PC Master

Το βρήκα με τα πολλά και το στήριξα. Να δούμε πως θα πάει με τον νέο αρχισυντάκτη. Ελπίζω να τα καταφέρω γιατί το PC-MASTER έχει ένα ιδιαίτερο ύφος αρθρογραφίες και ευφυέστατες στήλες που δεν βρίσκεις στο Internet.
 
Εγώ ένας μικρός και ταπεινός (και πολύ πρόσφατος) συντάκτης είμαι, επομένως ο λόγος μου δεν έχει μεγάλη βαρύτητα. Θα ήθελα όμως να πω ότι μερικές φορές τα φαινόμενα ίσως απατούν... Το μεγάλο θέμα της καθυστέρησης για παράδειγμα, νομίζω ότι προκλήθηκε κυρίως από ένα τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε με την αναπαραγωγή του συνοδευτικού DVD πριν 2-3 μήνες. Όταν καθυστερήσει μια φορά η έκδοση ενός μηνιαίου περιοδικού αρκετές μέρες, υπάρχει αλυσιδωτή αντίδραση αφού είναι πολύ δύσκολο να πάνε την επόμενη φορά τα πάντα πίσω μια εβδομάδα ώστε να καλυφθεί το handicap, και βέβαια αυτό γίνεται ακόμα δυσκολότερο όταν αλλάζει ο αρχισυντάκτης. Τώρα για το θέμα των αλλαγών του έμψυχου δυναμικού, καλώς ή κακώς είναι κάτι με το οποίο το PC Master έχει μάθει να ζει. Παρά τα αντιθέτως φημολογούμενα, δεν τελείωσε όταν έφυγε η φουρνιά του Νότη, δεν τελείωσε όταν έφυγε η φουρνιά του Μάνου κι είμαι βέβαιος πως δεν θα τελειώσει ούτε όταν φύγει η δική μου φουρνιά. Εκείνο για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι κάνουμε τη δουλειά μας με πολύ μεράκι και όσο επαγγελματισμό διαθέτουμε, εγώ προσωπικά το απολαμβάνω πολύ και είμαι περήφανος για τη δουλειά των παιδιών με τους οποίους συνεργάζομαι. Από και και πέρα, πάντα θα υπάρχουν προτιμήσεις από τους αναγνώστες κι αυτό είναι απολύτως σεβαστό, σε εμένα πχ. σαφώς και λείπει ο Τσουρινάκης αλλά και ο Καρκαλέμης, και για να χρησιμοποιήσω μια ατάκα του Χρήστου, πάντα κάποιος θα σου πει "ναι αλλά το Pixel το 85 έκανε συναυλία με τον Κηλαϊδόνη". Όπως σεβαστό είναι και οι αναγνώστες να μην ενδιαφέρονται για τα εσωτερικά προβλήματα, αλλά να θέλουν την ίδια ποιότητα και περιοδικότητα στην οποία έχουν συνηθίσει. Τώρα για αρχή του τέλους δεν γνωρίζω κάτι, αλλά βέβαια ο κερατάς το μαθαίνει τελευταίος. :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Nemo είπε:
Y.Γ. Και το προηγουμενο μηνα Freeware εδωσε (Wing Commander Saga - Τhe Darkest Dawn ).Και γενικα απο τον περασμενο Σεπτεμβριο εχει ξαναγινει αυτο ,αλλα ποτε παραπανω απο 2 συνεχομενους μηνες
Μία μικρή διόρθωση: Από τον περασμένο Σεπτέμβριο κι έπειτα, οτιδήποτε έχει δοθεί ως συνοδευτικό παιχνίδι, προέρχεται από την κατηγορία των freeware
 
Nemo είπε:




Y.Γ. Και το προηγουμενο μηνα Freeware εδωσε (Wing Commander Saga - Τhe Darkest Dawn ).



Και γενικα απο τον περασμενο Σεπτεμβριο εχει ξαναγινει αυτο ,αλλα ποτε παραπανω απο 2 συνεχομενους μηνες .



