Παρατηρώ ότι έχουμε ξεφύγει τελείως απ'τον στόχο μας τελευταία και ο Bernard ξεκινάει να περάσει στην βάση ότι να'ναι... Ξεκινήσαμε με μια "Κάντυ Κάντυ", περνάμε στον "Σπορτ Μπίλλυ" και η συνέχεια ποιά άραγε; Η βάση επίσημα πλέον δε φιλοξενεί ότι Ελληνική παραγωγή έχει γίνει αλλά πιάνει Αμερικανικά, Ρωσικά, Βαλκανικά, Ιαπωνικά, Κινέζικα και Γαλλικά κινούμενα σχέδια όπως "Μια Φορά Κι Έναν Καιρό Ήταν... Ο Άνθρωπος", "Η Οδύσσεια Του Διαστήματος", "Ο Σερίφης Του Διαστήματος" "Αστυνόμος Σαϊνης". Και θα πιάνει μέχρι live action σειρές από σαπουνόπερες Βραζιλιάνικες, Μεξικανικές και Αμερικάνικες όπως "Κορίνα, Η Αγριόγατα", "Μαρία", "Μιλάγκρος, Η Ατίθαση", "Μαριμάρ", "Το Μικρό Σπίτι Στο Λιβάδι", "Power Rangers", "Σουσάμι Άνοιξε" ή εκπομπές σημερινές όπως το "Η Χαρά Της Ζωγραφικής", το άλλο με τον φυσικό στην ΕΤ3 και ντοκυμανταίρ αντίστοιχα. Καλή τύχη! Εγώ δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε κάτι τέτοιο. Αυτά θα μπορούσαν κάλλιστα να γίνουν, ωραιότατα, παρουσιάσεις στο φόρουμ που καταπιάνεται με πολλά και διαφορετικά κομμάτια των αναμνήσεών μας. Αλλά σε μια βάση δεδομένων που ξεκίνησε με στόχο να καταγράψει οτιδήποτε έχει να κάνει με Ελληνική παραγωγή (ή έστω συμπαραγωγή βρε αδερφέ..!) το να μπαίνουν Ιαπωνικά anime και Βραζιλιάνικες τηλενουβέλες, επειδή τα κανάλια έψαχναν φτηνές λύσεις και μεταγλώττιζαν για να μην πληρώνουν δικαιώματα, το βρίσκω τουλάχιστον τραγικό...
Δεν ανήκουν στην βάση και η οικειοποίησή τους ως "δικά μας" επειδή έβαλε φωνή η Ματίνα Καρρά και ο Τάσος Κωστής, είναι πραγματικά αστεία. Και μη μου πείτε θα μπουν ορισμένα επειδή "καλό θα ήταν να υπάρχουν". Δεν είναι δικαιολογία αυτή. Θα πρέπει να μπουν όλα και όταν βρίσκονται οι "φωνές", να περνιούνται. Υπάρχουν άπειρες εκπομπές, ντοκυμανταίρ και ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους που έχουμε στοιχεία γι'αυτές και δεν περνάμε, ενώ μας έλειψαν το Σπορτ Μπίλλυ και ο Καμπαμαρού; Αναλογιστείτε απλά και μόνο πόσο πολυεθνική γίνεται η βάση. Προσωπικά δε μου'ρχεται χώρα που να μην έχει γίνει μεταγλώττιση, έστω σε ντοκυμανταίρ! Αν είναι πάντως να πάρει τέτοια οδό, εγώ προσωπικά δε θα συμμετάσχω. Καλό θα ήταν εν τω μεταξύ να αλλάξει λίγο η διατύπωση σ'αυτό που βρίσκεται στην αρχική σελίδα της βάσης:
"Το παρόν project αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια καταγραφής όλων των Ελληνικών Τηλεοπτικών Σειρών, Θεατρικών, Τηλεπαιχνιδιών, Ελληνικών Βιντεοταινιών, Ελληνικών Κινηματογραφικών Ταινιών καθώς και των συντελεστών, των τηλεοπτικών καναλιών, των εταιρειών παραγωγής και γενικά με ότι εμπλέκεται στα παραπάνω."
Υ.Σ. Έπαθα ένα ατύχημα πριν ένα μήνα περίπου (σκίστηκα σε 3 σημεία στο αριστερό χέρι με γυαλί από μπουκάλι) και γι'αυτό δεν συμμετείχα τελευταία στην βάση... Τώρα γράφω μόνο με το δεξί. Νόμιζα πως γλίτωσα με τον τένοντα αλλά τελικά έχω χτυπήσει κάποιο νεύρο στον καρπό και το αριστερό είναι σχεδόν παράλυτο στην κίνηση δακτύλων. Επειδή είναι απίστευτα κουραστικό όμως να γράφω με το ένα χέρι, εάν και όταν με το καλό δούμε καλυτέρευση, θα επανέλθω. Προς το παρόν δύσκολο...