RetroArch (PC)

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
4.965
Αντιδράσεις
923
Μάστορα, δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τα hi-scores στο MAME. Ποτέ δεν με ένοιαζε να σου πω την αλήθεια.

Πάντως από το google στα γρήγορα διαβάζω ότι γίνεται με το native autosave/autoload. Κάτι παρόμοιο έχω κάνει για να θυμάται τα slider controls, πχ στα Metal Slug να θυμάται τα overclocks.

Ενας άλλος λέει αυτό: you need a "Hi" directory in your Mame folder. Within Mame\Ini\Presets\ I have a plugins.ini which simply has a line that says "hiscore 1". Also in your Mame\Ini\Presets\Mame.ini I have a line that says "plugins 1" and "plugin hiscore".

Αλλος λέει ότι θες έναν φάκελο "Dats" και μέσα να βάλεις το "hiscore.dat" το οποίο το βρήσκεις και το κατεβάζεις (εγώ αυτά τα έχω στο standalone MAME). Στο RetroArch λογικά τo βάζεις στον φάκελο system/mame/dats.

https://www.reddit.com/r/MAME/comments/8k9ua6
 
Τελευταία επεξεργασία:

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
1.916
Αντιδράσεις
401
τρεχα γυρευε. Ο καθενας εχει την λυση του. Ενας αλλος ειχε ανεβασει και οδηγο να κατεβασω το source του mame, να αντιγραφω plugins εδω κι εκει, να στηνω .ini αρχεια κλπ. Πιο καλα χωρις high score.
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
4.965
Αντιδράσεις
923
H πρώτη λύση είναι μανούρα αλλά αν κάποια από τις δύο επόμενες λειτουργεί, είναι πολύ εύκολο.
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
1.916
Αντιδράσεις
401
Δεν ξερω αν εχει αναφερθει αλλα το P-UAE core τρεχει καρφι τα whdload απο zip/lha αρκει στα options να εχουμε διαλεξει να εξομειωνει "A1200 (2mb+8mb)" φυσικα με τα απαραιτητα roms της Amiga στο φακελο system.

Δηλαδη μπορεις σε ενα front end να το βαλεις να ψαξει τα zip και να σου τρεχει καρφι τα games καναπεδατα
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
4.965
Αντιδράσεις
923
Δεν ξερω αν εχει αναφερθει αλλα το P-UAE core τρεχει καρφι τα whdload απο zip/lha αρκει στα options να εχουμε διαλεξει να εξομειωνει "A1200 (2mb+8mb)" φυσικα με τα απαραιτητα roms της Amiga στο φακελο system.

Δηλαδη μπορεις σε ενα front end να το βαλεις να ψαξει τα zip και να σου τρεχει καρφι τα games καναπεδατα
Ναι από πρόπερσι αν θυμάμαι καλά ξεκίνησε ένα κυμα από updates για το core αυτό σχετικά με τα whdload. Οπότε και ξεφορτώθηκα ότι είχα στήσει στο setup μου από Amiga με δισκέτες και το γύρισα σε whdload. Εκει βέβαια είχα το θέμα με το scraping, λόγω των περίεργων ονομασιών των αρχείων αυτών.

Το ίδιο έχει γίνει και με το DosBox πάντως. Στο RetroArch βγήκε πρόσφατα το DosBox Pure, το οποίο τρέχει κατευθείαν τα παιχνίδια από zip archives. Οπότε αν έχεις πχ zips από eXoDOS, τα τρέχει κατευθείαν, σαν να είναι απλά roms. Και το κουφό είναι ότι αν κάποιο παιχνίδι είναι σε CD και το zip έχει μέσα του τα ISO, τα κάνει mount αυτόματα, οπότε έχεις και CD music. Οκ, λογικά δεν θα λειτουργούν και τα 7.000 παιχνίδια του eXoDOS τέλεια, χωρίς να πρέπει να πειράξεις κάτι κι εσύ, αλλά δοκίμασα πολλά παιχνίδια και το ποσοστό που δουλευει καλά είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι περίμενα οταν άκουσα για το project και τους στόχους του.
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
1.916
Αντιδράσεις
401
Τρεχω αυτό το scraper

Skraper

και βρηκε απο τα 987 τα 880 (πολλά άγνωστα κάτι hacker 2, gettysburg, gazza 2 και ένα σωρό άλλα), υποψιν ειναι και μερικα homebrew που λογικο να μην βρισκει. Παρα πολλά είναι με ονομασιες supremacy_1.1_1684 κλπ και τα βρισκει κανονικα.

Εγω τώρα το πήρα γραμμή ότι τρέχει τα whdload και έψαχνα να βρω adf χωρις intro κλπ , δεν ξέρω αν η ιδια δουλεια γίνεται με το WinUAE. Καπου είχα διαβάσει ότι το FS-UAE τα τρέχει αμέσως, το λέω μήπως το περάσω στο χρεπι νετμπουκ που ειναι στην τηλεόραση. Winuae τα τρεχει 100% όλα σε παλιά έκδοση 2.3, νεότερη έκδοση σε βαριά παιχνίδια με πολλά εφέ σέρνεται. Επίσης p-uae με frameskip 1. Τόσο χρέπι
 
Τελευταία επεξεργασία:

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
1.916
Αντιδράσεις
401
Και FS-UAE παίζει καρφί τα whdload απο lha και zip, αν υποθεσουμε οτι το παιχνιδι ειναι το arkanoid.lha που βρισκεται στον φάκελο C:\games και το fs-uae-launcher στο C:\fs-uae η εντολή είναι

C:\fs-uae\fs-uae-lancher.exe C:\games\arkanoid.lha
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
4.965
Αντιδράσεις
923
Τρεχω αυτό το scraper

Skraper

και βρηκε απο τα 987 τα 880 (πολλά άγνωστα κάτι hacker 2, gettysburg, gazza 2 και ένα σωρό άλλα), υποψιν ειναι και μερικα homebrew που λογικο να μην βρισκει. Παρα πολλά είναι με ονομασιες supremacy_1.1_1684 κλπ και τα βρισκει κανονικα.

Εγω τώρα το πήρα γραμμή ότι τρέχει τα whdload και έψαχνα να βρω adf χωρις intro κλπ , δεν ξέρω αν η ιδια δουλεια γίνεται με το WinUAE. Καπου είχα διαβάσει ότι το FS-UAE τα τρέχει αμέσως, το λέω μήπως το περάσω στο χρεπι νετμπουκ που ειναι στην τηλεόραση. Winuae τα τρεχει 100% όλα σε παλιά έκδοση 2.3, νεότερη έκδοση σε βαριά παιχνίδια με πολλά εφέ σέρνεται. Επίσης p-uae με frameskip 1. Τόσο χρέπι
Πλέον κι εγώ το χρησιμοποιώ αυτό το scraper. Και σε συνδυασμό με emumovies downloader + Launchbox καλύπτω τα περισσότερα κενά.
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
1.916
Αντιδράσεις
401
Όσο πάω ανακαλύπτω το χάος που λέγεται retroarch. Κάθε core μπορεί να έχει δικά του settings αρκεί να σώσεις "save new configuration", θα σώσει ένα αρχείο πχ puae_libretro.cfg, να το βάλεις μέσα στο φάκελο config/puae και να το ονομάσεις puae.cfg

(Κοινώς:μπορείς να έχεις δικό του refresh rate και πατώντας load content να σε βγάζει απευθείας στα δικά του roms)

Το ερώτημα γιατί δεν δούλευε μόνο του και πρέπει να διαβάσω 30 σάιτ reddit κλπ για να το βρω.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
4.965
Αντιδράσεις
923
Όσο πάω ανακαλύπτω το χάος που λέγεται retroarch. Κάθε core μπορεί να έχει δικά του settings αρκεί να σώσεις "save new configuration", θα σώσει ένα αρχείο πχ puae_libretro.cfg, να το βάλεις μέσα στο φάκελο config/puae και να το ονομάσεις puae.cfg

(Κοινώς:μπορείς να έχεις δικό του refresh rate και πατώντας load content να σε βγάζει απευθείας στα δικά του roms)

Το ερώτημα γιατί δεν δούλευε μόνο του και πρέπει να διαβάσω 30 σάιτ reddit κλπ για να το βρω.
Γιατι να κανεις αυτο? Δεν σε εξυπηρετούν τα απλα overrides?
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.456
Αντιδράσεις
2.888
@Imgema ξερεις αν ειναι ασφαλες (εννοω αν ειναι λειτουργικα και αν εχει γνει δουλιτσα) να αναβαθμιζουμε τα cores ή τζαμπα κοπος?
Πχ το Dolphin δεν ξεκιναει (εκανα revert σε παλιοτερη εκδοση)
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
4.965
Αντιδράσεις
923
@Imgema ξερεις αν ειναι ασφαλες (εννοω αν ειναι λειτουργικα και αν εχει γνει δουλιτσα) να αναβαθμιζουμε τα cores ή τζαμπα κοπος?
Πχ το Dolphin δεν ξεκιναει (εκανα revert σε παλιοτερη εκδοση)
Ναι, να αναβαθμιζεις.

Αλλα οχι το Dolphin. Αυτο θέλει να το κατεβάσεις απο αλλου. Οταν παω σπιτι θα σου στειλω link.
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
1.916
Αντιδράσεις
401
Γιατι να κανεις αυτο? Δεν σε εξυπηρετούν τα απλα overrides?
τα απλα overrides δεν αλλαζουν αναλυση, refresh rate και που ειναι οι roms εκτος και αν εχω χασει καποιο επεισοδιο και σε αυτο. Πχ θελω να τρεχω c64 σε 50hz και καθε φορα γυριζε μονο του στο κεντρικο config στα 60.
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
1.916
Αντιδράσεις
401
@Imgema ξερεις αν ειναι ασφαλες (εννοω αν ειναι λειτουργικα και αν εχει γνει δουλιτσα) να αναβαθμιζουμε τα cores ή τζαμπα κοπος?
Πχ το Dolphin δεν ξεκιναει (εκανα revert σε παλιοτερη εκδοση)
Όχι δεν είναι ασφαλές, πολλές φόρες έκανα το λάθος και έκανα update και μετά γινόταν διάφορα ή δεν έπαιζε, hatari, fuse, vice και αλλά είχαν θέματα. Σου κατεβάζει το τελευταίο nightly με ότι αλλαγές έχουν κάνει χωρίς να έχει γίνει κανένα σοβαρό τεσταρισμα. Παλιά πριν τους ρίξουν τον σερβερ είχε όλες τις παλιές εκδόσεις και κατέβαζες αν ήθελες από εκεί, τώρα έκανες το λάθος την πάτησες. τους είχα ρωτήσει σε κάποια φάση για κάποιο core και μου λένε κατέβασε με το github ένα snapshot τάδε ημερομηνία πριν κάνουν τις αλλαγές και να ξανακάνω μόνος μου compile δηλαδή πιασ' το αυγό και κουρευτο.
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
4.965
Αντιδράσεις
923
Εκτός του Dolphin δεν είχα κάποιο θέμα με κάποιο core. Μπορεί να έτυχε, δεν ξέρω.

Αλλά εννοείται ότι ΠΑΝΤΑ κάνουμε backup τα cores πριν τα κάνουμε update.

τα απλα overrides δεν αλλαζουν αναλυση, refresh rate και που ειναι οι roms εκτος και αν εχω χασει καποιο επεισοδιο και σε αυτο. Πχ θελω να τρεχω c64 σε 50hz και καθε φορα γυριζε μονο του στο κεντρικο config στα 60.
Καποια settings όντως δεν γράφονται αυτόματα στο override ακόμα και αν κάνεις save. Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό.

Ομως μπορείς να τα γράψεις ο ίδιος χειροκίνητα στο οverride cfg αρχείο.

Εγώ τουλάχιστον έτσι το έκανα για 2-3 settings που δεν σώζονταν (πχ aspect ratio, driver και save locations) και δουλεύει. Δεν ξέρω αν τα συγκεκριμένα settings που αναφέρεις θα δουλεύουν.
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
1.916
Αντιδράσεις
401
Εκτός του Dolphin δεν είχα κάποιο θέμα με κάποιο core. Μπορεί να έτυχε, δεν ξέρω.

Αλλά εννοείται ότι ΠΑΝΤΑ κάνουμε backup τα cores πριν τα κάνουμε update.


Καποια settings όντως δεν γράφονται αυτόματα στο override ακόμα και αν κάνεις save. Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό.

Ομως μπορείς να τα γράψεις ο ίδιος χειροκίνητα στο οverride cfg αρχείο.

Εγώ τουλάχιστον έτσι το έκανα για 2-3 settings που δεν σώζονταν (πχ aspect ratio, driver και save locations) και δουλεύει. Δεν ξέρω αν τα συγκεκριμένα settings που αναφέρεις θα δουλεύουν.
Tα overrides ειναι ενα αρχειο .opt δεν φορτωνει απο εκει αναλυσεις και τα λοιπα, οτι εχει δηλαδη στο Settings. Ειναι ρυθμισεις του emulator και οτι αλλο εχει στο quick menu. Τουλαχιστον ετσι νομιζω. Το .cfg εχει οτι σωζεις απο το Settings.
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
4.965
Αντιδράσεις
923
Tα overrides ειναι ενα αρχειο .opt δεν φορτωνει απο εκει αναλυσεις και τα λοιπα, οτι εχει δηλαδη στο Settings. Ειναι ρυθμισεις του emulator και οτι αλλο εχει στο quick menu. Τουλαχιστον ετσι νομιζω. Το .cfg εχει οτι σωζεις απο το Settings.
Οχι, το .opt είναι όταν σώζεις τα core/emulator settings μονο. Που το κάθε ένα core έχει τα δικά του settings.

Οταν σώζεις override, σώζεις μονο τις διαφορές από το default.cfg σε ένα game/core/directory.cfg. Αυτό αφορά τα settings του RA που είναι ίδια παντού, άσχετα με τα cores.

Πχ, ας πούμε ότι θες το Mario Bros να έχει παραπάνω volume. Ανεβάζεις το volume, πας main menu - overrides και κανεις "save game override".

Οπότε θα σου εμφανιστεί ένα "Super Mario Bros.cfg" και μέσα εκει θα έχει ΜΟΝΟ το setting του volume σωσμένο. Ετσι το παιχνίδι συνεχίζει να διαβάζει το Default.cfg και παίρνει ότι διαφορές από το override. Aν σώσεις "core override" τότε θα σου εμφανιστεί ένα "nestopia.cfg" με το volume setting που άλλαξες και έτσι θα επηρεάζει όσα roms ανοίγεις με το nestopia core.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
1.916
Αντιδράσεις
401
Ναι δικιο εχεις μολις αλλαξεις μια ρυθμιση την βαζει σε ενα αρχειο cofig στον φακελο. Θα πρεπει να κανω δοκιμη αν τα κραταει οταν φορτωνεις ενα rom.

EDIT Δουλευει η αλλαγη refresh ετσι, μονο αν απενεργοποιησεις και το Fullscreen_window αλλιως κραταει το refresh του Desktop (λογικό).
 

leovass

RetroNoob
Joined
19 Φεβ 2021
Μηνύματα
4
Αντιδράσεις
0
Καλησπέρα σας.
Ήθελα να ρωτήσω κάτι που είναι και δεν είναι άμεσα σχετικό με τον retroarch, άρα να με συγχωρείτε εάν γράφω σε λάθος μέρος.
Επειδή δεν έχω ιδιαίτερο χρόνο (υπάρχει μωρό στο σπίτι) και θέλω να παίξω κάποια παιχνιδάκια από τα νιάτα μου,με συμφερει να αγορασω έναν hd 4-6giga και να κατεβάσω μια συλλογή με roms, από γνωστό tracker, που υποτίθεται ότι είναι όλα έτοιμα (ξέρω,δεν σας ακούγεται ωραίο αυτό, :p :p λαμβάνοντας υπόψιν την δουλειά που έχετε κάνει για να φτιάξετε τις συλλογές σας) για την αντίστοιχη έκδοση του mame...???

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
 
Μπλουζα