Αν και
προσωπικα το συνοδευομενο παιχνιδι δεν ειναι κινητρο αγορας.



manos426f είπε:
Μία μικρή διόρθωση: Από τον περασμένο Σεπτέμβριο κι έπειτα, οτιδήποτε έχει δοθεί ως συνοδευτικό παιχνίδι, προέρχεται από την κατηγορία των freeware

λοιπον

Συνοδευτικο game - τευχος

Renegade X / Οκτ 2012

Βattle for Wesnoth / Νοε 2012

Rise and fall (civilisations at war) / Δεκ 2012

Diaspora : Shattered Armistice / Ιαν 2013

Αrea 51 / Φεβ 2013

Τhe Suffering / Μαρτ 2013

World of Tanks / Απριλ 2013 (+unique κωδικος)

e.t.c.

Ο Μανος εχει δικιο ,αν εξαιρεσεις το World of Tanks το οποιο αλλες εποχες θα ηταν το δευτερο Dvd .....

Για 1-2 μου ειχε διαφυγει οτι ηταν freeware π.χ. Rise and fall (Civilisations at war) .

Φταιει μαλλον -οπως ειπα οτι

Nemo είπε:
Αν και προσωπικα το συνοδευομενο παιχνιδι δεν ειναι κινητρο αγορας.
και πολυ πολυ σπανια εχει τυχει να εγκαταστησω το συνοδευτικο game τελευταια.

Ι stand corrected επομενως ,και welcome back (again) Mano.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
O Φωτης ανεβασε νομιμως ολες τα συνοδευτικες δισκετες του περιοδικου εδω
 
Ευχαριστώ Γρηγόρη!

Επίσης δεν θα ήθελα να παραλείψω ότι ο Wally μου είπε από μόνος του να πάρω από το παρόν φόρουμ κάποια εξώφυλλα των δισκετών που υπάρχουν σε κάποιο thread για να τα προσθέσω μαζί με τα προγράμματα του pc master ώστε να έχουν όσοι τα κατεβάσουν και τις χαρτινες θήκες ως jpg.

Επειδή όμως τυχαίνει να τα έχω φωτογραφήσει ήδη ένα προς ένα από τη συλλογή μου δεν χρειάστηκε να το κάνουμε, αλλά η καλή πρόθεση μετράει και τον ευχαριστώ και από εδώ!

Οπότε επί την ευκαιρία, στο ίδιο thread που δίνει ο Wally έχω και το link με ΟΛΑ τα εξώφυλλα των δισκετών του PC Master καθώς και οδηγίες για κατέβασμα, οπότε όποιος θέλει μπορεί να τα κατεβάσει και αυτά.

Επίσης αν θέλετε, μπορείτε να τα πάρετε και να τα βάλετε και στο αντίστοιχο thread του retromaniax ώστε να είναι όλα συμπληρωμένα, αφού τα έχω όλα, από εμένα έχετε το ΟΚ :)

See ya :)
 
Φώτη έδωσες ρέστα! :)

Απίστευτος γι' ακόμη μια φορά κι ευχαριστούμε! :flower:
 
Μπραβο για τον ολο κοπο και μερακι σου Φωτη αρχηγε!
 
Προς ενημέρωση - UPDATE

Σε συννενόηση με τον nkary, του έστειλα τη δισκέτα Νο29 του PC Master που έλειπε από το cd του PC Master να την περάσει σε disk drive 5 1/4 που έχει, αλλά και ΟΛΑ τα "χαρτάκια" των δισκετών 5 1/4 και τα σκάναρε και αυτά.

Έτσι το αρχείο με τις συνοδευτικές δισκέτες του PC Master ανανεώθηκε και πλέον έχει και την δισκέτα Νο29 που δεν υπήρχε από το PC Master, αλλά και όλα τα χαρτάκια από τις δισκέτες σκαναρισμένα.

Με λίγα λόγια, υπάρχουν ΟΛΑ!!!

Μπορείτε να κατεβάσετε το ανανεωμένο αρχείο από το ίδιο link :

http://www.retrocomputers.gr/index.php/forum/310-pc-master/12140-oles-oi-synodeftikes-disketes-tou-pc-master-gia-katevasma ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
PC Master scanning project: ΤΕΛΟΣ!

Mε μεγάλη χαρά, ικανοποίηση και περηφάνια, σας ανακοινώνουμε πως το project ψηφιοποίησης των πρώτων 150 τευχών του ιστορικού περιοδικού PC Master, έφτασε στο τέλος του!

