Retropie

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.456
Αντιδράσεις
2.888
Να πω την κακια μου ομως, ο συγκεκριμενος τα εκανε μανταρα στο Game&Watch core :)  και τα εκανε ολα rollback
 

stratos84

RetroMaNiaC
Joined
27 Μάρ 2010
Μηνύματα
768
Αντιδράσεις
150
Ερώτηση: Έχει τρέξει κανείς retropie σε Pi Zero W?

Έχω ακούσει για τα 32μπιτα, ούτε λόγος...

Για ΜΑΜΕ, NES, SNES, MS, MD?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.456
Αντιδράσεις
2.888
Γιατι να μπλεξεις?
 

stratos84

RetroMaNiaC
Joined
27 Μάρ 2010
Μηνύματα
768
Αντιδράσεις
150
Θα μπλέξω λες? Έχω ένα pi zero w και κάθεται. Και είδα το interface του retropie.... friendly μου φανηκε...για το σαλόνι, για κανα διπλό με τη σύζυγο μπας και την πείσω να ασχοληθεί με gaming :p

Απλά πράγματα θέλω MAME, τα 8μπιτα κονσόλια, άντε και κάνα Commodore 64, AMIGA στο τσακίρ κέφι...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.456
Αντιδράσεις
2.888
Μια χαρα ειναι το RetroPie. Must για ενα σαλονι!

Απλα το Zero υπολειπεται πολυ  σε εισοδους, ισχυ σε σχεση με το 3

To RetroPie μεχρι να το φερεις στα μετρα σου, αν εισαι και λιγο ψειρας, θα σε ταλαιπωρησει λιγο. 

Αφου θα την περασεις την ταλαιπωρια, πηγαινε για το 3 ωστε να το κανεις μια και καλη 
 

telonio

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
19 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.942
Αντιδράσεις
1.016
Να κάνω μια χαζή ερώτηση μιας και δεν έχω πιάσει ποτέ στα χέρια μου raspberry. Αν κάνω copy paste τα αρχεία που έχει μια sd κάρτα με το retropie, και τα αντιγράψω σε μια μία άλλη άδεια sd, θα λειτουργήσει το retropie;
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.456
Αντιδράσεις
2.888
Αν ειναι ιδιου τυπου Pi, ναι.

Απλα αν θελεις πχ να κανεις clone μια 64αρα καρτα, στατιστικα ειναι απιθανo να χωρεσει σε αλλη 64αρα. Ολες οι SD διαφερουν κατα καποια bytes. Πας αναγκαστικα σε 128αρα.

Πειραματιστηκα με καποιους bare metal emulators για Pi (δηλαδη images που μπουταρουν σε emulator χωρις ενδιαμεσο λειτουργικο, δειτε εδω)

Τωρα παιζω με τον ZxBarEmulator Μπουτ σε 2 δευτερολεπτα, καταλαβαινει κανονικα το 360 pad, κανενα προβλημα στο emulation

Μετα σειρα εχει ο BC64
 

Lord Vek

Retro Member
Joined
11 Φεβ 2008
Μηνύματα
371
Αντιδράσεις
255
Wally, δεν ήξερα κάν ότι υπάρχουν αυτοί οι bare metal emulators. Ευχαριστώ για την πληροφορία!

telonio, χρησιμοποιείς κάποιο πρόγραμμα όπως τον Win32 Disk Imager για να αντιγράψεις μια SD κάρτα. Ισχύει όμως αυτό που αναφέρει ο Wally δηλαδή όλες οι SD κάρτες πχ 32 GB δεν είναι ακριβώς ίδιας χωρητικότητας. Όμως τα έτοιμα SD images που κυκλοφορούν στο internet το λαμβάνουν υπόψη αυτό (τουλάχιστον δυο-τρία που δοκίμασα). Μια άλλη λύση είναι να δημιουργήσεις εσύ ένα SD image με τα μηχανήματα που σε ενδιαφέρουν κατεβάζοντας και εγκαθιστώντας ΜΟΝΟ το image του Retropie από την σελίδα του https://retropie.org.uk/download/ σε μια SD κάρτα καί γεμίζοντάς το σιγά σιγά με τα roms των μηχανημάτων που σε ενδιαφέρουν.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Alucard

RetroMasteR
Joined
15 Αύγ 2006
Μηνύματα
1.211
Αντιδράσεις
130
Δεν ξέρω σε ποιο post να αναρτήσω το ερώτημα οπότε δοκιμάζω εδώ.

Συνδέοντας το Retropie στην τηλεόραση θα ήθελα να δοκιμάσω παιχνίδια του zx spectrum.
Στις αρχικές όμως οθόνες των παιχνιδιών για να επιλέξω το joystick, θα πρέπει να πατήσω το πλήκτρο “2”.
Το πλήκτρο “2” του φυσικού πληκτρολογίου δεν φαίνεται να αντιστοιχεί σε κάποια επιλογή (δεν κάνει απολύτως τίποτα), ενώ φέρνοντας το virtual keyboard του zx spectrum με το πλήκτρο enter, μπορώ να πλοηγηθώ σε αυτό με τα βελάκια αλλά δεν μπορώ να επιλέξω το πλήκτρο “2”.

Γνωρίζει κανείς κάποιον τρόπο ώστε να καταφέρω να επιλέξω στην αρχική οθόνη το joystick;
 

Saulot

RetroNuts!
Joined
14 Σεπ 2006
Μηνύματα
1.743
Αντιδράσεις
130
Δεν ξέρω σε ποιο post να αναρτήσω το ερώτημα οπότε δοκιμάζω εδώ.

Συνδέοντας το Retropie στην τηλεόραση θα ήθελα να δοκιμάσω παιχνίδια του zx spectrum.
Στις αρχικές όμως οθόνες των παιχνιδιών για να επιλέξω το joystick, θα πρέπει να πατήσω το πλήκτρο “2”.
Το πλήκτρο “2” του φυσικού πληκτρολογίου δεν φαίνεται να αντιστοιχεί σε κάποια επιλογή (δεν κάνει απολύτως τίποτα), ενώ φέρνοντας το virtual keyboard του zx spectrum με το πλήκτρο enter, μπορώ να πλοηγηθώ σε αυτό με τα βελάκια αλλά δεν μπορώ να επιλέξω το πλήκτρο “2”.

Γνωρίζει κανείς κάποιον τρόπο ώστε να καταφέρω να επιλέξω στην αρχική οθόνη το joystick;
Απ οτι βλεπω οι περισσοτεροι κανουν map το joystick στο πληκτρολογιο
 

Alucard

RetroMasteR
Joined
15 Αύγ 2006
Μηνύματα
1.211
Αντιδράσεις
130
Καλημέρα Saulot κι ευχαριστώ για την απάντηση.
Σκεφτόμουν να παίξω στο zx spectrum με το retro arcade joystick αλλά μάλλον πρέπει να το ξανασκεφθώ :)
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.456
Αντιδράσεις
2.888
Φυσικα και μπορεις.
Ρυθμιζεις το RetroArch στο Pie να βλεπει Kempston (90% των Spectrum games υποστηριζουν Kempston)
Επιλεγεις με το virtual keyboard την Kempston επιλογη.
 

Alucard

RetroMasteR
Joined
15 Αύγ 2006
Μηνύματα
1.211
Αντιδράσεις
130
Φυσικα και μπορεις.
Ρυθμιζεις το RetroArch στο Pie να βλεπει Kempston (90% των Spectrum games υποστηριζουν Kempston)
Επιλεγεις με το virtual keyboard την Kempston επιλογη.

Αυτό ακριβώς προσπαθώ να κάνω :)
Να επιλέξω με το virtual keyboard το Kempston.
Κι ενώ εμφανίζω το virtual keybaord και πλοηγούμαι σε αυτό με τα βελάκια, δεν μπορώ να βρω με ποιο πλήκτρο (του φυσικού keybaord) επιλέγω κάποιο virtual πλήκτρο.
Κατέληξα να πατάω όλα τα πλήκτρα του φυσικού keyborad μπας και το βρω στην τύχη. Μου θύμισε τα παλιά καλά retro χρόνια. Αν το βρω, έστω και κατά τύχη, θα επανέλθω.
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
4.965
Αντιδράσεις
923
Δεν κατάλαβα ακριβώς το πρόβλημα που εχεις με το virtual keyboard.

Οταν εμφανίζεται επιλέγεις το κουμπί που θες και πατάς το κουμπί επιλογής στο gamepad που κρατάς. Με αυτόν τον τρόπο πατιέται το virtual κουμπί του virtual keyboard. Δεν πατάς κάτι στο φυσικό keyboard, υποτίθεται ότι δεν έχεις φυσικό keyboard και παίζεις με gamepad.

Αλλά όπως είπα, δεν κατάλαβα ακριβώς.
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
1.916
Αντιδράσεις
401
Settings, input, hotkeys. Διάλεξε ένα πλήκτρο στο φυσικό πληκτρολόγιο ως hotkey, εγώ έχω το shift. Έχε 3 joystick max στο input.
Γύρνα πίσω στο core settings, input η controls δεν θυμάμαι πως λέγεται, βάλε στο 3 το keyboard. Στο 1 βάλε kempston. Save core map.

Γύρνα στο παιχνίδι κάνε δοκιμή αν δουλεύει το πληκτρολόγιο.

Στο τέλος πρέπει να κάνεις ένα configuration, save current configuration.
 

Alucard

RetroMasteR
Joined
15 Αύγ 2006
Μηνύματα
1.211
Αντιδράσεις
130
Hotkey τελικά ήταν το αριστερό shift και το X. Περίεργος συνδυασμός αλλά βρέθηκε.
Έπαιξα Cobra στον Spectrum :)
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα