Τη γνώμη μου για τη Σουζάννα την ξέρετε, την έχω γράψει κι άλλες φορές, αλλά θα την γράψω άλλη μία...
Εμένα μου είναι προσωπικά από αδιάφορη εώς και αντιπαθητική.
Οπότε σίγουρα δεν συμφωνούμε...
Και αυτό γιατί ήξερε πολύ καλά ότι η καρδιά του Τέρρυ ήταν στην Κάντυ.
Του έκλεβε τα γράμματα που του έστελνε η Κάντυ, όχι ένα και δύο, αλλά πολλά (αυτό είναι στοιχείο καινούριο από τη νέα νουβέλα της Κάντυ)
Ακούω βερεσέ το ότι ο Τέρρυ δεν είχε ξεκαθαρίσει την θέση του στη Σουζάννα.
Η Σουζάννα ήξερε πάρα πολύ καλά ότι ο Τέρρυ αγαπάει μόνο την Κάντυ.
Δεν το σεβάστηκε και συνέχισε να τον πολιορκεί. Αυτό και μόνο επειδή είναι αντίθετο από το δικό μου χαρακτήρα και τις αρχές μου, με κάνει να απορρίπτω γυναίκες σαν τη Σουζάννα.
Μετά ήρθε το ατύχημα. Σίγουρα η Σουζάννα αντέδρασε ενστικτωδώς, όπως θα το έκανε και η Κάντυ αν ήταν στη θέση της. (εδώ η Κάντυ προσπάθησε να βοηθήσει το Νηλ, δεν ήταν σε καμμία περίπτωση ερωτευμένη μαζί του, μην τρελαθούμε!!!)
Το ότι πήγε η Σουζάννα να αυτοκτονήσει, δεν μου λέει κάτι.
Τα έβλεπε όλα μαύρα, έχασε το πόδι της, έχασε το ρόλο της Ιουλιέττας, η Κάντυ ήταν επιτέλους με τον αγαπημένο της, και η Σουζάννα ήξερε πολύ καλά ότι ο Τέρρυ δεν την αγαπάει, και ότι νιώθει ευγνομωσυνη και οίκτο για κείνην.
Από κει και πέρα όμως, την θεωρώ πολύ εγωίστρια διότι δεν σκέφτηκε ούτε την Κάντυ, ούτε τον Τέρρυ. Όταν κάνεις μια θυσία δεν ζητάς ανταλλάγματα!!!
Και ήξερε πάρα πολύ καλά ότι ο Τέρρυ θα ήταν δυστυχισμένος μακριά από την Κάντυ!!!
Τέλος πάντων, ότι και να λέμε, εφόσον δεν έχω αλλάξει τόσα χρόνια γνώμη για τη Σουζάννα, δεν νομίζω να αλλάξω τώρα.
Μου έχει τύχει να ερωτευτώ΄και μάλιστα πάρα πολύ έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν αλλού. Ουδέποτε έδειξα κάτι, κανείς δεν το έμαθε, σεβάστηκα ότι υπάρχουν άλλα δυνατά συναισθήματα και πήγα παρακάτω. Δεν μπορώ να τη δικαιολογήσω, όσο ερωτευμένη και να ήταν....