Retro Ένδυση

Δεν ξέρω αν θυμάστε κορίτσια γύρω στο 80 (ισως και 78,79)κάποια σανδάλια που φοράγαμε με πλαστικό διάφανο πάτο και κορδόνια πολύ μακριά τα οποία ήταν σε διάφορα χρώματα και τα δέναμε σε διάφορα σχέδια μέχρι πάνω στο γόνατο .

Ήταν απίστευτα!!!! αυτά για κάποια καλοκαίρια τα φοράγαμε πααααρα πολύ και μάλιστα τα είχαμε και σε πολλά χρώματα σανδάλια αρχαιοελληνικού στυλ λολ.

Υ.Γ καλώς σας βρήκα :acoustic:
Πω πω! Είχα τέτοια σε διάφορα χρώματα! Λατρεμένα!
 
Η μνήμη μου με πάει στη προσχολική ηλικία που φόραγα μάλλινη εφαρμοστή μπλούζα ζιβάγκο και κοτλέ παντελόνι-φόρμα (αυτο που έχει ενα κομμάτι μπροστά που κλείνει με τιράντες!).

Πολύ αργότερα φόρεσα και σακάκι με φόδρα από μέσα έντονο χρώμα να φαίνεται όταν γυρίζεις τα μανίκια. Ή τουλάχιστον τα σούφρωνες μέχρι τον αγκώνα! Πολύ της μοδός τότε!

Τώρα βλέπω τα μικρά που κάνουν το ίδιο και βλέπω ότι δεν τους πασάρουν τίποτα καινούριο..
Το κοτλέ ολόσωμη φόρμα που λες ήταν σαλοπέτ
 
Θυμάστε μόδα μέσα 80ς σε κυριλέ γουέστερν στυλ εμφανίσεις κάτι κορδονάκια στο λαιμό, κάτι μεταλλικές γωνίες στον γιακά που βίδωναν και μοδάτα παράσημα;;
Παραθέτω φωτο για παράδειγμα από pinterestIMG_5166.jpegIMG_5165.jpegIMG_5164.jpegIMG_5085.jpeg
 
Επίσης, τέλη 80ς ξεκίνησε η μόδα με το να χεις 800 κλαμπατσίμπαλα μπρελόκ περασμένα στα κλειδιά σου και να χεις κρεμασμένα αρκουδάκια ή μαιμουδάκια μινι μπρελόκ ή μπαντάνες στο φερμουάρ του σχολικού σάκου.

80ς must ήταν τα μπλουζοφορέματα συνήθως με λεπτή πλέξη που κάνανε κάπως μπουφανέ και κατέληγαν σε ελαστική εφαρμοστή μπάσκα-φούστα. Ήταν μίνι και τα φοράγαμε είτε σκέτα ή με καλσόν ή πάνω από κολάν φουλ κολλητό. Λατρεμένα!

Για τη θάλασσα πέρα από τα μπουρνουζέ κοφτά σορτσάκια ή τα ολόσωμα στράπλες φορμάκια φοράγαμε αγόρια-κορίτσια jelly παπουτσάκια σε παστέλ χρώματα (τα οποία επανακυκλοφόρησαν τα τελευταία δύο κυρίως χρόνια).
Θυμάμαι αρχές 80ς και τις εμβληματικές ελβιέλλες, δηλ. πάνινα φλατ σπορ παπούτσια με κορδόνια κ συνήθως σε πορτοκαλί χρώμα! Μετά γινόταν χαμός με τα Keds και τα μοκασίνια penny loafers style (Sea n city, sebago).

Αρχές 90ς ήταν μόδα τα χρωματιστά τζην σετ. Φούξια, blue black, πράσινα, λιλά κλπ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα