Καλησπέρα σε όλους !!!
Νέος στην παρέα, πολύυυυυ παλιός (έως και παρωχημένος θα έλεγα) στο αντικείμενο...
Εδώ και αρκετό διάστημα, ασχολούμαι με την αυτοσχέδια κατασκευή εξαρτημάτων για playmobil, με σαφή κλίση στη σειρά μεσαιωνικών ιπποτών, που άλλωστε ήταν και τα περισσότερα που είχα ως παιδί. Για να μη μακρηγορώ, οι βασικές αρχές στις κατασκευές μου είναι οι εξής:
1) Μηδενικό ή το ελάχιστο δυνατό κόστος (όταν δείτε τι φτιάχνω πλέον από πράγματα που πετάμε καθημερινά, θα πάθετε εγκεφαλικό), 2) Κανόνες κατασκευής ανάλογα με την εποχή (τι είχαν αυτοί δηλαδή στη διάθεσή τους και πώς θα το έφτιαχναν οι ίδιοι), 3) Κατασκευή σε όσο το δυνατόν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ κλίμακα σε σχέση με το ανθρωπάκι (δυστυχώς τα κάστρα και τα σπίτια της μεσαιωνικής σειράς ήταν πάντα πολύ μικρά σε σχέση με τις διαστάσεις της φιγούρας) και 4) Δυνατότητα χειρισμού ΟΛΩΝ των μηχανισμών από την ίδια τη φιγούρα και όχι από αυτόν που παίζει !!!
Θα μ' ενδιέφερε λοιπόν αρχικά να μάθω:
α) Αν υπάρχει κάποιος ειδικός χώρος που να μπορώ να "στήσω" τις κατασκευές μου
β) Αν μπορώ να προμηθευτώ από κάπου παλιές φιγούρες, εξαρτήματα, ακόμα και κακέκτυπα, δεν με πειράζει. Βρίσκω χρήση για τα πάντα !!!
Ευχαριστώ. Αν έχετε ερωτήσεις, στη διάθεσή σας...
Στο επόμενο, θα σας δώσω κι έναν εύκολο τρόπο να φτιάξετε μανδύες για τα ανθρωπάκια σας...
Απλούστατη κατασκευή μανδύα !
1) Κόβουμε από το ύφασμα της αρεσκείας μας ένα παραλληλόγραμμο 7Χ4 εκατοστά
2) Κόβουμε λίγο από τις δυο μεγάλες πλευρές, ώστε η μία άκρη να στενέψει (να γίνει περίπου 3 εκατοστά ή και λιγότερο, δεν παίζει τόσο ρόλο)
3) Στη μικρή μας άκρη κάνουμε μια τρυπίτσα (χαράζουμε ένα μικρό σταυρό ή όπως θέλετε)
4) Βγάζουμε το κεφάλι της φιγούρας και το ξαναβάζουμε περνώντας το πρώτα μέσα από την τρυπίτσα του μανδύα μας.
Οταν γυρίσετε τη φιγούρα από τη μπροστινή πλευρά και της φορέσετε θώρακα, ο μανδύας σας θα είναι σταθερός, υφασμάτινος και στο χρώμα που εσείς έχετε επιλέξει !
Με μικροεπεξεργασία (για τα κορίτσια κυρίως) μπορείτε να πετύχετε σχέδια και πτυχώσεις που ενδεχομένως επιθυμείτε. Εγώ δεν έχω μπει σε αυτήν τη διαδικασία...