Playmobil

Τα κάστρα στο πρώτο video είναι των playmobil?Μου θυμίζουν κάποια άλλα πιο ψεύτικα,σαν αυτά της Fischer Price.Τα μεσαιωνικά σπιτάκια είναι εκπληκτικά,αρκεί να είναι ανοιχτά από τη μία πλευρά!
 
Όχι φίλε thebest20, διακρίνονται καθαρά τα κομμάτια απο playmobil. Χαρακτηριστικά κομμάτια κυρίως απο το στρόγγυλο πύργο του 3666!

Γνωρίζεται τίποτα σχετικά με το περιοδικό playmobil που κυκλοφόρησε, αν εξακολουθεί να κυκλοφορεί;;;
 
Nαι κυκλοφορεί 3ο τεύχος και έχει δώρο μια φιγούρα-ιππότη


Βέβαια δεν το έχω δει σε κανένα περίπτερο
 
@ george_1986

Για ρίξε μια ματιά και εδώ:

http://www.macgayverplaymobil.be/

@ thebest20

Επειδή διακρίνω μαι εμμονή ως προς το εάν τα μεσαιωνικά σπίτια είναι ανοιχτά από πίσω, να σου επιβεβαιώσω, επειδή έχω και κωδικούς από τα πρώτα της σειράς, ότι ΟΛΑ επιτρέπουν να τα λειτουργήσεις από την μία τους πλευρά, είτε με κανονικό άνοιγμα, είτε με την πορτάρα. Μόνο οι σοφίτες ήταν κλειστές και από τις 2 πλευρές, με αποτέλεσμα να έπρεπε να βγάζω το 1 τρίγωνο όταν χρειαζόταν. Αργότερα έγιναν τα ανοίγματα και στη σοφίτα, αλλά από τη μία μεριά της σκεπής.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΟΚ Spybill σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!!Αλλά ήθελα να ρωτήσω ακόμα,αν το ισόγειο είχε βάση,επίσης αν οι 2 πλευρές της σκεπής ήταν κολλημένες,και τέλος αν είχαν έπιπλα μέσα.Γιατί κάποιος γνωστός μου είχε πει ότι ήταν δύσκολο να τοποθετηθούν έπιπλα μέσα και να παίξει κάποιος.Ακόμα,το μεσαιωνικό σπίτι που υπάρχει στο fanpark έχει βάση?Γιατί έχω την εντύπωση πως δεν έχει!
 
Ευχαριστώ spibil!!

Πάντως το internet το έχω ξεψαχνίσει αρκετά , όσο αφορά τα κάστρα (για να παίρνω ιδέες για τα δικά μου)

και τυγχάνει το συγκεκριμμένο σαιτ να το γνωρίζω. Βέβαια, μου κάνει εντύπωσει πως ο συγκεκριμμένος

για να πετύχει κάποιο σχέδιο δεν διστάζει να πριονίσει ή να πριονίσει και να λιώσει κομμάτια. Για παράδειγμα:

100_3939.jpg

macgayverplaymobil kerk 02.jpg
 
Από τα γερμανικά-μεσαιωνικά σπίτια κανένα δεν είχε βάση και ούτε έχει ακόμα. Αυτό αφορά τα σπιτάκια από τον κατάλογο ανταλακτικών. Το μόνο που είχε βάση ήταν ο σιδηροδρομικός σταθμός αυτής της σειράς (4300), η οποία δεν είναι μια εννιαία όπως στα μετέπειτα σπίτια, αλλά αποτελούνταν από 8 τετράγωνα μαύρα κομμάτια που απλώς εφάρμοζαν μεταξύ τους -δεν κούμπωναν καλά και για τον λόγο αυτό πήραν τον δρόμο της αποθήκης.

Η σκεπή ήταν χωρισμένη σε 4 κομμάτια, οπότε μπορούσες να αλλάζεις τη θέση του παράθυρου/καμινάδας με τα κλειστά κομμάτια ανάλογα με τις ανάγκες της στιγμής! Επιπλέον εκείνα τα πρώτα σπίτια δεν είχαν παράθυρα στους φεγγίτες, αλλά ήταν ανοιχτά. Ενωμένα πλαϊνά σκεπής και παράλληλα ανοιχτή τη μία της πλευρά ανακάλυψα ότι υπήρχαν στην πρώτη παραγγελία από τον κατάλογο.

Ως προς τον χώρο, είναι ανετότατα. Θυμάμαι οτι στη σοφίτα χωρούσαν τα δύο παλιά άσπρα κρεβάτια νοσοκομείου και η λευκή ντουλάπα με τις πράσινες πόρτες του παλιού παιδικού δωματίου, ενώ στον όροφο τραπέζι με 4 καρέκλες, μπαούλο και η ψηλή στήλη με τα λάβαρα της σειράς των κάστρων.
 
