Vintage Κλώνοι & Αντίζηλες της Barbie και της Βibi-bo (δεκαετία 80 και εκεί γύρω...)

1964 American Character: Tressy doll

mytinyworld είπε:
Ευχαριστώ κορίτσια, κι εγώ σας αγαπώ!! :hurrah: :hurrah:Τώρα νιώθουμε καλύτερα, οι κούκλες μου κι εγώ! :flower:

Υ.Γ. Ραπουνζέλ μου, όταν δεν νιώθω καλά θα σου στέλνω μήνυμα να με εμψυχώνεις, είσαι φοβερή :D :D
H Rapunjel μας ειναι η καλη νεραιδα του καστρου και εχει πολυ θετικη ενεργεια. Αυτο το χω να το λεω. :flower: :flower: :flower:

Οσο για το Μανεκεν και βεβαια ηταν πολυ δημιουργικο παιχνιδι, αν και δεν ειχε εμφανιστει ως αντιζηλος της Μπιμπιμπο, εμεις το ειχαμε παρεξηγησει, δεν ειχε αυτην την διαθεση. Ηταν ενα πολυ εξυπνο επιτραπεζιο που απευθυνοταν σε κοριτσια με εμπνευση στην μοδα των ρουχων, κατι που εγω δεν ημουν! #)

Μακισιμε να σε δω να βαζεις τα υφασματακια να φτιαχνεις βραδυνη τουαλετα στο μανεκεν και τιποτε αλλο απο την ζωη μου! :D :D:D

Επιστρεφοντας στο θεμα του θρεντ, να και μια πολυ ενδιαφερουσα fashion doll απο την Αμερικη, την εταιρεια American Character.


1964 American Character: Tressy doll


Η Tressy doll ηταν μια κουκλα με μηχανισμο χαρη στον οποιον τα μαλλια της μακραιναν.

Φωτο απο http://www.tressydoll.com

Οι κουκλα βγηκε σε διαφορες εκδοσεις και με διαφορα μαλλια και χρωμα δερματος για να καλυψει ολα τα προτυπα γυναικειας ομορφιας. :)

ac%202nd%20tressy.jpg
africanac1.jpg
ac%204th.jpg


Και εδω το διαφημιστικο της! Δεν ειναι πολυ βινταζ beauty??? ::)

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αναστασια είπε:
Ηταν ενα πολυ εξυπνο επιτραπεζιο που απευθυνοταν σε κοριτσια με εμπνευση στην μοδα των ρουχων, κατι που εγω δεν ημουν! #)
Ουουου!!! Τι να σου πω για την έμπνευση Αναστασία!! Πιάναμε το ύφασμα, το χώναμε γύρω γύρω, κοτσάραμε και ότι έξτρα είχε το κουτί χύμα και τσουβαλάτο πάνω στην κούκλα, την κάναμε σαν παγώνι, μέσα στην έμπνευση ήμασταν!! :D

Αναστασία μου χίλια ευχαριστώ :thanx2: :thanx2: που μας είπεs για την Τρέσσυ! Αν και έβλεπα στα ρούχα που ψάχνω την ορολογία clothes to fit vintage tressy doll, δεν είχα δει ποτέ την κούκλα (ούτε είχα μπει βέβαια στον κόπο να την ψάξω #) #))

Από την υπέροχη διαφήμιση έχω να παρατηρήσω δύο: 100% αντιγραφή το red flare και το evening spledour (δύο πολύ γνωστά ρούχα της barbie) και δεύτερο, πεθαίνω για την υπέροχη κρεμάστρα για τα ρούχα της, τι δεν θα δινα να την βρω και να την αποκτήσω!!! Μήπως να φτιάξω μια παρόμοια?? :xm: :xm:8)8) :eek: o_O
 
Vintage Κλωνοι & Αντιζηλες της Barbie και της Βibi-bo (δεκαετια 80 και εκει γυρω...)

Λατρεμένη Αναστασία η συγκεκριμένη κούκλα είναι μοναδική!!!Υπέροχη!!!Σε ευχαριστούμε που μας τη γνώρισες!!!Τα ρούχα της είναι τέλεια!Τα θέλω για την Αλίκη μου... :cry: Θα πέσει πολύ ράψιμο για την Αλίκη....Πρέπει να κάνω ρουχαλάκια '60...

Υ.Γ.Πολυαγαπημένη mytinyworld παίρνεις την κρεμάστρα,παίρνω τα ρούχα; ;)

Λατρεμένη η καλή καλά τα βλέπει όλα γύρω της για αυτό κι εσύ με βλέπεις καλή νεράιδα του κάστρου...σε ευχαριστώ πολύ!!!

Το μανεκέν πάντως ακόμα δε μου αρέσει...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rapunjel μου υπαρχουν στο διαδικτυο cd/βιβλια με πατρον ρουχων απο την δεκαετια του 60/70.

Εσενα που πιανουν τα χερακια σου πρεπει να το ψαξεις το θεμα και να ραψεις τετοια ρουχαλακια για την κουκλα Αλικη και τις vintage fashion dolls. ;) :)

MytinyWorld μου, οντως εκεινη η κρεμαστρα της Tressy που φαινεται στο 0:36 σημειο του βιντεο, εχει ενα ευκολο σχεδιο, εσυ εχεις φτιαξει πολυ δυσκολοτερα αντικειμενα, θα ειναι ενα παιχνιδακι για σενα!!! :flower: Θα ενωσεις εκει ενα παλουκι 3 μετρα με δυο καθετα κομματια και θα κρεμασεις οτι ρουχο εχεις, και θα εχεις και αερα για μελλοντικα αποκτηματα! :)

Ενα αλλο σαιτ, καθαρα εκπαιδευτικου χαρακτηρα,(δεν πουλιεται τιποτα ειναι μια ιδιωτικη συλλογη), με πολλες πληροφοριες για αυτην την βινταζ κουκλα ειναι το

http://www.bicycl.eclipse.co.uk/tressy.htm , απο οπου και η φωτο. Αν προσεξετε στο σταντ της εχει και το κλειδακι της με το οποιο ξαναμαζευονταν τα μαλλια απο τον μηχανισμο που ειχε στην πλατη.

mintys.jpg
 
Vintage Κλωνοι & Αντιζηλες της Barbie και της Βibi-bo (δεκαετια 80 και εκει γυρω...)

Λατρεμένη Αναστασία σε ευχαριστώ πολύ.Ήδη ράβω και μεταποιώ ρούχα για την Αλίκη.Υπέροχο και το σάιτ που μας πόσταρες!!! Η Tressy doll είναι πολύ ξεχωριστή...Σε ευχαριστώ ξανά!!!
 
mytinyworld είπε:
Gina P, κανένα καλό λόγο για τις κούκλες μου θα πεις?? :( :p :DΕίναι και οι δύο λατρεμένες, ειδικά η susi γιατί είναι χαρισμένη με πολλή αγάπη! ;)
Πανέμορφες είναι, γιατί ακριβώς είναι διαφορετικές! :cool:
 
Αναστασια είπε:
Θα ενωσεις εκει ενα παλουκι 3 μετρα με δυο καθετα κομματια και θα κρεμασεις οτι ρουχο εχεις, και θα εχεις και αερα για μελλοντικα αποκτηματα! :)
Ρε τι γέλια!!!! :D

Θα φτάσουν τρία μέτρα Αναστασία μου?? :xm: :xm: :D

Αν δεν μας έλεγες για το κλειδάκι, εγώ δεεεεν..... #)
 
Χθες παρέλαβα από το ταχυδρομείο ένα δέμα from America... και από μέσα "έσκασε μύτη" η Tiffanara!!! Μα καλά, τι μανούλι είναι αυτό!!! όλο την καμαρώνω και τη φτύνω!
 
