RetroArch (PC)

Εχω ακουσει καλα λογια για ενα mod του Royale Kurozumi, τον mdapt ο οποιος υποσχεται περισσοτερο CRT-φανες στα transparencies.

Ειναι slang (Vulkan ή DX11/12)

Δεν τον εχω δοκιμασει διοτι μαλλον δεν θα τον αντεξει το συστημα μου.

Τον επισυναπτω. Τον ριχνετε μεσα στο RetroArch\shaders\shaders_slang\presets

Προβολή συνημμένου mdapt-royale-kurozumi.slangp
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βρηκα τυχαια το XBOX GameBar στα Windows 10 (Windows key + G) και δοκιμασα το capture κανοντας μια προχειρη βολτα στο BigBox μου.

Εχω φαει καμποσο χρονο στο στησιμο. Πλεον μου μενουν μονο ελαχιστα Clear Logos να συμπληρωσω/αλλαξω και ισως καποιες ακομα home micros πλατφορμες να συμπεριλαβω.

Παραπανω απο το 90% παιζει με RetroArch (με δυο RetroArch, ενα με Vulkan και το αλλο με OpenGL για τα λιγα Cores που δεν υποστηριζουν Vulkan). Τα υπολοιπα ειναι standalone.

100% portable (βασικος στοχος οταν ξεκιναγα το project) διοτι δεν ηθελα να ξαναστηνω εμουλατορια οταν βαζω νεα Windows.

Σε δισκο 5400 στροφων για ασφαλεια. Επομενη κινηση (τωρα που καταληξα και οι αλλαγες που θα γινουν ειναι μικρες) να μπει σε SSD για μεγαλυτερη σβελταδα.

Εχω κονσολες, arcades, home micros (καποια με homembrews ξεχωριστα), παλια PC παιχνιδια, Retro Remakes, handhelds (τα αγαπημενα G&W μαλιστα σε δυο εκδοσεις: RetroArch και MAME), ScummVM, TouHou, VPX (αν και προτιμω το ProjectY για αυτα) κτλ.

Δεν εβαλα πουθενα πληρες ΜΑΜΕ διοτι με το Arcade64 το εχω στημενο τουμπανε με TATE κτλ. Απλα εβαλα καποιες πλατφορμες του που παιζω συχνα: τα Vector, τα CPS2, τα NeoGeo, τα Cave και καποια αγαπημενα μου MAME παιχνιδια για να τα βρισκω γρηγορα - ολα με το MAME core του RetroArch.

Πολυ απο το artwork μου το παραχωρησε ο βετερανος σε τετοια projects 1@Imgema[/USER] (απο το εξαιρετικο Hyperspin project του). Το υπολοιπο απο το Launchbox database, το Emumovies και με προσωπικη δουλεια.

Δεν εβαλα Gameplay διοτι για καποιο λογο, οταν ξεκιναει το RetroArch, σταματα το capture (?)

Το wheel ισως ξενισει τους Hyperspin-αδες (με την εμφανιση των λεπτομερειων μονο οταν φρεναρεις καπου) αλλα ειναι πολυ πρακτικο τελικα.


Απο φθινοπωρο θα κανω μια κανονικη video παρουσιαση του Launchbox και BigBox, να φαινονται και τα shaders, τα overlays, τα loading/pause screens και θα εχω παρει το κολάι του capture των Windows10

EDIT: Να αναφερω οτι το Launchbox εχει πολυ δυνατο community που συνεισφερει με artwork, documentation, ratings - ελευθερα σε ολους. Εχει συνεχη αναπτυξη. Πραγματικα αξιζει η αγορα της full εκδοσης (Black Friday εχει συνηθως 50% εκπτωση)

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βλέπω το εχεις προχωρησει αρκετα το setup σου. Σε δίσκο 5400 στροφών και ελπίζω με backup κάπου ?

Θέλω κι εγω να το ξαναπιάσω το άθλημα μπας και προσθέσω κανα σύστημα. Τα pinball φάγανε όλο τον χρόνο μου και για μήνες μόνο κάτι updates έκανα.
 
