που τα βρίσκετε ρε παίδες καινούρια;
phil_vr απλά άψογο!!
να επανέλθω κι εγώ με νέα από το μέτωπο
καθάρισα την κεφαλή με μπατονέτα και οινόπνευμα αλλά δεν είδα κάποια σημαντική βελτίωση
ίσως να είναι ελαφρώς καλύτερα, αλλά μπορεί και να είναι η ιδέα μου, το πρόβλημα με το under defeat δυστυχώς παραμένει...
οπότε είπα ας το ανοίξω μιας και είμαι, τι έχω να χάσω
του πείραξα το ποτενσιόμετρο που είναι στο drive μπας και γίνει κάτι, αλλά πάλι τα ίδια... ίσως να ήταν ελαφρώς καλύτερα ίσως πάλι απλά να είναι η ιδέα μου, όπως και να'χε το πρόβλημα παραμένει :/ /emoticons/unsure@2x.png 2x" width="20" height="20" />
οπότε προχώρησα παραπέρα και το έλυσα σχεδόν όλο για να φτάσω στην mobo να δω μήπως υπάρχει κάτι που δεν θα έπρεπε, η το thermal pad δεν κάνει καλή επαφή όπως είπε και ο pooky.
Στην photo παρακάτω βλέπετε δεξία την mobo και αριστερά το κάλυμμα που μπαίνει από πάνω της, αναποδογυρισμένο.
το thermal pad που εφάπτεται στο πάνω το τσιπ, έμεινε κολημμένο στην ψύκτρα και αυτό που εφάπτεται στο κάτω τσιπ (που μάλλον είναι ο επεξεργαστής) έμεινε πάνω στο τσιπ
βασικά περίμενα να δω κάποιο heatsink, κάτι τέτοιο είχε παρει το μάτι μου στο net αλλά δεν... όπως φαίνονται κι εδώ δηλαδή
http://www.ocforums.com/showthread.php?t=345925
πάντως το pad του κάτω τσιπ μου φάνηκε κάπως ξερό από την πάνω του πλευρά, η οποία εφάπτεται με την ψύκτρα δηλαδή
μήπως έχει μειωμένη απόδοση γι'άυτό το λόγο και δεν ψύχεται όσο θα'πρεπε το τσιπ;
το pad του πάνω τσιπ πάντως μου φάνηκε μια χαρά, δλδ κάπως υγρό ότι θα κολλάει και θα εφάπτεται καλά με το τσιπ
μετά έβγαλα και την mobo να δω τι γίνεται από κάτω και είδα ότι υπάρχουν και άλλα 2 μικρά thermal pads στην επιφάνεια κάτω από την mobo, τα οποία εφάπτονται με τα 2 μικρά τσιπάκια που έχω κυκλώσει πάνω στη mobo (επόμενη photo)
ουσιαστικά, αυτά βρίσκονται στο πίσω μέρος των 2 τσιπ στην άλλη πλευρά της mobo (αν υπολόγισα σωστά)
και τα 2 αυτά pads μου φάνηκαν κάπως ξερά και το κάτω είχε μια σχισμή στη μέση αλλά δεν ξέρω τώρα πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν αυτά στην ψύξη
πάντως αυτά τα 2 και το κάτω pad της προηγούμενης photo φαίνεται να είναι από το ίδιο υλικό και είναι και σε παρόμοια κατάσταση
ενώ το πάνω pad της προηγούμενης photo που φαίνεται αρκετά πιο υγρό και "κολλώδες" να το πω είναι από διαφορετικό υλικό (είναι και μαύρο στο χρώμα ενώ τα άλλα είναι γκρι)
οπότε παιδιά τι βλέπετε να κάνω;
να το κλείσω όπως είναι πάλι απλά προσέχοντας να πατήσουν καλά τα pads; να προσθέσω και λίγη θερμοαγώγιμη πάστα ή θα είναι χειρότερα; ή αξίζει να ψάξω και ν'αγοράσω άλλα thermal pads;
το περίεργο πάντως είναι ότι το χοντρό πρόβλημα το έχω στο Under defeat και σε ένα άλλο μόνο game... σαν να κυνηγάω φαντάσματα νιώθω :/ /emoticons/unsure@2x.png 2x" width="20" height="20" />
θα εκτιμούσα την οποιαδήποτε βοήθεια και οτιδήποτε σκέψεις, συμβουλές έχετε ευπρόσδεκτες εννοείται
πάντως δεν πήρε το μάτι μου κάτι να παίζει, καναν πυκνωτή να έχει σκάσει ή κάτι τέτοιο
ΥΓ. και sorry για τα offtopic παιδιά, αν θέλει κάποιος mod μπορεί να το κάνει split σε άλλο topic αν νομίζει ότι είναι καλύτερα έτσι εννοείται