Retropie

broxopios

RetroN00b
Joined
5 Μάρ 2017
Μηνύματα
47
Αντιδράσεις
4
Υπάρχουν αρκετοί τρόποι. 

Για να το απενεργοποιήσεις απο το firmware πρόσθεσε στο config.txt το εξής:

dtoverlay=pi3-disable-wifi

Αν θέλεις να το κάνεις προσωρινά απο το λειτουργικό, δώσε sudo ifdown wlan0. Μπορείς να βάλεις την εντολή στο cron και να τρέχει σε κάθε reboot,

Επίσης μπορείς να κάνεις blacklist τον driver. στο /etc/modprobe.d/raspi-blacklist.conf πρόσθεσε:

blacklist brcmfmac

blacklist brcmutil

Υπάρχει λόγος που δε θέλεις να χρησιμοποιήσεις το εσωτερικό; Είναι αρκετά γρήγορο, δε σου τρώει USB και χρησιμοποιεί πολύ λιγότερο ρεύμα απο τα dongles
Ευχαριστώ για την απάντηση. 

Έχω το raspberry στο δωμάτιο χωρίς δυνατοτητα Ethernet και το εσωτερικό WiFi δεν πιάνει καλό σήμα. Αντίθετα το usb dongle που εχει και κεραία, ειναι στις 5 γραμμές σήμα. Αλλιώς δε θα είχα κανένα πρόβλημα να αφήσω αυτό που έχει. Το χρησιμοποιώ πολύ για Kodi και ταινίες και βοηθά η καλύτερη εμβέλεια. 

Έκανα την πρώτη σου πρόταση. Αν θέλω να το επαναφέρω, να φανταστώ σβήνω την εντολή; 
 

ASiC

RetroMaNiaC
Joined
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
648
Αντιδράσεις
70
Ευχαριστώ για την απάντηση. 

Έχω το raspberry στο δωμάτιο χωρίς δυνατοτητα Ethernet και το εσωτερικό WiFi δεν πιάνει καλό σήμα. Αντίθετα το usb dongle που εχει και κεραία, ειναι στις 5 γραμμές σήμα. Αλλιώς δε θα είχα κανένα πρόβλημα να αφήσω αυτό που έχει. Το χρησιμοποιώ πολύ για Kodi και ταινίες και βοηθά η καλύτερη εμβέλεια. 

Έκανα την πρώτη σου πρόταση. Αν θέλω να το επαναφέρω, να φανταστώ σβήνω την εντολή; 
Ακριβώς

Ή μπορείς να βάλεις ένα # μπροστά και να την αφήσεις. Σε περίπτωση που θέλεις να το απενεργοποιήσεις ξανά, απλά σβήσε το #
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.456
Αντιδράσεις
2.888
Βγηκε η 4.4 - κυριως για να υποστηριξει το νεο Pi. Πλεον παιζει πανω στο Stretch.

Δεν προτεινεται update διοτι απο Jessie σε Stretch κλαινε μανουλες. 

Αρα...νεα SD και αντε να την φερουμε στα μετρα μας.
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.456
Αντιδράσεις
2.888
Με την ελευση της 4.4 και επειδη ειχα βαρεθει να τρεμει η ψυχη μου να κανω update μηπως χαλασουν οι ρυθμισεις, πηρα την αποφαση να ξαναστησω.

Πηρα μια 64αρα αυτη τη φορα.

Μετεφερα απο τη παλια Retropie ολο το ROMS και BIOS folders (δεν χρειαζεται WinSCP και λοιπα μιας και ειναι φακελοι που φαινονται απο Windows να χτυπησεις \\Retropie ή οπως αλλιως το εχετε ονομασει) στο PC μου, τις εμπλουτισα (ειχα πλεον χωρο) και με τη βοηθεια του UXS Scrapper V2 εκανα scape τα παντα απο την αρχη (ανοιξα λογαριασμο στο screenscraper.fr) ωστε να ειναι ολα πληρη και ομοιομορφα. Προσοχη:διαγραψτε τυχον gamelist.xml και εικονες απο τους φακελους. Tα μονα προβληματα που ειχα με τον εν λογω scraper ειναι οτι: δεν εκανε scrape τα Game @ Watch (λυση), τα Amiga lha τα εκανε μεχρι το γραμμα C και τα MAME τα βγαζει διπλά (το ψαχνω...)