Με γεια σου GinaP!!! :) Βγαλε μας και καμια φωτο να την χαζεψουμε κι εμεις, αλλα και τα αγορια μιας και εχει πολυ φανατικους θαυμαστες στον ανδρικο πληθυσμο!!! :D
 
Αυτή είναι η νεαποκτηθείσα... Tiffany Tailor!!! Με μαύρα μαλλιά

και ξανθιά...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
GinaP με γεια σου!!!! Πω πω την πηρες και με τα ρουχα της τα αληθινα!!! :)

Η δικη μου ακομα βολοδερνει γυμνη, αλλα τι να κανουμε καποια στιγμη θα αξιωθω να της ριξω κατι επανω της...κανα σακι, κανα σεντονι, κανα δικο μου ρουχο που μου πεφτει μεγαλο! :p

Ειναι πολυ ομορφη η ατιμη!!! Αχ γιατι δεν ξαναφτιαχνουν πια τετοιες κουκλες σας εκεινες τις βινταζ!!!
 
Ευχαριστώ πολύ Αναστασία μου. Δε θέλω να φανώ γραφική, αλλά η έλλειψη φαντασίας τόσο των κατασκευαστών όσο και των παιδιών, που έχουν στραφεί περισσότερο στους Η/Υ και στα videogames, έχουν σαν επακόλουθο να μη βγαίνουν ωραίες κούκλες και παιχνίδια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Vintage Κλωνοι & Αντιζηλες της Barbie και της Βibi-bo (δεκαετια 80

GinaP υπέροχη και μοναδική η κούκλα σου!Να τη χαίρεσαι!!!

Λατρεμένη Αναστασία νομίζω ότι πια πρέπει να τη ντύσεις... ;)
 
Σήμερα ήρθαν οι αδερφές Kari Michell! Τα μαλλιά της κοκκινομάλλας τα έχω επιμεληθεί εγώ. Της ξανθιάς δεν της τα πείραξα καθόλου! Τα ρούχα είναι Barbie kai Sindy αντίστοιχα...Enjoy!
 
Καλά μου παιδάκια βρήκα αυτές τις κουκλίτσες και σας τις παρουσιάζω με όλη τους την προίκα!!

Η πρώτη είναι η Betty που πάει για camping. Στο κεφάλι της γράφει ΤONG.

Τη δεύτερη δεν ξέρω πως τη λένε αλλά γράφει Μ&C. Το απόλυτο 80s κούρεμα!!

picture.php


picture.php


picture.php
 
Ουάου :D :D:D!!!!!!! Ο συνδιασμός χτενίσματος , φόρμας με γκέτες και ποδηλάτου είναι απόλυτα 80ς :cool: !!!!!!!!!!!!! Πολύ ωραίες soufle!!!!!!!
 
Vintage Κλωνοι & Αντιζηλες της Barbie και της Βibi-bo (δεκαετια 80 και εκει γυρω...)

Καλή μου soufle πολύ γλυκές οι κουκλίτσες σου!Ιδίως η Betty πολύ χαριτωμένη!!!Να τις χαίρεσαι! ;)
 
Σας ευχαριστώ πολύ γλυκιές μου Rapunjel και abbey για τα καλά σας λόγια και χαίρομαι που σας άρεσαν!!!!

abbey μου σαν τη δεύτερη κουκλίτσα δεν είχα ξαναδεί! Μου θύμισε κάτι σε Jane Fonda και 70s ακόμα μη σου πω!! Για τη Lisa και την εταιρία κατασκευής δεν μπόρεσα να βρω καμία πληροφορία. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι τη βρήκα σε ένα κιτρινισμένο κουτί με ετικέτα τιμής από ένα Super market που έχει κλείσει εδώ και καμιά 15αριά χρόνια, στα ράφια της δεύτερης αλυσίδας που το εξαγόρασε...τρέχα γύρευε δηλαδή!!

Σου βάζω μία φωτογραφία της δικής μου και μία που βρήκα στο διαδίκτυο από e-bay από νεότερη έκδοση μάλλον...

picture.php


picture.php
 
Ευχαρίστώ πολύ soufle:)!!!! Η αεροσυνοδός είναι καταπληκτική με το συνολάκι της!!!!
 
intage Κλωνοι & Αντιζηλες της Barbie και της Βibi-bo (δεκαετια 80

Καλή μου soufle η Lisa σου είναι πάνκομψη! Μία κυρία!Να τη χαίρεσαι!
 
Πίσω
Μπλουζα