RetroDB: Διορθώσεις και Προσθήκες σε λήμματα

Στην παρακατω ταινια

https://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Ο_Τόλης,_ο_Κοκό,_και_τα..._μισά-μισά_τους

Aναφερεται στους συμμετεχοντες ηθοποιους ο Μιχαλης Μουστακας και υπαρχει και συνημμενη φωτο.

Ομως η φωτο ειναι λαθος.Δεν εχω δεν την ταινια,αλλα η δεν παιζει ο Μιχαλης Μουστακας και παιζει ο ηθοποιος της φωτο (που αγνοω το ονομα του)

η παιζει ο Μιχαλης Μουστακας και απλως πρεπει να μπει η σωστη φωτο του.

Αν καποιος εχει πληροφοριες μπορει να μου πει και θα το αλλαξω.
 
ελλειψεις εχει η σειρα :

Χιλντα Ηλιοπουλου, Βικυ Παπαδοπουλου, Αρης Τσελεπης, Λιανα Μπετινη, Γιαννης Παναγοπουλος, Normunds Mazianis, Αρης Μπαφαλουκας, Πανος Βητας, Γιωργος Ντασης, Ελσα Σταυριδου, Πανος Ξουραφας, Θοδωρος Πολυζωνης, Ανθη Ανδρεοπουλου, Ανδρεας Πιερρουτσακος, Περικλης Κασσανδρινος, Τακης Μοσχος, Βασιλης Αναγνωστου, Νικολ Τρικη, Βικυ Μαραγκακη, Γιωργος Φωτης, Σταματης Γαρδελης, Βασιλης Μαυροματης (φωτο 1)van,vasilismavromatis.JPG, Χριστινα Τσαφου, οι εικονιζομενοι στις παρακατω φωτο

vani1.JPGvani2.JPGvani3.JPGvani3--.JPGvani4.JPG

Αννα Μαρια Βιθυνου τραγουδα σε ενα επεισοδιο το "diamonds"  , δεν ξερω αν ειναι ηθοποιος...

μπορει να λειπουν κι αλλοι ηθοποιοι

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1

Περίληψη: Στο πρώτο επεισόδιο παρακολουθούμε την οντισιόν που έχουν οι ήρωές μας σε μια Σχολή Κινηματογράφου-Τηλεόρασης. Παρ' όλες τις οικογενειακές και προσωπικές τους δυσκολίες, καταφέρνουν να περάσουν στη Σχολή. Διαγωνίζονται στο χορό, στο θέατρο και στη μουσική και βρίσκουν ευκαιρίες να γνωριστούν μεταξύ τους.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 2
Τα διαμάντια είναι οι καλύτεροι φίλοι των κοριτσιών

Περίληψη: Η ζωή των αγοριών της Σχολής αναστατώνεται με την εμφάνιση τριών κοριτσιών: της Τζένης, της Βίκυς από την Θεσσαλονίκη και της "σέξυ βόμβας 'Ινας", μίας εντυπωσιακής κοπέλας από την Αμερική. 'Οταν τα αγόρια αποφασίζουν να φτιάξουν ένα δικό τους συγκρότημα, τα κορίτσια προθυμοποιούνται να τους βοηθήσουν, αλλά σκοντάφτουν στην απόφαση για το ποιος θα τραγουδάει πρώτη φωνή. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Τα κορίτσια αποφασίζουν να παρουσιάσουν ένα δικό τους σόου τραγουδώντας το "Τα διαμάντια είναι οι καλύτεροι φίλοι των κοριτσιών". Τα αγόρια βρίσκονται μπροστά σε ένα σκληρό δίλημμα: μόνοι τους ή με την γοητευτική αλλά και απαιτητική παρουσία των κοριτσιών: ποιος φοβάται λοιπόν την 'Ινα; Σίγουρα όχι οι τηλεθεατές, γιατί αυτοί τουλάχιστον, θα την απολαύσουν στις πικάντικες εμφανίσεις της.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3
Σκιές αμφιβολίας

Περίληψη: Η Εύα, που έχει περάσει στη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, δεν το έχει ανακοινώσει στους γονείς της γιατί φοβάται την αντίδραση της μητέρας της, που είναι αρνητική στο να γίνει ηθοποιός. Δέχεται την οικονομική και ηθική βοήθεια της γιαγιάς της, που υπήρξε μεγάλη ηθοποιός στο παρελθόν. 'Ενα αναπάντεχο τηλεφώνημα, όμως, ανατρέπει τα πάντα και η Εριέτα, μητέρα της Εύας, μαθαίνει την αλήθεια. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Η Εύα αποφασίζει να φύγει από το σπίτι. Τα προβλήματά της μεγαλώνουν όταν ο Χρήστος, ερωτική περιπέτεια από το Λύκειο, που τώρα είναι μαζί της στη Σχολή, προσπαθεί να θερμάνει τις σχέσεις τους.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 4
Τραύματα ψυχής και συγνώμης

Περίληψη: Στη διάρκεια του μαθήματος του Αυτοσχεδιασμού, τα παιδιά της σχολής συγκλονίζονται από την αποκάλυψη της Χριστίνας που, ξεσπώντας στο μάθημα, αφήνει τα παιδιά να καταλάβουν ότι όταν ήταν σε παιδική ηλικία κακοποιήθηκε από τον πατριό της. Η Εύα προσπαθεί να την βοηθήσει να επουλώσει τα τραύματα της ψυχής της Χριστίνας με το να την κάνει να συγχωρέσει εκείνον που της τα προκάλεσε, ενώ ένας έρωτας γεννιέται ανάμεσα στην ίδια και στον Γιώργο.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 5
Αλήθεια ή ψέμα

Περίληψη: Η 'Ινα έχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και πρέπει να φύγει από το ξενοδοχείο που μένει. Η παρέα των κοριτσιών προτίθεται να την βοηθήσει. Πείθουν τον Γιώργο να τη φιλοξενήσει στο σπίτι του. Αυτό, όμως, θα αναστατώσει τις ζωές τους, ενώ ταυτόχρονα πλησιάζει η στιγμή που θα αποκαλυφθεί ένα μεγάλο μυστικό της 'Ινας.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 6
Σύντομη συνάντηση

Περίληψη: Τα κορίτσια αναστατώνονται με την εμφάνιση του καινούργιου δασκάλου υποκριτικής. Η Τάνια, όμως, βρίσκεται μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη, γιατί ο γοητευτικός Αλέξης, ο νέος δάσκαλος της υποκριτικής, είναι ο εφηβικός έρωτας της μητέρας της. Και όταν ο Αλέξης, επιμένει να βγει με τη μητέρα της, η σύγκρουση δεν αργεί να έρθει. Εν τω μεταξύ, στο θεατρικό τμήμα της σχολής αποφασίζουν να ανεβάσουν ένα θεατρικό έργο που δεν είναι άλλο από το "Ρωμαίος και Ιουλιέττα" του Σαίξπηρ.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 7
Στραβά και ανάποδα

Περίληψη: Στραβά κι ανάποδα ξεκινάει η μέρα για τους ήρωες της σειράς. Ο Γιώργος μαλώνει με την 'Ινα, γιατί η 'Ινα νομίζει ότι την βλέπει διαφορετικά, όχι σαν φίλη. Η Τζένη ανακαλύπτει τα ερωτικά γράμματα της Βίκυς και μαλώνει με τον Χρήστο. Η Φαίδρα μαλώνει με τον Μηνά, γιατί δεν μιλάει στον πατέρα τους επειδή έχουν χωρίσει. Και ενώ το πρωινό ξύπνημα ήταν άσχημο, η μέρα συνεχίζεται με δυσάρεστες εκπλήξεις. Μια φήμη κυκλοφορεί στη σχολή ότι η 'Ινα τα έχει με τον Γιώργο. Αυτό αναστατώνει όλη την παρέα και πιο πολύ τη Φαίδρα. Αλλά πίσω από όλα αυτά κρύβεται ο φοβερός Μηνάς.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 8
Σαν άρωμα που πάνω στη σάρκα μου είχε μείνει, Μέρος Α

Περίληψη: Η Τάνια γνωρίζει έναν γοητευτικό νεαρό, τον Δημήτρη, που είναι τριτοετής στη σχολή. Ζητάει τη βοήθειά της για μια θεατρική παράσταση που ετοιμάζει, βασισμένη στην ποίηση του Καβάφη. Η Τάνια δέχεται πρόθυμα. Αρχίζει σιγά σιγά να γνωρίζει τον Δημήτρη και να γοητεύεται από την προσωπικότητά του. 'Ενα πρωί βρίσκεται μπροστά στον καβγά του Δημήτρη με την μητέρα του, Εύη. Η Τάνια ανακαλύπτει ότι ο Δημήτρης είναι ομοφυλόφιλος. Αυτό, όμως, δεν την αποθαρρύνει, αντίθετα αρχίζει να ερωτεύεται με πάθος τον Δημήτρη.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 9
Σαν άρωμα που πάνω στη σάρκα μου είχε μείνει, Μέρος Β

Περίληψη: Η Τάνια συναντιέται με τον Δημήτρη και προσπαθεί να του εκφράσει τον έρωτά της. Ο Δημήτρης, όμως, της λέει ότι δεν μπορούν να είναι μαζί γιατί αυτός είναι ερωτευμένος με τον Παύλο. Η μητέρα του Δημήτρη τον επισκέπτεται στο σπίτι του και του εξηγεί πως οποιαδήποτε κι αν είναι η επιλογή του στον σεξουαλικό τομέα, δεν παύει να είναι γιος της και πως τον αγαπάει. Η Τάνια, πάνω στην απελπισία της, κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να βρει τον Δημήτρη.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 10
Ο σχιζοφρενής νάνος με το πριόνι

Περίληψη: Οι γονείς της Ελένης φεύγουν το Σαββατοκύριακο από το σπίτι. 'Ετσι, η Ελένη βρίσκει την ευκαιρία να καλέσει τη φίλη της, την Τάνια, στο εξοχικό τους. Μαζί, όμως, με την Τάνια, έρχονται απρόσκλητες και όλη η παρέα των κοριτσιών και γίνεται... χαμός! Εν τω μεταξύ, τα αγόρια της παρέας αναρωτιούνται, πού έχουν χαθεί τα κορίτσια το Σαββατοκύριακο. 'Οταν το μαθαίνουν, είναι πολύ αργά για τα κορίτσια, γιατί μαζί με αυτούς εμφανίζεται ο σχιζοφρενής νάνος με το πριόνι.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 11
Οι δρόμοι της Αγάπης περνούν από την Ελπίδα

Περίληψη: Η Ελένη γνωρίζεται με έναν γοητευτικό σαραντάχρονο ζωγράφο, τον Φάνη Δήμου. Ενθουσιάζεται που θα βγει το βράδυ για δείπνο μαζί του. Στη σχολή, τα παιδιά της θεατρικής ομάδας αγωνίζονται για το ποιος θα παίξει τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα. Η Ελένη βγαίνει με τον Φάνη Δήμου, η έκπληξή της, όμως, είναι μεγάλη όταν ο Φάνης Δήμου τής εξομολογείται ότι..

Επεισόδιο 12
Ο άγνωστος του τηλεφώνου

Υπόθεση: Η Φαίδρα τηλεφωνιέται εδώ και μία εβδομάδα με τον Ανδρέα, που τον γνώρισε από το τηλέφωνο. 'Οταν ο Ανδρέας της ζητάει να βγουν ραντεβού, πανικοβάλλεται.
Αναλαμβάνουν να την σώσουν οι φίλες της.
Εν τω μεταξύ ο Σταύρος βγαίνει ραντεβού με την Λίλα, το παλιό φλερτ του Μηνά. 'Οταν όμως ο Μηνάς το μαθαίνει...

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 13
Η ζωή είναι αλλού

Περίληψη: Η 'Ινα έχοντας ανάγκη από χρήματα, βρίσκει δουλειά σε ένα καμπαρέ σαν χορεύτρια. Ο Μηνάς το μαθαίνει και πηγαίνει με την παρέα να την δουν. Εν τω μεταξύ, η Τάνια μαθαίνει ότι ο πατέρας της αγνοείται μετά το ναυάγιο του πλοίου που εργαζόταν. Το ίδιο βράδυ, όταν η 'Ινα φεύγει από το μαγαζί που δουλεύει, ένας περίεργος τύπος την ακολουθεί. Την πλησιάζει και της ρίχνεται.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14
Μνήμες ζωής

Περίληψη: Η 'Ινα δέχεται την αναπάντεχη επίσκεψη του Ηλία, που την έσωσε από το βιασμό. Ο Ηλίας είναι φωτογράφος και της προτείνει να ποζάρει για έναν κατάλογο με εσώρουχα. Η 'Ινα δέχεται και ένας έρωτας γεννιέται μεταξύ τους. Εν τω μεταξύ, η Τάνια μαθαίνει με άσχημο τρόπο για το χαμό του πατέρα της.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 15
Τα μανιακά fashion victims

Περίληψη: Ο Χρήστος ζητάει συγνώμη για τη συμπεριφορά του από τη Βίκυ και της ζητάει να τα ξαναφτιάξουν. Η Βίκυ δέχεται συγκινημένη. Αυτό, όμως, το γεγονός ξαφνιάζει δυσάρεστα και τα κορίτσια και τα αγόρια της παρέας και αγωνίζονται με τον τρόπο τους να τους χωρίσουν. Στο μεταξύ, τα κορίτσια διασκεδάζουν μπαίνοντας σε πανάκριβες μπουτίκ και δοκιμάζοντας ρούχα χωρίς φυσικά να τα αγοράζουν. Ωστόσο, μια μέρα γνωρίζουν τον Παύλο, έναν πωλητή, και τότε αλλάζουν όλα.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 16
'Ενοχη αγάπη

Περίληψη: Η 'Ινα έχει χαθεί από τη σχολή και από τις φίλες της ζώντας έναν μεγάλο έρωτα με τον φωτογράφο Ηλία. Μαλώνει με τον Γιώργο επειδή έχει εξαφανιστεί και δεν δίνει σημεία ζωής. Μια μέρα, όμως, στο στούντιο του Ηλία δέχεται την ξαφνική επίσκεψη μιας όμορφης κοπέλας της Στέλλας, γυναίκας του Ηλία και όλα αυτά παίρνουν μια επικίνδυνη τροπή.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 17
Επικίνδυνο παιχνίδι

Περίληψη: 'Ολη η σχολή αναστατώνεται με την εμφάνιση μιας νέας γοητευτικής καθηγήτριας. Τους προτείνει να πάρουν μέρος σε ένα διαγωνισμό διαφήμισης. 'Ολα τα παιδιά ενθουσιάζονται, μα πιο πολύ ο Χρήστος γιατί αρχίζει να ερωτεύεται την καθηγήτρια. Η καθηγήτρια, η Μέλπω, στην αρχή τον αποθαρρύνει, αλλά σιγά σιγά αρχίζει να γοητεύεται από τον ενθουσιασμό του νεαρού μαθητή της.

