RetroArch (PC)

Δεν μπορώ να ξεκινήσω με τίποτα το Px68000. Έχω τα ROM files μέσα στο keropi folder, αλλά κρασάρει μόλις επιλέξω κάποιο παιχνίδι. Δοκίμασα και gl και dx11. Καμία ιδέα;
Εγώ απλά χρησιμοποίησα ένα παλιότερο core που είχα από έναν μήνα πριν.
 
  • Like
Reactions: Ace
Παλαιότερο core ήταν η λύση, το update δεν έπιασε...
 
Με τo X68000 γενικά πως τα πάτε?

Εχω ένα romset ουτε που θυμάμαι από που. Ειναι όλα τα roms ζιπαρισμένα αλλά μέσα στα archives δεν είναι όλα τα ιδια. 'Αλλα roms είναι σε μορφή .dim και άλλα σε μορφή .hdf.

Tα hdf από ότι κατάλαβα είναι κάτι σαν τα whdload της Amiga, δηλαδή εγκατεστημένα αρχεία όπως θα ήταν σε κάποιον σκληρό. Οπότε και δεν χρειάζεται disk swap. Αυτά μου τρέχουν μια χαρά κια είναι ότι καλύτερο πάντα. Τα άλλα είναι 50-50.

Δυστυχώς δεν βρίσκω κάποιο romset που να είναι όλα hdf, όπως υπάρχει για την Amiga. Τα ίδια και με τον Atari ST. Αν κάποιος ξέρει κάτι που δεν το ξέρω θα το εκτιμούσα να μου το μάθει κι εμένα.
 
Ψάξε για το Neo Kobe set για τον x68000, αλλά φαντάζομαι πως μόνο όσα games έρχονται σε πολλαπλές δισκέτες, έχουν μετατραπεί σε .hdf μορφή, ενώ ότι έρχεται σε μόνο μία δισκέτα, θα είναι πάντα σε .dim μορφή, διότι δεν έχει νόημα η μετατροπή.

Παρένθεση: Εγώ άφησα προς το παρών στην άκρη το core του RA, διότι δεν υποστηρίζει MIDI και Roland MT-32 και παίζω με XM6 Type G και MAME.
 
Βρήκα ενα πακέτο στο Internet Archive, δεν πρεπει να ειναι Neo Kobe, μου εδωσε ένας το link από άλλο forum.

Το x68000 το έλυσα, το πρόβλημα όμως είναι ο Atari ST. Από όσο έψαξα και είδα, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Το μονο που υπάρχει είναι Hard disk images που τα φορτώνεις στον ST και έχουν μέσα πολλά παιχνίδια. Αλλά δεν υπάρχουν σε μορφή roms, ένα ένα.
 
γκουχ γκουχ PM γκουχ γκουχ
μπα σε καλο μου
 
ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ Ο,ΤΙ ΕΧΕΤΕ!!!111!!!ΕΝΑ :)
 
Μα 20 δευτερόλεπτα και συ μόνο.
Ωραίο φαίνεται ,ήθελα να δω και in-game τον shader.
 
Ριξε μια ματια. Δεν ειμαι ειδικος στα capture, μου εφυγε και για αγνωστο λογο η οθονη καμποσο αριστερα, ο ηχος ακουγεται παραξενα αλλα θα παρεις μια ιδεα. Βαλτω fullscreen - με Chrome ει δυνατον για να το δεις στα 60 καρε.
 
Ωραιο , μερακλιδικο ,ειδα εσκασε και achievement.
 
Sorry για το double post.
1)Καμμια προταση για shader σε dosbox για εξομειωση pc monitor .
2) Το ιδιο για spectrum
3) Προσπαθησα να σεταρω τον hatari για ST games ,εβαλα τον TOS 1.2 στον system folder του retroarch και μολις φορτωσα παιχνιδι εβγαλε λευκη οθονη , το παρατησα. :banghead:
Δεν ειμαι για πολλα πολλα.
 
Αν θες απλα εναν καλο shader pack χωρις bezel, reflections κτλ πας εδω
τελευταια εκδοση πρεπει να ειναι αυτη
Κανεις τα περιεχομενα unzip μεσα στο RetroArch\shaders\shaders_slang\crt φακελο και το επιλεγεις ως preset.
Εγω απλα το αλλαζω σε trinitron.
Ο Imgema και λοιποι μπαινουν πιο βαθια και μπορουν να βοηθησουν περισσοτερο.

Αν ειναι composite fan, αυτο ειναι πολυ δυνατο!

Tο combo Duimon bezels + HSM Megabezel Reflaction Shader + Guest shaders ειναι πολυ εντυπωσιακο.
Δυστυχως θελει διαβασμα :(

Κανονιζουμε αν θες καποια στιγμη ενα TeamViewer μηπως καταφερω και σου ριξω τις δικες μου ρυθμισεις.
 
Να'σαι καλα ,ναι ισως χρειαστω βοηθεια για τον χαταρι.
Τις προτασεις σου θα τις μελετησω και τις μεταφερω για την επομενη βδομαδα.

Τι να μας κανει Μια Κυριακη δεν φτουραει. :(
 
Sorry για το double post.
1)Καμμια προταση για shader σε dosbox για εξομειωση pc monitor .
2) Το ιδιο για spectrum
3) Προσπαθησα να σεταρω τον hatari για ST games ,εβαλα τον TOS 1.2 στον system folder του retroarch και μολις φορτωσα παιχνιδι εβγαλε λευκη οθονη , το παρατησα. :banghead:
Δεν ειμαι για πολλα πολλα.
1) βάλε Guest.r-Dr.venom βάλε το mask -1 (να μην έχει mask δηλαδή) και μετά βάλε slot mask strength 0.5
2) θα έβαζα το ίδιο με πάνω με mask 6 και θα κατέβαζα το sharpness 2.0 και φυσικά όχι slot mask. Τώρα αν θες composite πάμε σε άλλη κουβέντα, κάτι κάνει ο shader gtuv
3) θέλει το tos στον φάκελο system με την ονομασία tos.img
 
Ωραίοοος ,το σπεκτρουμ βγήκε πολύ καλό!!
Το έκανα save.
Όχι δεν ψάχνω για composite.
Tos.img το είχα βάλει νομίζω ,τεσπά.
 
Δεν θυμάμαι και πολλά γιατί το Atari ST το σεταρα πριν κανα χρόνο αλλά έιδα ότι κι εγώ έχω μέσα στο system folder ένα αρχείο "tos.img".

Μήπως δεν πρέπει το πρώτο γράμμα να είναι κεφαλαίο?

Να δοκίμαζες και άλλα παιχνίδια? Και στο δικό μου setup δεν μπορώ να πω ότι δουλευουν όλα. Δοκίμασε κανα Alien Syndrome ή Alterate Beast, που δουλεύουν σίγουρα.

Το Atari ST ειναι από τα χειρότερα να έχεις σε τέτοιου είδους setup γιατί δεν έχει κάτι αντίστοιχο με whdload της Amiga ή το hdf του x68000 οπότε είσαι αναγκασμένος να φορτώνεις images απλών δισκετών. Αντε δηλαδή να κανεις swap και loading σωστά... πονοκέφαλος. Πόσα παιχνίδια δεν μου έκαναν load στον x68000 και όταν άλλαξα σε hdf διορθώθηκαν όλα.
 
Θα προσπαθησω ξανα καποια στιγμη.
 
Ενα χαλι μαυρο ειναι το Atari ST emulation σε Retroarch. Καταρχας δεν μπορεις να αλλαξεις δισκετα. Σε μενα σε οσα pc δοκιμασα δεν γινεται. Μετα ξεκινα σε υψηλη αναλυση και θελει χακεριες για shader η να βαλεις Guest.r-Dr.Venom σε Vulkan που εχει επιλογη τετοια η CRT-Geom.
Eυτυχως το Gods υπαρχει crack σε 1 δισκετα.
 
Βάζοντας το τελευταίο nightly μου κάνει κάτι τρελά στο λαπτοπ, ξεκινά στα 30 fps και αν πατήσω fast forward 1 φορά επανέρχεται αλλά πρέπει να το κάνεις κάθε φορά σε GL. Σε Vulkan/dx δουλεύει κανονικά. Φαίνεται πειράζουν τον κώδικα μαθητευομενοι μάγοι ("επειδή έτσι φτιάχνει στο nes mini που έχω") και περνάνε τα pull requests έτσι. Άλλη φορά θα βάζω μόνο stable.
 
  • Haha
Reactions: Ace
Πίσω
Μπλουζα