Imgema
Alien RetroDatabase
- Αντιδράσεις
- 1.422
Εξαρτάται από το τις απαιτήσεις σου:Καλησπέρα σας.
Ήθελα να ρωτήσω κάτι που είναι και δεν είναι άμεσα σχετικό με τον retroarch, άρα να με συγχωρείτε εάν γράφω σε λάθος μέρος.
Επειδή δεν έχω ιδιαίτερο χρόνο (υπάρχει μωρό στο σπίτι) και θέλω να παίξω κάποια παιχνιδάκια από τα νιάτα μου,με συμφερει να αγορασω έναν hd 4-6giga και να κατεβάσω μια συλλογή με roms, από γνωστό tracker, που υποτίθεται ότι είναι όλα έτοιμα (ξέρω,δεν σας ακούγεται ωραίο αυτό, λαμβάνοντας υπόψιν την δουλειά που έχετε κάνει για να φτιάξετε τις συλλογές σας) για την αντίστοιχη έκδοση του mame...???
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
- Πόσα συστήματα θέλεις?
- Θες κονσόλες? Αrcades? Home computers? Η τα πάντα?
- Θες δημοφιλή συστήματα η και πιο "εξειδικευμένα" και σπάνια?
- Θες και σύγχρονα συστήματα όπως Dreamcast, PS2, Gamecube, κλπ ή μόνο πιο Retro?
- Θες ολοκληρωμένες βιβλιοθήκες ή επιλογές παιχνιδιών?
- Θες video previews? Box art previews?
- Σε τι υπολογιστή σκοπεύεις να το στήσεις? (CPU, GPU κλπ)
Τα 4-6 Tera είναι πολλά και αφορούν ολοκληρωμένες συλλογές παιχνιδιών για κονσόλες με CD/DVD. Aν απλά βάλεις επιλογές από αυτά, θα σου φτάσει και πολύ μικρότερος δίσκος, ακόμα και με 256GB θα είσαι κομπλέ μαζί με ολοκληρωμένες βιβλιοθήκες σε ότι παίζει με κασέτες.
Οταν λες "όλα έτοιμα" τι εννοείς? Στο internet δεν υπάρχει κανένα έτοιμο setup για PC που να είναι καλό (εκτός από το δικό μου ), ούτε δωρεάν, ούτε επί πληρωμή, γιατί απλά κανείς δεν πρόκειται να κάτσει να φτιάξει ένα setup που να είναι portable. Ολοι βασίζονται στο να έχουν πολλά συστήματα και όλα βασίζονται σε πολλούς διαφορετικούς emulators και αυτό από μόνο του σημαίνει ότι τα μισά συστήματα δεν θα δουλεύουν στο δικό σου PC χωρίς να κάνεις ρυθμίσεις από την αρχή.
Αν θέλεις ένα setup για PC που να καλύπτει εσένα θα πρέπει να το φτιάξεις μόνος σου και το πόσο θα σου πάρει εξαρτάται από την παραπάνω λίστα και το πόσο το κατέχεις με τα PC γενικότερα. Αν ξεκινάς από το μηδέν και δεν υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει ήδη όλα αυτά τα προγράμματα, emulators, frontends, RetroArch, κλπ, για να σε βοηθήσει, τότε μιλάμε για πολλά μεροκάματα. Αλλά πάλι, είναι ανάλογα με το πόσο ευχαριστημένος είσαι με το αποτέλεσμά σου και πόσο θες να το βελτιώσεις ή να το επεκτείνεις.
Αν θες κάτι απλό, δωρεάν και έτοιμο, μπορείς να κατεβάσεις κάποιο Retropie image και να το βάλεις σε Raspberry. Μπες στο Youtube, δες μερικά setup και κατέβασε αυτό που σου έκανε κλικ. Αυτή είναι η πιο απλή λύση για έναν που δεν έχει πολλές απαιτήσεις και θέλει απλά να παίξει μερικά παιχνιδάκια να τα θυμηθεί όπως λες. Άλλα εκει μην περιμένεις απαιτητικά συστήματα μέσα όπως το Saturn πχ ή καλό emulation σε N64 κλπ. Ουτε κάποιο τεράστιο setup, τα περισσότερα είναι από 32 μέχρι 128GB.
Τελευταία επεξεργασία: