candy
RetroNuts!
- Αντιδράσεις
- 111
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες σε αρκετά σημεία.Θα ήθελα ωστόσο να διευκρυνίσω το εξής:Δεν έχει σημασία αν κάτι που τότε με τα μάτια ενός παιδιού φάνταζε ιδανικό, σήμερα έχει υποτιμηθεί. Σημασία έχει να μπορείς να κρατάς αυτή την ανάμνηση, ως μια εμπειρία που διαμόρφωσε τον χαρακτήρα σου και ενδεχομένως σε έκανε καλύτερο άνθρωπο. Όποιος και αν ήταν ο ρόλος αυτών των ηθοποιών, ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τότε. Σκεφτείτε πως μια Amiga 3000 όπως αναφέρθηκε σε άλλο θέμα, βρέθηκε στα σκουπίδια. Αυτό σημαίνει πως αυτή είναι η πραγματική της αξία;Όχι, γιατί για ανθρώπους σαν και εμάς που ζήσαμε τις εποχές της δόξας της, σήμαινε πολλά. Θα μου πείτε είναι πράγματα τελείως διαφορετικά, όμως στην ουσία αποτελούν δημιουργήματα μιας άλλης εποχής που την ζήσαμε και που μεγαλώσαμε μαζί τους. Επομένως, θεωρώ ότι αν για τον Shadowdancer2501 οι Schwarzenegger και Stalone φαντάζουν ρετρό, τότε δεν μπορώ παρά να σεβαστώ την άποψή του.
Συνηγορώ εν ολίγοις με την άποψη του AEON: "Μερικές φορές ξέρεις δεν είναι μόνο η ταινία αυτή καθεαυτή, αλλά και το κλίμα της εποχής που μεταφέρει, οι αναμνήσεις που σου ξυπνά για πράγματα που συνέβησαν γύρω ή παράλληλα με αυτήν. Θέλω να πω μη το βλέπεις μόνο με την οπτικής της καλλιτεχνικής / κινηματογραφικής κριτικής. Πολλές φορές τα "συμπαραμαρτούντα" μεταφέρουν εξίσου μεγάλο (ή και μεγαλύτερο) ενδιαφέρον."
Συνηγορώ εν ολίγοις με την άποψη του AEON: "Μερικές φορές ξέρεις δεν είναι μόνο η ταινία αυτή καθεαυτή, αλλά και το κλίμα της εποχής που μεταφέρει, οι αναμνήσεις που σου ξυπνά για πράγματα που συνέβησαν γύρω ή παράλληλα με αυτήν. Θέλω να πω μη το βλέπεις μόνο με την οπτικής της καλλιτεχνικής / κινηματογραφικής κριτικής. Πολλές φορές τα "συμπαραμαρτούντα" μεταφέρουν εξίσου μεγάλο (ή και μεγαλύτερο) ενδιαφέρον."