telonio είπε:
Ένα και ένα κομμάτια και σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Δεν τα έπιασαν ποτέ χέρια παιδιών;Έχω και εγώ δυο τρία πράγματα από το star wars. Μπορεί να τα ποστάρω αλλού για να μην σου χαλάσω το thread.
Σωστή η παρατήρησή σου. Τα έπαιζαν τα παιδιά μου και μάλιστα πολύ, ήθελα να έχουν τις αναμνήσεις τους από αυτά τα παιχνίδια/μοντέλα, να δεθούν μαζί τους, όμως πάντα με επιτήρηση. Από τη στιγμή μάλιστα που μεγάλωσε η συλλογή από τα τέλη των '90ς, γινόταν και θεματικά παιχνίδια, π.χ. όταν είχε χιονίσει μία φορά μετατράπηκε το μπαλκόνι στον πλανήτη Hoth.....
Θα χαρώ πάρα πολύ να δω και τα δικά σου αντικείμενα από τα star wars, όπως και οποιουδήποτε άλλου μέλους. Ελεύθερα λοιπόν, δεν θα χαλάσεις το thread, αντίθετα θα το αναβαθμίσεις! Να προτείνω μάλιστα -εάν είναι εφικτό- να αλλάξει η διαχείριση τον τίτλο, αντί "Star Wars - Η συλλογή μου" σε γενικότερο τίτλο π.χ. "Star Wars - Σκάφη και φιγούρες", ώστε να αναρτεί ελεύθερα όποιος έχει κάτι.
stayros είπε:
Αυτο ομως που κινει την περιεργεια,ειναι το εξης....
Πως τοτε - στα '80s - η Kenner ηξερε τοσες πληροφοριες,απο σκαφη που απλως εκαναν ενα "περασμα" απο την οθονη,
ωστε να τα βγαλει στην παραγωγη και μαλιστα με τοσες πολλες λεπτομερειες;
Ευχαριστώ πολύ για τα πάντα ευγενικά σου σχόλια Σταύρο, χαίρομαι που αρέσουν τα αντικείμενα. Το ερώτημά σου είναι πολύ εύλογο, υποθέτω ότι παίρνοντας η kenner (και αργότερα η Hasbro που τη διαδέχθηκε) την άδεια από τον Lukas τους δίδονταν και τα blue prints των μοντέλων που χρησιμοποιούνταν στις ταινίες. Πάντως τα πρώιμα μοντέλα ήταν αρκετά απλοικά φταγμένα (π.χ. το Χ-Wing που ανέβασα στις αρχές αυτού του thread), κάτι που βλέπεις και με τα Cloud Car Twin Pod και Rebel Troop Transporter που είναι από τα '80ς. Αντίθετα στη 10ετία του '90 και μετά, τα μοντέλα γινόταν όλο και πιό εξελιγμένα, ενώ προσετίθοντο ηλεκτρονικά και αυθεντικοί ήχοι από τις ταινίες, κανόνια που έριχναν βλήματα, φωτάκια κλπ. Το ίδιο έγινε και με τις φιγούρες, έχω ένα R2D2 του 1979, όπου η διακόσμηση του σώματός του είναι ένα αυτοκόλλητο, ενώ μετά έγινε ανάγλυφο. Βέβαια στα '90ς "χάλασαν" κατά τη γνώμη μου τις ανδρικές φιγούρες κάνοντάς τες με τριγωνικό στήθος, σαν να ήταν παλαιστές, ενώ από το 2000 και μετά τις έκαναν πάλι φυσιολογικές. Μόλις τελειώσω την παρουσίαση των σκαφών θα αναρτήσω και φωτογραφίες από φιγούρες, όπου φαίνεται η εξέλιξη αυτή.
Σημειώνω βέβαια, ότι τα σκάφη για φιγούρες 3,75" είναι κάτι μεταξύ παιχνιδιού και μοντέλου. Θα τα ονόμαζα λειτουργικά μοντέλα. Δεν έχουν τη λεπτομέρεια των συναρμολογούμενων στατικών μοντέλων (Revell κλπ.) ούτε αληθοφανείς χαλκομανίες αλλά αυτοκόλλητα. Ωστόσο προσεγγίζουν αρκετά τα μοντέλα των ταινιών και παράλληλα παίζονται από τα παιδιά.
Να προσθέσω τέλος, ότι με την ευκαιρία του νέου φίλμ των Star Wars που θα προβληθεί από τις 15 Δεκεμβρίου σκέφτηκα να αναρτήσω τις φωτογραφίες και των λοιπών σκαφών, πέραν της βιτρίνας ή και αυτών που δεν φαίνονταν καλά στις φωτογραφίες της βιτρίνας που ανέβασα ήδη. Θα προχωρήσω λοιπόν στην ανασκαφή και φωτογράφιση των σκαφών που είναι συσκευασμένα στο πατάρι, καλό είναι και για εμένα το να έχω πλήρες φωτογραφικό αρχείο. Ελπίζω να μη σας ζαλίσω.....