Οπου μπορω να βοηθησω...
 
Οπου μπορω να βοηθησω...
Είπες πως έχεις στήσει τα G&W και σε standalone αλλά και στο RetroArch . Εγώ τα έχω στήσει μόνο σε MAME Standalone αφού δεν είχα καταφέρει να τα κάνω να δουλέψουν στο RA. Μια χαρά είναι και έτσι και στην τελική αυτά δεν θέλουν shaders απλά θα προτιμούσα RA μόνο και μόνο για να μειώσω το ποσοστό συστημάτων που τρέχω με standalones.

Αυτό για αρχή :p
 
Το εβαλα και στα 2 διοτι ενω στο MAME ειναι πολυ πιο ποιοτικο το αποτελεσμα, στο RA εχει πολυ πραμα. Ποσοτητα εναντιον ποιοτητος χαχαχαχα

Προσθεσα σημερα και τα νεα Game&Watch απο το MAME 212 αλλα η MAME core δεν εχει ακομα ερθει στην ιδια εκδοση.

Παντως απο το video και μετα, εχω προσθεσει ClearLogo σε καποια Model3 και NeoGeo που δεν ειχα κανει refresh, αλλαξα καποια Platform Clear Logos που ηταν ασχημα (πχ C64) και εβαλα και Platform fanarts για να μην φαινεται η "πορτα" στο theme οταν ρολαρω τις πλατφορμες.
 
To Stella εδω και καιρο βγαζει λαθος aspect ratio (εκανα revert σε παλιοτερη εκδοση)

To Flycast βγαζει μαυρη οθονη στα περισσοτερα indies (ακομα και με VGA ρυθμιση στα Core Options)
 
Ακόμα χρησιμοποιώ DEMUL για το DC. Κανένας άλλος emulator ή core δεν το έχει φτάσει ακόμα σε compatibility/accuracy.

Για το Stella δεν ξέρω. Μέχρι πρόσφατα το core βασιζόταν σε μία έκδοση του 2014.
 
Ακόμα χρησιμοποιώ DEMUL για το DC. Κανένας άλλος emulator ή core δεν το έχει φτάσει ακόμα σε compatibility/accuracy.
Ασχετο με RetroArch (μεταξύ μας, μακριά και αγαπημένοι!!!), αλλά ποιά είναι η τελευταία έκδοση του Demul?
 
The Sega Genesis Mini Wallpaper For Retroarch

Αν θελει να τα κατεβασει καποιος εχει link κατω απο το βιντεο στο youtube

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επιτέλους κατάφερα να κάνω τον Phoenix emulator να δουλέψει στο Rocketlauncher. Οπότε το έβαλα σαν default για τα παιχνίδια που δεν τρέχουν στο virtual jaguar core.

Δυστυχώς είναι closed source οπότε δεν πρόκειται να βγει κάποιο Phoenix core.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
καλησπερα. Θα φτιαξω ενα Bartop  και ψαχνω την καλυτερη δυνατη επιλογη. Στην αρχη σκεφτηκα rasberry pi3. αλλα ειναι αρκετα αδυναμο και παιζει μεχρι Ν64 και αυτα οχι καλα αρκετα παιχνιδια.

Μετα σκεφτηκα το odroid xu4  που ειναι αρκετα δυνατοτερο και παιζει καλα μεχρι και τα Dreamcast.

Απο την αλλη αν θελω κατι πολυ δυνατο θα πρεπει να φτιαξω Pc αλλα εκει ειναι αλλες οι δυσκολιες περα απο το κοστος. Μετα 2 παραπανω κατεβαζω ετοιμα image και παιζω αρχοντας. 

Στο PC μου αρεσει το hyperspin αλλα ειναι παλουκι στο στησιμο. Εχω κατεβασει ετοιμο 1ΤΒ hyperspin αλλα θελει ρυθμιση  για να παιξει.

