Έτοιμο και το νέο μηχάνημα που θα αντικαταστήσει το παρών μου σε περίπτωση που δεν με ικανοποιήσει η απόδοση του STALKER, αλλά σε ένα μήνα από τώρα.
Case: Thermaltake Armor. Το μαύρο βαρύ μοντέλο γιατί τα ελαφρά αλουμινένια μοντελάκια ρατλάρουν σαν αδερφές με κρίση προσωπικότητας.
Οι δίσκοι μπορούν να μπουν στο πίσω μέρος σίπλα από το τροφοδοτικό, απελευθερώνοντας εντελώς το μπροστινό το οποίο μπορεί να γίνει μόντα κατά το δοκούν. Φυσικά όχι με τον 25άρι ανεμιστήρα στο πλάι, κάτι τέτοιο είναι καταστροφικό για το airflow.
PSU: CORSAIR 620: Ακριβό, αλλά το μόνο που επέζησε στα βασανιστήρια του Steve. Μανούλα. Το μόνο στην Ελληνική αγορά που δίνεται με 5 χρόνια εγγύηση. Κατασκευάζεται από την Seasonic, αυτό τα λέει όλα.
CPU: Intel Core 2 Duo 6600: Σε ένα μήνα η τιμή του θα είναι 200 ευράκια. Διαμάντι σχέσης κόστους απόδοσης.
CPU cooler: Μάλλον το μαμίσιο. Όταν ο απεξεργαστής είναι idle ο ανεμιστήρας του σταματά εντελώς, σε σύστημα γνωστού το είδα και φρίκαρα στην αρχή, αλλά έτσι είναι......... ΠΟΡΩΣΗ!!!!!!!
Mobo: Κάποια με Intel chipset, δεν έχω αποφασίσει ακόμα, αλλά υπολογίζω 120 με 150 price range. ΟΧΙ NVIDIA τα chipset της ζεσταίνονται υπερβολικά και βάζουν μικρά ανεμιστηράκια που σου τρυπάνε το αυτί πάνω, ενώ τα Intel έρχονται με μια μικρή ψήκτρα χωρίς ανεμιστηράκι και δεν ζεσταίνονται καθόλου.
Ram: 4 giga να τελειώνουμε μια και καλή. Φυσικά όχι τίποτε εξηζητημένο μια και δεν επιδίδομαι ποτέ σε overclocking. Η τιμή της σήμερα είναι κάτω από 300 ευράκια. Δεν υπάρχει λόγος για τίποτε λιγότερο. Αν η τιμή σε ένα μήνα ανέβει πάμε στα 2, δεν χάλασε ο κόσμος!
VGA: 8800 GTS 640 mega μάλλον ASUS. Αλλά θα το ψάξω όσο γίνεται για το 320άρι μοντέλο. Οι διαφορές στην τιμή είναι 100 ευρώ, αλλά μάλλον αξίζει να τα δώσει κανείς. Έχουμε πολύ διάβασμα εδώ........ Παίζει και ATI φυσικά αλλά αν δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα δεν θα περιμένω και πολύ.
HDD: Τα έχω ήδη, θα βγουν από το παρών μηχάνημα, δεν με απασχολεί κάποιο άλλο.
DVD και λοιπά. Εξωτερικό έχω ήδη. Εσωτερικό και να μην βάλω δεν με απασχολεί, προτιμώ την πρόσοψη να την γεμίσω με ανεμιστήρες (μια και το Armor παίρνει 3 120άρηδες) να τους μοντάρω να δουλέβουν σε χαμηλές στροφές για μανούλα αποτέλεσμα και μηδενικό θόρυβο.
Οθόνη: Η παλιά καλή μου 19άρα CRT AOC που κάθεται αυτή τη στιγμή. 1600 Χ 1200 ανάλυση, μια χαρά για οποιοδήποτε παιχνίδι. Δεν κουράζει καθόλου, αλλά ζεσταίνει το computer room σαν φούρνος το καλοκαίρι. Αλλά αφού θα είμαστε στην κόλαση, μάλλον θετικό είναι αυτό!!!!!
Το κόστος για το παραπάνω τέρας ανέρχεται μόλις και μετά βίας στα 1300 ευρώ και αν κάποιος προτιμήσει την 320άρα έκδοση της 8800 με 2 giga ram (και πάλι ένα μηχάνημα απίστευτης ταχύτητας) μπορεί κάλιστα να αφαιρέσει 250 ευρώ στο χαλαρό.
Αν και μάλλον δεν θα το συνιστούσα.
Α ρε STALKER τι μας κάνεις.......
akmakas είπε:
Δεν το έχουμε Guys το παιχνίδι ακόμα...Pooky καλή η αντίστροφη μέτρηση αλλά τώρα τι γίνεται...
Δεν αγχώνομαι καθόλου.
Έρχεται σταθερά σε μένα, πριν άφησα ελέυθερο τον limiter και ερχόταν με 105 συνεχώς. Αλλά επειδή θέλω να κρατώ ratio, εγώ το λαμβάνω με 30, δική μου επιλογή.
Γιατί βιάζεστε ρε παιδιά, δεν το καταλαβαίνω, εδώ 5 χρόνια περιμέναμε, ένα 24άωρο παραπάνω δεν με χαλάει καθόλου.
Άλλωστε όπως είδες παραπάνω ετοιμάζω νέο μηχάνημα just in case, οπότε έχω πολλά πράγματα να αποφασίσω ακόμα!