Είναι τοποθετήσεις που έχω κάνει και στο τοπικό με τα τηλεοπτικά σοκ, εδώ όμως ταιριάζουν καλύτερα:
1. Ο Μπάτμαν του Μπάρτον. Από τη μία η μορφή του Τζόκερ με το παγωμένο χαμόγελο, από την άλλη σε μια σκηνή το όπλο με την τεράστια κάννη και η σκηνή στο καμπαναριό όπου φορές έδειχνε το ύψος, ήταν πραγματικά φοβιστικά τότε να τα βλέπει κάποιος, πόσο μάλλον ως παιδί που είχα πετύχει την ταινία τότε.
2. Αφιέρωμα της εκπομπής cinemania όπου έχει ως θεματική τα καρτούν για ενηλίκους. Ήμουν φανατικός και μου την έγραφαν οι γονείς στο βίντεο για να την παρακολουθώ. Εκεί, δείχνει μια σκηνή από την ταινία Heavy Metal, συγκεκριμένα τη σκηνή όπου η ηρωίδα, πάει να μονομαχήσει ένα τέρας, ο οποίος αντί για χέρι, έχει ένα πριόνι με το οποίο, πετσοκόβει την πρωταγωνίστρια μας, την αφοπλίζει και πάει να την αποκεφαλίσει. Με στοιχειώνει ακόμα και τώρα, πολύ αποκρουστική εικόνα και σκίτσα
3. Hart To Hart. Την πρόβαλε πριν από χρόνια το Μακεδονία Τιβι. Εκεί, σε ένα επεισόδιο, η πρωταγωνίστρια, έχει ντυθεί καλόγρια για αντιπερισπασμό. Για κακή της τύχη όμως, την αναγνωρίζει μια δολοφόνος και της επιτίθεται μέσα στο ναό. Ενώ παλεύουν, της σκίζει το ράσο (η αφαιρεί τα κομμάτια της στολής, δεν το έχω καταλάβει) και στο τέλος πάει να την πνίξει. Με πιάνει ταχυπαλμια ακόμα και τώρα....
4. Πραγματικά απορώ πως προβλήθηκε αυτή η ταινία στην απογευματινή ζώνη, πραγματικά αποκρουστικό το πλάσμα σε αυτή τη σκηνή και ιδιαίτερα βάρβαρη η μάχη
5. Να και μια διαφήμιση. Διαφήμιση του γνωστού αποσμητικού όπου έχει ως πρωταγωνιστή τον ευνούχο Αμπντούλ. Σύμφωνα με τους δικούς μου, κάθε φορά που έπαιζε η διαφήμιση, είτε έτρεχα πανικόβλητος στο δωμάτιο μου, είτε άλλαζαν κανάλι. Ήταν η μουσική που έμπαινε απότομα, ήταν η εναλλαγή μεταξύ ψιλής και βαριάς φωνής, ποτέ δεν κατάλαβα, τώρα όμως, μου φαίνεται αστεία....
Με όλους τους προλαλήσαντες, θα συμφωνήσω σε ότι έχει ειπωθεί για το Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται. Οι τίτλοι αρχής στον κρανίου τόπο, με την αντίστοιχη μουσική, πραγματικά σκιαχτικα και τρομακτικά. Το ασπρόμαυρο με φοβίζει γενικά, εδώ η θολή εικόνα με φοβίζει ένα παραπάνω. Στα συν και η σπαρακτική σκηνή με το γιουσουφακι, λογικό να έχει στιγματίσει κόσμο και κοσμάκη.
Μιλώντας για φόβο, θα ήθελα να υπήρχε κάπου η περιβόητη σκηνή της τύφλωσης στο Πορφύρα και Αίμα, πραγματικά έχω περιέργεια το πώς αποτυπώθηκε τότε, το έχω κάνει εικόνα και πραγματικά θα είχε πολύ ενδιαφέρον να τη δούμε τη σκηνή αυτή αλλά....