Ο κύριος ονομάζετε Βαγγέλης Μουρίκης -ειταν ηθοποιός του ελληνικού βίντεο- , βρισκόμαστε στο 1987 (έχει γεννηθεί το 1960 ,μου το είχε πεί κάποτε ή αδερφή του που είταν γνωστή μας!)και ΝΑΙ θα έλεγα οτι αυτή είταν η τάση της μόδας ,βέβεα ειπήρχαν και άλλες παραλαγές ,οπως καποιοι σε προιγούμενα Post που ανέφεραν ρούχα ξεθοριασμένα με χλωρίνες και βαψήματα κτλ κτλ...exetlaios είπε:ALL TIME CLASSIC :
Παντελόνι απροσδιορίστου υφής (μεταξύ τζην και υφασμάτινου).
ΧΩΡΙΣ ζώνη.
Με θαλασσί πουκαμισάκι και γραβάτα σούπερ-λεπτή (σε στυλ "κορδονέτο").
Η περιβολή πλαισιώνεται από το απαραίτητο "κυριλέ" δερμάτινο μποτάκι.
εκτός από αυτά υπήρχαν και οι "σπαντρίγιες" (που μάλλον τις ονομάσαμε από το ισπανικό espadrillas ή κάτι ανάλογο) και που ήταν παρόμοιες με τα υποδήματα που αναφέρεις,εκτός από δύο βασικές διαφορές - α) ότι ήταν φτιαγμένες από ύφασμα σαν το λινό και β) ότι ο πάτος ήταν από ψάθα.exetlaios είπε:Ας θυμηθούμε ορισμένα είδη ενδιέτησης από την δεκαετία των 80's (που μόνο πολιτισμικό σοκ, μπορούν πλεον να προκαλέσουν) :
ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΡΑΤΕ/ΝΙΝΤΖΑ. Μαύρα παντοφλέ παπούτσια, από ευτελή υλικά. Έγιναν της μόδας, επειδή τα φοράγανε οι πρωταγωνιστές, στις ταινίες πολεμικών τεχνών, που ένα διάστημα είχαν γίνει ιδαίτερα δημοφιλείς στους πιτσιρικάδες. Must "συνοδεία" τους (για μέγιστο κιτς) ήταν οι ... άσπρες κάλτσες !
Απόρροια της αγοράς τέτοιων παπουτσιών, ήταν συνήθως η ανταλλαγή κλωτσιών με φίλους, συμμαθητές κλπ.
Μου θύμισες τις σούπερ σαγιονάρες τύπου Mitsuko - ριγέ (μπλέ και άσπρες ρίγες) με τη χαρακτηριστική μυρωδιά του λάστιχου... Αχ, αρχές καλοκαιριού, μόλις τέλειωνε το σχολείο, τρέχαμε να αγοράσουμε καινούργιο ζευγάρι, το οποίο βέβαια το βγάζαμε Σεπτέμβριο από το πόδι μας...Cathy είπε:Μια που λεμε για ρετρο-οχι-και -πολυ μοδατα παπουτσια μπορει επισης καποιος να με ενημερωσει πού βρισκω κλασσικες σαγιοναρες?
Λοιπόν έχω να δηλώσω τα κάτωθι: μιας και με διέπει μια διάχυτη ρετρομανία, πηγαίνοντας μια βόλτα προ καιρού, είδα ένα κατάστημα που έκλεινε λόγω συνταξιοδότησης του ιδιοκτήτη. Και λέω: πωπω! αυτά τα παπούτσια τα θυμάμαι από τότε που...θυμάμαι! Για κάτσε να τα βγάλω μια φωτογραφία, δε ξέρεις ποτέ. Και την έβγαλα. Και αφού έφαγα τα λύσσακά μου σήμερα γιατί δε θυμόμουν που την είχα καταχωνιάσει, τελικά τη βρήκα και ορίστεcaprice είπε:...Για το ανδρικό παπούτσι με το ύφασμα με τις τρύπες...
foutix είπε:σε ποιο ποιο ποστ αναφερεσαι best?
Εύγε ! Το ένα παπούτσι, το "ταξιτζήδικο" που λέγαμε, είναι αυτό. Τώρα απομένει το μπλε με τρυπητό ύφασμα και περιμετρικό ρέλι πάνω στο κουντεπιέ. Φαντάζομαι ότι αν πας στην ίδια βιτρίνα, κάπου πιο δίπλα θα είναι...krios είπε:Λοιπόν έχω να δηλώσω τα κάτωθι: μιας και με διέπει μια διάχυτη ρετρομανία, πηγαίνοντας μια βόλτα προ καιρού, είδα ένα κατάστημα που έκλεινε λόγω συνταξιοδότησης του ιδιοκτήτη. Και λέω: πωπω! αυτά τα παπούτσια τα θυμάμαι από τότε που...θυμάμαι! Για κάτσε να τα βγάλω μια φωτογραφία, δε ξέρεις ποτέ. Και την έβγαλα. Και αφού έφαγα τα λύσσακά μου σήμερα γιατί δε θυμόμουν που την είχα καταχωνιάσει, τελικά τη βρήκα και ορίστε
Το μαγαζί έκλεισε και δεν το είχε αυτό που λες. Αλλά θα βρεθεί κάποια στιγμή. Εδώ βρέθηκαν άλλα κι άλλαpanp είπε:Εύγε ! Το ένα παπούτσι, το "ταξιτζήδικο" που λέγαμε, είναι αυτό. Τώρα απομένει το μπλε με τρυπητό ύφασμα και περιμετρικό ρέλι πάνω στο κουντεπιέ. Φαντάζομαι ότι αν πας στην ίδια βιτρίνα, κάπου πιο δίπλα θα είναι...