Μετα ψαχνοντας ανακαλυψα το LaunchBox  . Για αυτο τι γνωμη εχετε? αξιζει σε σχεση με το hyperspin?

και μια ερωτηση  στο  LaunchBox   για να κατεβασει ετοιμα τα themes και τα metadata του καθε παιχνιδου πρεπει να πληρωσουμε συνδρομη στο emumovies? η υπαρχει και δωρεαν τροπος?
 
1@ababapanos[/USER]

Ασχολούμαι με το Hyperspin πολύ καιρό και μέσω αγγελιών που βάζω o ίδιος με έχουν πλησιάσει αρκετοί με setup που έχουν κατεβάσει από internet ή έχουν αγοράσει από ebay. Ακόμα και το 8ΤΒ setup που κυκλοφορεί έχει πέσει στα χέρια μου. Ολοι αυτοί λοιπόν θέλανε να τους βοηθήσω να "σουλουπώσουν" αυτά τα setup. Εγώ ένα πράγμα θα σου πω. Πιο ευκολο και λιγότερο χρονοβόρο είναι να στήσεις ένα δικό σου φρέσκο setup όπως το θες παρά να σουλουπώσεις ένα κατεβασμένο από internet ή από ebay. Απλά δεν αξίζουν για μένα. Είναι παλιά, κακοστημένα, έχουν χτυπημένα αρχεία μερικές φορές κλπ. Αξίζουν μονο για τα μαζεμένα media files αλλά ακόμα και αυτά δεν ξέρεις αν είναι σωστά ονομασμένα.

Για μένα ο κανόνας είναι όσα πιο πολλά συστήματα μπορείς να τρέχεις με RetroArch σαν emulator και μόνο όσα δεν υπάρχουν εκεί να βάζεις standalones. Αυτό δεν το έχω δει πουθενά να το κάνει κανείς. Ολοι μα όλοι βάζουν ένα σκασμό διαφορετικούς standalones με ελάχιστη χρήση του retroarch. Αυτό σημαίνει ότι έχεις πολλούς διαφορετικούς emulators να ρυθμίζεις, ο καθένας με τα δικά του options και modules. Αυτό που έχω εγώ είναι αποκλειστικά και μόνο με RetroArch και από εκεί και μετά αν είναι προσθέτω ξεχωριστά ότι standalones χρειαστούν εφόσον δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Εννοείται ότι για μένα θα πας στην λύση ενός PC. Εξάλλου αν πας για hyperspin δεν γίνεται αλλιώς. Δεν χρειάζεται να είναι πολύ ακριβό. Εναν επεξεργαστή i3 οσο πιο γρήγορο μπορείς, 4GB μνήμη και μία φτηνή κάρτα γραφικών, ας πούμε μία GTX 1030.

Μετά σκέψου και τον χειρισμό. Για μένα το bartop είναι λάθος αν βάλεις μέσα και κονσόλες από PS1 και πάνω. Πως θα παίξεις παιχνίδια που θέλουν αναλογικό? Πως θα παίξεις αμα θες shoulder buttons ταυτόχρονα με τα face? Καλό το bartop για arcades και παλιές κονσόλες με λίγα κουμπιά αλλά αν θες κάτι πιο σύγχρονο (από PS1 και πάνω) θα πρέπει να συνδέσεις gamepad. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο εκνευριστικό είναι όταν μου λένε να ρυθμίσω χειρισμό N64 σε bartop με 6 χύμα κουμπιά και ένα joystick που δεν είναι καν αναλογικό. Απλά δεν γίνεται αυτό παίδες, όπως και να ρυθμίσεις δεν θα παίζονται σωστά τα παιχνίδια.

Το Launchbox προσωπικά δεν μου αρέσει όσο το Hyperspin/Rocketlauncher αν μιλάμε για έλεγχο μέσω gamepad. Ομως σαν desktop frontend είναι καλό.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε ευχαριστω για την απάντηση σου  και όλη την βοήθεια που προσφέρεις.

