Retropie

lazlo

RetroN00b
Joined
2 Ιαν 2008
Μηνύματα
13
Αντιδράσεις
6
Ρε παιδια εχω το retropie 4.3 στο raspberry 3 και τα γραφικα ειναι πολυ μα πολυ χαλια σε σχεση με αυτα που βλεπω σε διαφορα βιντεο μεσα στο youtube.

Στο δικο μου ΔΕΝ βλεποντε! δε σε κανει κεφι να ασχοληθεις με αυτα!

Τι φταιει? ξερει καποιος να με βοηθησει?? :(
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.466
Αντιδράσεις
2.924
Ειναι ελαφρως αοριστο αυτο που λες. HDMI? TV? Κανα screenshot...
 

lazlo

RetroN00b
Joined
2 Ιαν 2008
Μηνύματα
13
Αντιδράσεις
6
Wally είπε:
Ειναι ελαφρως αοριστο αυτο που λες. HDMI? TV? Κανα screenshot...
δεν μπορω να κανω screenshot αλλα και να το εκανα πως να το εβαζα εδω?

Απλα ειναι πολυ τετραγωνισμενα ΟΛΑ τα γραφικα!

π.χ. το κεφαλι ειναι ενα τετραγωνο αντικειμενο
 

ASiC

RetroMaNiaC
Joined
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
648
Αντιδράσεις
70
Ένα χρόνο μετά αποφάσισα να ρίξω ένα μάτι στο Pathconf: Value too large for defined data type που μου γέμιζαν τα logs (post #52)!

Το πρόβλημα ήταν εκεί, ακριβώς μπροστά μου:

Το ZFS Dataset που δημιούργησα για το retropie, δεν του έδωσα max size με αποτέλεσμα το RPI να προσπαθεί να φέρει βόλτα και τα 16TB του fileserver.

Τι να σου κάνει το 32bito OS του RPi;!

Έδωσα λοιπόν max size 128GB και τα λάθη σταμάτησαν.

Έχω την εντύπωση οτι μέχρι τα 2TB δεν θα έχει πρόβλημα.
 

merlinios

RetroWannaBe
Joined
26 Mαϊ 2009
Μηνύματα
53
Αντιδράσεις
0
Καλησπέρα σε όλους ,

Έχω το Latest motionblue retropie image (128gb) και έχω ένα θέμα σχετικά με την ανάλυση . Ακόμα και στα menu γύρω γύρω από την οθόνη μου (1080P) computer monitor συνδεμένο με HDMI , έχω μαύρες μπάρες. Υπάρχει κάπου κάποια ρύθμιση για να stretsaro το image ή κάτι αντίστοιχο ?

Ευχαριστώ
 

ASiC

RetroMaNiaC
Joined
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
648
Αντιδράσεις
70

1@merlinios[/USER]

Άνοιξε ένα terminal (ή ssh), και τρέξε

sudo raspi-config

Πήγαινε στο 7 Advanced Options, A2 Overscan και επέλεξε "Νο" στο Enable overscan compensation.

Reboot και θα είσαι ΟΚ

 

merlinios

RetroWannaBe
Joined
26 Mαϊ 2009
Μηνύματα
53
Αντιδράσεις
0

ASiC είπε:
1@merlinios[/USER]
Άνοιξε ένα terminal (ή ssh), και τρέξε

sudo raspi-config

Πήγαινε στο 7 Advanced Options, A2 Overscan και επέλεξε "Νο" στο Enable overscan compensation.

Reboot και θα είσαι ΟΚ
Αυτό ήταν !! Να είσαι καλά φίλε !

 

broxopios

RetroN00b
Joined
5 Μάρ 2017
Μηνύματα
47
Αντιδράσεις
4
Καλησπέρα στην παρέα.

Δημιούργησα ένα πρόβλημα και θέλω τη βοήθειά σας.

Έχω το retropie στο raspberry pi3 μαζί με το kodi. Έχοντας ένα θέμα στο kodi, ένα addon και επέλεξα factory settings. Έτσι μου επανέφερε τις ρυθμίσεις όλες τις αρχικές. Στα προγράμματα όμως χάθηκε και το retropie. Βέβαια όλα τα αρχεία υπάρχουν μέσα στην κάρτα μνήμης, απλά δε μπορώ να ξεκινήσω το retropie.

Τι κάνω?
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.466
Αντιδράσεις
2.924
Σορρυ αλλα δεν εχω απαντηση. Απλα θα σου προτεινα να κρατα ξεχωριστα Kodi, Retropie, Volumio και οτι αλλο. Ειναι λιγο βαρετη η αλλαγη καρτων αλλα εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Το καλο ειναι οτι σου κρατησε τα ROMS οποτε μετεφερετε τα παλι πισω, στησε απο την αρχη RetroPie και ριχτα παλι μεσα

Ο νεος Kodi θα εχει την δυνατοτητα να παιζεις video games απο τα ROMS που υπαρχουν στο Internet Archives (καπου το εχω αναφερει παλιοτερα). Υπομονη.
 

ASiC

RetroMaNiaC
Joined
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
648
Αντιδράσεις
70

1@broxopios[/USER]

Δοκίμασε να εππιλέξεις "Exit" απο το Power Options.  Κατα πάσα πιθανότητα θα σε πετάξει στο μενου του RetroPie.

 

broxopios

RetroN00b
Joined
5 Μάρ 2017
Μηνύματα
47
Αντιδράσεις
4

1@broxopios[/USER]

Δοκίμασε να εππιλέξεις "Exit" απο το Power Options.  Κατα πάσα πιθανότητα θα σε πετάξει στο μενου του RetroPie.
Δοκίμασα αλλά με πάει κατευθείαν στο Kodi. 

Θα το στήσω απο την αρχή και όπως πρότεινε ο Wally σε διαφορετική sd. Ίσως καλυτερα ετσι.

 

ASiC

RetroMaNiaC
Joined
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
648
Αντιδράσεις
70
Δοκίμασα αλλά με πάει κατευθείαν στο Kodi. 

Θα το στήσω απο την αρχή και όπως πρότεινε ο Wally σε διαφορετική sd. Ίσως καλυτερα ετσι.




Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να ξαναπεράσεις το RetroPie απο πάνω δίνοντας sudo ~/RetroPie-Setup/retropie-setup.sh και επιλέγοντας update.

Ρίξε κι ένα μάτι στο παρακάτω loader

https://sourceforge.net/projects/pinn/files/pinn-lite.zip/download

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιήσεις διαφορετική SD. Εκτός κι αν το προτιμάς έτσι...
 

broxopios

RetroN00b
Joined
5 Μάρ 2017
Μηνύματα
47
Αντιδράσεις
4
Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να ξαναπεράσεις το RetroPie απο πάνω δίνοντας sudo ~/RetroPie-Setup/retropie-setup.sh και επιλέγοντας update.

Ρίξε κι ένα μάτι στο παρακάτω loader

https://sourceforge.net/projects/pinn/files/pinn-lite.zip/download

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιήσεις διαφορετική SD. Εκτός κι αν το προτιμάς έτσι...
Καλησπέρα. 

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το κατέβασα το αρχείο. Μπορείς να μου πεις όμως πως το περνάω? Εννοώ τα βήματα? 

Ευχαριστώ!
 

ASiC

RetroMaNiaC
Joined
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
648
Αντιδράσεις
70
Καλησπέρα. 

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το κατέβασα το αρχείο. Μπορείς να μου πεις όμως πως το περνάω? Εννοώ τα βήματα? 

Ευχαριστώ!
Καλησπέρα φίλε μου.

Με συγχωρείς που δε σου απάντησα νωρίτερα...

Η εγκατάσταση είναι πολύ απλή:

Φορμαρεις μια SD σε FAT32 και αποσυμπιέζεις τα αρχεία που κατέβασες στο root.

Βάζεις την κάρτα στο RPi και συνεχίζεις την εγκατάσταση απο εκέι.

Διάλεξε ένα, δύο ή και περισσότερα images που θέλεις να έχεις στην ίδια κάρτα. 

Ρίξε μια ματία στο παρακάτω link για το πως μπορείς να έχεις recalbox και libreelec ταυτόχρονα και να πως να πηγαίνεις απο το ένα στο άλλο.

https://www.matthuisman.nz/2015/11/how-to-recalbox-kodi-dual-boot-system.html

Τυχόν απορίες, ρώτα ελεύθερα :)
 

plutonick

RetroN00b
Joined
26 Μάρ 2009
Μηνύματα
10
Αντιδράσεις
0
Καλησπέρα, 

Πρόσφατα έβαλα το retroarch στο pc μου και ενθουσιάστηκα. Στην συνέχεια το εβαλα και στο Ipad, και τώρα αποφάσισα να αγοράσω ένα raspberry3 και να του βάλω retropie. Φυσικά είμαι τελείως άσχετως με ολα αυτά οποτε τι μου προτείνεται να κάνω;

Να το αγοράσω απο Ελλάδα (απο που προτείνεται;)
Απο εξωτερικό;
Να αγοράσω έτοιμο, στημένο retropie, ή δεν αξίζει τον κόπο;

Ευχαριστώ!
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.466
Αντιδράσεις
2.924
Καλημερα.

Δεν θα βρεις μεγαλες διαφορες τιμης και δεν ξερω ποσο την παλευεις να περιμενεις. Υπαρχουν Pi3 σε εγχωρια μαγαζια. Σκρουτζαρε το.

Τα ετοιμα RetroPie με βρισκουν ως νοοτροπια, αντιθετο. Δεν πρεπει να βγαινουν χρηματα απο δωρεαν προσπαθειες.

Θα πρεπει να προετοιμαστεις διοτι θελει υπομονη, ψαξιμο, διαβασμα το αξιοπρεπες στησιμο του RetroPie ομως το αποτελεσμα θα σε ανταμειψει!

Oπου μπορουμε θα σε βοηθαμε ;)
 

plutonick

RetroN00b
Joined
26 Μάρ 2009
Μηνύματα
10
Αντιδράσεις
0
Καλημερα.

Δεν θα βρεις μεγαλες διαφορες τιμης και δεν ξερω ποσο την παλευεις να περιμενεις. Υπαρχουν Pi3 σε εγχωρια μαγαζια. Σκρουτζαρε το.

Τα ετοιμα RetroPie με βρισκουν ως νοοτροπια, αντιθετο. Δεν πρεπει να βγαινουν χρηματα απο δωρεαν προσπαθειες.

Θα πρεπει να προετοιμαστεις διοτι θελει υπομονη, ψαξιμο, διαβασμα το αξιοπρεπες στησιμο του RetroPie ομως το αποτελεσμα θα σε ανταμειψει!

Oπου μπορουμε θα σε βοηθαμε ;)
Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν ξέρω απο που να ξεκινήσω βασικά. ΤΟ στήσιμο αποφάσισα να το κάνω μόνος μου. Αφού κατάφερα να βάλω μέσα blutooth το ps3 στο ipad, δεν πιστεύω να ειναι πιο δύσκολο το να στήσω ένα ρέτρο pie.
Ψάχνω τιμές τώρα για ri3+κουτί.
 

broxopios

RetroN00b
Joined
5 Μάρ 2017
Μηνύματα
47
Αντιδράσεις
4
Καλησπέρα φίλε μου.

Με συγχωρείς που δε σου απάντησα νωρίτερα...

Η εγκατάσταση είναι πολύ απλή:

Φορμαρεις μια SD σε FAT32 και αποσυμπιέζεις τα αρχεία που κατέβασες στο root.

Βάζεις την κάρτα στο RPi και συνεχίζεις την εγκατάσταση απο εκέι.

Διάλεξε ένα, δύο ή και περισσότερα images που θέλεις να έχεις στην ίδια κάρτα. 

Ρίξε μια ματία στο παρακάτω link για το πως μπορείς να έχεις recalbox και libreelec ταυτόχρονα και να πως να πηγαίνεις απο το ένα στο άλλο.

https://www.matthuisman.nz/2015/11/how-to-recalbox-kodi-dual-boot-system.html

Τυχόν απορίες, ρώτα ελεύθερα :)
Τελικά έκανα από την αρχή το install. Ευχαριστώ για την απάντηση.

Τώρα ερώτηση. Πως απενεργοποιώ από το retropie το inside wifi, ώστε να χρησιμοποιήσω εξωτερικό wifi dongle? 
 

ASiC

RetroMaNiaC
Joined
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
648
Αντιδράσεις
70
Τελικά έκανα από την αρχή το install. Ευχαριστώ για την απάντηση.

Τώρα ερώτηση. Πως απενεργοποιώ από το retropie το inside wifi, ώστε να χρησιμοποιήσω εξωτερικό wifi dongle? 
Υπάρχουν αρκετοί τρόποι. 

Για να το απενεργοποιήσεις απο το firmware πρόσθεσε στο config.txt το εξής:

dtoverlay=pi3-disable-wifi

Αν θέλεις να το κάνεις προσωρινά απο το λειτουργικό, δώσε sudo ifdown wlan0. Μπορείς να βάλεις την εντολή στο cron και να τρέχει σε κάθε reboot,

Επίσης μπορείς να κάνεις blacklist τον driver. στο /etc/modprobe.d/raspi-blacklist.conf πρόσθεσε:

blacklist brcmfmac

blacklist brcmutil

Υπάρχει λόγος που δε θέλεις να χρησιμοποιήσεις το εσωτερικό; Είναι αρκετά γρήγορο, δε σου τρώει USB και χρησιμοποιεί πολύ λιγότερο ρεύμα απο τα dongles
 
Μπλουζα