Street fighter VS Mortal kombat

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Metalcandyman
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Street fighter VS Mortal kombat

• Mortal kombat

Ψηφοφορίες: 6 25,0%
  • Street fighter

Ψηφοφορίες: 18 75,0%

• Συνολικοί ψηφοφόροι
    24
η αλήθεια είναι τότε πολύ λιγότερος κόσμος ενδιαφέρονταν για το πως πραγματικά λειτουργεί ένα παιχνίδι ξύλου και τη στρατηγική του. Το μονο που τον ενδιέφερε ήταν μια λίστα με ειδικές κινήσεις, άντε και τα fatality.
Για αυτό σήμερα βλέπεις ακόμα και τα παλιά sf να ανθούν ακόμα και σε γνωστά τουρνουά και να ανακαλύπτονται νέα πράγματα. Από τους έμπειρους παίκτες εννοείται, μιας και θα στέλνανε αρκετούς νεότερους παίκτες στο τρελάδικο λόγω του πολύ δύσκολου χειρισμού και της ανισορροπιας.

Αντίθετα τα παλιά MK ως προς αυτό έχουν πιάσει πάτο και κανείς δεν ασχολείται. Ακόμα και το Art of Fighting 1 πιο πάνω είναι ως προς αυτό.
Τα ΜΚ μόνο μετά το ΜΚ9 άρχισαν να αντιμετωπίζονται ως κάτι παραπάνω και εφάμιλλο του SF για τουρνουά αλλά και πάλι υπολείπονται αρκετά.

Και γιατι, ρε παιδια, πρεπει και καλα να ψηφισω καποιο απο τα δυο? Εγω ταχα καταευχαριστηθει και ειχα περασει ατελιωτες ωρες και με τα δυο. Και με το ΤΕΚΚΕΝ

η αλήθεια είναι τότε πολύ λιγότερος κόσμος ενδιαφέρονταν για το πως πραγματικά λειτουργεί ένα παιχνίδι ξύλου και τη στρατηγική του. Το μονο που τον ενδιέφερε ήταν μια λίστα με ειδικές κινήσεις, άντε και τα fatality.
Για αυτό σήμερα βλέπεις ακόμα και τα παλιά sf να ανθούν ακόμα και σε γνωστά τουρνουά και να ανακαλύπτονται νέα πράγματα. Από τους έμπειρους παίκτες εννοείται, μιας και θα στέλνανε αρκετούς νεότερους παίκτες στο τρελάδικο λόγω του πολύ δύσκολου χειρισμού και της ανισορροπιας.

Αντίθετα τα παλιά MK ως προς αυτό έχουν πιάσει πάτο και κανείς δεν ασχολείται. Ακόμα και το Art of Fighting 1 πιο πάνω είναι ως προς αυτό.
Τα ΜΚ μόνο μετά το ΜΚ9 άρχισαν να αντιμετωπίζονται ως κάτι παραπάνω και εφάμιλλο του SF για τουρνουά αλλά και πάλι υπολείπονται αρκετά.

Oταν πρωτοβγηκαν αυτα τα παιχνιδια, ακομα και το να βρεις τις κινησεις/combos, ηταν σχετικα δυσκολο. Ειτε σε καμια BBS, ειτε σε περιοδικο.. .και θυμαμαι, αποστηθιζαμε τις κινησεις και πηγαιναμε μετα στα ουφαδικα, να το παιξουμε μαγκες :) και τελικα επαιζες με καποιον που στην ουσια παταγε τυχαια τα κουμπια και τρελενοσουν που εχανες.... χαχαχα... Αλλες εποχες.

Τοτε πηγαιναμε να παιξουμε SF και ΜΚ, για να κανουμε πλακα, με την παρεα, τον κολλητο... Σημερα, κοιτανε τα γραφικα πως ειναι και να το παιξουν σαν επαγγελματιες σε τουρνουα κτλ. Εννοειται δεκτα ολα... απλα ειναι τι ψαχνει κανεις απο ενα παιχνιδι.