πηγη
 
ελλειψεις εχει και η σειρα : Τακης Δαμουλακης, Κων/νος Τριανταφυλλου

γκεστ στο 11ο επεισοδιο : Μιρκα Παπακωνσταντινου (ηθοποιος) , Μιχαλης Παπαγιαννακης(ευρωβουλευτης), Σταματης Φασουλης(ηθοποιος-σκηνοθετης), Μιμης Χρυσομαλης (ηθοποιος), Τακης Παπας(δικηγορος-προεδρος Δ.Σ.Α)

Μουσικη : Πετρος Αθανασιου

Επισης τα επεισοδια αποκλειεται να ηταν 17 (τοσα "κυκλοφορουν" στο ΥΤ) , υπαρχει σιγουρα και χριστουγεννιατικο επεισοδιο που ετυχε να δω προσφατα live στο ΥΤ του MEGA, στη σελιδα του MEGA λεει οτι τα επεισοδια ηταν 18

Η Μαρια Καβογιαννη γιατι στους τιτλους αναφερεται ως Γκαβογιαννη ; μηπως αλλαξε λιγο το επιθετο της αφαιρωντας ενα γραμμα;

roz.JPG
 
Γεια σας! Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι στην Ελληνική Σειρά "Κλεμμένα Όνειρα", ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μάνος που υποδύεται τον Μάκη Ευθυμίου (παλιά σχέση της Λήδας Παπά), είχε πρωταγωνιστήσει και στην Ελληνική Σειρά "Βέρα στο Δεξί" και υποδυόταν τον Αστυνόμο Αχιλλέα Μαρκάτο. Η απόδειξη εμφανίζεται με το ξεκίνημα του 63ου Επεισοδίου του 4ου Κύκλου της σειράς (501ο Επεισόδιο συνολικά), το οποίο και σας επισυνάπτω. Παρακαλώ, όπως διορθώσετε τη σχετική λίστα με τους ηθοποιούς της σειράς. Ευχαριστώ!

Προβολή συνημμένου Klemmena.Oneira_E501.DSR-Ft4U.mkv
 
ελλειψεις εχει η σειρα : τα επεισοδια ειναι 9 και οχι 8, η ιστορια με τους ληστες αποτελειται απο 5 επεισοδια ενω η ιστορια με τη φαρμακοποιο απο 4

μουσικη σειρας: Αλεξανδρος Μουζας

παιζουν και οι ηθοποιοι* :

Παυλος Ορκοπουλος, Κωστας Τσακωνας,Αντωνης Ραμπαουνης, Μαριλη Μαστραντωνη, Γιαννης Κασδαγλης, Μιχαλης Μαραγκακης, Ρανια Ιωαννιδου, Νικος Σπηλιωτης, Στελιος Χαλκιαδακης, Ζετα Τραπατσα, Βιβη Τερζη, Σταυρος Γκουμας, Πετρος Ζαρκαδης, Κακια Ιγερινου, Θεοδωρος Δημητριεφ, Χριστινα Συμεωνιδη

*ορισμενοι ηθοποιοι παιζουν μονο στα επεισοδια με τους ληστες, αλλοι μονο στα επ. με τη φαρμακοποιο ενω υπαρχουν και ηθοποιοι που παιζουν και στις δυο ιστοριες
 
ελλειψεις εχει η σειρα και τα επεισοδια ηταν 13 και οχι 12 ακολουθουν οι περιληψεις απ τη σελιδα του ΜΕΓΚΑ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1
Εκδίκηση

Περίληψη: Ο Αντώνης,πετυχημένος διαφημιστής, παντρεμένος και ερωτευμένος με τη γυναίκα του, γνωρίζει ένα βράδυ μία άγνωστη. Περνάει το βράδυ μαζί της και το άλλο πρωί, που η κοπέλα έχει φύγει από το σπίτι, βλέπει στον καθρέπτη του γραμμένο: «Καλώς όρισες στον κόσμο του AIDS». Η φρίκη αρχίζει, η αγωνία γίνεται το κυρίαρχο στοιχείο της ζωής του, αλλά δεν τον αφήνει ήσυχο... Η νεαρή ασθενής κυνηγάει ασταμάτητα τον άτυχο διαφημιστή...

Παίζουν: Γιάννης Βούρος, Μαριάνθη Σοντάκη, Χριστίνα Αλεξανιάν, Χάρης Εμμανουήλ, Τηλέμαχος Εμμανουήλ, Νίκος Κορογιάννης, Ελίνα Κάντζα, Χρύσα Παπαδοπούλου

στους τιτλους αναφερονται και οι : Χρηστος Γεωργιου, Μανος Αμανακης, Θοδωρος Μπουζικακος

Σκηνοθεσία: Κωστής Τσώνος

Σεναριο : Ελενα Πανταζωνη

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 2
Στον αστερισμό του Σκορπιού

Περίληψη: 'Ενας λαϊκός επιτυχημένος τραγουδιστής συζεί με μια νεαρή ηθοποιό. Αν και είναι αγαπημένοι και ζουν ήρεμα και καλά, αυτός, τρελά ερωτευμένος μαζί της, τη ζηλεύει παράφορα. 'Ετσι παρεξηγεί την ερωτική στιγμή κάποιων γυρισμάτων και της κάνει απίστευτες σκηνές ζηλοτυπίας. Η κοπέλα αγανακτεί και φεύγει. Μέσα στην απελπισία της βρίσκει παρηγοριά στο ζεστό σπίτι της αγαπημένης φίλης της. Η τρυφερή τους φιλία σιγά σιγά εξελίσσεται σε μια περίεργη ερωτική σχέση και ο απατημένος εραστής, που δεν την αφήνει από τα μάτια του, καταλαβαίνει τι συμβαίνει κι αρχίζει να τρελαίνεται. Η ζωή του γίνεται πραγματική κόλαση, είναι έτοιμος για οποιαδήποτε κίνηση απελπισίας - αλλά το τέλος μάς εκπλήσσει!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παίζουν: Μιχάλης Μητρούσης, Ναταλία Δραγούμη, 'Αννα Μάσχα, Αλέξανδρος Ζαχαρέας, 'Εκτωρας Καλούδης, Χρήστος Ντούζας

στους τιτλους αναφερονται και οι : Πανος Νικολαϊδης, Ελενη Καλαρα, Γιωτα Κοτσυρα, Παναγιωτα Βλαντη, Παναγιωτης Τσεβας

Σκηνοθεσία: Κώστας Τσώνος

Σεναριο : Λενα Κοντολετα

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3
Δάφνη

Περίληψη: Ο Αντώνης, ανώτερος τραπεζικός υπάλληλος, καλός οικογενειάρχης, σύζυγος και πατέρας στην κρίσιμη ηλικία των πενήντα αισθάνεται παγιδευμένος και ξεδίνει καταφεύγοντας στο εξοχικό του δίπλα στη θάλασσα. Εκεί γνωρίζει μια νεαρή καλλονή και γεμάτη ζωή κοπέλα, που του αναστατώνει τη ζωή γιατί και οι δύο ερωτεύονται τρελά και με φοβερό πάθος. Ο έρωτας αυτός θα οδηγήσει τον Αντώνη στους επτά ουρανούς, αλλά και στη μοιραία κίνηση. Θα σκοτώσει τη γυναίκα του σε μια βίαιη σκηνή. Θα πάρει χρήματα από την τράπεζα για το μεγάλο ταξίδι που θα έχει, όμως, γρήγορο και τραγικό τέλος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παίζουν: Νικηφόρος Νανέρης, Τάνια Μάρδα, Αθηνά Μιχαλακοπούλου, Αίας Μανθόπουλος, Σωτήρης Σκάτζηκας

Σκηνοθεσία: Γιάννης Λαπατάς

Σεναριο : Λευτερης Καπωνης

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 4
Η σκοτεινή πλευρά της γυναίκας

Περίληψη: Η σκοτεινή πλευρά της γυναίκας, είναι μια ιστορία με πρωταγωνίστρια τη Χρυσή, υποδειγματική σύζυγο και μητέρα δύο παιδιών, η οποία δουλεύει σε φροντιστήριο Αγγλικών. Ο Κώστας, σύζυγος της Χρυσής, αστυνομικός αφοσιωμένος στη δουλειά του, του έχει ανατεθεί η ανεύρεση μιας πόρνης πολυτελείας. Παρά τις προσπάθειες, όμως, που κάνει με τους συναδέλφους του, είναι αδύνατον να την εντοπίσουν. Καταφέρνει να τους ξεφεύγει κάθε φορά. 'Εκπληξη τον περιμένει όταν στο τελευταίο μπλόκο που κάνει ανακαλύπτει ότι η πόρνη πολυτελείας είναι η γυναίκα του που τόσο την αγαπούσε και τον αγαπούσε.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παίζουν: Δήμητρα Παπαδήμα, Γιάννης Μποστατζόγλου, Τάκης Σακελλαρίου, Τάσος Παπαγεωργάκης

στους τιτλους αναφερονται και οι : Κωστας Πασπαλης, Νικος Μπαστας, Σταυρος Καλφοπουλος, Αλεξανδρος Δομπρος

Σκηνοθεσία: Γιώργος Νικολαΐδης

Σεναριο : Ελενα Πανταζωνη

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 5
Αντιγόνη

Περίληψη: Η Αντιγόνη μια νέα, όμορφη και επιτυχημένη επιχειρηματίας θα βρεθεί απέναντι σ' ένα αμείλικτο δίλημμα. Ο άντρας της, που υπεραγαπά, της αποκαλύπτει ότι έχει καταστραφεί οικονομικά. Στην προσπάθειά του να συγκρατήσει την καταστροφή έχει καταφύγει σε παράδοξες ενέργειες. Ο κύριος πιστωτής του για να μην τον στείλει στη φυλακή ζητάει από την Αντιγόνη να κοιμηθεί μαζί του. Η Αντιγόνη θα υποκύψει στον εκβιαστή για χάρη του άντρα της. Η συνέχεια θα είναι πραγματικά απίστευτη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παίζουν: Δήμητρα Χατούπη, Γιώργος Κοτανίδης, Γιώργος Λέφας

στους τιτλους αναφερονται και οι : Εβελινα Παπουλια, Γιαννης Τσικης, Κωστας Πασπαλης, Κωστας Ζαπας, Βασιλης Ρισβας

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αβδούλος

Σεναριο : Λευτερης Καπωνης

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 6
Το Φινάλε

Περίληψη: Η Τζέσικα είναι μια νεαρή ηθοποιός. 'Ενα άτομο γεμάτο φιλοδοξίες και όνειρα. Ο Νίκος, ένας μισοπετυχημένος σκηνοθέτης, μια καλλιτεχνική ψυχή γεμάτη απωθημένα βρίσκεται στο δρόμο της. Την χωρίζει από τον αγαπημένο της σύντροφο και την αναγκάζει να παίξει με τους όρους του, για να την κάνει πρωταγωνίστρια στην ταινία της ζωής του. Πρόκειται για ένα ερωτικό θρίλερ που σχεδιάζει και ονειρεύεται επί χρόνια. Η Τζέσικα δέχεται, αλλά όταν ο Νίκος καταλαβαίνει ότι το παιχνίδι το έπαιξε χωρίς την ψυχή της, αποφασίζει να καταστρέψει και το δικό του και το δικό της όνειρο. 'Ενα μοιραίο βράδυ καίει την κόπια της ταινίας του μπροστά στα μάτια της προτού προλάβει να την δει το κοινό. 'Ετσι, η Τζέσικα παραμένει μια ασήμαντη ηθοποιός.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παίζουν: Τάκης Χρυσικάκος, Στέλιος Μάϊνας, Ελευθερία Ρήγου

στους τιτλους αναφερονται και οι : Μπεσυ Μαλφα, Κωστης Τσωνος, Γιαννα Ζωϊδου, Χρηστος Ντουζας, Κατερινα Τσαρουχα, Βερα Λεντζου, Τζεην Σαμπανιδου

Σκηνοθεσία: Κωστής Τσώνος

Σεναριο : Αλεξης Ανδριτσος

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 7
Κλέφτες κι αστυνόμοι

Περίληψη: Η Τζίνα, ένα ασυνήθιστο κλεφτρόνι, βρίσκεται να συγκατοικεί με έναν μυστηριώδη άντρα, τον Μάνο, που θέλει να της αλλάξει τη ζωή. 'Ενας παράφορος έρωτας γεννιέται ανάμεσά τους. 'Ομως το παράνομο παρελθόν του, το σχέδιο μιας μεγάλης ληστείας και η εμφάνιση μιας άλλης γυναίκας τούς παγιδεύουν. Στο τέλος, οι δύο ήρωες ρισκάροντας τις ζωές τους αγωνίζονται να ξεφύγουν από τον επικίνδυνο κλοιό προκειμένου να σώσουν την αγάπη τους και την ψυχή τους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παίζουν: Νίκος Σεργιανόπουλος, Μαρία Παπαλάμπρου, 'Εφη Μουρίκη

στους τιτλους αναφερονται και οι : Ρενος Μαντης, Τασος Πολυχρονοπουλος, Ρανια Γκιωνη

Σκηνοθεσία: Γιάννης Λαπατάς

Σεναριο : Σουλα Πιερρακου

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 8
Το μεγάλο μπαρκάρισμα

Περίληψη: Η Μαρίνα, εργάτρια σε εργοστάσιο, παντρεμένη με έναν μηχανικό στα καράβια, ένα βράδυ, φεύγοντας από τη δουλειά της πέφτει θύμα βιαστών. Καταβεβλημένη σωματικά και ψυχολογικά φτάνει στο σπίτι της και εκεί αντιμετωπίζει την απαράδεκτη συμπεριφορά του συζύγου της, Ιάσονα, ο οποίος την ζηλεύει παθολογικά και την κατηγορεί ότι φταίει εκείνη για το βιασμό της. Η απόφασή της να χωρίσει τον άντρα της είναι οριστική. Ο Χρήστος, αστυνομικός, ερωτευμένος μαζί της χρόνια, της συμπαραστέκεται. Το πάθος, όμως, του Ιάσονα και ο αναγκαστικός χωρισμός τους τον οδηγεί στη μοιραία λύση... μπροστά στα έκπληκτα μάτια της μικρής τους κόρης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παίζουν: Αντώνης Αντωνίου, Ηρώ Μουκίου, Κώστας Σιμενός