Πάντως thebest20 για τα μεσαιωνικά παλιά σπίτια έχει δίκιο ο spybil, διαθέτουν άνοιγμα εκτός απο την σοφίτα. Πάντως το μόνο που έχω και έχει βάση είναι ο

σιδηροδρομικός σταθμός 4300!!!

Spybil το έγραφα και δεν πήρα χαμπάρι ότι απαντούσες ήδη.

Είναι γεγονός πως στο δικό μου κάστρο όλα τα δωμάτια τα έχω κλειστά, όπως τα εννοεί ο thebest20, αλλά δεν κάθομαι να παίξω, απλά το χαζεύω ώρες

ολόκληρες. Αν πάλι μου έρθει καμιά καλή ιδέα προβαίνω στις κατάλληλες αγορές!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάντως είναι δύσκολο με τους σημερινούς κωδικούς να εξοπλίσεις εσωτερικά τα κάστρα και τα σπίτια εκείνης της σειράς. Δυστυχώς.
 
Μην το λές.

Στον κατάλογο εξαρτημάτων θα βρείς υλικό. Όπως τον πάγκο με τά όπλα, αλλά και μια κουζίνα. Δεν έχω τους κωδικούς εύκαιρους αλλά ο thebest20 τον

ανέβασε στο forum. Και με την ευκαιρία ασχολείστε με ebay;
 
Μπα, καθόλου με ebay αν και κυκλοφορούν θαύματα εκεί μέσα.
 
Μόνο θαύματα!!

Ακόμα και μεμονομένα κομμάτια που έψαχνα πχ τα παράθυρα στην πίσω πλευρά του 3666 που δεν μπορείς να τα βρείς πουθενά παρά μόνο σ'αυτό το σετ, αν

θες να εμπλουτίσεις το κάστρο σου σίγουρα σε χρειάζονται. Μ'αυτά τα κομμάτια ξεκίνησα και τώρα το ebay μου έγινε αρρώστια!!!
 
Τα έπιπλα κουζίνας παλατιού κάνουν και για το κάστρο.Όπως επίσης και το άλλο set με τις πανοπλίες.Μπορείς να προσθέσεις και τα βασιλικά έπιπλα,αν και δεν ξέρω αν ταιριάζουν τα χρώματα.Το κάθε set έχει 11? (βασιλικό δωμάτιο,δωμάτιο μωρού και μπάνιο).
 
Θρησκεία! Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που δεν έλιωσε μαζί τους στα παιδικά του χρόνια και δεν έπρηζε τους γονείς του να του παίρνουν όλο και περισσότερα!
 
Koproskylo είπε:
Θρησκεία! Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που δεν έλιωσε μαζί τους στα παιδικά του χρόνια και δεν έπρηζε τους γονείς του να του παίρνουν όλο και περισσότερα!
Εννοείται.Κάθε Παρασκευή μετά το σχολείο,δεν ησύχαζα,αν δεν έπαιρνα έστω και ένα κουτάκι.Επίσης οπουδήποτε πηγαίναμε,διακοπές ή σε άλλη πόλη έπρεπε να υπάρχει μαγαζί που να πουλάει playmobil.
 
thebest20 είπε:
Εννοείται.Κάθε Παρασκευή μετά το σχολείο,δεν ησύχαζα,αν δεν έπαιρνα έστω και ένα κουτάκι.Επίσης οπουδήποτε πηγαίναμε,διακοπές ή σε άλλη πόλη έπρεπε να υπάρχει μαγαζί που να πουλάει playmobil.
Με γυρίσατε χρόνια πίσω... Οι γονείς μου δεν έδειναν λεφτά για να πάρω κάποιο playmobil. Θυμάμαι που ξεροστάλιαζα στις βιτρίνες των μαγαζιών, με 'βλεπαν οι δικοί μου

αλλά τίποτα. Τεσπα, αυτά είναι απωθημένα και βγαίνουν!
 
Maddog είπε:
Αν το είχες κάνει αυτό στα δικά μου Playmobil, μάλλον εσένα θα ξεθάβανε 20 χρόνια μετά... :diablotin:
θα επερνα υφος γλυκειας μικρης αδελφουλας κατι σαν το υφος του παπουτσωμενου γατου στον σρεκ και θαμε συνχωρουσες

παλιο δοκιμασμενο κολπο χεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχχεεχχεεχχεχεεχχεχε
 
Ο ανηψιός μου πήρε για τις γιορτές το σπιτάκι-βαλιτσάκι φάρμα,ένα τρακτέρ και τα 3 δωμάτια του παλατιού,τα οποία χωράνε άνετα μέσα στο σπιτάκι,αν βγουν τα ζώα.Η φάρμα έχει πολλά εξαρτήματα,ζώα,λαχανικά.Κάπου πρόσφατα διάβασα ότι οι νέες φιγούρες βγαίνουν έτσι,για ασφάλεια.Τα πάντα είναι κολλημένα/ζωγραφισμένα πάνω τους,και δεν παίρνουν καπέλο,για να μην υπάρχουν μικρά εξαρτήματα,επικίνδυνα για τα παιδιά.Όπως επίσης και τα μαλλιά των παιδιών είναι κολλημένα,και των μεγάλων βγαίνουν με δυσκολία.
 
Πηγα και γω με τον 2χρονό γιο μου στο playmobil fun park κάποια στιγμη μετά τα Χριστουγεννα 27 28 Δεκεμβριου. Αντικειμενικά, ψιλοαπογοητευτηκα. Το playmobil funpark βρισκεται σε βιομηχανική ζώνη-περιοχη και βασικά το funpark βρισκεται στο ίδιο κτίριο οπου είναι και οι αποθηκες των Playmobil. Ελάχιστες θέσεις parking για το κοινό και μπαινοβγαίνουν συνέχεια φορτηγα που φορτωνουν τα playmobil για να τα μεταφέρουν στα μαγαζιά. Η είσοδος είναι δεξια απο την αποθήκη και για να μπεις μέσα πρέπει να ανέβεις ασανσερ. Το Funpark δηλαδη είναι μια πρωην αποθήκη-warehouse, χαμηλοτάβανο και πολεοδομικά 100 % ακατάληλο για να μην πω παράνομο για την συγκεκριμένη χρήση (παιδότοπος-αναψυκτηριο), χωρίς έξοδο κινδύνου, με την μοναδική έξοδο να είναι σε όροφο κάτω με μοναδική προσβαση ένα ασανσερ. Ο Χώρος βέβαια είναι ομορφά διαμορφωμένος και χωρισμένος σε themes (ιπποτες και κάστρα, πειρατές, φάρμα, μοντερνα οχηματα κ.λ.π) με πάρα πολλές φιγούρες οχήματα και εξαρτήματα και σημεία για να κάθονται τα παιδια και υπάρχει ένας χώρος ξεχωριστός και ελεγχομενος για παιδίά 1-3 με αποκλειστικά παιχνιδια της σειράς playmobil 123. Τα παιδιά, ακομα και τα μικρά οπως το δικό μου είναι σιγουρο οτι θα διασκεδάσουν με τις ώρες. ¨Οπως και η κορουλα του stanfromgreece, έτσι και ο δικός μου ασχοληθηκε περισότερο με τα κανονικά Playmobil παρά με την σειρά που είναι για την ηλικία του.

Όσον αφορά την συνδρομή είναι 100 ευρώ Ε Τ Η Σ Ι Ω Σ παρακαλω!!! τι σου προσφέρει η συνδρομή? 10% εκπτωση στα playmobil που θα αγοράσεις απο το συγκεκριμένο μαγαζί που βρισκεται στο fun park και δωρεάν είσοδο στο funpark (η τιμή του εισόδου είναι 8 ευρώ μόνο για τα παιδιά, όχι για τους μεγάλους και δώρο μια πορτοκαλάδα) Εμένα μου φάνηκε αστειο το 100 ευρώ ετησίως. Απορώ, πoια ιδιοφυϊα του Marketing το σκεφτηκε αυτό!! Εκτός αν είναι καποιος σουπερ συλλέκτης και ξοδευει 1000 ευρώ τον χρόνο για playmobil τοτε ισως συμφερει. Αλλά και πάλι, το μαγαζί που υπάρχει μέσα είναι πολύ μικρό και δεν έχει κάτι που δεν μπορείται να βρείτε σε οποιοδηποτε πολυκατάστημα παιχνιδιών πάτε στην γειτονιά σας (στη Χιο για παράδειγμα η συλλογή playmobil που υπάρχει σε συγκεκριμένο κατάστημα είναι πολύ μεγαλύτερη απο αυτην του Playmobil funpark). Δεν υπάρχουν παλιά ή συλλεκτικά κομμάτια. Tα μονο συλλεκτικής αξίας που υπάρχουν, είναι τα αξεσουαρ που πουλάνε σε σακουλάκια με παλιοτερες φιγούρες τα οποια μπορείτε να τα παραγγείλετε και ταχυδρομικώς. Τον συγκεκριμένο κατάλογο με τα αξεσουάρ μου τον είχαν στείλει δωρεάν πέρσυ και έχει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα, κυριώς για οποιον ενδιαφέρεται για σειρές που έχουν σταματήσει (western, βινκινγκς κ.λ.π) και για προεκτάσεις της μεταγενέστερης σειράς SYSTEM X
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είχα την εντύπωση ότι θα είναι καλό.Η συνδρομή συμφέρει μόνο,σε περίπτωση που το παιδί πηγαίνει κάθε εβδομάδα για να παίξει.Όσο για τα system x και τα εξαρτήματα σε σακουλάκια,μπορούν να αποσταλούν,αλλά χρεώνεται extra 20% της αξίας,για τα μεταφορικά (εκτός αν γίνει αγορά άνω των 50?,τα μεταφορικά είναι δωρεάν)
 
Πίσω
Μπλουζα