Retro εντελώς αποτυχημένες αγορές PC hardware !

Έπρεπε να έχεις καλό SCSI controller και SCSI δίσκο. Αν πήγαινες να γράψεις με το controller που έδινε πακέτο η εταιρεία και IDE σκληρό, την είχες κάνει λαχείο.

Τότε είχα και 1 giga σκληρό SCSI της εταιρείας Micropolis αν θυμάμαι καλά. Ο δίσκος ήταν full height και έπιανε δύο (!!!!) θέσεις 5,25 συσκευών στο κουτί!!!

Θυμάμαι τον είχα πάρει πακέτο με τον controller και μου είχε κοστίσει πάνω από 500.000 δραχμές (μπορεί και παραπάνω) , αλλά τον ήθελα γιατί ήταν η μόνη υλοποίηση που χωρούσε ένα CD-R image τότε.

Για να κάψεις ένα CD, πρώτα το πέρναγες στο σκληρό και μετά το έκαιγες στο δισκάκι. Ούτε λόγος για on the fly recording φυσικά.

Τα καλύτερα προγράμματα ήταν σε DOS περιβάλλον και εννοείται ότι όταν έκανες την διαδικασία εγγραφής δεν πείραζες τίποτε στο μηχάνημα για να μη σου καταστρέψει το δίσκο. Δεν υπήρχε τεχνολογία buffer τότε.

Με το συνδυασμό SCSI controller - σκληρός - CD-R δεν είχα παρά μηδαμινές απώλειες. Ο SCSI controller δεν έβαζε load στον επεξεργαστή και αυτός ήταν ο λόγος που δεν είχα απώλειες. Αν χρησιμοποιούσες IDE δίσκο, ο επεξεργαστής έμπαινε στα "κόκκινα" και πολλές φορές το CD-R δεν δεχόταν τα δεδομένα που έπρεπε και κατέστρεφε το δισκάκι.

Θυμάμαι ότι έγραφα σε μονή ταχύτητα για περισσότερη ασφάλεια. 74 ολόκληρα λεπτά για να ολοκληρωθεί η εγγραφή ενός CD!!!!!!!!!!!!
 
Pooky είπε:
.............σκληρό SCSI της εταιρείας Micropolis αν θυμάμαι καλά.
Micropolis ?? που την ξέθαψες αυτη την εταιρία?? Θυμάμαι ενα κατάστημα στην Κόρινθο , που εμπορευόταν μονο ibm υπολογιστές και εξαρτήματα. Ηταν πολύ κυριλέ (εμείς πιτσιρικάδες ντρεπόμασταν να μπούμε να ρωτήσουμε) :p

Ασε που ήταν και ακριβούτσικο...

(είμαι off topic ?)
 
Δεν μιλάω για το Ελληνικό κατάστημα, αλλά για αμιγώς ξένη εταιρεία που κατασκεύαζε σκληρούς δίσκους επαγγελματικών προδιαγραφών.

Οι δίσκοι, μοναδική λύση στο 1 giga το έτος 1995, ήταν πανάκριβοι, ζύγιζαν ένα κιλό ο καθένας και έπιαναν θέση στο κουτί όσο 2 συσκευές CD-rom. Είχαν γίνει ανάρπαστοι σε όλους όσους έγραφαν cd-r, μια και το SCSI ήταν μονόδρομος στα 486 μηχανήματα της εποχής. Τα, δε, CD-R ήταν ως επί το πλείστον εξωτερικά, έγραφαν max στην 2Χ και έκανες τάματα αν δεν τα έστηνες σωστά.

Σαν αποτέλεσμα ήταν πολλοί να τα "ξεφορτώνονται" σύντομα, και όποιος είχε τα μάτια του ανοιχτά, μπορούσε να βρει ευκαιρίες για την εποχή.

http://en.wikipedia.org/wiki/Micropolis_Corporation

(από wiki)

και..... http://www.recycledgoods.com/item/20118.aspx

κάντε κλικ στη φωτό για να δείτε το μέγεθος του κτήνους......
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χειμώνας 1997 αν θυμάμαι καλά μας επισκέπτεται θείος μου που μένει μόνιμα Γερμανία.Δεν θυμόμουν να τον είχα δει κ ποτέ! :p .Μου έφερε ένα ασυνήθιστο δώρο είναι η αλήθεια... την 3DO Blaster!

Παιδευόμασταν μέρες μέχρι να την κάνουμε να δουλέψει σωστά! Το software ήταν προβληματικό ως εκεί που δεν πάει! Ευτυχώς το πακέτο περιελάμβανε και το CR-563! Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν άξιζε τον κόπο...καλό emulation αλλά ήδη ήταν δύσκολο να βρεις 3DO παιχνίδια στην Ελλάδα οπότε....

Εντελώς αποτυχημένη αγορά για τον θείο μου! :p :p
 
Το θέμα είναι ότι αν την έχεις ακόμα, η αποτυχία αγοράς του 1997 είναι σημερινή επιτυχία.

Θεωρούνται άκρως συλλεκτικές οι συγκεκριμένες.

(αν την πέταξες, μπορείς να χτυπήσεις το κεφάλι σου...)

:)
 
Maddog είπε:
Το θέμα είναι ότι αν την έχεις ακόμα, η αποτυχία αγοράς του 1997 είναι σημερινή επιτυχία.Θεωρούνται άκρως συλλεκτικές οι συγκεκριμένες.

(αν την πέταξες, μπορείς να χτυπήσεις το κεφάλι σου...)

:)
Αλήθεια, πόσο πάει το μαλλί τη σήμερον ημέρα;
 
mouse το 1987, και με τρία κουμπιά παρακαλώ!

το pc δεν είχε δίσκο αλλά δύo floppy 5.25, έβαζες τον driver του mouse και απλά έπαιζες μ'ενα διαγνωστικό που είχε...
 
Δύο πράγματα έχω αγοράσει που τελικά μου βγήκαν άχρηστα.

1. Εξωτερικό Floppy Disk Drive LS-120 120MB της 3M. Πολύ αργό, σύνδεση σε παράλληλη θύρα, με τις πανάκριβες δισκέτες που τις έβρισκα μόνο στο Πλαίσιο! Το αγόρασα το 1999 επειδή είχα μόνο Notebook, για να σώζω τα αρχεία μου.

2. Web Camera Crypto. Δυστυχώς την αγόρασα το 2001. Η πανάκριβη πατάτα που ενώ είχε υψηλότερη ανάλυση από τις κατά πολύ φθηνότερες Creative, είχε πολύ κακή εικόνα!

Θυμάμαι και τους επεξεργαστές σε Slot1! Εντελώς αποτυχημένη απόπειρα για τη σύνδεση της CPU. Κράτησε λίγο. Επίσης τις M/B για δύο CPU Pentium II.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Cobra - joystick στυλ Quickshot αλλα στο πιο διαστημικο με microswitches της πλακας. 2 εβδομαδες αντεξε χωρις Decathlon, Super Test κτλ
 
Γενικά τα Quickshot ήταν απαράδεκτα!!!!!!!
 
Και εγω ομοιοπαθης με cyrix. Οχι τοσο σχετικος ακομα με το αντικειμενο εκεινη την εποχη, μου τον πασαρανε για "200 Mhz". Φυσικα ηταν ο p200+ στα 150Mhz και το bus στα 75, που ηταν και επικινδυνο για τα υπολοιπα περιφερειακα! Σαν να μην εφτανε αυτο υπερθερμαινοταν και επρεπε να αφηνο το κουτι ανοιχτο να παιρνει αερα. Τον πηγα πισω και πηρα pentium 133, και λιγους μηνες μετα 200ΜΜΧ.

Αλλη ακυρη αγορα του 97, οχι απο μενα ευτυχως ηταν το powerVR. Ηταν η εποχη που η 3dfx ειχε βγαλει το πρωτο voodoo και το PowerVR ηταν ο αποτυχημενος ανταγωνιστης. Μαλιστα καποιες υλοποιησεις ειχαν και το συνθετικο "3dx" στο ονομα ελπιζοντας να κοροιδεψουν ανιδεους αγοραστες!

Τελος, οποιος αγορασε cd-rom τριπλης ταχυτητας μαλλον θα το μετανιωσε. Σχεδον αμεσως με το που γιναν στανταρ τα cd-rom οι απαιτησεις απο παιχνιδια ηταν για 4πλης ταχυτητας και μειναν εκει για πολυ καιρο.
 
Κατα το 2001 αν δεν κανω λαθος αλλαξα τη tnt2 και πηρα μια καρτα με υλοποιηση Kyro 2 που συμφωνα με περιοδικο για PC ηταν η καλυτερη για τα λεφτα της...Το αποτελεσμα ηταν να μη μπορω να παιξω σχεδον κανενα game.Θυμαμαι ηταν εποχη MAX PAYNE και μολις το εβαζα βγαιναν απο παντου pixels και ακτινες......Μεχρι που την εδωσα free σε ενα φιλο και πηρα GEFORCE2 MX400.Και απο κει εβγαλα το <<εβαλα geforce και ειδα φως..>>.Απο τοτε δεν ξανακουσα τιποτα για τσιπακι KYRO.


 
η Κυρο ΙΙ δεν επαιζε τα παιχνιδια;;; αποκλειεται! την ειχα και εγω και μαλιστα την λυπηθηκα που την εδωσα κιολας. ειχα βρει και tweaks και σοβαρους driver γιατι της εταιριας (VR) ηταν για τα μπαζα. σιγουρα δεν επαιζαν τα παιχνιδια;

τελος παντων. εμενα μακραν η μεγαλυτερη αποτυχια μου ειναι η καρτα tv που εχω παρει απο το "φοβερο" πλαισιο. εχω ανοιξει και σχετικο θρεντ καπου στα μαστορεματα νομιζω...

80? ΤΖΑΜΠΑ.

Η VR τωρα βγαζει τσιπ γραφικων για τα κινητα Symbian νομιζω
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ethaniel είπε:
η Κυρο ΙΙ δεν επαιζε τα παιχνιδια;;; αποκλειεται! την ειχα και εγω και μαλιστα την λυπηθηκα που την εδωσα κιολας. ειχα βρει και tweaks και σοβαρους driver γιατι της εταιριας (VR) ηταν για τα μπαζα. σιγουρα δεν επαιζαν τα παιχνιδια;τελος παντων. εμενα μακραν η μεγαλυτερη αποτυχια μου ειναι η καρτα tv που εχω παρει απο το "φοβερο" πλαισιο. εχω ανοιξει και σχετικο θρεντ καπου στα μαστορεματα νομιζω...

80? ΤΖΑΜΠΑ.

Η VR τωρα βγαζει τσιπ γραφικων για τα κινητα Symbian νομιζω
Ειχες δοκιμασει να παιξεις ποτε MAX PAYNE?Σκετο pain ηταν.Η να θυμηθω ενα racing με σκαραβαιους(αμαξια οχι εντομα),που με το που εβαλα τη geforce ειδαν τα ματακια μου γραφικα λες και ηταν αλλο παιχνιδι.Παντως και εγω λυπηθηκα που την εδωσα γιατι την εδωσα σε φιλο μου... :p
 
Amstrad1981 είπε:
1. Εξωτερικό Floppy Disk Drive LS-120 120MB της 3M. Πολύ αργό, σύνδεση σε παράλληλη θύρα, με τις πανάκριβες δισκέτες που τις έβρισκα μόνο στο Πλαίσιο! Το αγόρασα το 1999 επειδή είχα μόνο Notebook, για να σώζω τα αρχεία μου.
Το είχα κι εγώ (αλλά δεν θυμάμαι 3Μ... το έβγαζε κι άλλος ;) , χαρισμένο μαζί με δισκέττες από καθηγητή μου. Με δαύτο έκανα τα πρώτα βήματά μου στο leeching/retro gaming, μια που το έπαιρνα στη σχολή και το έσκαγα στα ROM & Disc images... :)
 
η χειροτερη αγορά ήταν ένα toshiba cdrom 4χ για την amiga 1200 που είχα τοτε και το οποίο είχε τρομερά προβλήματα ασυμβατότητας με τα δισκάκια της amiga...
 
Θυμάστε τα cd-rom drives της creative εποχές 2000-2001?

Εγώ είχα ένα που ήταν 52x max (αν θυμάμαι καλά..)

Έκανε τρομερό θόρυβο όταν διάβαζε κάποιο cd, αρκετά δισκάκια τα χάραζε όταν σταματούσε να τα διαβάζει, καθώς αρκετά από αυτά κάναν και κάποιον θόρυβο σαν τρίξιμο όταν τα διάβαζε. Πρέπει να άντεξε 1 χρόνο με το ζόρι.

Δεν τα ξαναείδα στο εμπόριο από τότε..
 
Η τραγικότερη αποτυχία αγορά ήταν

CD Recorder : Yamaha CDR 400t

Το πλήρωσα αν θυμάμαι καλά 200.000+ δρχ μόλις βγήκε το 1998!

Ήταν το πρώτο cd-recorder με ταχύτητα Χ4 , scsi.

Είχε εγγύηση 12 μήνες.

Χάλασε την 1η βδομάδα του 13μήνα.

Δεν μπορεί να ήταν τυχαίο.

Καταχάρηκα ότι αποσύρθηκε η εταιρεία από computer parts.

Σκουπίδι.
 
kajwbtfe είπε:
Κατα το 2001 αν δεν κανω λαθος αλλαξα τη tnt2 και πηρα μια καρτα με υλοποιηση Kyro 2 που συμφωνα με περιοδικο για PC ηταν η καλυτερη για τα λεφτα της...
Στο RAM είχε 3-4 σελίδες αφιέρωμα για τη φοβερή κάρτα και το τρομερό chip,

που θα τσάκιζε 3dfx και nvidia.

Με τους drivers από τη diamond πάντως , μου έπαιζε καλά τα παιχνιδια DIRECT3D.Στα OpenGL ήταν τραγωδία , αλλά τότε ήταν αρκετά , κυρίως FPS.
 
Πίσω
Μπλουζα