Φίλη Κατερίνα: Δεν πρόκειται να μπερδευτεί κανείς, εκτός από εκείνους που βαριούνται το διάβασμα. Για να πληροφορηθεί όμως κάποιος σωστά, πρέπει να διαβάσει. Αυτό δε μπορούμε και δεν είμαστε σε θέση να το επιβάλουμε με το ζόρι. Από κει και πέρα λοιπόν δεν είναι στο χέρι μας. Επαναλαμβάνω ότι σε έναν κώδικα πρέπει κάποια πράγματα να είναι πολύ προσεκτικά τοποθετημένα και πολύ συγκεκριμένα.
Δε γίνεται να υπάρχουν εξαιρέσεις. Ο τεχνικός (Shock) έχει δώσει πολύ συγκεκριμένες οδηγίες για ορισμένες μεταβλητές, όπου καλά θα ήταν βέβαια να τις έδινε ακόμη παλαιότερα, για να καταλάβαιναν και οι υπόλοιποι τροφοδότες ότι δε μπορούν να φτιάχνουν αυθαίρετα κάθε λήμμα. Δεν έγινε από παλιά όμως και τα τελευταία χρόνια μαζεύουμε τα αμάζευτα...
Εφόσον λοιπόν η ημερομηνία και το έτος πρώτης προβολής είναι κοινό για οποιαδήποτε παραγωγή έχει η βάση κι εφόσον είναι σωστό το 2015 & δεν υπάρχει λάθος στην καταχώρηση της συγκεκριμένης πληροφορίας, στο συγκεκριμένο πεδίο, δε βλέπω γιατί το συζητάμε ακόμη. Τις υπόλοιπες πληροφορίες για το πότε γυρίστηκε κτλ. μπορεί ο οποιοσδήποτε να τις αντλήσει απ' το λήμμα. Από κει και πέρα, ούτε ίδια παραγωγή υπάρχει με τον ίδιο τίτλο για να μπερδευτεί κανείς, ούτε τίποτα. Απλώς θα πρέπει να διαβάσει τις πληροφορίες για να καταλάβει πως και τι. Άλλωστε, το έτος στα λήμματα (εάν κατάλαβα καλά αυτό προτείνεις) το βάζουμε μονάχα στις περιπτώσεις που υπάρχουν διπλά ονόματα ή τίτλοι. Ακόμη και σ' αυτές τις περιπτώσεις κακώς συμβαίνει, αλλά εφόσον δε μπορεί να επιλυθεί τεχνικά στη μηχανή του
Wiki, αναγκαζόμαστε να το κάνουμε.
Φίλε Wally: Δεν επέμεινα στο να μείνουν τα δεδομένα αυτά (αν και τα βλέπω ακόμα και σήμερα να υπάρχουν, δύο μήνες μετά την ανακοίνωση ότι θα αφαιρεθούν!). Δεν είμαι παράλογος άνθρωπος και δεν απαίτησα τίποτα εφόσον μου εξήγησε ο Shock πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα από την "Google". Δύο πράγματα ζήτησα. 1ον μία ενημέρωση για το αν τα δεδομένα αυτά θα χάνονταν για πάντα ή απλώς δε θα φαίνονταν στη μηχανή αναζήτησης και 2ον μια διαβεβαίωση απ' τον τεχνικό και τη Δ.Ο. ότι δε θα το αφήσουν έτσι και ότι θα ψάξουν μελλοντικά για να βρεθεί μία λύση και να προσθέσετε ξανά ότι αφαιρείται σήμερα. Ότι δε θα μείνει δηλαδή και αυτή ως μία ακόμη αιώνια εκκρεμότητα, ειδικά όταν έχει πέσει τόση πολλή δουλειά και αφορά ένα μεγάλο κομμάτι του φόρουμ από όλες τις απόψεις (ολόκληρο κινηματογραφικό είδος, ηθοποιοί, λοιποί συντελεστές, μεγάλη έρευνα). Στο 1ο πήρα απάντηση και έφυγε ένα βάρος από πάνω μου, στο 2ο όμως τηρήσατε σιγή ιχθύος. Εξ ου και όσα αναφέρω παραπάνω περί "ενδιαφέροντος". Όσο για τις ερωτικές ταινίες που κουβεντιάζουμε, ήταν το κερασάκι στην τούρτα και το ξέρεις πολύ καλά... Τα προβλήματα είναι πολλά και μετά από οκτώ χρόνια, είναι πλέον προφανές ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση και πρόθεση επίλυσής τους.
Φίλε Rakeesh: Το πρόβλημα που αναφέρεις υπάρχει για όλες τις κατηγορίες συντελεστών ανεξαιρέτως. Απλώς είναι φτιαγμένα έτσι τα templates ώστε να "ξεγελούν" τον αναγνώστη. Ο 1ος που το είχε επισημάνει πριν πολλά χρόνια, πρέπει να ήταν ο Βερνάρδος (Bernard.C) (παίζει να 'ταν και πριν μπω ο ίδιος για τροφοδότης) και θα το διαπιστώσεις εάν διαβάσεις όλες τις σελίδες προσεκτικά στα νήματα που αφορούν την RetroDB. Στο λέω μιας και έχω ξεσκονίσει στο παρελθόν κάθε σχόλιο και προσπάθησα, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου, να "κλείσω" κάθε πρόβλημα που εντόπιζαν μέλη ή η Δ.Ο. σε διάφορα θέματα και απαντούσα με replies στο φόρουμ σε κάθε ένα από αυτά. Κάποια ήταν δυσεπίλυτα, κάποια είναι από μέλη που δε συμμετέχουν εδώ και χρόνια οπότε δεν απάντησαν ποτέ για επιπλέον διευκρινίσεις και κάποια έχουν έλλειψη στοιχείων αποτρέποντάς μας να προχωρούσαμε σε αλλαγές. Δυστυχώς μέσα απ' τη μηχανή του Wiki δε φαίνεται να μπορεί να γίνει κάτι με τους συντελεστές, οπότε μπήκε στα αιώνια "to do" και έμεινε εκεί.