Και μένα με φόβιζε αυτή η σκηνή, όπως και άλλες παρόμοιες σκηνές που έβλεπα παραμορφωμένα πρόσωπα, όπως στο Διάστημα 1999, σε ένα επεισόδιο που ο σταθμός έχει στοιχειωθεί από κάποιους που είχαν αρρωστήσει από μια ασθένεια σαν λέπρα, και τους είχαν εγκαταλείψει κάπου για να μην κολλήσουν οι άλλοι.panp είπε:Πηγαίνοντας σε ελληνικές ταινίες, το πιο παλιό ήταν οι μαυροφορεμένες πριν από το "Άνοιξε πέτρα" της Μαρινέλλας στην ταινία "Γοργόνες και Μάγκες.
Αυτή η σκηνή με το Ολοκαύτωμα έχει χαραχτεί βαθιά στη μνήμη μου... Εκκλησία ήταν επειδή ως γνωστόν ο άμαχος πληθυσμός στην απέλπιδα προσπάθειά του να σωθεί έτρεχε στις εκκλησιές και στους ναούς (παλαιώτερα) θεωρώντας - αλλοίμονο - οτι ο εχθρός θα σεβαστεί την ιερότητα του χώρου. Και επειδή ως γνωστόν στον πόλεμο από τα αρχαία χρόνια (βλέπε Άλωση Τροίας κλπ.) δεν υπάρχει κανενός είδους σεβασμός για την ανθρώπινη ζωή (νέου, γέρου, γυναίκας, παιδιού, βρέφους, εγκύου, κοπέλλας κλπ.) πιάνονταν λοιπόν στη φάκα... "Βούτυρο στο ψωμί" των ανα τις εποχές μακελλάρηδων...Clemence είπε:λοιπόν, σίγουρα δε μου άρεσε η μουσική του παρασκηνίου, αλλά δεν τη φοβήθηκα ποτέ! αντίθετα το ''μας συγχωρείτε διακοπή'' με έκανε να χλωμιάζω άμεσα και για πολύ ώρα, μάλλον το είχα συνδέσει με κυπριακά ή ελληνοτουρκικά. επίσης για πολύ καιρό δε μου έφευγε απ΄το νου μια σκηνή απ΄τους τίτλους έναρξης του ολοκαυτώματος, που οι ναζί έσπρωχναν έναν κόσμο να μπει και να χωρέσει όπως-όπως σ΄ένα ξύλινο σπιτάκι (εκκλησία μάλλον?) και αμέσως μετά του έβαζαν φωτια ... απαράδεκτο ...
ένα επεισόδιο των χαρτ και χαρτ που η πρωταγωνίστρια γλύτωνε την τελευταία στιγμή τα μάτια της από ένα μηχάνημα που σε καθίζουν οι οφθαλμίατροι για να εξετάσουν τα μάτια (σχισμοειδής λυχνία) αλλά στο συγκεκριμένο κάποιοι κακοί είχαν βάλει σουβλιά και θα της τα έβγαζαν με τρόμαξε πολύ περισσότερο απ΄τον Ρωμανό. που ΔΕΝ τον ακούμπησαν στα μάτια αλλά του τα κατέστρεψαν μόνο πλησιάζοντας τους πολύ πυρακτωμένο σίδερο (χεχε τα έψαχνα από τότε τα ιατρικά, τί να πω) ... ανθρωπιστές κατά βάθος οι βυζαντινοί ...
η μουσική τέλους της ζώνης του λυκόφωτος με ανατριχιάζει ακόμα, και από επεισόδια εκείνο με την ατομική βόμβα που έμεινε μετέωρη και την μόνη κατοικο της γης με μία πιθανότητα να παρέμβει να μήν ξέρει τι να κάνει ...
ένα επεισόδιο της hummer house of mysteries που με αρρώστησε (εκτός απ΄το childs' play, το άλλο με το υπερφυσικό tatoo και εκείνο με την διαθήκη σε βίντεο) ήταν το czech mate ... μάλλον ταυτίστηκα υπερβολικά με την σύζυγο χμμμμ
από σκηνές από εγκλήματα η μόνη που με τάραξε ήταν και η πρώτη που κατέγραψα: το πτώμα του aldo moro στο πορτ μπαγκαζ απο ψηλά! από εγκλήματα που δεν είδα σκηνή, έχασα για χρόνια τον ύπνο μου με εκείνο στην εκάλη με τον ταϋλανδο μπρρρρρρρρρ