WD η Seagate;

Αρχικό μήνυμα από pooky(1)
Ο Lacie που έχεις, κατά 99% Seagate έχει μέσα.
Δεν το 'πιασα το νόημα. Μήπως εννοείς πως οι εταιρείες συνεργάζονται μεταξύ τους και πολλοί δίσκοι τους είναι κοινοί; Αν είναι έτσι δεν το 'χω ακούσει πουθενά αυτό.
 
H Lacie είναι απλά μια φίρμα, βάζει το κουτί (κέλυφος) και από εκεί και πέρα ο δίσκος που πραγματικά είναι μέσα είναι αγορασμένος από κάποιο μεγάλο κατασκευαστή.

Η Verbatim για παράδειγμα, παίρνει (από ότι ξέρω) από την Samsung. Η Lacie από την Seagate και κάποιοι άλλοι από όποιον βρουν. Μόνο οι Seagate και WD βάζουν δίσκους του εργοστασίου τους.

Βέβαια, ανοίγοντας ένα δίσκο εξωτερικό παύει η εγγύηση οπότε, δεν είναι ότι καλύτερο.
 
Οι 2 τελευταιοι Seagate που απέκτησα (200 και 500 GB) έχουν το εξής καλό: Ειναι πιο λεπτοί και δεν "μουγκρίζουν", εννοώ ότι δεν ακούγεται αυτό το ενοχλητικό βουητό των κοινών δίσκων τόσο πολύ. Δεν ξέρω άν η Western Digital βγάζει παρόμοιους (δεν βρηκα στα καταστήματα που έψαξα) αλλά αν δεν βγάζει τότε προτιμώ Seagate μόνο και μόνο για αυτό. Εχω βαρεθεί να προσπαθώ να "ησυχάζω" τους σκληρους δίσκους, ειδικά αυτούς που έχω βάλει σε external boxes.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οι δύο Mybook Studio Edition της WD που είναι συνδεδεμένοι στο firewire port του Mac Mini λειτουργούν σχεδόν αθόρυβα. Κάνουν ελάχιστο θόρυβο μόνο όταν τους ανάβεις, αλλά αυτό δεν με πολυνοιάζει μιας και ο θόρυβος που κάνουν δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου.

Αντίθετα, η Replica της Seagate είναι 100% αθόρυβη.
 
Imgema είπε:
Οι 2 τελευταιοι Seagate που απέκτησα (200 και 500 GB) έχουν το εξής καλό: Ειναι πιο λεπτοί και δεν "μουγκρίζουν", εννοώ ότι δεν ακούγεται αυτό το ενοχλητικό βουητό των κοινών δίσκων τόσο πολύ. Δεν ξέρω άν η Western Digital βγάζει παρόμοιους (δεν βρηκα στα καταστήματα που έψαξα) αλλά αν δεν βγάζει τότε προτιμώ Seagate μόνο και μόνο για αυτό. Εχω βαρεθεί να προσπαθώ να "ησυχάζω" τους σκληρους δίσκους, ειδεικά αυτούς που έχω βάλει σε external boxes.
Ειναι single platter (εχω 2) και προς το παρόν μονο απο την seagate τους εχω δει.
 
Αν έβγαλε single platter 500άρηδες, θα τους δώσω μια ευκαιρία.

Σαν back-up (και στο συρτάρι μετά) δεν πάω πάνω από 500 giga, ποτέ.
 
Για πες! Γιατί όχι πάνω από 500 Gb; Είμαι της ίδιας άποψης μιας και έχω δοκιμασμένους κι εγώ και φίλοι για αρκετά χρόνια και δεν είδα κάποιο πρόβλημα ενώ για δίσκους του 1 Gb έχω ακούσει κατά καιρούς κάτι περίεργα. Γνωρίζει κάτι αρνητικό για μεγαλύτερα μεγέθη σε εξωτερικούς δίσκους; Ήρθε η ώρα να αγοράσω καινούργιο γιατί δε μου φτάνουν με τίποτα αυτοί που έχω (αν και τα backup όσο μπορώ τα "σπρώχνω" σε DVDs) και σκέφτομαι για το μέγεθος. Η μάρκα θα είναι σίγουρα "Seagate"! Έχω πει την γνώμη μου γι'αυτό! Για το μέγεθος λοιπόν;
 
500αρηδες ειναι pook!
 
Κοίτα το βασικό μου σύστημα που λειτουργώ σαν file server έχει 4 Χ 2 terra δίσκους. Αυτοί λειτουργούν όσο λειτουργεί ο υπολογιστής, ενώ τα data που θέλω να κρατάω off line για storage τα γράφω πάντα σε 500άρηδες και όχι παραπάνω.

Αυτό γιατί τους βρίσκεις σε τιμή κάτω από 50 ευρώ, αν είναι critical data πάνε εις διπλούν, και αν είναι να έρθει μια καταστροφή, (μου έπεσε από τα χέρια π.χ.) να χαθεί μισό τέρρα και όχι παραπάνω. Άλλωστε πάνε για αποθήκευση σε χώρο που ούτε υγρασία παίζει, ούτε ακόμα και διάδοχος όταν έρθει (a.k.a koytsoyvelo) να μην έχει σε καμία περίπτωση πρόσβαση, μια και πρόκειται για ξεχωριστό χώρο.

Οι δίσκοι του ενός platter και άρα δύο κεφαλών, θεωρητικά είναι η καλύτερη λύση μια και είναι απλούστεροι σε κατασκευή και, πάντα θεωρητικά, ενδέχεται να παρουσιάσουν λιγότερες πιθανότητες για πρόβλημα.

Sau ναι το ξέρω, αυτό λέω, μιλάω για off line storage δίσκους, δεν τη παλεύω να καίω DVDs με τη καμία.......
 
pooky(1) είπε:
H Lacie είναι απλά μια φίρμα, βάζει το κουτί (κέλυφος) και από εκεί και πέρα ο δίσκος που πραγματικά είναι μέσα είναι αγορασμένος από κάποιο μεγάλο κατασκευαστή.
Η Verbatim για παράδειγμα, παίρνει (από ότι ξέρω) από την Samsung. Η Lacie από την Seagate και κάποιοι άλλοι από όποιον βρουν. Μόνο οι Seagate και WD βάζουν δίσκους του εργοστασίου τους.

Βέβαια, ανοίγοντας ένα δίσκο εξωτερικό παύει η εγγύηση οπότε, δεν είναι ότι καλύτερο.
Πραγματικά κοίταξα τον δίσκο και δεν έλεγε άλλο όνομα εταιρείας. Νόμιζα πως στο κουτί ήταν γραμμένα τα αρχικά WD! Δεν ξέρω πως μου είχε κολλήσει αυτό! Για να επιστρέψουμε στο θέμα οι μόνοι δίσκοι που έχω είναι τέσσερις Seagate (δύο εσωτερικοί & δύο εξωτερικοί) και δεν μου έχουν παρουσιάσει κανένα πρόβλημα απολύτως.
 
Πίσω
Μπλουζα