Raspberry Pi - o Η/Υ των 25$ του Braben

Με psx emulation πως τα παει?Αξιζει να το παρεις γιαυτο το λογο και να αφησεις το psx να ξεκουραστει?
 
Υπαρχει και ενα εναλλακτικο repository (RetroPie-Extra) για το RetroPie οπου εχει πραγματα που δεν εχουν περασει ακομα στο original repository.

Οδηγιες πως θα το εγκαταστησετε εδω (3 γραμμες απο το comand line διαδικασια ειναι)

Εκει εκτος των αλλων θα βρειτε το Hurrican!!!!

Hint1. Μετα θα το βρειτε κανονικα μαζι με αλλα πολλα στο Experimental Menu. Επειδη κανει install απο sources θα παρει αρκετο χρονο να εγκατασταθει. Μην μασησετε.

Hint2. Οταν παει να φορτωσει πατηστε ενα κουμπι ωστε να μπειτε στο setup περιβαλλον του EmulationStation. Εκει επιλεξτε ως αναλυση 640*480 (μην ανησυχειτε, θα ειναι μονο για το Hurrican) διοτι αλλιως θα θα απολαυσετε fullscreen.

Hint3. Αλλαξτε τα default controls διοτι ειναι χαλια.
 
Ρε παιδιά αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει. Έχω πάρει μια οθόνη αφής Pi RB-TFT3.2-V2 από τον Vag, με σκοπό να εγκαταστήσω το retropie. Μετά από πολλές προσπάθειες δεν τα έχω καταφέρει. Το μόνο που έχω καταφέρει είναι να λειτουργήσει με το debian, που κατέβασα έτοιμο φρέσκο image από το επίσημο site του κατασκευαστή joy-it. Όσο αφορά το retropie έχω κάνει όλη τη διαδικασία που περιγράφεται σε site άλλου κατασκευαστή (adafruit), με την ελπίδα ότι θα είναι συμβατές, λόγω ίδιας ανάλυσης παρότι διαφορετικές ίντσες. Από ότι καταλαβαίνω, το πρόβλημα είναι στην εκτέλεση των εντολών που βρίσκονται στο /boot/config.txt . Μήπως ξέρει κάποιος αν και πως πρέπει να δηλώσω την οθόνη στην τελευταία εντολή dtoverlay=pitft28-resistive,rotate=90,speed=80000000,fps=60 ; Στη θέση του pitft28 έχω βάλει κάθε πιθανή λέξη.
 
Ειχα παντα την εντυπωση οτι το RetroPie δεν υποστηριζει touch screen...

BTW νεα εκδοση RaspBian με ονομα PIXEL. Ομορφοτερο GUI, Chromium browser, RealVNC κτλ

Κατεβαζετε ή αναβαθμιζετε
 
καλησπερα και καλη χρονια μηπως ξερει κανης να μου πει τη τρεχει με τη νεα εκδοση RetroPie 4.0.2 και δε μου τρεχει καλα στο raspberry pi3?
 
Νομιζω οτι η νεα εκδοση ειναι η 4.1 και τρεχει μια χαρα (οπως και οι παλαιοτερες οπως η 4.0.2)
 
Πιστεύω ότι εως τώρα η πιο ζόρικη λύση για Atari ST που να χρησιμοποιεί το Pi είναι αυτή.
 
Είμαι βέβαιος γι'αυτό! :D Κι εγώ το ζαχαρώνω αλλά δεν υπάρχει χρόνος.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kambia είπε:
Εχει 2 μερες που μου ηρθε και ακομα δεν προλαβα να το δοκιμασω. Απο οτι φαινεται θα χρειαστω νεα θηκη λογω οτι την CPU την πηγανε λιγο αριστερα για να κανουν χωρο για το Wifi και Bluetooth. Βασικα το πηρα για να κανω μικρο σερβερ για το Dreamcast :D αλλα θα το δοκιμασω για Retropie η Recalbox και θα σου πω τις εντυπωσεις μου.

Φωτο απο το RP Zero W

Raspberry Pi Zero W.jpg

Raspberry Pi Zero.jpg

Οπως μπορεις να δεις εχω ψωρα με τα zero :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Btw

Nemo είπε:



FIFOgfx μια open source/ graphics card/κάρτας γραφικών που απευθύνεται σε 8/16-bit Home computers.

..................

..................

To FIFOgfx όπως υπαινίσσεται και το όνομα του είναι ένα cartridge το οποίο -ως FIFO buffer board - σε πραγματικό χρόνο μεταφέρει με αποδοτικό τρόπο χωρίς latency/καθυστερήσεις τα περιεχόμενα της μνήμης του C64 σε ένα Raspberry Pi Zero το οποίο τρέχει Linux και λειτουργεί ως graphics card/κάρτας γραφικών με HDMI out .



........................................................

........................................................

Περισσότερες λεπτομέρειες/πληροφορίες στο επίσημη σελίδα του project/εγχειρήματος

:arrow: https://github.com/MagerValp/fifogfx

>>> https://www.retromaniax.gr/vb/forum/%CF%81%CE%B5%CF%84%CF%81%CF%8C-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82/8bit-home-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82/1044571-fifogfx-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-open-source-graphics-card-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-8-16bit%CE%BF%CF%85%CF%82

Nemo είπε:
>>> https://www.retromaniax.gr/vb/forum/%CF%81%CE%B5%CF%84%CF%81%CF%8C-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82/8bit-home-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82/31412-revs-bbc?p=1058468#post1058468
 

Το Raspberry ειναι ελβετικςο σουγιας. Σιγουρα θα βρεις 10 πραγματα να το χρησιμοποιησεις και συνηθως ενα δεν ειναι αρκετο.

Η αχιλλειος πτερνα του ηταν η αναλογικη εξοδος ηχου η οποια ειναι τραγικη.

Ευτυχως η λυση ειναι οικονομικη. Με μια καρτα HiFiBerry + (ή το Κινεζικο αντιγραφο της PiFi DAC+) και την εφαρμογη Volumio (ή και Kodi, απλα το Volumio ειναι μονο για μουσικη) μετατρεπεται σε μια εξαιρετικη συσκευη αναπαραγωγης ηχου!

Αν το θελετε για χρηση με ακουστικα ΙΣΩΣ η ενταση δεν σας καλυψει οποτε θα χρειαστειτε εναν ενισχυτη ακουστικων (οχι κατι ειδικα για Pi).  Ακουω καλα λογια για τον Objective 2 που ειναι μια open source κατασκευη ή οποια κυκλοφορει απο πολλους και σε διαφορα επιπεδα τιμων. Δεν τον εχω στην κατοχη μου για να πω τι ψαρια πιανει παντως. Παντως τα hradphone apps και τα DACs ειναι το νεο trend γενικα :)

Αλλη καλη φαση ειναι οτι αρχιζουν και κυκλοφορουν πολλοι "bare metal emulators" δηλαδη εξομοιωτες που μπουταρουν κατευθειαν, χωρις OS κτλ

Mια χρησιμη λιστα εδω

1@Nemo[/USER] εψαχνα για το FIFOgfx αλλα το GitHub του φαινεται να εχει πιασει αραχνες :(

 
Πίσω
Μπλουζα