Αχεμ, αχεμ.... (καθάρισμα λαιμού):
Ξεθάβω το τόπικ, για να δηλώσω την έμπρακτη συμπαράστασή μου στην φίλτατη Κάμπια.
Το Σάββατο είχα "τη χαρά" να παίξω κι εγώ με τον κύ(β)κλο του Rubik....
Εμένα, μου πήρε κανά τρίωρο μέχρι να το λύσω (και αυτό γιατί έβαζα μια μπίλια, δοκίμαζα την επόμενη, δεν έβγαινε από το #@#(!@#$!#$ το μεσαίο τον κύκλο, τα έπαιρνα στο κρανίο, τον αγριοκοιτούσα με σκοπό να τον κοπανήσω κάτω, θυμόμουν τους 4 μήνες που περίμενε η Κάμπια, το παρατούσα σε μια γωνία, κάπνιζα 2 τσιγάρα απανωτά και μετά από ώρα/-ες, το ξανάπιανα....)
Έφαγα μεγάλο σκάλωμα: Συνήθως, όταν πρέπει να λύσω ένα κύβο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κατανοήσω, είναι η λογική του. Φαντάζεστε τη φρίκη μου, όταν συνειδητοποίησα ότι η λογική του είναι ακριβώς τόσο απλή, όσο δείχνει.... Φρίκη υπ' αριθμόν 1...
Και ξεκινάω να το λύσω..... I quote for the truth of it:
Kambia είπε:
Για να τον λύσεις δεν χρειάζονται αλγόριθμοι αλλά την Θεία Τύχη αγκαζέ, το φτερό της νυχτερίδας, το ποδαράκι του λαγού, κανένα πέταλο, τετράφυλλα τριφύλλια και να μην είναι Τρίτη 13 !!!!! Τάμα πρέπει να κάνεις μπας και σου κάνει την χάρη να βγει καμιά απο τις μικρές μπίλιες μέσα απο την κεντρική σφαίρα.
...και συνεχίζω: Τάμα στην Παναγιά της Τήνου, να μην είναι ανάδρομος ο Ερμής, να έχεις κληρονομικό χάρισμα και τον Άγιο Πέτρο μπατζανάκη..... Φρίκη υπ'αριθμόν 2
Όπως είπε και η Κάμπια, είναι καθαρά θέμα λεπτών χειρισμών (ένα πράγμα, σα να προσπαθείς ν' ανέβεις απότομη βουνοπλαγιά με δίχρονο εντούρο)..... Σίγουρα, δε μπορείς να το λύσεις σε λεωφορείο ή στη στάση ή οπουδήποτε κουνάει... Κι ενώ οι υπόλοιποι κύβοι έχουν ηρεμιστικές ιδιότητες για τα νεύρα μου (και καταστροφικές για των υπολοίπων!), αυτός έχει απλά καταστροφικές - νευρασθενικές ιδιότητες για όλους! (κι εγώ ανεβάζω πίεση που δε μπορώ να το κουμαντάρω και οι υπόλοιποι που με ακούν να ρίχνω μπινελίκια!).... Φρίκη υπ' αριθμόν 3...
Overall, δε θα έλεγα ότι είναι κακό puzzle - είναι παιχνίδι επιδεξιότητας. Αλλά, σίγουρα δεν είναι αντάξιο του ονόματος Rubik's....