Κατερίνα έχεις συνδράμει σε πάρα πολλά και προσωπικά σ' ευχαριστώ πολύ! Προβλήματα όμως εξακολουθούν να υπάρχουν και μάλιστα σημαντικά, τα οποία θα λύνονταν με την περιβόητη (υποτίθεται) "RetroDB 2", την οποία ποτέ δεν είδαμε, από τις 22 Μαρτίου 2010 που
πρωτοανακοινώθηκε, μέχρι μία "νέα ανακοίνωση" πριν από το Καλοκαίρι που μιλάει για "σύντομα". Μάλλον το όλο πρότζεκτ έμεινε στις μπύρες και τους μεζέδες. Ελπίζω να ήταν καλοί, τουλάχιστον. Οπωσδήποτε δεν αναφέρομαι σ' εσένα γιατί τότε ήσουν απλό μέλος 1.5 χρόνο μόλις. Τα προβλήματα αυτά είναι γνωστά, υπάρχουν σε όλες αυτές τις σελίδες που αφορούν την RetroDB (στις περισσότερες τέλος πάντων), όπου ποτέ δεν δόθηκε κάποια απάντηση. Αιτήματα για να δημιουργηθούν templates σε ελληνικές ταινίες και σειρές κινουμένων σχεδίων, σε ταινίες μικρού μήκους (ή τέλος πάντων να γίνει κάποιο πλάνο και σχεδιασμός για το πως θα περαστεί μία τέτοια μεταβλητή σε όλων των ειδών τις παραγωγές) εκκρεμούν και ο ίδιος έχω παντελώς αγνοηθεί εδώ και τρία χρόνια που τα έχω προτείνει ξανά και ξανά. Και το πρόβλημα δεν είναι ότι με "γράφετε" ορισμένοι (αμοιβαία τα αισθήματα) αλλά ότι με τέτοιες πρακτικές και κολλήματα (που να μην τα χαρακτηρίσω) η βάση μένει πίσω γιατί έχω πληροφορίες και δε μπορώ να τις περάσω. Αντίθετα με κάποιους άλλους εδώ μέσα, ότι έχω ζητήσει και δημιουργήθηκε το υποστηρίζω όσο περισσότερο και καλύτερα μπορώ.
Θέλεις να σου μιλήσω ανοιχτά για κάποια προβλήματα; Που είναι στην
κεντρική σελίδα τα κουμπιά για να δει κανείς τις "Εταιρίες Παραγωγής", τους "Σκηνογράφους", τους "Κινηματογραφιστές" που έχω αναφέρει και εδώ μέσα αλλά και προσωπικά με pm σε υπεύθυνο εδώ και δύο χρόνια; Που είναι το template της "Μουσικής Επιμέλειας" που έχουμε επανειλημμένα κουβεντιάσει, ώστε να προσπαθήσω (έστω τώρα) να διορθώσω τα αδιόρθωτα ορισμένων που δεν είναι σε θέση να διαχωρίσουν τα μήλα από τα κορόμηλα; Κι αυτό το έχω ζητήσει... Αντιθέτως, όταν ο Βερνάρδος ζήτησε το άκυρο (κατά τη γνώμη και έχω επεκταθεί στο φόρουμ, σχετικά) template για τις μεταγλωττισμένες τηλεοπτικές σειρές, έγινε αμέσως. Όταν η Lass ζήτησε template για τις θεατρικές παραστάσεις εκτός τηλεόρασης, έγινε αμέσως. Τα templates για τις ελληνικές βίντεο παραγωγές που ζήτησα εγώ πριν χρόνια, που η βάση δεν έχει καταγράψει πάνω από 3.500 ταινίες μικρού μήκους (ΜΟΝΑΧΑ οι κινηματογραφικές!), δεν υπάρχει. Τα άλλα templates προχώρησαν ελάχιστα, επειδή αφενός το 1ο δεν αφορά ελληνικές παραγωγές (κατά συνέπεια δεν βοήθησε κανένας) και για το 2ο δεν ήμασταν έτοιμοι. Ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο που δεν έπρεπε να ανοίξει ακόμη. Παρόλα αυτά στο 2ο βοήθησα, έστω και λίγο. Αυτά που αναφέρω δεν τα βγάζω απ' το κεφάλι μου. Στις σελίδες εδώ μέσα είναι όλα και τα έχω αναφέρει με το νι και με το σίγμα. Η κουβέντα αυτή γίνεται άσκοπα
πάλι, βέβαια και δείχνω ο δύστροπος της παρέας, αλλά δε μ' απασχολεί. Δε μπήκα εδώ μέσα για να κάνω δημόσιες σχέσεις. Αιτήθηκα όταν αιτήθηκα να μπω στην RetroDB, για να βοηθήσω και μόνο. Δε θα τα ανέφερα όλα αυτά, αλλά μία ο Βερνάρδος που πέταξε αιχμές ότι δήθεν είναι ο τρόπος μου που έδιωξε τους υπόλοιπους και δεν feedάρουν πλέον (είμαι σίγουρος ότι αυτό συζητιέται στο "τραπέζι σας" και οπωσδήποτε είναι μια εύκολη δικαιολογία όταν εθελοτυφλείτε για τους λόγους που πραγματικά συμβαίνει αυτό. Επαναλαμβάνω δεν απευθύνομαι σε όλους. Ξέρουν αυτοί ποιοι είναι.), μία εσύ που ζητάς εξηγήσεις (με όμορφο τρόπο, βέβαια) και που κατά πάσα πιθανότητα δεν είσαι ενήμερη και δεν τα ξέρεις, με ώθησαν να προχωρήσω την κουβέντα αυτή.
Είχα γράψει πέντε αράδες για να απαντήσω παραπάνω και στον Νάσο και τον Βερνάρδο, αλλά τα έσβησα. Μιλάνε για "κακίες" όταν εγώ μιλάω για "βελτίωση" και "ανάπτυξη" και για "να περνάει ευχάριστα η ώρα μου" λες και εγώ πληρώνομαι γι' αυτό που αιτήθηκα και ανέλαβα εδώ. Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται, είναι ότι εάν η βάση δεν ήταν wiki αλλά στημένη όπως η IMDB, δε θα μπορούσαν να γράφουν "επ." και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες όταν περνάνε μια πληροφορία. Θα ήταν συγκεκριμένα πράγματα. Και αυτά τα συγκεκριμένα πράγματα, εάν η βάση άλλαζε ποτέ επιτέλους, θα έπρεπε να διορθώνονται όλα από την αρχή από εμάς τους ίδιους. Διπλός κόπος με λίγα λόγια και σε κάποιες περιπτώσεις, τριπλός.
Και η Βικιπαίδεια με wiki δουλεύει και τα παιδιά εκεί το hobby τους κάνουν και δουλεύουν στον ελεύθερο χρόνο τους, αλλά υπάρχουν κανονισμοί. Και για όσους δεν έχουν βρει ακόμη (= δεν έχει εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα), τους βρίσκουν στην πορεία, τους βάζουν και τους τηρούν. Κι εκεί ανιδιοτελής προσφορά υπάρχει. Καμία διαφορά. Απλώς δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Γι' αυτό αναφέρω παραπάνω ότι δεν πρέπει η RetroDB να αντιμετωπίζεται ως το "μπακαλοτέφτερο" του καθένα. Πρέπει να υπάρχει μία ομοιομορφία στην παρουσίαση. Σαφώς και η πληροφορία είναι το πιο σημαντικό, αλλά επειδή η δομή της βάσης είναι τέτοια που επιτρέπει άπειρες αυθαιρεσίες (και που σε άλλη περίπτωση δε θα τις επέτρεπε, άρα θα αναγκαζόμασταν όλοι μας να περνάμε δεδομένα
("περνώντας ευχάριστα στον ελεύθερο χρόνο μας") με έναν και μοναδικό τρόπο), καλό θα ήταν να υπήρχε μία κοινή γραμμή και συνεννόηση. Από κει και πέρα ότι αντιλαμβάνεται η γκλάβα του καθενός. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω. Σε όλα αυτά να προσθέσω ότι κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να φτιάχνει οτιδήποτε. Εγώ μιλάω καθαρά για υποσχέσεις που εδόθησαν και που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ (και ούτε πρόκειται απ' ότι φαίνεται, αν και δε χρειαζόμουν 3+ χρόνια να περάσουν για να το συνειδητοποιήσω.).