Πάντα μου άρεσε το Street Fighter II περισσότερο από το Mortal Kombat και το είχα λιώσει κυριολεκτικά την δεκαετία 90 που είχα Super Nes. Η κυριότερη διαφορά για μένα ήταν η απόκρουση όπου στο Mortal Kombat έπρεπε να πατάς ένα κουμπί ενώ στο Street Fighter απλά τραβιόσουν προς τα πίσω.

Oταν πρωτοβγηκαν αυτα τα παιχνιδια, ακομα και το να βρεις τις κινησεις/combos, ηταν σχετικα δυσκολο. Ειτε σε καμια BBS, ειτε σε περιοδικο.. .και θυμαμαι, αποστηθιζαμε τις κινησεις και πηγαιναμε μετα στα ουφαδικα, να το παιξουμε μαγκες :) και τελικα επαιζες με καποιον που στην ουσια παταγε τυχαια τα κουμπια και τρελενοσουν που εχανες.... χαχαχα... Αλλες εποχες.

Τοτε πηγαιναμε να παιξουμε SF και ΜΚ, για να κανουμε πλακα, με την παρεα, τον κολλητο... Σημερα, κοιτανε τα γραφικα πως ειναι και να το παιξουν σαν επαγγελματιες σε τουρνουα κτλ. Εννοειται δεκτα ολα... απλα ειναι τι ψαχνει κανεις απο ενα παιχνιδι.
Η πλάκα είναι πως ενώ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες μια χαρά έχουν προσαρμοστεί στα νέα παιχνίδια, οι νεότεροι δεν μπορούν με τίποτα τα παλιότερα μιας και είναι πολύ δύσκολα και άδικα λόγω κερματοφαγης φιλοσοφίας.

Με αυτα που γραφεις μου θυμιζεις το level των συζητησεων για τα videogames που ειχα με τον ανηψιο μου οταν αυτος ηταν 8 χρονων:p
οπως και τις συζητησεις-απαντησεις που βλεπω σε ομαδες του facebook απο νεους αλλα πολυξερους στα videogames που εχουν την απαντηση για οποιοδηποτε game και να τους ρωτησεις ας ειναι και του 70 και αν πουν ειναι χαλια ειναι σιγουρα χαλια και τελοςχαχα!!
Eνώ το δικό σου "επιχείρημα" ήταν καλύτερο; To "διαφωνώ αλλά καθένας με τις απόψεις του", σαν να θες να δείξεις με κομψό τρόπο ότι η άποψή μου δεν μετράει και τόσο; Τέλως πάντων.

Ο λόγος που έκανα το σχόλιο αυτό είναι επειδή κυρίως οι αδαείς είναι που εξακολουθούν ν' αποθεώνουν ακόμα το Mortal Kombat, σαν αυτούς που νομίζουν ότι το Tekken είναι το καλύτερο 3D fighting game ενώ δεν έχουν παίξει κανέναν άλλο fighting game.

Θα πάω κι εγώ με το Street Fighter, μπορεί να μην καταφέρω να κάνω όλα τα combo πολλές φορές, παρόλα αυτά, έχει άλλη ατμόσφαιρα το παιχνίδι και επίσης, το ΜΚ, όπως ανέφερε και κάποιος άλλος, αν αφαιρέσεις τα fatalities/brutalities, το ΜΚ δεν έχει να δώσει κάτι άλλο και γενικά, με απωθούν οι σπλατεριές οπότε, πάω με το street fighter.
Το θέμα είναι ότι ακόμα κι από θέμα splatter είναι άθλιο, κυρίως από το MK3 και μέτα όπου ο "ρεαλισμός" πήγε περίπατο στα fatalities.

