω υπολογιστη core 2 duo, 2 giga ram και μια ati x1950pro και εχω παιξει το παιχνιδι. Ισως οχι τα παντα στο τερμα, αλλα σιγουρα πολυ καλυτερα απο οτι στο 360.
Προσεξε, μην με παρεξηγησεις. Δεν ειμαι φανατικος με τους υπολογιστες, απεναντιας με κονσολες μεγαλωσα και κατα κυριο λογο ασχολουμαι ακομα. Απλα, καποια ειδη παιχνιδιων, οπως στρατηγικης και ρολων, ειναι καθαρα ειδη τα οποια αρμοζουν σε υπολογιστη για τους παραπανω λογους.
Ακομα, πολλα παιχνιδια, μιας και φτιαχνονται πλεον για πολλες πλατφορμες, με αποτελεσμα να ειναι καλυτερο σε εναν υπολογιστη. Μπορεις πχ να τρεξεις devil may cry 4 & gears of war σε αρκετα παλια συστηματα, και σε πολυ καλυτερα επιπεδα απο οτι στις κονσολες.
Για τους παραπανω λογους πηρα και wii. Βρηκα πολλα παιχνιδια μοναδικα στην κονσολα που με ενδιαφερανε + συν τοις αλλης, εχει την μαγκια "πολυθρονα σαλονι" οπου μεχρι στιγμης δεν ειναι τοσο πολυ εφικτο με εναν υπολογιστη.
Υγ. Αν καποιος πιστευει πως το θεμα ξεφευγει / ξεφυγε, ισως θα επρεπε να μεταφερθει σε ενα αλλο νεο θεμα.