την λύση για το hyperspin την είχα σκεφτεί από την αρχη , γιαυτο και μπηκα στην χρονοβόρα διαδικασία να κάτσω να το κατεβάσω 1tb . Αλλά το πρόβλημα όπως είπα και παραπάνω είναι ότι μου φαίνεται δύσκολο. δυστυχώς δεν έχω τις γνώσεις  ούτε είμαι καλός στο να ρυθμίσω όλους αυτούς τους emulators.

Είχα προσπαθήσει και πιο παλιά . Είχα βρει έναν από το Facebook που είχε retro σελίδα Και μου υποσχέθηκε ότι το είχε έτοιμο σεταρισμενο . Το αγόρασα λοιπόν από αυτόν και όταν το παρέλαβα άρχισε ένα μαρτύριο ,  το ένα μήνυμα λάθους μετά το άλλο . τα μισά συστήματά δεν παίζανε, αλλά παίζανε αλλά όχι σωστά κλπ κλπ....  μόνο τα media έπαιζαν σωστά μέχρι να πατήσω play σε κάποιο παιχνίδι.... όποτε απογοητεύτηκα και το παράτησα.

εχω βρει και τώρα διάφορους στο eBay που το πουλάνε λένε έτοιμο δίσκο 4TB , 8TB κλπ... αλλά εκτός ότι είναι πολλά τα λεφτά φοβάμαι ότι αν αγοράσω θα είναι μια από τα ίδια.

Μακάρι  να έβρισκα έναν άνθρωπο που να το είχε Ίδη έτοιμο και δεν θα είχα πρόβλημα να τον πληρώσω η  να έμπαινε στον υπολογιστή μου μετά με teamviewer και να μου το ρύθμιζε.

Επίσης για το θέμα του χειρισμού στο Barton που λες έχεις δίκιο και συμφωνώ ότι δεν μπορεί να γίνει σωστός χειρισμός με τα arcade joysticks , για αυτά τα συστήματά θα έχω κοντρολερ από Xbox . Απλά θέλω στο bartop που θα φτιάξω να έχω όλα τα σύστημα τα μαζεμένα σαν συλλογή άσχετα αν θα παίζουν κάποια με το κοντρολάρισμα η όχι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε ευχαριστω για την απάντηση σου  και όλη την βοήθεια που προσφέρεις.

την λύση για το hyperspin την είχα σκεφτεί από την αρχη , γιαυτο και μπηκα στην χρονοβόρα διαδικασία να κάτσω να το κατεβάσω 1tb . Αλλά το πρόβλημα όπως είπα και παραπάνω είναι ότι μου φαίνεται δύσκολο. δυστυχώς δεν έχω τις γνώσεις  ούτε είμαι καλός στο να ρυθμίσω όλους αυτούς τους emulators.

Είχα προσπαθήσει και πιο παλιά . Είχα βρει έναν από το Facebook που είχε retro σελίδα Και μου υποσχέθηκε ότι το είχε έτοιμο σεταρισμενο . Το αγόρασα λοιπόν από αυτόν και όταν το παρέλαβα άρχισε ένα μαρτύριο ,  το ένα μήνυμα λάθους μετά το άλλο . τα μισά συστήματά δεν παίζανε, αλλά παίζανε αλλά όχι σωστά κλπ κλπ....  μόνο τα media έπαιζαν σωστά μέχρι να πατήσω play σε κάποιο παιχνίδι.... όποτε απογοητεύτηκα και το παράτησα.

εχω βρει και τώρα διάφορους στο eBay που το πουλάνε λένε έτοιμο δίσκο 4TB , 8TB κλπ... αλλά εκτός ότι είναι πολλά τα λεφτά φοβάμαι ότι αν αγοράσω θα είναι μια από τα ίδια.

Μακάρι  να έβρισκα έναν άνθρωπο που να το είχε Ίδη έτοιμο και δεν θα είχα πρόβλημα να τον πληρώσω η  να έμπαινε στον υπολογιστή μου μετά με teamviewer και να μου το ρύθμιζε.