Kαι λέγοντας για "ρεαλισμό" που υποτίθεται ήταν το ατού του Mortal Kombat λόγω digitalized γραφικών, δεν μου φαίνεται και πολύ ρεαλιστικό όταν όλοι οι χαρακτήρες (εκτός από χαρακτήρες τύπου Goro και Motaro) έχουν ακριβώς το ίδιο ύψος και σωματότυπο και τις ίδιες ακριβώς βασικές επιθέσεις. Ενώ σε όλα τα υπόλοιπα fighting games όπως το Street Fighter ακόμα κι οι βασικές επιθέσεις διέφεραν από χαρακτήρα σε χαρακτήρα.

Διασκεδαση τι αλλο? Αν διασκεδαζουμε με ενα παιχνιδι εχει πετυχει τον σκοπο του.
Ορισμένοι διασκεδάζουν με παιχνίδια πατάτες. Αυτό δεν το κάνει καλό παιχνίδι.

Τελευταία επεξεργασία:

Aυτο ειναι που δεν καταλαβαινει η νεα γενια... και οχι αδικα. Αν εγω διασκεδαζω με ενα παιχνιδι, που μπορει σε αλλους να ειναι οντως πατατα... τι σημαινει; Aν σε εμενα αρεσει και περναω ευχαριστα/δημιουργικα την ωρα μου, τα υπολοιπα ειναι περιττα. Εχω δει ανθρωπους να παιζουν παιχνιδια, που προσωπικα τα θεωρω απο χαζομαρες, μεχρι για καψιμο εγκεφαλικων κυτταρων... και τι με αυτο; θα σταματησουν να τα παιζουν;

ΜΚ3 Rulez! :)

Eνώ το δικό σου "επιχείρημα" ήταν καλύτερο; To "διαφωνώ αλλά καθένας με τις απόψεις του", σαν να θες να δείξεις με κομψό τρόπο ότι η άποψή μου δεν μετράει και τόσο; Τέλως πάντων.
Μα εννοειται πως μετραει η αποψη σου αφου εχεις ασχοληθει με το παιχνιδι και για αυτο εξαλλου εγραψα πως ο καθενας αναλογως το παιχνιδι εxει την δικη του αποψη αρκει ομως να εχει ασχοληθει πραγματικα.Εγραψα και παραδειγμα για ενα αλλο γνωστο παιχνιδι το donkey kong country που και αυτο δεν γινεται να αρεσει σε ολους οπως επισης και για πολλα μεγαλα ονοματα παιχνιδιων απο τα 90ς.

Οποτε gaming διαφωνιες παντα υπηρχαν και θα υπαρχουν οπως εδω με το Mortal kombat και οπως ειδες στην ερωτηση σου που μου γραφεις .......Να υποθέσω δεν έχεις παίξει άλλα fighting games πέρα από Mortal Kombat, ε; :p ..... τι απαντηση περιμενες εσυ?

τουλαχιστον ειδες και την λιστα που ειχα βαλει το 2020 εδω και στις πρωτες θεσεις εχω το street fighter 2 μιας και μου εδωσε περισσοτερες ωρες διασκεδασης απο τα Mortal kombat αλλα ομως ειμαι και απο τα 2 παιχνιδια ευχαριστημενος οποτε λογικο να υπαρχουν και διαφορετικες αποψεις και διαφωνιες κυριως για το Mortal kombat 1.

Ο σκοπος του gaming ειναι η διασκεδαση οποτε αν καποιος διασκεδαζει με οποιοδηποτε παιχνιδι ειναι καλο παιχνιδι για αυτον που ειναι και το σημαντικοτερο.

Aυτό δεν έχει να κάνει με την γενιά. Επίσης που κολλάει η "νέα γενιά" στην συζύτηση;
Κοιταξε να δεις... η συζητηση γενικα... ειναι καπως φευγατη... Μιλαμε για δυο συγκεκριμενα παιχνιδια, συγκεκριμενης χρονολογιας ή για ολοκληρο το franchise; Πως εκτιμαμαι το καθε παιχνιδι/franchise; βαση γραφικων; gameplay; αν μπορεις να κανεις πραγματα στο ενα, που στο αλλο δεν μπορεις; πως εχει αναγνωριστει το καθενα, μετα απο 10-20 χρονια; Για τι ηλικια gamers μιλαμε; Αλλιως θα εκτιμησει το παιχνιδι ο σημερινος 18αρης πχ το ΜΚ11 και αλλιως ο σημερινος 40+ το original ΜΚ1.

Συνεπως... για να μην τα μπλεκουμε και λεμε πολλα... και επειδη οτι ηταν να πω, το ειπα ηδη... καθενας εκτιμα και παιζει οποιο απο τα δυο του κανει κλικ/κεφι... και ολα τα αλλα, ειναι εντελως υποκειμενικα.

Κοιταξε να δεις... η συζητηση γενικα... ειναι καπως φευγατη... Μιλαμε για δυο συγκεκριμενα παιχνιδια, συγκεκριμενης χρονολογιας ή για ολοκληρο το franchise; Πως εκτιμαμαι το καθε παιχνιδι/franchise; βαση γραφικων; gameplay; αν μπορεις να κανεις πραγματα στο ενα, που στο αλλο δεν μπορεις; πως εχει αναγνωριστει το καθενα, μετα απο 10-20 χρονια; Για τι ηλικια gamers μιλαμε; Αλλιως θα εκτιμησει το παιχνιδι ο σημερινος 18αρης πχ το ΜΚ11 και αλλιως ο σημερινος 40+ το original ΜΚ1.

Συνεπως... για να μην τα μπλεκουμε και λεμε πολλα... και επειδη οτι ηταν να πω, το ειπα ηδη... καθενας εκτιμα και παιζει οποιο απο τα δυο του κανει κλικ/κεφι... και ολα τα αλλα, ειναι εντελως υποκειμενικα.
Αν ένα παλιό παιχνίδι αξίζει, τότε θα τ' εκτιμήσει και το νέο κοινό. Έχω πετύχει αρκετούς νέους όλων των ηλικιών που εκτιμούν όχι μόνο τα παλιά, καλά, γνωστά παιχνίδια αλλά και τα λιγότερα γνωστά που ούτε καν γνωρίζουν αρκετοί παλιοί που ξέρουν μόνο τα γνωστά παιχνίδια. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο στα παιχνίδια αλλά και στην μουσική, τις ταινίες, τις τηλεοπτικές σείρες κοκ.

Τα σχόλιά σου περί γενέων είναι σαν να υπονομεύουν ότι είμαι της νέας γενιάς ενώ αντιθέτως είμαι της γενιάς του '80, οπότε είχα παίξει όλα τα παλιά Mortal Kombaτ όταν είχαν πρωτοβγεί. Κι είχα παίξει αρκετά άλλα fighting games που είχαν βγει τότε. Ήδη το MK3/Ultimate/Trilogy έδειχνε παλιομοδίτικο ακόμα και συγκριτικά με άλλα 2D fighting games της εποχής (κυρίως από Capcom και SNK) που συνεχίζανε να εξελίσονται. Ακόμα κι όταν το MK μεταπήδησε στην 3D εποχή με το MK4 έδειχνε ήδη ένας φτωχικός κλώνος του Tekken και του Soul Blade.

Έχοντας παίξει άπειρες ώρες ΜΚ1, MK2 και Tekken έχω να δηλώσω ότι η ευχαρίστηση, η πληρότητα και
η έξαψη που μου δημιουργεί ένας καλός αγώνας στο Street Fighter 2 δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα...μα τίποτα στον κόσμο.

Και αυτό διότι...Μάλλον ξέρω τον λόγο..

Το gameplay του Street Fighter 2 ίσως να είναι το μοναδικό απόλυτο "100άρι" βαθμολογίας που θα έδινα ποτέ σε παιχνίδι που εμφανίστηκε
πάνω στον πλανήτη...

sf2w.jpg

Έχοντας παίξει άπειρες ώρες ΜΚ1, MK2 και Tekken έχω να δηλώσω ότι η ευχαρίστηση, η πληρότητα και
η έξαψη που μου δημιουργεί ένας καλός αγώνας στο Street Fighter 2 δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα...μα τίποτα στον κόσμο.
Ούτε καν με το Super Street Fighter 2 που είναι η αναβαθμισμένη έκδοσή του;

Ούτε καν με το Super Street Fighter 2 που είναι η αναβαθμισμένη έκδοσή του;
Super Street Fighter 2 και Street Fighter 2 CE στους δικούς μου εγκεφαλικούς νευρώνες έχουν καταχωρηθεί
με το ίδιο 100αρί gameplay.

Τα λατρεύω δε τόσο πολύ που τα θεωρώ "ένα παιχνίδι"

ίσως γιατί και τα δύο μου προκαλούν το ίδιο ρίγος...

1_aRxG4sNvhIip8aNyLfBSaw.png

Να υποθέσω έχεις δει την anime ταινία βασισμένη στο Super Street Fighter III, ε;

Να υποθέσω έχεις δει την anime ταινία βασισμένη στο Super Street Fighter III, ε;
Aν εννοείς το Street Fighter II The Animated Movie την γνωρίζω απ έξω και ανακατωτά.

Η εισαγωγή του Ryu με τον Sagat -και η ατμόσφαιρά που δημιουργεί- πρέπει να διδάσκεται σε σχολές σκηνοθεσίας ταινιών δράσης.

Aν εννοείς το Street Fighter II The Animated Movie την γνωρίζω απ έξω και ανακατωτά.
Nαι, αυτήν. Απορώ πως μ' αυτό το αριστούργημα καταδέχτηκαν την ίδια περίοδο να βγάλουν την εμετική live action ταινία και την τρισάθλια cartoon σειρά. Και τα δύο σε στυλ G.I.Joe για να πουλήσει στο Αμερικάνικο κοινό.

Αν είσαι fan των παιχνιδιών Darkstalkers, αξίζει να δεις το anime OVA που βγήκε βασισμένο στο Darkstalkers από την Madhouse (που δημιούργησε και την Street Fighter II The Animated Movie). Έχει βγει και σε bluray.

Και αυτό διότι...Μάλλον ξέρω τον λόγο..

Το gameplay του Street Fighter 2 ίσως να είναι το μοναδικό απόλυτο "100άρι" βαθμολογίας που θα έδινα ποτέ σε παιχνίδι που εμφανίστηκε
πάνω στον πλανήτη...

Προβολή συνημμένου 290185
Αυτό ακριβώς τίποτα λιγότερο.Το gameplay του street fighter 2 είναι ο ορισμός της τελειότητας και ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ιστορίας των video games χωρίς καμία δόση υπερβολής.Πιστευω κάτι αντίστοιχο σε τέτοιου είδους παιχνίδια στο σημείο που το πήγε το street fighter 2 δεν νομίζω ότι θα ξαναζησουμε.

Nαι , ρε φιλε, ποσο μεγαλο δικαιο εχεις. Εγω λυπαμε, ολους αυτους που αντι να χαρουν ενα παιχνιδι, χρισημοποιουν το παιχνιδι για να αναδειξουν το μηχανημα η το προγραμμα. Ενω αυτα τα δυο υπαρχουν μονο και μονο για να αναδειξουν ενα παιχνιδι. Να δειτε παιδια, που οταν παρουμε "Σοφουλες" στο σπιτι, αντι να μας ντυνουν, να μας στολιζουν, να μας νοικοκυρευουν, σαν την Πειραικη-Πατραικη, θα γινουν αντικειμενα κοινωνικου στατους και επιδειξης

Πίσω
Μπλουζα