Haros είπε:
Καλό είναι όμως να υπάρχει σύγκριση γιατί μερικοί νομίζουν πως πουλάνε ράβδους χρυσού...
Πάντα εκεί καταλήγουν αυτές οι κουβέντες και τελικά πιστεύω ότι εκεί είναι το κλειδί....
Βρε μην κολλάτε με αυτούς που βάζουν εξωφρενικές τιμές....δεν μπορείτε να τους κάνετε να πουλήσουν πιο φθηνά...
Αν θέλει ο άλλος να πουλήσει ένα master system για χρυσάφι πρόβλημά του...ή μάλλον πρόβλημα αυτού που θα επιλέξει να το αγοράσει.
Όποτε τίθεται θέμα αγγελιών και πωλήσεων όλοι κολλάτε συνεχώς σε αυτούς που θέλουν να πουλήσουνε σε εξωφρενικές...και να γίνεται πάντα ολόκληρο θέμα για το πως θα σταματήσουν να βάζουν τέτοιες τιμές ή οτιδήποτε άλλο...
Το θέμα είναι απλό...μην αγοράσεις από αυτούς...
Η αγορά είναι ελεύθερη και είναι ανόητο να προσπαθήσεις να υποχρεώσεις κάποιον να αλλάξει τις τιμές που θέλει να πιάσει. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις τεχνάσματα για να τους αποθαρρύνεις ή να τους αποκλείσεις από μία κοινότητα, όπως για παράδειγμα γίνεται με τις αγγελίες στο φόρουμ εδώ, οι οποίες λειτουργούν με τέτοιο τρόπο ώστε να "προστατεύουν" σε ένα βαθμό την κοινότητα. Ωστόσο, κανείς δεν θα με εμποδίσει εφόσον το φόρουμ με θεωρεί έγκυρο να βάλω μια αγγελία με εξωφρενική τιμή....απλώς κανείς δεν θα αγοράσει αυτό που πουλάω...
Αν εγώ πουλάω ένα NES 100 ευρώ...και έρθεις εσύ και βάλεις ένα NES στη λογική για την Ελλάδα τιμή των 30-50 ευρώ....σίγουρα ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πάρει το δικό σου....
Αν κάποιος βρεθεί να πληρώσει τα 100 που θα ζητάω εγώ τότε μπράβο μου....ας πρόσεχε ο άλλος και ας έκανε καλύτερη έρευνα...το ebay και το υπόλοιπο ιντερνετ δεν είναι κλειδωμένο ούτε κρυμμένα, και ούτε μπορεί να παίξει κανείς το ρόλο του καλού σαμαρείτη και να ανοίξει τα μάτια σε όσους δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να ασχοληθούν...
Όσοι θέλουν να πουλάνε σε εξωφρενικές τιμές θα το κάνουν πάντα...και για εμένα δεν έχει νόημα ούτε να τους αποκλείσεις....ίσα ίσα που κάνουν κακό στην "επιχείρησή" τους...γιατί θα δημιουργήσει την έννοια της "ευκαιρίας" σε οποιαδήποτε άλλη αγγελία έχει λογική τιμή.
Και στο ebay βρίσκεις εξωφρενικές τιμές και παντού...και πάντα θα βρίσκονται αυτοί που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το κάθε "χόμπι" και τους απανταχού "συλλέκτες"...
Το κύριο μέλημα σε ένα site εξειδικευμένων αγγελιών θα πρέπει να είναι η εξασφάλιση της αξιοπιστίας των πωλητών και τίποτε άλλο...
Η προσπάθεια ελέγχου της τιμής είναι ανοησία και σίγουρα θα βυθίσει το όλο εγχείρημα...
Όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ....ο μόνος "σωστός" και "θεμιτός" τρόπος για την προσπάθεια προστασίας των αγοραστών είναι η δημιουργία λίστας με προτεινόμενες τιμές και ίσως κάποια άρθρα με συμβουλές για τις Online αγορές..