Επίσης για το θέμα του χειρισμού στο Barton που λες έχεις δίκιο και συμφωνώ ότι δεν μπορεί να γίνει σωστός χειρισμός με τα arcade joysticks , για αυτά τα συστήματά θα έχω κοντρολερ από Xbox . Απλά θέλω στο bartop που θα φτιάξω να έχω όλα τα σύστημα τα μαζεμένα σαν συλλογή άσχετα αν θα παίζουν κάποια με το κοντρολάρισμα η όχι.
Αν μένεις κάπου που να είναι δυνατόν να συναντηθούμε και επιθυμείς, θα μπορούσα να σε αναλάβω εγώ. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείς να μoυ στείλεις PM.

Αν είναι να αγοράσεις κάποιο άλλο setup θα σου πρότεινα αυτός που θα σου το δώσει να έχει κάποια επαφή μαζί σου, τηλεφωνική ή οτιδήποτε, ώστε να μπορείς να τον πάρεις για όποια προβλήματα ή να μπορεί να έρθει σε σένα να κάνει ρυθμίσεις. Μην αγοράσεις τίποτα αν ο πωλητής δεν σου δώσει έστω ένα τηλέφωνο να μπορείς να πάρεις, έστω για κάποιες τηλεφωνικές οδηγίες (οπότε μακριά από ebay). Πάντως με Teamviewer είναι δύσκολο, εμένα τουλάχιστον δεν με βολεύει καθόλου. 1000 φορές οδηγίες μέσω τηλεφώνου αν υπάρχει μεγάλη απόσταση.
 
Αν μένεις κάπου που να είναι δυνατόν να συναντηθούμε και επιθυμείς, θα μπορούσα να σε αναλάβω εγώ. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείς να μoυ στείλεις PM.

Αν είναι να αγοράσεις κάποιο άλλο setup θα σου πρότεινα αυτός που θα σου το δώσει να έχει κάποια επαφή μαζί σου, τηλεφωνική ή οτιδήποτε, ώστε να μπορείς να τον πάρεις για όποια προβλήματα ή να μπορεί να έρθει σε σένα να κάνει ρυθμίσεις. Μην αγοράσεις τίποτα αν ο πωλητής δεν σου δώσει έστω ένα τηλέφωνο να μπορείς να πάρεις, έστω για κάποιες τηλεφωνικές οδηγίες (οπότε μακριά από ebay). Πάντως με Teamviewer είναι δύσκολο, εμένα τουλάχιστον δεν με βολεύει καθόλου. 1000 φορές οδηγίες μέσω τηλεφώνου αν υπάρχει μεγάλη απόσταση.


Είμαι κερκυρα φίλε μου. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα . Θα σου στείλω πμκαι  ελπίζω να βρούμε  μια λύση.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν υπαρχει καλυτερος στο κουρμπετι απο τον 1@Imgema[/USER]

Να πω απλα οτι το LaunchBox ειναι υπεροχο (ναι ξερω εχετε ολοι βαρεθει να με ακουτε να το λεω) και ο συνδυασμος με RetroArch ονειρικος.

Για να επανελθω στο θεμα, δεν εχω ριξει σοβαρη ματια στα νεα feature του RetroArch. Εχω μεγαλη περιεργεια να στησω την αυτοματη μεταφραση των Ιαπωνικων.

Φαινεται οτι το Vice core εγινε ανθρωπινο, χωρις ολα τα εξτρα configurations και τις γυφτικες SDL οθονιες. Ολα ειναι μεσα στα Core options. Εχει πολλες βελτιωσεις. Δεν εχω παντως καταφερει να κανω map καποιες λειτουργιες του στο pad (πχ το virtual keyboard)

Στο Stella core παραμενει το προβλημα του λανθασμενου aspect ratio (τουλαχιστον αυτο καταλαβαινω)

Τωρα που σιγα σιγα επιστρεφουμε, προτεινω κανα RetroArch NetPlay. Να βρουμε καποιο παιχνιδακι να παιξουμε διαδικτυακα.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα