RetroArch (PC)

lskostas

RetroN00b
Joined
3 Ιον 2012
Μηνύματα
18
Αντιδράσεις
16
Εν μέσω πανδημίας και καραντίνας και ελλείψει βόλτας με το "κτήνος" σε παραλιακό μέρος με καλούς φίλους
και greek frape τι καλύτερο από το να σπάσω το κεφάλι μου με το χάος που λέγεται retroarch
και ειδικότερα με τον P-UAE που αναβιώνει με τον καλύτερο τρόπο της αγαπημένη μας φίλη Amiga.

Επειδη λοιπόν ο δύστροπος Retroarch μου στοιχισε ήδη 4-5 μέρες ώσπου να τον στρώσω
είπα να γραψω δύο πραγματάκια σε αυτό το θρεντ μπας και γλυτώσουν τα νεύρα και άλλων ανθρώπων
και να συνεισφέρω κι εγώ σε αυτό το εκπληκτικό θρεντ!

Πάμε λοιπόν.

Για να καταφερετε να τρεξετε παιχνιδια της Amiga μεσω P-UAE στο Retroarch 1.8.5 θα χρειαστείτε τα παρακάτω kickstart roms
τα οποία το σύστημα σημειώνει ως required.

kick34005.A500 - Kickstart v1.2 rev 33.180 (1986)(Commodore)(A500-A1000-A2000).rom
kick37175.A500 - Kickstart v2.04 rev 37.175 (1991)(Commodore)(A500+).rom
kick40063.A600 - Kickstart v3.1 rev 40.63 (1993)(Commodore)(A500-A600-A2000)[!].rom
kick40068.A1200 - Kickstart v3.1 rev 40.68 (1993)(Commodore)(A1200).rom

Θα βρείτε και θα τα κατεβάσετε από εδώ

Οταν τα συγκεντρώσετε ρίξτε τα στον φάκελο system αλλά προσοχή!!!
Εχουν κατάληξη rom την οποία πρέπει να σβήσετε.
Δλδ το Kickstart v1.2 rev 33.180 (1986)(Commodore)(A500-A1000-A2000).rom
θα το μετονομάσετε σε kick34005.A500.rom και μετά θα του αφαιρεσετε την κατάληξη rom.(μην με ρωτήσετε γιατί)

Εδω να σημειώσω οτι φορτώνοντας το content που θελετε
είναι πιθανο να δείτε black screen ενω δείχνει οτι ακούγεται η εισαγωγή.

Δεν ανησυχούμε.

Κατά 99,99% είναι setting στο retroarch και δεν σχετίζεται με τον P-UAE

Πηγάινετε λοιπόν στους video drivers του retroarch : gl1, vulkan, d3d12
και παίξτε με τους εκεί drivers gl1, vulkan, d3d12

Η αλλαγή εκεί φυσικά θα ανακλαστεί και στο retroarch.cfg
στην σειρά video_driver = "gl1"

Aκόμα βεβαια δεν εχω βρει τον τρόπο να εμφανίσω στο οριζόντιο list menu το εικονίδιο της Amiga
και φορτώνω τα παιχνίδια μέσω Load Content.

Horizontal List.jpg

Οπως βλεπεται και παραπάνω Amstrad Doom(port) και Sega Mega Drive εμφανίζονται.
Η Amiga λείπει...
Θα το βρω και αυτό που θα μου πάει...
 

Ace

RetroAdept
Joined
29 Απρ 2007
Μηνύματα
998
Αντιδράσεις
217
Ερώτηση, πριν το σπάσω, γιατί μου έχει σπάσει τα νεύρα. NAOMI/AtomisWave πώς τρέχουμε σε Flycast; Έχω τα naomi.zip και awbios.zip στο system/dc και προσπαθώ να τρέξω για αρχή τα mslug6 και ikaruga. BIOS και ROMs είναι όλα από τον latest ΜΑΜΕ. Δοκιμάζω από το Content Loader και μου βγάζει "failed to load content". Dreamcast τρέχει κανονικά...
 

Ace

RetroAdept
Joined
29 Απρ 2007
Μηνύματα
998
Αντιδράσεις
217
Ok, το βρήκα, το αιώνιο πρόβλημα, ελληνικά στο path των BIOS. αγκρρρ!
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.313
Αντιδράσεις
2.648
Εχω φτιαξει αυτο (DIY paddle) αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως να παω πχ στο Kaboom στο Stella core και να του πω να παιζει με "mouse"
 

Ace

RetroAdept
Joined
29 Απρ 2007
Μηνύματα
998
Αντιδράσεις
217
Δυστυχώς μάλλον δεν γίνεται... Εδώ διάβασα αυτό: "The libretro Stella core is out of date so it does not include paddle support."

Προσπάθησα και προσωπικά και όντως δεν γίνεται... Πολύ άδικο αν σκεφτείς ότι μόλις χθες έπαιζα "Typing Of The Dead" στον Flycast με κανονικό keyboard...

