RetroDB: Διορθώσεις και Προσθήκες σε λήμματα

στη σειρα "οδος Ιπποκρατους" η Π.Μαρκο λεγεται Πατριτσια Μαρκο και αυτη ειναι η φωτογραφια της

Προβολή συνημμένου 183231

Προβολή συνημμένου 183232

η Ηλιανα Παναγιωτουνη φαινεται καλυτερα στη φωτογραφια

Προβολή συνημμένου 183233

επισης και οι δυο εικονιζομενοι συμμετειχαν στη σειρα, μπορει να ειναι κι αλλοι που λειπουν απ τη retrodb κι επαιξαν στη σειρα..

Προβολή συνημμένου 183280Προβολή συνημμένου 183281

"Μάζεψα" λίγο με το μάτι τις φωτογραφίες γιατί το screenshot έγινε από κακή ανάλυση και τις έβαλα στα δύο προφίλ και πέρασα τις πληροφορίες. Για τους δύο τελευταίους εικονιζόμενους ισχύει ότι σου είπα παραπάνω... Δε μπορούμε να γεμίσουμε με φωτογραφίες τη βάση, συντελεστών που δε ξέρουμε ποιοι είναι, διότι ονομάζω τα αρχεία σε μορφή "agnostos??.jpg" και στην πορεία που ενδεχομένως μάθουμε ποιοι είναι, θα πρέπει να ζητώ κάθε φορά απ' τη Διαχείριση να τις διαγράφουν για να τις ανεβάσω εκ νέου στο αντίστοιχο προφίλ, με άλλη ονομασία αρχείου... Εάν εγώ είχα το δικαίωμα να διαγράφω αρχεία, δε θα είχα πρόβλημα αν τύχει καμιά που είναι σκάρτη ή τη βρω σε καλύτερη ανάλυση και αξίζει τον κόπο να αντικατασταθεί. Αλλά να κάνω διαρκώς αιτήματα για τέτοιου είδους περιπτώσεις (που είναι βέβαιο ότι μελλοντικά θα έχουν πολλαπλασιαστεί), δεν είναι καθόλου χρηστικό... Σ' ευχαριστώ πολύ και πάλι Κατερίνα!
 
Προς το τελος του Trivia της Στεφανιας αναφερεται πως ειναι η μοναδικη ελληνικη ταινια για την οποια γυριστηκαν δυο φιναλε.

Λαθος. Δεν ειναι μοναδικη. Και η ταινια Αμαρυλλις γυριστηκε επισης με δυο φιναλε: Ενα τραγικο και ενα χαρουμενο.

Μετά από καθυστέρηση διορθώθηκε κι αυτό Βιβή και σ' ευχαριστώ πολύ!! :)
 
Η μπορει να την παρει και να τη βαλει στο Ο ανθρωπος διχως προσωπο. :)
Συμβαίνουν καμιά φορά λαθάκια πάνω στη βιασύνη, τα βλέπει όμως σχεδόν άμεσα και τα διορθώνει. Απλά το συγκεκριμένο έχει παραμείνει έτσι απ' τις 19 Νοεμβρίου 2019 και μάλλον ξεχάστηκε...
 
Μερικές πληροφορίες για τον ηθοποιό Ερρίκο Κονταρίνη, σύζυγο της Μαρίκας Νέζερ.

Ερρίκος Κονταρίνης:


Γεννήθηκε στη Βραΐλα της Ρουμανίας το 1906. Σπούδασε στη Βασιλική Σχολή Θεάτρου. Πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με το θίασο του Αιμίλιου Βεάκη το 1928 στο έργο "Κατακτηταί".
Στον ίδιο θίασο κράτησε το ρόλο του Ρόζενκραντς στον "Αμλετ".
Το 1930 εμφανίστηκε με επιτυχία και στο Μουσικό Θέατρο στην παράσταση "Έξω Όλα".
Συνεργάστηκε με πολλούς και σημαντικούς θιάσους. Ο ίδιος ξεχώριζε τη συνεργασία του με τον Αιμίλιο Βεάκη και με τον Βασίλη Αργυρόπουλο.
Το 1929 έκλεψε την μετέπειτα σύζυγο του και γνωστή ηθοποιό Μαρίκα Νέζερ, μετά από δική της προτροπή αφού οι γονείς της δε συναινούσαν στο γάμο τους. Το ζευγάρι, που δεν απέκτησε παιδιά, χώρισε ο θάνατος του Κονταρίνη στις 11 Σεπτεμβρίου 1971 απο θρόμβωση.
 
Πληροφορίες για τον ηθοποιό Σπύρο Μουσούρη:

Σπύρος Μουσούρης (1907-1965)
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1907 και σπούδασε υποκριτική στην Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου. Το 1944 συμμετείχε σε τρεις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου. Γνωστότερη κινηματογραφική του εμφάνιση ο ρόλος του υπερήλικα Αγησίλαου στο " Αλίμονο στους Νέους" δίπλα στον Δημήτρη Χορν. Υπήρξε παντρεμένος με την ηθοποιό Κρινιώ Παπά, αδελφή του ηθοποιού και σκηνοθέτη Άλκη Παπά ενώ τελευταία του σύζυγος ήταν η Χαρούλα Μουσούρη. Ήταν αδερφός του γνωστού ηθοποιού, σκηνοθέτη και θεατρικού επιχειρηματία Κώστα Μουσούρη.
Ο Σπύρος Μουσούρης παράλληλα με την καλλιτεχνική του διαδρομή ανέπτυξε δράση σαν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Ταμείου Αλληλοβοηθείας.
Πέθανε στις 5/4/1965 στην Αθήνα, στην κλινική "Παναγία" όπου νοσηλευόταν, μετά από μακρά ανίατη ασθένεια.
 
"Χρατσα χρουτσα, χρατσα χρουτσα με τη μασελιτσα μας..." που ελεγε και στο Αλιμονο στους νεους. :)
Ωραιος ηταν και ως θειος της Λασκαρη στο Χωρις ταυτοτητα οπου τον βλεπουμε και στην πραγματικη του ηλικια.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Βρήκα την Κρινιώ Παπάως δεύτερη συζυγο αλλά δεν πρέπει να ισχύει. Όπως και να έχει τελευταία του σύζυγος ήταν κάποια Χαρούλα Μουσούρη
 
Μιχάλης Μπούχλης :

Ηθοποιός και σκηνοθέτης του θεάτρου.Γεννήθηκε στα Χανιά το 1917. Υπήρξε από τους πρώτους μαθητές του Κάρολου Κουν.
Από το 1950 μέχρι το 1962 ήταν στέλεχος του Εθνικού και συμμετείχε ως ηθοποιός σε 30 παραστάσεις. Το 1961 ασχολείται πρώτη φορά με τη σκηνοθεσία ως βοηθός σκηνοθέτη δίπλα στον Αλέξη Σολομό. Το 1962 σκηνοθετεί για το Εθνικό Θέατρο τις παραστάσεις "Μονομαχία Γυναικών" και "Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης" λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές. Το Εθνικό όμως αρνείται να τον συμπεριλάβει επίσημα στους σκηνοθέτες του κι ο Μπούχλης αποχωρεί για το ελεύθερο θέατρο όπου και θα διαπρέψει ως σκηνοθέτης για τα επόμενα 25 περίπου χρόνια.
Την δεκαετία του '60 συνεργάζεται με πολλούς κορυφαίους πρωταγωνιστές και μεγάλους θιάσους και γίνεται περιζήτητος σκηνοθέτης.

{Μερικές παραστάσεις που βρήκα πως σκηνοθέτησε :}

1963:
" Μια Κυριακή Στη Νέα Υόρκη", θίασος Αλίκης Βουγιουκλάκη, θέατρο ΔΙΟΝΥΣΙΑ
"'Ενα Κουτό Κορίτσι",θίασος Τζένης Καρέζη,θέατρο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ

1964:
"Μαίρη, Μαίρη", θίασος Τζένης Καρέζη

"Ο ασυλλόγιστος" {Ελληνική Λαϊκή Σκηνή} Χριστίνα Σύλβα- Νίκος Καζής

1965:
"Η Τρίτη Λέξη" {Ελληνική Λαϊκή Σκηνή}Χριστίνα Σύλβα- Ανδρέας Ντούζος

"Ερωτικό Κυνήγι",{Ελληνική Λαϊκή Σκηνή} Χριστίνα Σύλβα- Γιώργος Παντζας

"Το Κρεμμύδι",{Ελληνική Λαϊκή Σκηνή} Χριστίνα Σύλβα- Ανδρέας Ντούζος

1966:
"Αυτό Το Ζώο Το Παράξενο", Κατράκης-Χρονοπούλου-Γεωργούλη, θέατρο ΒΕΑΚΗ

"Μια Κυρία Ατυχήσασα" {Ελληνική Λαϊκή Σκηνή}Χριστίνα Σύλβα- Λάμπρος Κωνσταντάρας,θέατρο ΜΙΝΩΑ

"Το Κορίτσι Της Καμπίνας 15" Τζένη Καρέζη- Στέφανος Ληναίος, θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ

"Βίβα Ασπασία", θίασος Τζένης Καρέζη,θέατρο ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ

1967:
"Επιχείρηση Ποδόγυρος", Κοντού-Μπάρκουλης-Ξενίδης-Νικολαίδης, θέατρο ΠΑΡΚ

"Αγάπη Μου Ουαουα", Κάτια Αναλυτή-Κώστας Ρηγόπουλος, θέατρο ΒΕΡΓΗ

"Σερί Νουάρ", Κάτια Αναλυτή- Κώστας Ρηγόπουλος, θέατρο ΒΕΡΓΗ

1968:
"Ο Στρατής Παραστράτησε", Κώστας Βουτσάς-Νίκος Ρίζος- Μαίρη Χρονοπούλου.

1976:

"Πανώρια", Εταιρία θεάτρου Κρήτης, για το Φεστιβάλ Ολύμπου

1977:

"Εφημερεύομεν", Σμαρούλα Γιούλη-Μαίρη Χρονοπούλου-Γιώργος Μιχαλακόπουλος-Θύμιος Καρακατσάνης, θέατρο ΣΜΑΡΟΥΛΑ

"Ξυπόλιτη Στο Πάρκο", Ζωή Λάσκαρη-Βασίλης Τσιβιλίκας,θέατρο ΑΚΑΔΗΜΟΣ
1982:

"Δύο Και Δύο Κάνουν.... Σεξ", θίασος Βασίλη Τσιβιλίκα,θέατρο ΑΜΙΡΑΛ

"Το Παραμύθι..Σύννεφο", Θανάσης Βέγγος-Στάθης Ψάλτης- Χρόνης Εξαρχάκος,θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ

1983:

"Μανδραγόρας", Εταιρία Θεάτρου Κρήτης

"Σαράντα Καράτια", Μάρω Κοντού- Αλμπέρτο Εσκενάζι, θέατρο ΣΜΑΡΟΥΛΑ

Για το Θέατρο Της Δευτέρας:
1983:
"Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής", με τους Κώστα Ρηγόπουλο, Νίκο Γαλανό, Άννα Ματζουράνη κ.α.

Συνεργάστηκε επίσης με το ΚΘΒΕ, ενώ σκηνοθέτησε και ραδιοφωνικές παραστάσεις.

Συνεργασίες με το ΚΘΒΕ ως σκηνοθέτης:

1965:

- Η Στρίγγλα Που Έγινε Αρνάκι
- Η Λύρα Του Γέρο-Νικόλα

1975:

- Δύσκολος

1978:

- Η Προξενήτρα
- Το Ταξίδι Του Τυχερού Πέτρου

1979:

- Τρικυμία Σε Φλιτζάνι

Το 1983 επιστρέφει στο Εθνικό Θέατρο και σκηνοθετεί την παράσταση "Κατζούρμπος".
Πέθανε το 1995
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ο Μιχαλης Μπουχλης ηταν ο ενας απο τους τρεις γνωστους κοντους του παλιου ελληνικου κινηματογραφου με πρωτο βεβαια το Νικο Ριζο.
Ο τριτος ηταν ο Γιωργος Βλαχοπουλος.
 
Δε μπορούμε να γεμίσουμε με φωτογραφίες τη βάση, συντελεστών που δε ξέρουμε ποιοι είναι, διότι ονομάζω τα αρχεία σε μορφή "agnostos??.jpg" και στην πορεία που ενδεχομένως μάθουμε ποιοι είναι, θα πρέπει να ζητώ κάθε φορά απ' τη Διαχείριση να τις διαγράφουν για να τις ανεβάσω εκ νέου στο αντίστοιχο προφίλ, με άλλη ονομασία αρχείου... Εάν εγώ είχα το δικαίωμα να διαγράφω αρχεία, δε θα είχα πρόβλημα αν τύχει καμιά που είναι σκάρτη ή τη βρω σε καλύτερη ανάλυση και αξίζει τον κόπο να αντικατασταθεί. Αλλά να κάνω διαρκώς αιτήματα για τέτοιου είδους περιπτώσεις (που είναι βέβαιο ότι μελλοντικά θα έχουν πολλαπλασιαστεί), δεν είναι καθόλου χρηστικό...

Και για του λόγου το αληθές @katerinak , δες αυτό. Ήδη πέρασαν 8 ημέρες που ζήτησα να διαγραφεί μία φωτογραφία, το οποίο για ένα Διαχειριστή είναι ζήτημα δευτερολέπτων. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας και συνεννόησης, όπου όσο πάει δείχνει να χειροτερεύει (όχι από πλευράς μου, φυσικά, μιας και δεν παίρνω απάντηση ούτε σε προσωπικά μηνύματα πλέον), κατά συνέπεια πρέπει ΚΑΙ στην εισαγωγή φωτογραφικού υλικού να είμαι προσεκτικός.
 
Και για του λόγου το αληθές @katerinak , δες αυτό. Ήδη πέρασαν 8 ημέρες που ζήτησα να διαγραφεί μία φωτογραφία, το οποίο για ένα Διαχειριστή είναι ζήτημα δευτερολέπτων. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας και συνεννόησης, όπου όσο πάει δείχνει να χειροτερεύει (όχι από πλευράς μου, φυσικά, μιας και δεν παίρνω απάντηση ούτε σε προσωπικά μηνύματα πλέον), κατά συνέπεια πρέπει ΚΑΙ στην εισαγωγή φωτογραφικού υλικού να είμαι προσεκτικός.

Καλές γιορτές σε όλους!

Με αφορμή το post του Mandrake να αναφέρω για άλλη μια φορά πως η RetroDB ΔΕΝ διαχειρίζεται από την τωρινή admin ομάδα. Συνεπώς δεν μπορούμε να σβήσουμε φωτογραφίες, να προσθέσουμε πληροφορίες ή να κάνουμε οποιαδήποτε αλλαγή. Η RetroDB 'στεγαζεται' στους servers μας αλλά τον έλεγχο/ευθύνη αυτής έχει ο Shock. Πιστεύω πως θα απαντήσει στα ερωτήματα σας είτε με PM είτε σε αυτό το post μόλις βρει ευκαιρία!
 
Το τελευταίο μήνυμα στον @Shock , το έγραψα στις 10 Σεπτεμβρίου 2018 και δεν έχει απαντήσει ακόμα. Στον δε @nasos kolias , στις 4 Απριλίου 2017, ενώ στις 30 Μαρτίου 2017 μου ήρθε με "παρατήρηση" να μου τα ψάλει για κάτι που δεν του άρεσε σε κάποιες επεξεργασίες που έκανα, αφού προτίστως είχε αγνοήσει παντελώς τις παλαιότερες που του είχα στείλει εγώ. Επίσης, τους έχω καλέσει επανειλειμένως μέσα στο φόρουμ και δεν απαντούν. Προφανώς δεν τους άρεσαν οι αλήθειες που τους ανέφερα. Επομένως όλα στον αυτόματο στην "RetroDB" κι ότι ήθελε προκύψει. Ευχαριστώ για την ενημέρωση!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Να περάσω και κάποια εδώ μιας και οι "Συζητήσεις" στην "RetroDB" δε χρησιμοποιούνται από κανέναν μας και σε περίπτωση που ξέρει και κάποιο άλλο μέλος. Ο φίλος Rakeesh είχε πει για την Κατερίνα Ζιάκα: "Να κοιταξουμε αν ειναι η ηθοπιος που επαιζε την ψωνισμενη αντικαταστατρια της Ραντου στις Σαββατογεννημενες. Rakeesh (συζήτηση) 14:34, 2 Ιανουαρίου 2017 (UTC)".

Επίσης για τον Κώστα Λαδόπουλο:
"Νομίζω ο κ. Λαδόπουλος έπαιζε μια κούκλα με το όνομα Φανούρης που παρουσίαζε μια εκπομπή με τον Μάικ Λαμάρ. Οποιος θυμαται κατι παραπανω ας το κοιταξει. [[Χρήστης:Rakeesh|Rakeesh]] ([[Συζήτηση χρήστη:Rakeesh|συζήτηση]]) 18:05, 31 Δεκεμβρίου 2019 (CET)".

Ακόμη, για την Μαρία Ψιλοπούλου:
"Πρόκειται για την τραγουδίστρια Μάιρα Ψιλοπούλου; Rakeesh (συζήτηση) 14:15, 11 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)".

Και τέλος, για τη βιντεοταινία "Και Πετάει... Και Πηδάει" ('88):
"Μηπως ειναι η ιδια ταινια με την [[Ακαταμάχητος πιλότος]]? [[Χρήστης:Rakeesh|Rakeesh]] ([[Συζήτηση χρήστη:Rakeesh|συζήτηση]]) 09:55, 21 Οκτωβρίου 2016 (UTC)".

Το τελευταίο διευθετήθηκε και ενώθηκαν οι δύο καταχωρήσεις.

Για τη Μαρία Ψιλοπούλου έγιναν κάποιες μικροαλλαγές, αλλά αν δε συμφωνεί κάποιος με το όνομα (εμφανίζεται σε περισσότερες παραγωγές ως Μάιρα, δηλαδή) ή δεν είναι σωστή η φωτογραφία, το έτος γέννησης, οι ελάχιστες πληροφορίες που έχουμε βάλει, ας μας πει.

Για τα πρώτα δύο δε γνωρίζω πληροφορίες...

Καλή χρονιά εύχομαι σε όλα τα μέλη της κοινότητας, με υγεία κι ευτυχία!! :)
 
Όποιος από τα παιδιά που συνησφέρουν στην RetroDB, θέλει admin credentials απλά μου το λέει και τα στέλνω με SMS ή signal, Mandrake και Katerina στείλτε PM. Επίσης η RetroDB δεν συστεγάζεται με τα retromaniax και iamretro
 
στο λήμμα "Γιάννης Οικονομίδης" υπάρχει μια σύγχυση ανάμεσα στον γνωστό ελληνοκύπριο σκηνοθέτη του Σπιρτόκουτου (ο οποίος όμως εμφανίζεται σε κάποιες ταινίες και ως ηθοποιός σε μικρούς ρόλους) και σε κάποιον ηθοποιό Γιάννη Οικονομίδη.Ακόμη και σε βιντεοκασέτα των 80ς είναι περασμένο το όνομα του σκηνοθέτη:


δηλαδή στο σημείο που στην retro db λέει "Ελληνικές σειρές που έχει παίξει",ο σκηνοθέτης Οικονομίδης δεν έχει παίξει σε καμία από αυτές που αναφέρονται,στις "Ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες που έχει παίξει" είναι λάθος η συμμετοχή στον "Καλύτερο μου φίλο", ενώ τέλος στις "Ελληνικές βιντεοταινίες που έχει παίξει" είναι άλλος Γιάννης Οικονομίδης και όχι ο σκηνοθέτης του "Σπιρτόκουτου".
 
Τελευταία επεξεργασία:
Επίσης για τον Κώστα Λαδόπουλο
"Νομίζω ο κ. Λαδόπουλος έπαιζε μια κούκλα με το όνομα Φανούρης που παρουσίαζε μια εκπομπή με τον Μάικ Λαμάρ. Οποιος θυμαται κατι παραπανω ας το κοιταξει. [[Χρήστης:Rakeesh|Rakeesh]] ([[Συζήτηση χρήστη:Rakeesh|συζήτηση]]) 18:05, 31 Δεκεμβρίου 2019 (CET)".

Ο Κώστας Λαδόπουλος είναι ενεργός χρήστης στο fb. Αν τον ρωτήσει κάποιος, φαντάζομαι πως θα απαντήσει.

 
Εγώ δεν έχω facebook, κατά συνέπεια είναι δύσκολο από πλευράς μου...
 
Πίσω
Μπλουζα