Πηγα στη νεα RetroPie και αρχισα το αρχικο configuration (προσοχη εκει που στηνετε το χειρηστηριο μην βαλετε κατι ως HotKEY απλα πατηστε ενα πληκτρο συνεχως για να το κανει skip) και εβαλα τους emulators που ηθελα.

Μετεφερα τα ROMS και BIOS περιεχομενα απο το PC μου στη νεα RetroPie (που εχω παντα με καλωδιο και οχι wifi) καθως και τα gamelist και τα downloaded_images στα αντιστοιχα folders μεσα στο \\RETROPIE\configs\all\emulationstation

Μετα ξεκινησα να ανοιγω εναν εναν τους emulators και να στηνω shaders,χειρισμο,GUI πληκτρα κτλ. Σε αυτους που δεν ηταν libretro (οχι lr_ δηλαδη) αντεγραψα τα αναγκαια αρχεια απο τα config του παλιου RetroPie (πχ στον Vice). Δυστυχως δεν ηταν παντου επιτυχημενο πχ στο AdvMAME που εχω ολα τα vector MAME παιχνιδια και ειχ αστησει χειρισμο ανα παιχνιδι (πως να παιξεις Black Widow με το default χειρισμο?) , αναγκαστηκα να τα περασω ξανα.

Μου εφαγε πολυ χρονο αλλα πλεον εχω τις νεες εκδοσεις παντου και μπορω αφοβα να πατησω το Update All χωρις φοβο και παθος :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.456
Αντιδράσεις
2.888
The Bezel Project

Μια ομαδα εκατσε και φτιαχνει bezels για τα roms του RetroPie. Ηδη εχουν ολοκληρωσει πολλα συστηματα και σημερα βγηκε επισημα το project στον αερα.

Στο link εχει οδηγιες. Στηνετε το script και μετα μεσα απο το RetroPie Setup menu υπαρχει μια νεα επιλογη Bezels. 

Σε καθε παιχνιδι, δεξια και αριστερα, αντι του μαυρου υπαρχει artwork του παιχνιδιου!

Ηδη κατεβαζω και το αποτελεσμα μεχρι στιγμης ειναι σουπερατο!

Σας συμβουλευω να σπευσετε διοτι απο οτι μπορω να καταλαβω χοσταρουν τα artwork στο github οποτε μπορει να φανε ποδι :)
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.456
Αντιδράσεις
2.888
Ανακαλυψα οτι στο MAME/FBA αντι να κανει append, κανει overwrite τα cfg που υπαρχουν στο συστημα (απο την φοβερη προσπαθεια που ειχε γινει με τς αναλυσεις και τα scanlines εδω)

Oποτε για αυτα τα 2 συστηματα αν εχετε κανει το παραπανω (που βασικα ειναι εκ των ουκ ανευ!), μην προχωρησετε μεχρι να βρεθει λυση.
 

Lord Vek

Retro Member
Joined
11 Φεβ 2008
Μηνύματα
371
Αντιδράσεις
255
Αγαπητοί συνforumίτες, έχω μια ερώτηση, αν γνωρίζει κάποιος την απάντηση... Χρησιμοποιώ για emulation του Playstation τον Lr-pcxs rearmed. Έχει καταφέρει κανείς να έχει και δόνηση στο χειριστήριο στο Retropie; Και αν ναι, με ποιόν emulator, ποιές ρυθμίσεις και ποιό χειριστήριο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.456
Αντιδράσεις
2.888
Για να σιγουρευρω, δοκιμασα τα Space Shot και Shooting King και ειχαν δονηση χωρις καποιο εξτρα configuration
 

Lord Vek

Retro Member
Joined
11 Φεβ 2008
Μηνύματα
371
Αντιδράσεις
255
Με τι χειριστήριο όμως αγαπητέ Wally; Εγώ χρησιμοποιώ ένα του Playstation 1 με αντάπτορα σε USB (κινέζικο). 
 

