Retro χρήμα

Αυτές τις θυμάμε ,αλλα τις αγοραζα 1 δρχ. Γενικά οι τσιχλες κυμενόντουσαν τότε απο 1 -2 δρχ.

Φίλη kambia εισε καποια χρονια μεγαλήτερη.

1η φορά που αγόρασα τυροπιττα (και μάλιστα μέσα απο το σχολείο) ήταν το 1985, και έκανε 20 δραχμές.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
video80 είπε:
Ρε παιδιά με όλο το σεβασμό , γιατί ασχολείστε με 10άρες ? Οι 10άρες και οι 20άρες εκπροσοπούν μια αλλη εποχή (προσοπικά εγώ θα είθελα να τη ζήσω). Στα 60ς οι περισσότεροι απο μας (τους RETRO-μανείς) είμασταν αγέννητοι!...εγω κ μερικοι αλλοι πηραν το πρωτο χαρτζηλικι σε..οβολους .ΤΟΣΟ ρετρο.. :D :D:Dοποτε καλως ασχολουμεθα.
 
Μάλιστα.

Φίλε Don dokken τι ηλικία έχεις ? όχι βέβεα 100 !

Είμε σίγουρος οτι γεννηθηκες στα 70ς ,anyway καλά κάνεις και ασχολείσε με οβολούς ,απλα προσοπικά εμένα μου αρέσει να ασχολούμε με νομίσματα τις εποχής μου.
 
....λαθος σε ολα..ακομα και το φορουμ που βρισκεσαι... :D
 
Τι ενοείς δηλαδή οτι πήρες το χαρτζιλίκι σε οβολούς ?

Δεν είναι κάτι το σιγκεκριμένο αυτο που μας λές!
 
..οπως εχω ξαναπει ειμαι πιο παλιος κ απο το χρονο.το big bang το προκαλεσε ενας φιλος μου(εγω το εχασα γιατι ημουν τυφλα..)αλλα οταν ανακαλυφθηκε το χιουμορ ημουν παρων!..και δε σε ειδα καπου εκει..
 
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Βρήκα ενα site που έχει όλα τα ελληνικά χαρτονομίσματα. Τελικά είναι πολύ περισσότερα από όσο νόμιζα.

http://greekcurrency.110mb.com
 
Θα είθελα να συνεχιστεί αυτό το thread ,παιδια όσοι ασχολείστε θέλω να μου πείτε τι γνωμη σας για το ποιά (συχρονα)ελληνικά χαρτονομίσματα πιστεύετε οτι ειναι πιο σπανια.

Μιλάω για χαρτονομίσματα που εκδοθηκαν απο τα τέλη δεκαετίας του 60 έως σήμερα.
 
Τελευταία λόγω οικονομικής κρίσης γίνεται συνέχεια λόγος για επιστροφή της χώρας μας στην Δραχμή , πράγμα μάλλον απίθανο.

Ας θυμηθούμε το υπέροχο εθνικό μας νόμισμα.

picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php
 
Πολύ ωραία συλλογή έχεις, αρχηγέ!!! :thumbup:
 
Αν έρθουν αυτά, καλά θα είναι, μην έρθουν τίποτα καινούργια, σε μεγαλύτερη ονομαστική αξία!, βλ. κέρματα των 500 , των 1000 και χαρτονομίσματα του 1.000.000!:animeek:
 
Paspartoo είπε:
Δεν ηταν αναγκη να κανει μιση δραχμη κατι για να χρησιμοποιησεις πενηνταρακι.
Μπορει να εκανε και 1.5 και 2.5 και 3.5 κλπ κλπ κλπ

Η τυροπιτα πχ στα 1979-1980 εκανε 1.5 δραχμη (και το κουλουρι 50 λεπτα)
Θυμάμαι ένα αίνιγμα- μαθηματικό πρόβλημα- που μου έλεγε ο μπαμπάς μου όταν ημουν μικρός: μιάμιση σαρδέλα, μιάμιση δραχμή: οι δύο σαρδέλες πόσες δραχμές; Άρα κάποτε και σαρδέλες μπορούσες να πάρεις με 1,5 δρχ.
 
stakovios είπε:
Αν έρθουν αυτά, καλά θα είναι, μην έρθουν τίποτα καινούργια, σε μεγαλύτερη ονομαστική αξία!, βλ. κέρματα των 500 , των 1000 και χαρτονομίσματα του 1.000.000!:animeek:
Κέρματα των 500 και 1000 δρχ. κυκλοφορησαν στο παρελθον.

Αυτά των 1000 δρχ ειταν εκδοση του 1985 (επετειακη Ο.Η.Ε -δεκαετία της γυναικας) είχαν κυκλοφορησει 1000 κερματα με ονομαστικη αξια 1000 δρχ.απο ασήμι. Εγώ δεν ειχα την τύχη να συναντισω ουτε 1!

Κερματα των 500 δρχ , κυκλοφορουσαν σοριδών το τελευταιο διάστημα πριν μπουμε στο Ευρω. Φένετε οτι στοχος της κυβέρνησης ειταν να μας βάλει σιγα σιγά στο κλίμα τις ακρήβειας που ακολούθησε αμέσως μετά με το ευρωπαικό νόμισμα.

Άσχετο : απο έρευνες που χω κανει στο δυαδίκτιο σε sites δημοπρασιων κτλ κτλ..,ενα απο τα χαρτονομίσματα που χουν ζήτηση ειναι το 500αρικο του 1968 (το προιγουμενο πριν τον καποδίστρια)το οποιο αποσύρθηκε απο την κυκλοφορία στα μέσα της δεκαετίας του 80.

Εχω 3 τετοια χαρτονομίσματα στη συλογή μου και ειμαι πολύ ευτυχής!
 
Βρήκα σήμερα ένα κουτάκι με νομίσματα που έχω και θαύμασα το εικοσάρικο που κυκλοφορούσε παλιότερα, είχα ξεχάσει το μέγεθος του.
 
Χαρτονομίσματα των 50 και 100 δρχ του 1935.

Πεντακοσάρικο του 1939.

attachment.php


attachment.php
 
Πίσω
Μπλουζα