στους τιτλους αναφερονται και οι : Χρηστος Ντουζος, Τζεϊν Σαμπανικου, Ηλιας Σαρδελης, Φωτεινη Λεβογιαννη, Αλκης Λαζαριδης, Γιωργος Ανεστοπουλος, Σταυρος Καλφοπουλος, Αλεξανδρος Κομπογιωργος, Μαρινα Μπακοπουλου

Σκηνοθεσία: Κωστής Τσώνος

Σεναριο : Ελενα Πανταζωνη

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 9
Μάρθα

Περίληψη: Η Μάρθα, μια μοναχική γυναίκα που την έχει παρατήσει ο άντρας της, ζει μόνη της. 'Ενα βράδυ, γυρίζοντας στο σπίτι της, χτυπάει με το αυτοκίνητό της έναν άντρα, όχι, όμως ,πολύ σοβαρά. 'Ετσι, αποφασίζει να τον περιθάλψει στο σπίτι της αφού και εκείνος δεν θέλει να πάει στο νοσοκομείο. Η Μάρθα τον ερωτεύεται, Εκείνος της εξομολογείται ότι είναι τρόφιμος ψυχιατρείου και έχει δραπετεύσει. Της λέει να απομακρυνθεί από εκείνον γιατί είναι επικίνδυνος αφού έχει σκοτώσει τη γυναίκα του χωρίς λόγο και φοβάται μην της κάνει τα ίδια. Επειδή έχει πολλά ψυχολογικά προβλήματα και παράλληλα τον κυνηγάει και η αστυνομία την παρακαλάει να δώσει ένα τέλος στη ζωή του. 'Ετσι, εκείνη αποφασίζει να δώσει μια ακραία λύση στο πρόβλημά του.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παίζουν: Αθηνά Παππά, Λεωνίδας Κακούρης

στους τιτλους αναφερονται και οι : Κατερινα Μπακα, Ντινος Κωσταντινιδης, Κωστας Θεοδοσης

Σκηνοθεσία: Γιώργος Νικολαΐδης

Σεναριο : Λευτερης Καπωνης

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 10
Ζήσε τον έρωτα

Περίληψη: Η Ελένη ζει με τον άντρα της και το γιο της μια ζωή μονότονη, χωρίς εξάρσεις. Ο Μάριος, είναι ένας νέος που ζει μοναχικά και ακολουθεί ένα δικό του τρόπο ζωής. Ο Μάριος και η Ελένη συναντιούνται τυχαία και ερωτεύονται με πάθος ανεξέλεγκτο. Ο Μάριος διεκδικεί το δικαίωμά του στην επιτυχία, στον έρωτα, στη γυναίκα που θέλει. Η Ελένη, αντίθετα, είναι εγκλωβισμένη στον δικό της κόσμο, αρνείται να δεχτεί αυτό που της επιφύλαξε η ζωή, αρνείται να παλέψει, παραιτείται από τον έρωτά της και από τη ζωή.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παίζουν: Ειρήνη Κακαβούλη, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ευαγγελία Σέχα

στους τιτλους αναφερονται και οι : Δημητρης Θεοδωρου, Γιωργος Παπαδημητρακης, Βαγγελης Τραϊφορος, Κωνσταντινος Τσακωνας, Δημητρης Γλυστρας, Χρηστος Ζορμπας

Σενάριο: Στέλλα Βασιλαντωνάκη
Σκηνοθεσία: Μάριος Ρετσίλας

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 11
Θανάσιμο πάθος

Περίληψη: Η 'Αννα, μια έξυπνη και καλλιεργημένη γυναίκα αποφασίζει να εκδικηθεί τον εραστή της, Παύλο, ο οποίος την έχει εγκαταλείψει. Ξέροντας το χαρακτήρα και τις αδυναμίες του, βρίσκει μια όμορφη, νέα κοπέλα τη Ρόζα, την γνωρίζει στον Παύλο και κάτω από την καθοδήγησή της αρχίζει ένα παιχνίδι ερωτικό με σκοπό τον εξευτελισμό και την ταπείνωση του Παύλου. Η Ρόζα πρέπει να κάνει τον Παύλο να την ερωτευτεί τρελά και μετά να τον εγκαταλείψει. 'Ολα γίνονται όπως τα σχεδίασε η 'Αννα. 'Οταν, όμως, θέλει να σταματήσει πια αυτό το παιχνίδι, βλέπει ότι δεν μπορεί. Το δράμα ακολουθεί το δρόμο του και η 'Αννα δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση πια...

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παίζουν: Βάνα Μπάρμπα, Στελιος Καλογερόπουλος, Ελισαβετ Ναζλίδου, Νελλη  Σακελλάρη

στους τιτλους αναφερονται και οι :Μελισσα Στοηλη, Κατερινα Γκιργκις, Μαρια Θεοδωρακακου (μικρη)

Σενάριο: 'Αννα Μακράκη, Ντόρα Σιμοπούλου
Σκηνοθεσία: Φράνσις Κάραμποτ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 12
Βερόνικα

Περίληψη: Η Βερόνικα είναι μια γυναίκα μυστήριο, που δουλεύει σαν στριπτιζέζ. Είναι παντρεμένη με έναν ανάπηρο μουσικό, τον Αλέξανδρο. Οι άνδρες εναλλάσσονται στη ζωή της χωρίς, όμως, να επηρεάζουν τη σχέση της με τον άντρα της. Σχέση που χαρακτηρίζεται από ένα μοναδικό πάθος. Μέχρι τη στιγμή που στη ζωή της εμφανίζεται ο Δημήτρης. Οι τρεις τους μπλέκονται σε ένα διαβρωτικό ερωτικό παιχνίδι.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παίζουν: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Νίκος Σεργιανόπουλος

στους τιτλους αναφερονται και οι : Γιωργος Κορμανος, Γιωργος Μωρογιαννης, Αντωνια Μποτωνακη, Αποστολος Παπανδρεου, Χρηστος Σαπουντζης

Σενάριο: Λευτερης Καπωνης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαργαρίτης

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 13
Ο Μιχάλης

Περίληψη: Ο Μιχάλης, σπουδαστής σε ένα κολέγιο, ερωτεύεται την Αλίκη που είναι η καθηγήτριά του. Η Αλίκη, αρραβωνιασμένη με τον 'Αρη, υποκύπτει στον έρωτα του Μιχάλη. Η άνιση αυτή σχέση θα τους οδηγήσει σε ένα αδιέξοδο με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους και περισσότερο για τον Μιχάλη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παίζουν: Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Βάνα Πεφάνη, Γιάννης Καρατζογιάννης

στους τιτλους αναφερονται και οι : Γιαννα Βοργια, Χρηστος Γιανναρης, Βαλερια Κουρουπη, Κικη Γρηγοριου

Σενάριο: Λευτερης Καπωνης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Λαπατάς
 
αρκετες ελλειψεις εχει η σειρα "παραξενο σπιτι"

ηθοποιοι : Τζενη Στεφανακου, Θεοδωρος Συριωτης, Μιχαλης Αρσενης, Σπυρος Μεργιανος, Ζωη Βουδουρη, Ριτα Τσακωνα, Κωστας Θεοδοσης, Βανα Ζακα, Βαρβαρα Κυριτση, Αλεξης Γουτης (μικρος), Ντινα Ανδρεοπουλου, Μαρια Δημητρουκα (δημοσιογραφος)

παραγωγη : Ρησος Κυριακιδης

μουσικη : William Asford , Robert Walsh
 
Έβλεπα όλες τις παραστάσεις του Ελεύθερου Θεάτρου στα πρώιμα 1970 και πράγματι της μοιάζει πάρα πολύ (λέτε η Υβόννη να έχει δίδυμη αδελφή?) Στη wikipedia διαβάζω ότι γεννήθηκε το 1949, οπότε το 1966 ήταν 17 χρονών. Στις παραπάνω φωτό θα μπορούσε να είναι 17χρονη αν και μοιάζει μεγαλύτερη
 
Να μη δινουμε και πολλη βαση στη Wikipedia ειδικα οσον αφορα τις ηλικιες των Ελληνιδων καλλιτεχνιδων εκτος εαν θελουμε να τις διαβαζουμε οταν ειμαστε κακοδιαθετοι για να γελασουμε λιγακι.
Ειτε η Υβοννη εχει πανομοιοτυπη διδυμη αδελφη, ειτε το Αγγελικη δεν της αρεσε και το εκανε Υβοννη επι το καλλιτεχνικοτερον.
 
Έβλεπα όλες τις παραστάσεις του Ελεύθερου Θεάτρου στα πρώιμα 1970 και πράγματι της μοιάζει πάρα πολύ (λέτε η Υβόννη να έχει δίδυμη αδελφή?) Στη wikipedia διαβάζω ότι γεννήθηκε το 1949, οπότε το 1966 ήταν 17 χρονών. Στις παραπάνω φωτό θα μπορούσε να είναι 17χρονη αν και μοιάζει μεγαλύτερη
Αν την δείτε στις Φουσκοθαλασιές (που έχει 2-3 σκηνές και φαίνεται κάπως καλύτερα) δεν μοιάζει για παραπάνω από 16-18 χρονών.
Δεν ξέρω αν έχει δίδυμη αδερφή, πιο πιθανό θεωρώ το να είναι "Αγγελική" το όνομά της και το άλλαξε, ή να είναι λάθος - τόσα λάθη έχουμε δει σε τίτλους ταινιών!
 
Τραγουδά και παίζει λύρα που; Στο soundtrack; Διότι αν είναι στο soundtrack, δε μπορώ να τον περάσω στο cast. Την Καίτη Βουτσάκη που βλέπω, όμως, θα μπορούσα να την προσθέσω ως χορογράφο! Για την Αγγελική τι να πω... Χρειαζόμαστε παραπάνω πληροφορίες. Το πιο πιθανό είναι αυτό που λέτε, αλλά μιας και έχουμε την Υβόννη μαζί με μια Ελένη Μαλτέζου στο "Τον Καιρό των Ελλήνων" ('81) (πιθανόν να είναι η ίδια ως βοηθός σκηνοθέτη στο "Ταξίδι στη Μυτιλήνη" (2010)!). Έπειτα έχουμε νεότερες ηθοποιούς, όπως την Κωνσταντίνα Μαλτέζου, την Κατερίνα Μαλτέζου & τη Σοφία Μαλτέζου σε συγγραφή κειμένων σειράς ντοκιμαντέρ του '70. Εάν με ρωτάτε λοιπόν εάν θα μπορούσε να υπάρχει και Αγγελική, θα μπορούσε! Δυστυχώς, όσο και να έψαξα, βέβαια, δε βρήκα καμιά άλλη πληροφορία για Αγγελική Μαλτέζου...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τραγουδά και παίζει λύρα που; Στο soundtrack; Διότι αν είναι στο soundtrack, δε μπορώ να τον περάσω στο cast.

Ομολογώ πως δεν την είδα την ταινία, αλλά μάλλον μόνο η φωνή ακούγεται, δεν πρέπει να εμφανίζεται.
 
https://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Ρίτα_Μουσούρη

Από πού έχει προκύψει πως η Μουσούρη είχε παντρευτεί τον Μυράτ; Βλέπω κι αυτό κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο, πιστεύω δεν ισχύει.

Η Ρίτα ήταν γυναίκα του Αλέκου. [edited]

Ο Αλέκος Μυράτ ήταν γνωστός αρχιτέκτων. Κόρη του απ τον πρώτο του γάμο με τη Ρίτα Μυράτ η Κυβελιτσα, δύο παιδιά απ' τον επόμενο γάμο ( το ένα είναι ο γνωστός μουσικός Αλέξανδρος Μυράτ).

Τη Μουσούρη δεν την παντρεύτηκε.

Πχ 1. Ο Δημήτρης Μυράτ

https://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Δημήτρης_Μυράτ

Τα σωστά είναι:

Ήταν γιος του Μήτσου Μυράτ κ της Χρυσούλας Κοτοπούλη. Ετεροθαλής αδελφός του Αλέκου και της Μιράντας Μυράτ. Παντρεύτηκε σε πρώτο γάμο την Ελένη Ζάχου (1933), κόρη γνωστού καπνεμπορου με την οποία απέκτησε ένα γιο τον Κωνσταντίνο, και σε δεύτερο γάμο τη Βούλα Ζουμπουλάκη.

Αν θέλετε να καθίσω να σας γράψω και τα υπόλοιπα της οικογένειας

Πχ 2 Αλίκη Θεοδωρίδη Νορ

https://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Αλίκη_Θεοδωρίδου

Κόρη της Κυβέλης από το δεύτερο γάμο της με τον θεατρικό επιχειρηματία Κώστα Θεοδωρίδη. Παντρεύτηκε σε πρώτο γάμο τον θεατρανθρωπο Κώστα Μουσούρη και σε δεύτερο τον Πωλ Νορ. ( Ο γάμος με τον Νορ έγινε το '56 κι όχι το '75 που πέθανε ο Μουσούρης. Άλλωστε οι δυο τους είχαν σχέση από τις αρχές του '40 κ η Αλίκη χώρισε τον Μουσούρη όσο ήταν εν ζωή).

Ειναι ετεροθαλής αδελφή της Μιράντας και του Αλέκου Μυράτ.

Ο Δημήτρης Μυράτ είναι έτοιμος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας δίνεις! Άργησα αρκετά, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Οι εκκρεμότητες είναι πολλές, τα χέρια λίγα, η διάθεση ποικίλλει, αλλά προσωπικά, πιο πολύ τρέχω για να διορθώνω προβλήματα και να βάζω σε τάξη το "σκελετό" κάθε λήμματος, να ψάχνω με τις ώρες για να διασταυρώσω ονόματα που δεν είχαμε ολοκληρωμένα (π.χ. ένα μικρό όνομα μονάχα ή το μικρό με ένα-δυο γράμματα και μονάχα το επώνυμο πλήρες) για να κάνω αντιστοιχίες και να ταυτοποιήσω διάφορους συντελεστές (από ηθοποιούς, μέχρι χορευτές αλλά και μουσικούς που έχουν περάσει απ' τη Μικρή και Μεγάλη Οθόνη, οι οποίοι έχουν καταχωρημένα είτε λάθος, είτε λειψά ονόματα), να μπαλώνω τις "τρύπες", με λίγα λόγια και να διορθώνω τα λάθη ή να συμπληρώνω άλλους τροφοδότες που έκαναν ανοίγματα και έχουν προ πολλού εγκαταλείψει, όπως και το να εμπλουτίζω τα προφίλ με υπερσυνδέσμους, παρά να καταχωρώ απλώς συντελεστές που δεν έχει η βάση και να δημιουργώ νέα λήμματα. Μετά από τόσα χρόνια πίστευα πως θα έφτανα επιτέλους στο σημείο να κάνω μόνο αυτό, έλα όμως που δεν είναι έτσι όταν κάθε λήμμα έχει πολλά περιθώρια επιπλέον εμπλουτισμού (αναφέρομαι κυρίως στις σειρές, που κάθε μεμονωμένο επεισόδιο χρειάζεται μεγάλη εργασία για να ολοκληρωθεί. Αυτά δε νομίζω πως θα τελειώσουν ποτέ...). Καλό θα ήταν να φρεσκάρω πέντε πράγματα στο φίλο karapiperim και σε όποιον άλλον "ζορίζεται" κατά καιρούς και θεωρεί πως δεν προσπαθούμε ή προσπαθήσαμε τέλος πάντων αρκετά, όλα αυτά τα χρόνια.

Στα προφίλ συνεχίζω όσο μπορώ, σε ότι αφορά τουλάχιστον ημερομηνίες γέννησης ή/και θανάτου των ίδιων αλλά και συγγενών τους, τα αίτια θανάτου εάν βρω, τόπους καταγωγής/προέλευσης/γέννησης κι αναφορά σε κάποιες σπουδές, εάν υπάρχουν τέτοιες, διότι είναι λυπηρό να μην υπάρχουν όλα αυτά τα δεδομένα για τις προηγούμενες γενιές καλλιτεχνών (πολύ περισσότερο, μιας και ξεκινούν αιώνες πίσω, μέχρι εκείνων των αγνώστων του 19ου αιώνα!), παρουσιαστών (μικρών καναλιών κυρίως) ή τεχνικών (το πιο ζόρικο κομμάτι είναι εκείνοι που βρίσκονται πίσω από τις κάμερες...) συν των ξένων συντελεστών που έχουν πλέον πολυπληθύνει (επόμενο ήταν με τόσες συμπαραγωγές, ξένες παραγωγές, αλλά ακόμη και τους ξένους συγγραφείς θεατρικών παραστάσεων, των οποίων τα λήμματα θα πρέπει επίσης να εμπλουτιστούν!) και να ζοριζόμαστε τόσο πολύ να τα βρούμε σήμερα. Από δω κι έπειτα, θα πρέπει να γίνεται σωστά και να μη χάνουμε τίποτα, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο καλλιτέχνη, παρουσιαστή και γενικότερα οποιονδήποτε συντελεστή, οποιουδήποτε αντικειμένου. Εφόσον είναι δημόσια πρόσωπα και περνούν απ' τη βάση μας, θα πρέπει να υπάρχει μια πρώτη καταγραφή που θα ταυτοποιεί σωστά τον καθένα και να πλαισιώνεται, ει δυνατόν, από φωτογραφικό υλικό, έστω κι αν αυτό είναι λιτό. Όλα αυτά τα λέω για να καταλάβετε πως οι 2-3 (κατά κύριο λόγο) που έχουμε μείνει, έχουμε να παλεύουμε με τη διαχείριση όλου αυτού του υλικού και οπωσδήποτε είναι αδύνατον να τα προλάβουμε όλα στην ώρα τους, εφόσον έχουμε αναλάβει και τις τρέχουσες παραγωγές (ο Νάσος κυρίως)... Κάνουμε όμως το καλύτερο δυνατόν ώστε να μπορείτε όλοι να τη χρησιμοποιείτε και να αντλείτε τις πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν. Όλα τα παραπάνω που γράψατε ήταν στο πρόγραμμα να αξιοποιηθούν από εμένα, αρκεί να έβλεπα με τη σειρά μου ότι το τεχνικό σκέλος της βάσης θα κατάφερνε να απεμπλακεί από κάποια σοβαρά προβλήματα και να σταματήσει επιτέλους το "ψαλίδι" σε αυτά που πασχίζουμε τόσα χρόνια να οικοδομήσουμε. Δεν είναι τίμιο και είναι προσβλητικό προς όλους όσους συμπληρώνουν σιγά σιγά τη βάση αυτή απ' το ξεκίνημά της μέχρι σήμερα. Η βάση θα έπρεπε να περιέχει τα πάντα, ακόμη και μουσικά βίντεο κλιπ (εάν ήταν δυνατόν και υπήρχαν στοιχεία και τις ελληνικές διαφημίσεις ακόμη!), αλλά με διαγραφές ολόκληρων κατηγοριών, αμέλεια, αδιαφορία και καμία προσπάθεια επικοινωνίας, δε βλέπω πολύ μέλλον ακόμη.

Προσωπικά, συνεχίζω να είμαι στα "κλεισίματα εκκρεμοτήτων" που αναφέρω παραπάνω, που και που μπλέκομαι όμως και σε άλλα που είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι δε θα καταπιαστώ μιας και ήταν κάκιστο timing να ανοίξει τέτοια κατηγορία (αναφέρομαι στις θεατρικές παραστάσεις ΕΚΤΟΣ μαγνητοσκοπημένων τηλεοπτικών & βιντεοταινιών), για μια κυρία που εν συνεχεία "μας την έκανε" με ελαφρά πηδηματάκια, προσπάθησα τουλάχιστον να μπαλώσω την καταστροφή που έγινε με σειρά εκατοντάδων ονομάτων που έμπαιναν αυθαίρετα και δεν είχαν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ μεταξύ τους (απλώς συνωνυμίες) και φαίνονταν εντελώς λάθος αναφορές στα εκάστοτε προφίλ, τουλάχιστον προέκυψαν κάποια ονόματα από κει που δεν τα βρίσκαμε εύκολα να τα αντιστοιχήσουμε (ουσιαστικά "κλείδωσα" άσχετες νέες κατηγορίες συντελεστών που αιτήθηκε και της δημιούργησαν, διότι εμπλέκονταν τα ονόματα μεταξύ τους και γινόταν ο κακός χαμός!! Αναφέρονται ακόμη λανθασμένα αλλά τουλάχιστον δεν είναι μέρος της βάσης δεδομένων, πλέον...), αλλά μέσα σ' άλλα προέκυψαν πολλά ονόματα που δε βγάζεις άκρη ποιοι είναι, όπως και πολλά "κενά" (δεν υπάρχουν σκηνοθέτες, έτη παραγωγής θεατρικών παραστάσεων, δεν υπάρχουν σεναριογράφοι, δεν υπάρχουν ακόμη και συντελεστές, πλην ενός, σε αρκετές τέτοιες που ανοίχτηκαν...). Και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι δεν τα 'χω βρει όλα... Δε είναι δυνατόν δηλαδή να ελέγχω μία προς μία τις νέες καταχωρήσεις και τις αλλαγές που έκανε κάποιος τροφοδότης, που περνούσε δεδομένα επί δύο, πόσα, χρόνια (όπου μια μεγάλη περίοδο, μάλιστα, εγώ απείχα απ' την τροφοδοσία)...

Δεν έπρεπε να γίνει αυτό πριν από 4-5 χρόνια που ξεκίνησε, παρά έπρεπε να προχωρήσουμε με οτιδήποτε αφορά το βιντεοσκοπημένο/κινηματογραφημένο υλικό πρώτα, να ξεκινήσουμε επιτέλους και να ολοκληρώσουμε τις μικρού μήκους ταινίες, να βεβαιωθούμε απόλυτα για το ποιος είναι ποιος φτιάχνοντας βιογραφικά και βάζοντας μια κάποια φωτογραφία, να ξεκινήσουμε ίσως και καμιά επιπλέον κατηγορία συντελεστών (π.χ. χορογράφων ή όσους ασχολούνται με τον φωτισμό, οπερατέρ κτλ.), ώστε έχοντας δημιουργήσει και εκείνα τα προφίλ πια, τις κατάλληλες κατηγορίες συντελεστών & συνθήκες, να φτάσουμε σε ένα σωστό παρονομαστή για να πιάσουμε και θεατρικές παραστάσεις. Οι οποίες, κακά τα ψέμματα, είναι κυριολεκτικά αδύνατον να καταγραφούν στο σύνολό τους, με τις διάφορες περιοδείες τους, με τους ερασιτέχνες τότε ηθοποιούς τους, απ' τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα..! Αδύνατον!! Δεν το κατάφεραν μελετητές του ελληνικού θεάτρου επί δεκαετίες με σοβαρή βιβλιογραφία, θα το καταφέρουμε εμείς εδώ; Μια βάση δεδομένων δεν είναι βιβλίο, βέβαια και έχει το πλεονέκτημα (σε συνδυασμό με το εσάς στο φόρουμ και γενικότερα το διαδίκτυο) ότι μπορούμε να διασταυρώσουμε πληροφορίες και να προχωρήσουμε προς μια κάποια επιπλέον ταυτοποίηση, αλλά όταν έχεις τόσα κενά, δεν κάνεις τέτοια ανοίγματα... Τέλος πάντων, σταματώ να σας κουράζω παραπάνω και ελπίζω μονάχα η Διαχείριση να προχωράει προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης σιγά σιγά, διότι με διαγραφές τέτοιου μεγέθους, βάση δεδομένων δε χτίζεις. Αντίθετα, γκρεμίζεις!
 
Συνεχίζω εδώ, μιας και δε χωρούσε παραπάνω... Ξεκίνησα λοιπόν και την Αλίκη Θεοδωρίδου, αλλά θα πρέπει να καταλάβω ποιος είναι ο Αλέκος Μυράτ, διότι εγώ για Αλέξανδρο διαβάζω, που μία τον βρίσκω ως αρχιτέκτονα και μία ως μουσικό συνθέτη, χωρίς όμως πληροφορίες για την οικογένεια και καταγωγή του στο βιογραφικό που παραθέτω. Θα μπορούσε βέβαια να είναι και τα δύο, αλλά πρέπει να ξεκαθαριστεί τόσο το όνομα (ως "Αλέξανδρος" αναφέρεται στη "Βικιπαίδεια" τόσο ο αρχιτέκτονας, όσο και ο συνθέτης) όσο και το επάγγελμά του, για να καταλάβω αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Εάν γνωρίζει κάποιος την εμφάνισή του ή αν γεννήθηκε στο βόλο, όπως γράφει το βιογραφικό του συνθέτη, νομίζω θα βγάλουμε μια άκρη. Για το "Αλέκος" τώρα, θα χρειαστώ στοιχεία για να το διασταυρώσω. Το Αλέξανδρος, Αλέκος είναι, απλά θα πρέπει να περάσω εκείνο με το οποίο πραγματικά προσφωνείται και είναι γνωστός. Στη βάση μας έχουμε έναν Αλέξανδρο Μυράτ ο οποίος είχε πάει ως καλεσμένος στο "Τσάι με Κανέλλη" ('94-'9?). Ο συνθέτης ίσως;
 
Συνεχίζω εδώ, μιας και δε χωρούσε παραπάνω... Ξεκίνησα λοιπόν και την Αλίκη Θεοδωρίδου, αλλά θα πρέπει να καταλάβω ποιος είναι ο Αλέκος Μυράτ, διότι εγώ για Αλέξανδρο διαβάζω, που μία τον βρίσκω ως αρχιτέκτονα και μία ως μουσικό συνθέτη, χωρίς όμως πληροφορίες για την οικογένεια και καταγωγή του στο βιογραφικό που παραθέτω. Θα μπορούσε βέβαια να είναι και τα δύο, αλλά πρέπει να ξεκαθαριστεί τόσο το όνομα (ως "Αλέξανδρος" αναφέρεται στη "Βικιπαίδεια" τόσο ο αρχιτέκτονας, όσο και ο συνθέτης) όσο και το επάγγελμά του, για να καταλάβω αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Εάν γνωρίζει κάποιος την εμφάνισή του ή αν γεννήθηκε στο βόλο, όπως γράφει το βιογραφικό του συνθέτη, νομίζω θα βγάλουμε μια άκρη. Για το "Αλέκος" τώρα, θα χρειαστώ στοιχεία για να το διασταυρώσω. Το Αλέξανδρος, Αλέκος είναι, απλά θα πρέπει να περάσω εκείνο με το οποίο πραγματικά προσφωνείται και είναι γνωστός. Στη βάση μας έχουμε έναν Αλέξανδρο Μυράτ ο οποίος είχε πάει ως καλεσμένος στο "Τσάι με Κανέλλη" ('94-'9?). Ο συνθέτης ίσως;


Αλέκος Μυράτ είναι ο αρχιτέκτονας. Γιος της Κυβέλης και του Μήτσου Μυράτ. Αδελφός της Μιράντας. Ετεροθαλής αδελφός της Αλίκης Θεοδωρίδη ( ίδια μάνα), του Γιωργάκη Παπανδρέου ( ίδια μάνα) και του ηθοποιού Δημήτρη Μυράτ ( ίδιος πατέρας).
Γέννηση 1905 θάνατος 1991.
Παντρεύτηκε σε πρώτο γάμο την ηθοποιό Ρίτα Μυράτ ( Ταρσούλη) και κάναν μια κόρη την Κυβέλη ( η εγγονή που είναι γνωστή κι ως Κυβελιτσα, σύζυγος του ηθοποιού Ιορδάνη Μαρίνου, αμφότεροι ασχολήθηκαν νομίζω και με το παιδικό θέατρο).
Σε δεύτερο γάμο παντρεύτηκε ο Αλέκος Μυράτ τη Ρίτσα Μελετιαδου και κάναν τον Αλέξανδρο Μυράτ ( μουσικό) και τη Γιάννα.
Ο Αλέκος Μυράτ ακολούθησε για πολύ λίγο το δρόμο του ηθοποιού. Στράφηκε στην αρχιτεκτονική. Στο Βόλο βρέθηκε με τη δεύτερη σύζυγό του για την ανοικοδόμηση της πόλης * νόμιζω μετά από κάποιον σεισμό, θα το διασταυρώσω. Θα ποσταρω κ φωτογραφίες σε λίγο.



Κατατοπιστικό νομίζω το παρακάτω:

kyveli.png


Ρίτα Μυράτ:
Πρώτη σύζηγος του Αλέκου Μυράτ. Κάναν μαζί μια κόρη την Κυβέλη Μυράτ ( Κυβελίτσα).
Η Ρίτα Μυράτ ήταν βασικό στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου για 38 χρόνια (1932-1970).


η Ρίτα Μυράτ σε παράσταση ( η γονατιστή με το παντελόνι)

rita.jpg


η Ρίτα Μυράτ σε μεγάλη ηλικία (1970)
mirat megali.jpg



φωτογραφίες απο το https://kyveli.eu/ινστιτούτο/δήλωση-αποστολής-διοίκηση/


Νεαρή Αλίκη θεοδωρίδη

young-aliki-sheep.jpg



Μιράντα, Αλέκος, Αλίκη

young-ciblings.jpg

Ο Αλέκος κι η Μιράντα με τον πατέρα τους, Μήτσο Μυράτ.

alekos-miranda-mitsos.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα