Retro παιχνίδια που δεν τερματίσαμε ποτέ.

Παντα φαντασιωνομουν το τελος του Rambo. Οχι επειδη ηταν τιποτα φοβερο αλλα ειχε μια μυστηριωδη ατμοσφαιρα. Μαυρο backround, "φωσφοριζε" φοινικες, ελαχιστο ηχο - σου εδινε την εντυπωση του αποκοσμου. Και το ειχα απο Multiface οποτε γι αυτο και οτι Poke και αν εδινα δεν επιανε...

Αλλο ενα "αποκοσμο" ηταν και το Stainless Steel (κατ εμε το παιχνιδι με την καλυτερη εισαγωγικη μουσικη στον Spectrum). Oμοιως ηθελα να δω το τελος του.

Τριτο στην ιδια κλαση το Twister - Mother of Charlotte. Σουρεαλ, σκοτεινο και πρωτη φορα γυμνοστηθες βαλκυριες σε Spectrum game.

Γενικα ειχα θεμα με τα σκοτεινα παιχνιδια.

Το απολυτο απωθημενο παραμενει το Dynamite Dan 2...
 
Και εγώ παιδιά δεν έχω τελειώσει το IT CAME FROM THE DESERT στην Amiga 500.

Άλλα που θυμάμαι :

Ghost & Ghouls, Rambo C64, Agony και διάφορα άλλα. Το περίεργο είναι ότι δεν με πείραζε τότε. :) :D
 
Contra στο Master System δεν υπάρχει! Δυστυχώς βέβαια, αλλά δεν υπάρχει...Μάλλον εννοείς στο NES ή εννοείς άλλο παιχνίδι...
Έχεις δίκιο φίλε! NES ήθελα να γράψω! Πάντως έχεις δίκιο, δυστυχώς δεν υπάρχει!
 
Εγώ ακόμα πολεμάω το Shadow of the beast, μια μέρα θα τα καταφέρω!

Αλλά δεν με πειράζει, δεν με χαλάει η δυσκολία. Αυτό που με χαλάει, είναι τα παιχνίδια της SIERRA, τα Quest for Glory, και King's Quest, που προσπαθώ και όχι λόγω δυσκολίας, αλλά λόγω bugs, είναι unplayable για μένα.
 
Σε ποια bugs αναφέρεσαι ακριβώς; Εκτός αν εννοείς τα dead ends.
 
Τον "Ταρζάν" της Disney... Eίχα κολλήσει στην τελευταία πίστα... :(

Επππ.... Μη γελάτε... :rant: σας βλέπω...
 
Το Ghosts 'n Goblins μια και ήθελε να έχεις στην κατοχή σου κάποια συγκεκριμένα αντικείμενα ( τα οποία νομίζω ήταν ένας καθρέφτης ή σταυρός - πραγματικά δεν θυμάμαι ) και έτσι κάθε φορά έπαιρνα το false φινάλε. Τώρα πλέον δεν έχω την υπομονή να το ξαναπεράσω μια και παραδόξως ενώ παίζω πολλά ρετρό παιχνίδια, σε πολλά συστήματα αυτό με δυσκολεύει αφάνταστα τώρα. :(
 
@ Alkis Μαλλον εννοει στα πισι το

"we didn't expect you to do this..."

και μετα οτι αυτο που εκανες δεν ειναι απαραιτητο για την

ολοκληρωση του παιχνιδιου,

και μετα DOS, εκει σε βγαζει.

Τα καλα των προγραμματιστων της σιερρα σε πισι.
 
Critical Mass της Durell για τον Spectrum. Το είχα τσιμπήσει οριτζιναλε σε ψαρωτικό κουτάκι (σαν των παιχνιδιών του Megadrive αλλά μικρό) και με κορυφαίο εξώφυλλο.

Οχι μόνο δεν κατάφερα να το τελειώσω αλλά ούτε να καταλάβω τι πρέπει να κάνω...
 
Μου είχαν βγάλει την παναγία. Σοβαρά τώρα, αυτό το Chernovy στο βάλτο το ξέρω ότι έπρεπε να το σκοτώσω(QFG4)!! Γιατί ο έβδομος νάνος, στην παραλία του νησιού(KQ6?), είχα χαρεί, το παιχνίδι είναι απιστευτό, παραμυθένιο, έξυπνο, σε συνεπαίρνει-και ξαφνικά πουφ! Όλα χάνονται, στη μαύρη οθόνη του DOS για 3425235η φορά!

Το πιο τραγικό είναι ότι κατά καιρούς προσπάθησα να τα παίξω σε διαφορετικούς υπολογιστές...και με πέταγε έξω σε διαφορετικά σημεία!!!

...μη μιλήσω για το maze στο QFG1 αλλά αυτό το τερμάτισα....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Προσθέτω ακόμα ενα που μου ήρθε μόλις, το ESWAT για το Mega Drive. Κόλλαγα θυμάμαι πάντα σε μια συγκεκριμένη πίστα! Το έβαλα ξανά να το δοκιμάσω μετά απο χρόνια αλλά δυστυχώς η κασέτα έχει παραδώσει πνεύμα. Θα παραγγείλω ενα cartridge απο το ebay, μιας και το κουτί μου είναι σε mint κατάσταση. Με τρώει το χέρι μου να το παίξω στο PSP αλλά κρατιέμαι, θέλω το real!
 
Έφτασα το Strider στον τελευταίο αρχηγό αλλά είναι ελαφρώς ακατόρθωτος.. Επίσης το ESWAT το έφτασα λίγο πριν το τέλος. Γενικά fail και στα 2, αλλά που θα πάει, θα τα τερματίσω και θα μου φύγει το άχτι.
 
Δεν κατάφερα να τελειώσω ποτέ το Adam's family στον spectrum :/ /emoticons/unsure@2x.png 2x" width="20" height="20" />
 
Θα μου επιτρεψετε λιγο να ξεφυγω απο το θεμα - αλλα με τον τιτλο του, θυμηθηκα το King's Quest III (το οποιο βεβαια θυμαμαι για ψυλλου πηδημα...)

Ειχα , ομως, τρελλαθει να το τερματισω. Το επαιζα σε Amstrad 1512,με Floppy disks 5 1/4" (σημαντικο αυτο το στοιχειο). Τελικα, με τα πολλά, έφτασα προς το τελος, στο Daventry, εκει οπου φτανεις στον Δρακο που κραταει την Rossella.

Εκει λοιπον * WARNING , SPOILER! * - ΑΚΟΜΑ το θυμαμαι, τοσες φορες που το ειχα γραψει - , επρεπε να κανεις το spell που φερνει καταιγιδα :

STIR STORM BREW WITH FINGER και στα καπακια, BREW OF STORMS, CHURN IT UP.

To κακο ηταν οτι για καποιο λογο κολλουσε το παιχνιδακι τη στιγμη που, οσο πληκτρολογουσα τα παραπανω, το ενα κεφαλι του δρακου πηγαινε να βγαλει φωτιά. Ως αποτελεσμα, δε μπορουσα να προχωρησω!!!! Ειχα φρικαρει, σκεφτομουν οτι δε θα το τερματισω ποτε. Και επειδη ειχα ασχοληθει μετα μανιας, ειχα πεσει σε βαρια μελαγχολια...

Και σκεφτηκα το εξης ! Στο σημειο εκεινο, πατησα SAVE GAME. Επειδη η αποθηκευση γινοταν στον Floppy, αργουσε.... Οσο λοιπον διαβαζε το drive του 1512, εγω πληκτρολογουσα... Με αποτελεσμα, οταν επεστρεφα στο παιχνιδι, η εντολη εμφανιζοταν αμεσως κατω, πριν προλαβει ο δρακος να βγαλει φωτια - και να κολλησει το παιχνιδι!!! Ετσι, κατορθωσα τελικα να το τερματισω... ..

Για να μην φυγω εντελως εκτος θεματος... Δυο πολυ παλια παιχνιδια που αν κ τους αφιερωσα απειρο χρονο δεν μπορεσα να τα φερω εις περας ηταν το Alley Cat και το Test Drive I... αμφοτερα στον 1512....
 
Strip poker ston ICL 8086 4.77mhz

δεν το τελιωσα χαχαχαχαχαχ

ισα να ειμουν 8 -10 ετων
 
tantalos είπε:
Και σκεφτηκα το εξης ! Στο σημειο εκεινο, πατησα SAVE GAME. Επειδη η αποθηκευση γινοταν στον Floppy, αργουσε.... Οσο λοιπον διαβαζε το drive του 1512, εγω πληκτρολογουσα... Με αποτελεσμα, οταν επεστρεφα στο παιχνιδι, η εντολη εμφανιζοταν αμεσως κατω, πριν προλαβει ο δρακος να βγαλει φωτια - και να κολλησει το παιχνιδι!!! Ετσι, κατορθωσα τελικα να το τερματισω... ..
Χαχαχα... :animlaugh: Εκπληκτικό! Απόλυτα ενδεικτικό της εποχής! Κάτι παρόμοιο έκανα για να τελειώσω το Loom στην Amiga αφού μου έβγαζε Read/Write error στην τελευταία σκηνή και για να το αποφύγω έβγαζα την δισκέτα και την ξανάβαζα, έτσι πηδούσε την σκηνή που σκίζεται ο αργαλιός και πήγαινε παρακάτω... πέρασαν χρόνια μέχρι να δω το φινάλε ολοκληρωμένο για πρώτη φορά.
 
Bard's Tale, Bloodwych, σε Amstrad 6128, τι κολλημα...

Panza's Kick Boxing στον ιδιο, ποτε δεν νικησα τον τελικο...

Sonic 1 Megadrive, Marble zone αδυνατο να την περασω...

Super Wonder Boy, Double Dragon 2 σε Amstrad 6128 και στα δυο τελευταια πιστα και στα δυο θανατος απο τον τελικο κακο και στα δυο δεν εφτασα ποτε ξανα εκει...

Ειδικα στο πρωτο ειχα το δρακο ΜΕΚΑ ηδη σε μορφη ρομποτ αλλα τελικα με νικησε (κλαψ).

Golden Axe σε PC, μετα τον Death Adder και αφου ανοιξει η πορτα πισω απο το βασιλικο ζευγος χανω πριν φτασω στον μυστικο τελικο κακο...

Θα θυμηθω και αλλα... ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
alkis21 είπε:
Απόλυτα ενδεικτικό της εποχής! Κάτι παρόμοιο έκανα για να τελειώσω το Loom στην Amiga ...

Lol, ετσι ακριβως! Ειχα μαθει, να φανταστεις, απ' εξω τον ηχο που εκανε το drive!!! Α!!! Και τωρα που το θυμηθηκα - στο ιδιο adventure δεν εχω δει ΠΟΤΕ, τον χιονανθρωπο στο νησι γιατι κολλουσε και παλι το παιχνιδι - αυτη τη φορα, η δισκετα! Το ειδα στο youtube, και στο remake .... Το εν λογω σημειο το περασα χωρις να βρω το χιονανθρωπο... Αυτα, ξεφυγαμε αλλα αξιζει τον κοπο ;)
 
Ναι!!! Μόλις τερμάτισα το Rambo III του Mega Drive!!!

p.s. σε εμουλατόρι στο PSP, με save/load.. :p

Στο real thing μετά την 4η πίστα δεν το έφτασα ποτέ!
 
Πίσω
Μπλουζα