Βρηκα τυχαια το XBOX GameBar στα Windows 10 (Windows key + G) και δοκιμασα το capture κανοντας μια προχειρη βολτα στο
BigBox μου.
Εχω φαει καμποσο χρονο στο στησιμο. Πλεον μου μενουν μονο ελαχιστα Clear Logos να συμπληρωσω/αλλαξω και
ισως καποιες ακομα home micros πλατφορμες να συμπεριλαβω.
Παραπανω απο το 90% παιζει με RetroArch (με δυο RetroArch, ενα με Vulkan και το αλλο με OpenGL για τα λιγα Cores που δεν υποστηριζουν Vulkan). Τα υπολοιπα ειναι standalone.
100% portable (βασικος στοχος οταν ξεκιναγα το project) διοτι δεν ηθελα να ξαναστηνω εμουλατορια οταν βαζω νεα Windows.
Σε δισκο 5400 στροφων για ασφαλεια. Επομενη κινηση (τωρα που καταληξα και οι αλλαγες που θα γινουν ειναι μικρες) να μπει σε SSD για μεγαλυτερη σβελταδα.
Εχω κονσολες, arcades, home micros (καποια με homembrews ξεχωριστα), παλια PC παιχνιδια, Retro Remakes, handhelds (τα αγαπημενα G&W μαλιστα σε δυο εκδοσεις: RetroArch και MAME), ScummVM, TouHou, VPX (αν και προτιμω το ProjectY για αυτα) κτλ.
Δεν εβαλα πουθενα πληρες ΜΑΜΕ διοτι με το Arcade64 το εχω στημενο τουμπανε με TATE κτλ. Απλα εβαλα καποιες πλατφορμες του που παιζω συχνα: τα Vector, τα CPS2, τα NeoGeo, τα Cave και καποια αγαπημενα μου MAME παιχνιδια για να τα βρισκω γρηγορα - ολα με το MAME core του RetroArch.
Πολυ απο το artwork μου το παραχωρησε ο βετερανος σε τετοια projects 1@Imgema[/USER] (απο το
εξαιρετικο Hyperspin project του). Το υπολοιπο απο το Launchbox database, το Emumovies και με προσωπικη δουλεια.
Δεν εβαλα Gameplay διοτι για καποιο λογο, οταν ξεκιναει το RetroArch, σταματα το capture (?)
Το wheel ισως ξενισει τους Hyperspin-αδες (με την εμφανιση των λεπτομερειων μονο οταν φρεναρεις καπου) αλλα ειναι πολυ πρακτικο τελικα.
Απο φθινοπωρο θα κανω μια
κανονικη video παρουσιαση του Launchbox και BigBox, να φαινονται και τα shaders, τα overlays, τα loading/pause screens και θα εχω παρει το κολάι του capture των Windows10
EDIT: Να αναφερω οτι το Launchbox εχει πολυ δυνατο community που συνεισφερει με artwork, documentation, ratings - ελευθερα σε ολους. Εχει συνεχη αναπτυξη. Πραγματικα αξιζει η αγορα της full εκδοσης (Black Friday εχει συνηθως 50% εκπτωση)