Το PC Master δεν χρειάζεται συστάσεις. Πρόκειται για ένα απο τα παλαιότερα και τελευταία εναπομείναντα περιοδικά ειδικού Τύπου στην Ελλάδα. Η πορεία του ξεκίνησε το μακρινό 1989 και συνεχίζει να κυκλοφορεί με εκμοντερνισμένη ύλη και περιεχόμενο με κεντρικό “άξονα” τα PC games μέχρι και σήμερα (τεύχος 290). Μετά από 20 χρόνια ζωής και πολλές αλλαγές και ανακατατάξεις, καταφέρνει ακόμα και σήμερα να διατηρεί “φρέσκια” την ύλη του και το σημαντικότερο, να διατηρεί “ζωντανή” την επικοινωνία με τους αναγνώστες ,μέσα από τις μόνιμες στήλες του και να συντηρεί αυτό το “παρεϊστικο” κλίμα που το έκανε τόσο αγαπητό στο κοινό. Το PC Master συνεχίζει να διαγράφει την δική του ιστορία, ως ένα ιδιαίτερα δημοφιλές, νεανικό περιοδικό, με ύλη που επικεντρώνεται σε χρηστικά θέματα για PCs, previews και reviews παιχνιδιών, οδηγούς αγοράς για gaming hardware αλλά και πληθώρα θεμάτων που ενδιαφέρουν τους PC gamers.

Τα τελευταία χρόνια, η Ελληνική ρετροκοινότητα είναι αρκετά δραστήρια στον τομέα ψηφιοποίησης τευχών παλαιών περιοδικών πληροφορικής. Τεύχη των Pixel, User, MicroMad και Amiga Computing “κοσμούν” τις ψηφιακές βιβλιοθήκες αρκετών retro sites και forum. Υπήρχε όμως ένα κενό… δεν υπήρχαν ψηφιοποιημένα τεύχη του ιστορικού PC Master! Κάπως έτσι, πάρθηκε η απόφαση να ξεκινήσει αυτό το μεγάλο εγχείρημα ψηφιοποίησης των πρώτων 150 τευχών. Μια ομαδική προσπάθεια με αρκετά σκαμπανεβάσματα στην πορεία της, η οποία όμως ολοκληρώθηκε με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, χάρη στην θέληση όλων των συμμετεχόντων, να διατηρηθεί για πολλά ακόμη χρόνια η κληρονομιά του περιοδικού που μεγάλωσε γενιές PC users και όχι μόνο.

Ευχαριστούμε την Compupress, τον Μάνο Καρκαλέμη και τον Χρήστο Κουβόπουλο, που μας έδωσαν την δυνατότητα να ξεκινήσουμε αυτό το project και να το ολοκληρώσουμε.

Οι συντελεστές

Δωρεά τευχών: NiCkeD, fotis_KFOR, jim_sdtv, nkary, chriskgnr

Ψηφιοποίηση: nkary, dr_Who

Ευχαριστούμε και για την ψυχολογική υποστήριξη!

Long Live PC Master!

http://www.iamretro.gr/pc-master/

http://www.iamretro.gr/pc-games/
 
Mπραβο Νικο!!Εξαιρετικη δουλεια!!! :bow: :bow:
 
Είσαι ΘΕΟΣ ! Εξαίρετος ! :bow: :bow:
 
Μπραβο σας παιδια. Ειχε παραγινει το κακο με τους πονηρους εμπορακους που πουλουσανε τοσο παλια τευχη του περιοδικου προς 20? το καθενα. Τωρα πλεον, ο καθενας μπορει να διαβασει το θρυλικο περιοδικο διχως να θησαυριζει ολους αυτους.
 
Αδιαμφισβητητα μπραβο και Respect για την ταχυτητα και την ποιοτητα της δουλειας σας .

Και τωρα που "το σιδερο ειναι ζεστο" ,ευχομαι (αν το θελετε κι εσεις και η Compupress ) να ακολουθησει και το CGO ....
 
Getta Robo είπε:
Μπραβο σας παιδια. Ειχε παραγινει το κακο με τους πονηρους εμπορακους που πουλουσανε τοσο παλια τευχη του περιοδικου προς 20? το καθενα. Τωρα πλεον, ο καθενας μπορει να διαβασει το θρυλικο περιοδικο διχως να θησαυριζει ολους αυτους.
+10000000:thumbup:
 
Σας ευχαριστούμε όλους παιδιά

Όσο για το CGO κάποια στιγμή θα έρθει και η ώρα του, δύσκολο πολύ ποιο δύσκολο από το PCMaster αλλά θα πρέπει να γίνει και αυτό κάποτε
 
Πίσω
Μπλουζα