Κατά τα άλλα σαν κατασκευή πώς παίζει; Στον κανονικό Stella το δοκίμασες; Αξίζει τον κόπο;
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.313
Αντιδράσεις
2.648
Αραγε σε αλλα cores γινεται?

Το προτεινω ανεπιφυλακτα!
Ποσταρα και στο thread διοτι πλεον δεν εχω jitter (τουλαχιστον μεχρι στιγμης)
Με ελαχιστα ευρω φτιαχνεις μια κατασκευη πολυ πολυ καλη!
Οταν βρω τα ποτηρακια του τρυπανιου και τελειωσω με το κουτακι, θα ποσταρω photos
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιον 2009
Μηνύματα
4.790
Αντιδράσεις
754
Δυστυχώς μάλλον δεν γίνεται... Εδώ διάβασα αυτό: "The libretro Stella core is out of date so it does not include paddle support."
Αυτό είναι παλιό topic. Το Stella core πλέον είναι up to date. Το outdated core το μετονομασαν σε "stella2014".
 

Ace

RetroAdept
Joined
29 Απρ 2007
Μηνύματα
998
Αντιδράσεις
217
Up to date δεν είναι σε καμία περίπτωση αλλιώς θα παρείχε υποστήριξη mouse όπως παρέχει ο standalone χρόνια τώρα. Εκτός αν κάτι μου διαφεύγει ή δεν κάνω σωστά...
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιον 2009
Μηνύματα
4.790
Αντιδράσεις
754
Up to date δεν είναι σε καμία περίπτωση αλλιώς θα παρείχε υποστήριξη mouse όπως παρέχει ο standalone χρόνια τώρα. Εκτός αν κάτι μου διαφεύγει ή δεν κάνω σωστά...
H έκδοση του core αντιστοιχεί στην έκδοση 6.2. Φαντάσου η τελευταία stable του standalone είναι η 6.1.2. Οπότε όχι μόνο είναι up to date αλλά ακολουθεί και τα dev builds.

Tώρα το γιατί δεν παρέχει υποστήριξη mouse αυτό δεν το ξέρω. Μπορεί όντως κάτι να σου ξέφυγε ή απλά το core να έχει κάποιες ελλείψεις παρόλο που είναι up to date. Πολλές φορές τα cores δεν έχουν όλα τα options των standalones.
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιολ 2006
Μηνύματα
1.685
Αντιδράσεις
241
Επειδη λοιπόν ο δύστροπος Retroarch μου στοιχισε ήδη 4-5 μέρες ώσπου να τον στρώσω
είπα να γραψω δύο πραγματάκια σε αυτό το θρεντ μπας και γλυτώσουν τα νεύρα και άλλων ανθρώπων
και να συνεισφέρω κι εγώ σε αυτό το εκπληκτικό θρεντ!

Πάμε λοιπόν.

Για να καταφερετε να τρεξετε παιχνιδια της Amiga μεσω P-UAE στο Retroarch 1.8.5 θα χρειαστείτε τα παρακάτω kickstart roms
τα οποία το σύστημα σημειώνει ως required.

kick34005.A500 - Kickstart v1.2 rev 33.180 (1986)(Commodore)(A500-A1000-A2000).rom
kick37175.A500 - Kickstart v2.04 rev 37.175 (1991)(Commodore)(A500+).rom
kick40063.A600 - Kickstart v3.1 rev 40.63 (1993)(Commodore)(A500-A600-A2000)[!].rom
kick40068.A1200 - Kickstart v3.1 rev 40.68 (1993)(Commodore)(A1200).rom

Θα βρείτε και θα τα κατεβάσετε από εδώ
Index of /amiga/kickroms/
Οταν τα συγκεντρώσετε ρίξτε τα στον φάκελο system αλλά προσοχή!!!
Εχουν κατάληξη rom την οποία πρέπει να σβήσετε.
Δλδ το Kickstart v1.2 rev 33.180 (1986)(Commodore)(A500-A1000-A2000).rom
θα το μετονομάσετε σε kick34005.A500.rom και μετά θα του αφαιρεσετε την κατάληξη rom.(μην με ρωτήσετε γιατί)
παίζει o Amiga emulator με τις οδηγίες σου, Confirm
 

Ace

RetroAdept
Joined
29 Απρ 2007
Μηνύματα
998
Αντιδράσεις
217
Σύντροφοι επείγον, χρειάζομαι τον flycast core πριν το σημερινό update, αν δεν έχει κάνει κάποιος update ας κάνει έναν κόπο να μου το στείλει! Για windows x64, ευχαριστώ!

Το έσωσα, απλά το είχα αφήσει κατά λάθος σε per-pixel accuracy και έσκαγε κατά το video initialization...
 
Τελευταία επεξεργασία:

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιολ 2006
Μηνύματα
1.685
Αντιδράσεις
241
Με τις οδηγίες που έγραψε παραπάνω ο φίλος παίζει πολύ καλά ο Amiga emulator P-UAE και σε κινητό Android. Πιο καλά από όλους τους άλλους σε Android αυτή την στιγμή και με Shaders.
 
Μπλουζα