Δεν γνωρίζω πόσοι το έχετε αγοράσει, προσφάτως όμως ( και καθώς εδω και αρκετό καιρό ασχολούμαι με τo Raspberry ) μου ήρθε επιτέλους - μετά απο ένα μήνα καθυστέρηση απο Αγγλία, να είναι καλά η I-Parcel - η θήκη Nespie plus.
Θέλοντας να κάνω λοιπόν ένα μικρό review να πω τα εξής. Η θήκη έρχεται στο κουτί της μαζι με ότι χρειάζεται, βίδες, κατσαβιδάκι, ενα μικρό pouch και επίσης αν και στο επίσημο site αναφέρει οτι δεν συγκαταλέγεται ανεμιστηράκι, στο κουτί που το παρέλαβα είχε και τέτοιο. Η τοποθέτηση του Pi είναι πανεύκολη, απλά θέλει προσοχή σε 2 σημεία - Πρώτον οι 2 βίδες που κρατάνε το Pi μέσα στο κουτί δεν θα πρέπει να μπεί κάποια απο αυτές στη κάτω αριστερή γωνία γιατί δεν θα βιδώνει μετά το κουτί, και δεύτερον, χρειάζεται προσοχή στο που θα συνδεθεί το καλώδιο στο GPIO γιατί αν μπει λάθος μπορεί να γίνει ζημιά. Επίσης, σημαντικό, πρίν το κλείσετε πρέπει γυρίσετε το εσωτερικό διακόπτη "power" στο "on" αλλιώς δεν θα λειτουργούν τα κουμπιά power και reset.
Μετά τη συναρμολόγηση η ποιότητα κατασκευής δείχνει πολύ προσεγμένη. Επίσης το καλό είναι οτι βγάζει εξωτερικά 4 USB ( οι 2 είναι κατω απο το καπάκι του "cartridge" μαζί με τη υποδοχή LAN ) και παράλληλα δουλεύουν και μέσα οι USB που είναι πάνω στο Pi, οπότε εύκολα εκεί μπορείτε να βάλετε ενα nano αντάπτορα πληκτρολόγιου και να δουλεύει ασύρματα χωρίς να φένεται κάτι εξωτερικά. Στο κατω μέρος του κουτιού έχει ενα μικρό αποθηκευτικό χώρο που κλείνει με καπάκι, για κάρτες μνήμης.
Κλείνοντας, και για να λειτουργήσουν τα κουμπιά power, θα πρέπει να εγκατασταθεί το script το οποίο κατεβένει απο το Ιντερνετ και εγκαθίσταται αυτόματα με τη κατάλληλη εντολή, η οποία αναγράφεται στο site του κατασκευαστή. Δεν παρατήρησα να υπάρχει κάποιο πρόβλημα και δείχνει να δουλεύει το script ανεξάρτητα της έκδοσης Retropie - το δοκίμασα ήδη με 2, ένα που το έχω φτιάξει ο ίδιος και εγκαθιστώ τις ROMs κλπ μόνος, και σε ένα έτοιμο 64GB image που κατέβασα και έγραψα σε κάρτα.
Πολύ ευχαριστημένος γενικά λοιπόν με το κουτάκι, ίσως μοναδικό θέμα του οτι αν σας αρέσει το Pi να είναι εντελώς αθόρυβο, με το ανεμιστηράκι που έχει αυτό, κάνει ένα μικρό βουητό ( που δεν είναι κάτι ιδιαίτερο όμως ). Νομίζω ένα απο τα καλύτερα κουτιά για χρήση με Retropie. Αυτά