Lord Vek

Retro Member
Joined
11 Φεβ 2008
Μηνύματα
371
Αντιδράσεις
255
ΟΚ, ευχαριστώ!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.456
Αντιδράσεις
2.888
Επεσα τυχαια πανω στο Universal Controller. Aν καταλαβαινω καλα, υτη η εφαρμογη Android συνδεεται στο RetroPie μεσω BlueTooth και αναλογα με τη πλατφορμα, εμφανιζει το αντιστοιχο πληκτρολογιο, χειρηστηριο ωστε να μην χρειαζεται να εχεις keyboard! (οτι πρεπει για να πατας το 1 στο Odysssey2 χαχαχαχα)

Το εχει δοκιμασει κανεις?
 

ASiC

RetroMaNiaC
Joined
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
648
Αντιδράσεις
70
Ούτε που γνώριζα την ύπαρξη του. 

Θα του ρίξω μια ματιά το σουκου
 

Spartan_X

RetroActive
Joined
26 Απρ 2009
Μηνύματα
491
Αντιδράσεις
74
Δεν γνωρίζω πόσοι το έχετε αγοράσει, προσφάτως όμως ( και καθώς εδω και αρκετό καιρό ασχολούμαι με τo Raspberry ) μου ήρθε επιτέλους - μετά απο ένα μήνα καθυστέρηση απο Αγγλία, να είναι καλά η I-Parcel - η θήκη Nespie plus.

41f+JiFeQ9L.jpg


Θέλοντας να κάνω λοιπόν ένα μικρό review να πω τα εξής. Η θήκη έρχεται στο κουτί της μαζι με ότι χρειάζεται, βίδες, κατσαβιδάκι, ενα μικρό pouch και επίσης αν και στο επίσημο site αναφέρει οτι δεν συγκαταλέγεται ανεμιστηράκι, στο κουτί που το παρέλαβα είχε και τέτοιο. Η τοποθέτηση του Pi είναι πανεύκολη, απλά θέλει προσοχή σε 2 σημεία - Πρώτον οι 2 βίδες που κρατάνε το Pi μέσα στο κουτί δεν θα πρέπει να μπεί κάποια απο αυτές στη κάτω αριστερή γωνία γιατί δεν θα βιδώνει μετά το κουτί, και δεύτερον, χρειάζεται προσοχή στο που θα συνδεθεί το καλώδιο στο GPIO γιατί αν μπει λάθος μπορεί να γίνει ζημιά. Επίσης, σημαντικό, πρίν το κλείσετε πρέπει γυρίσετε το εσωτερικό διακόπτη "power" στο "on" αλλιώς δεν θα λειτουργούν τα κουμπιά power και reset.

Μετά τη συναρμολόγηση η ποιότητα κατασκευής δείχνει πολύ προσεγμένη. Επίσης το καλό είναι οτι βγάζει εξωτερικά 4 USB ( οι 2 είναι κατω απο το καπάκι του "cartridge" μαζί με τη υποδοχή LAN ) και παράλληλα δουλεύουν και μέσα οι USB που είναι πάνω στο Pi, οπότε εύκολα εκεί μπορείτε να βάλετε ενα nano αντάπτορα πληκτρολόγιου και να δουλεύει ασύρματα χωρίς να φένεται κάτι εξωτερικά. Στο κατω μέρος του κουτιού έχει ενα μικρό αποθηκευτικό χώρο που κλείνει με καπάκι, για κάρτες μνήμης.

Κλείνοντας, και για να λειτουργήσουν τα κουμπιά power, θα πρέπει να εγκατασταθεί το script το οποίο κατεβένει απο το Ιντερνετ και εγκαθίσταται αυτόματα με τη κατάλληλη εντολή, η οποία αναγράφεται στο site του κατασκευαστή. Δεν παρατήρησα να υπάρχει κάποιο πρόβλημα και δείχνει να δουλεύει το script ανεξάρτητα της έκδοσης Retropie - το δοκίμασα ήδη με 2, ένα που το έχω φτιάξει ο ίδιος και εγκαθιστώ τις ROMs κλπ μόνος, και σε ένα έτοιμο 64GB image που κατέβασα και έγραψα σε κάρτα.

Πολύ ευχαριστημένος γενικά λοιπόν με το κουτάκι, ίσως μοναδικό θέμα του οτι αν σας αρέσει το Pi να είναι εντελώς αθόρυβο, με το ανεμιστηράκι που έχει αυτό, κάνει ένα μικρό βουητό ( που δεν είναι κάτι ιδιαίτερο όμως ). Νομίζω ένα απο τα καλύτερα κουτιά για χρήση με Retropie. Αυτά :)
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.456
Αντιδράσεις
2.888
WaveShare GameHat

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Lord Vek

Retro Member
Joined
11 Φεβ 2008
Μηνύματα
371
Αντιδράσεις
255
Καλή φάση αλλά πολύ μικρές αυτές οι οθονίτσες για τα γέρικα μάτια μας...
 

Lord Vek

Retro Member
Joined
11 Φεβ 2008
Μηνύματα
371
Αντιδράσεις
255
Έκανα donate 15 δολλάρια χθες το βράδυ για να δώσω κίνητρο στον προγραμματιστή του lr-fuse να ενσωματώσει κάποια μέθοδο να βαζουμε pokes στα παιχνίδια του Spectrum. Οι απάντηση ήταν αρκετά ενθαρρυντική:

https://github.com/libretro/fuse-libretro/issues/57
 

Lord Vek

Retro Member
Joined
11 Φεβ 2008
Μηνύματα
371
Αντιδράσεις
255
OK... Ο Andre Leiradella που από ότι καταλαβαίνω είναι ο προγραμματιστής του Lr-Fuse, ενσωμάτωσε τη δυνατότητα επέμβασης σε παιχνίδια του Spectrum χθες το βράδυ. Είδα σήμερα το E-mail του και έκανα τα εξής:

Κατέβασα τα cheat files (τα οποία είναι μετατροπή από τα .pok του tipshop στο World of Spectrum. Αυτός είναι και ο περιορισμός, αν κάποιο παιχνίδι δεν υπήρχε στο tipshop, δεν θα υπάρχει και αντίστοιχο .cht αρχείο.) κατέβασα λέω, τα cheat files από εδώ:

https://github.com/libretro/libretro-database/tree/eca14145ebe0807ce9106300b22e7db9bb8a4de6

Διαλέγουμε το πράσινο button "clone or download" και δίνουμε "download ZIP".

Αφού τα αποσυμπιέσουμε κάπου, παίρνουμε μόνο τον φάκελο "Sinclair - ZX Spectrum +3" και με το WinSCP τα αντιγράφουμε μέσα στον φάκελο του Raspberry

Home\Pi\Retropie\configs\all\retroarch\cheats\

Τα παραπάνω εννοείται στον Pc. Από την μεριά του Retropie κάνουμε ένα update from source στον Lr-Fuse κάνουμε και ένα reboot το Retropie και είμαστε έτοιμοι.

Αυτά τα παραπάνω είναι για αμεσότητα, διότι φαντάζομαι μια-δυό εβδομάδες αργότερα τα .cht αρχεία θα κατεβαίνουν μαζί με τα υπόλοιπα για Nes, Snes, Sega κτλ όπως και το update του Lr-Fuse. Αν δεν υπάρχει .cht αρχείο για κάποιο παιχνίδι που θέλουμε, μπορούμε να φτιάξουμε και δικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες εδώ:

https://github.com/RetroPie/RetroPie-Setup/wiki/Cheats

στην παράγραφο Cheat Code Example.

Αυτά, και χαίρομαι που μπόρεσα να κάνω κάτι για την κοινότητα των spectrumάδων με Raspberry Pi!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπλουζα