Windows 10 (RD 2015)

D@redevil

Retired Admin
Joined
31 Οκτ 2008
Μηνύματα
8.888
Αντιδράσεις
568
Μετά τα 8άρια έρχονται τα 10άρια (και όχι τα 9άρια!)... Οι υποσχέσεις της M$ για το επόμενο λειτουργικό σύστημα είναι πολλές και διάφορες! Μερικές εξ' αυτών:

  • Ενιαίο περιβάλλον εργασίας για κάθε συσκευή. Το ΛΣ θα προσαρμόζεται ανάλογα με τη συσκευή προσφέροντας και τις ανάλογες δυνατότητες.
  • Αλλαγή του Start menu σε ένα υβριδικό μοντέλο που περιλαμβάνει το παλιό, καλό start menu που όλοι αγαπήσαμε με modules του MetroUI.

Προβολή συνημμένου 118493

  • Προσθήκη παραθύρων σε όλες τις εφαρμογές: αυτή τη χαζομάρα που οι εφαρμογές του store αυτόματα μπαίναν σε full screen χωρίς να μπορείς να τις κλείσεις ή να τις ελαχιστοποιήσεις, ευτυχώς φτιάχτηκε. Όλα βρίσκονται στο παραθυράκι τους, με τη μπάρα τους και τα κουμπιά τους.

Προβολή συνημμένου 118494

  • Αν και δε μπορώ να καταλάβω σε τι θα χρειαστεί, δυνατότητα παράλληλης θέασης μέχρι και 4 apps στην οθόνη. Τέλος πάντων, αυτό ήταν κάτι που προϋπήρχε (με την οριζόντια και κατακόρυφη παράθεση, που προσωπικά την έχω χρησιμοποιήσει από ελάχιστα έως καθόλου), αλλά δε χαλάμε καρδιές.

Προβολή συνημμένου 118495

  • Το κληροδότημα των android & ios στα Windows: ο νέος task manager.

Προβολή συνημμένου 118496

  • Πολλαπλές επιφάνειες εργασίας: πήρε μερικά χρόνια, αλλά κατορθώσαμε οι χρήστες Linux / OSX να αποκτήσουμε κι εδώ περισσότερα του ενός desktops.

Προβολή συνημμένου 118497

Δείτε κι αυτό:


Ενώ για όσους ενδιαφέρονται, μπορείτε να κατεβάσετε το technical preview (μια πρώιμη έκδοση) από εδώ: http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview-iso

Πηγή φωτό και πληροφοριών
 
Αν αυτή η έκδοση αποτύχει όχι τόσο οπτικά γιατί απ'ο,τι φαίνεται στον τομέα αυτό ευτυχώς πήραν το μάθημά τους, αλλά κυρίως τεχνικά, αναρρωτιέμαι πότε θ'αλλάξω τα 7άρια μου (και καμια 300άρια 7άρια στη δουλειά) :D
 
Tα κλασσικα απο την M$...βγαζουμε κατι καλο (πχ start menu) το οποιο αφου το αντιγραψουν ολοι (και οι λινουξαδες...),ξαφνικα το καταργουμε γιατι,(υποτιθεται) οτι σε μελετες φανηκε οτι δεν το χρησιμοποιει κανεις,και αφου το καταργησουμε και βαλουν ΟΛΟΙ 3rd party replacement το επαναφερουμε στο νεο μας λειτουργικο...για να μην σχολιασω τις εφαρμογες του metro.... δηλαδη ολοι αυτοι εκει στην Μ$ πρεπει να φανε χαστουκι απο την αγορα για να καταλαβουν τις βλακειες τους...τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβουν απο πριν:what:

  • Ενιαίο περιβάλλον εργασίας για κάθε συσκευή. Το ΛΣ θα προσαρμόζεται ανάλογα με τη συσκευή προσφέροντας και τις ανάλογες δυνατότητες.
Ελπιζω να μην θεωρησει το ultrabook μου ταμπλετα και γεμισει με tiles!!Eιδομεν!!
 
Τα έχω δουλέψει λίγο, και μπορώ να πω ότι είναι στον σωστό δρόμο!

@Rygar Και τα 8.1 μία χαρά είναι αν τους βάλεις ένα Start Menu από κάποιον τρίτο.. ;)

Εγώ τα χρησιμοποιώ σαν "βασικά" Windows μέσα από VBox, και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος!
 
Έχω μάθει ότι αυτό που βλέπω στα technical / alpha / beta releases, ως επί των πλείστων έχει ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα και το end-customer product. Και δε μιλάω οπτικά, αλλά επί της ουσίας.

Προς το παρόν, δεν έχω μπει καν στον κόπο να κατεβάσω το .iso. Μέχρι να φτάσουμε στην τελική ευθεία, δεν υπάρχει λόγος να καταπονώ τα συστήματά μου (και τα νεύρα μου) με κάτι που βρίσκεται στο στάδιο συνεχών αλλαγών....

Είμαι περίεργη όμως να δω το αποτέλεσμα!
 
Τα εβαλα σχεδον απο την πρωτη μερα σε δευτερευον συστημα στη δουλεια για να παιζω.

Μεχρι τωρα δεν εχω δει κατι τοσο σημαντικο που θα κανει καποιον να αλλαξει απο τα 7/8/8.1 στα 10.

Απο την αλλη, δε βλεπω και κατι που θα απωθησει κοσμο, υποθετωντας φυσικα οτι δεν θα εμφανιστουν νεες ασυμβατοτητες.

Οποιος δεν εχει προβλημα με τα 8, δεν θα εχει προβλημα με τα 10 στη χρηστικοτητα.

Το νεο start ειναι ικανοποιητικο και πλεον δεν χρειαζομαι add on

Το cmd εχει επιτελους ανθρωπινες ρυθμισεις, δηλαδη μεγαλυτερο default παραθυρο και μπορεις να κανεις copy paste απο αλλα προγραμματα χωρις να σου σπαει τα νευρα

Επισης τα ενοχλητικα μεγαλα περιγραμματα παραθυρων που υπηρχαν απο τα vista ως τα 8.1 ευτυχως εφυγαν. Δεν χρειαζεται πια να μπαινω στο Registry να αλλαζω το border padding (αφου στα 8 καποιος ειχε τη λαμπρη ιδεα να αφαιρεσει την επιλογη εντελως απο το GUI)

Παραμενει η μεγαλη μου απορια γιατι να μην επιτρεπουν τις διαφανειες στα window decorations καθως και η μονοχρωμια τους απο τα 8 και μετα.
 
Αν τα apps γινονται minimized, αν ο task manager δινει ευχρηστο τροπο να κλεινουν τα apps (o τωρινος τροπος ειναι αθλιος), ΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΘΟΝΕΣ ΜΕ ΥΨΗΛΑ DPI ΧΩΡΙΣ ΘΟΛΟΥΡΕΣ τοτε θα ειναι σουπερ!
 
Πως τα φέρνει ο χρόνος, η μοίρα και το κακό management!

Κάποτε στο μόνο που είχαμε πρόσβαση ήταν οι προσωπικοί υπολογιστές συνήθως σε desktop ή tower μορφή. Προσωπικοί, όχι ατομικοί, τους μοιραζόμασταν με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας μιας και ήταν και είδος πολυτελείας.

Αργότερα που φθήνηναν είχαμε και ένα laptop για να αράζουμε στον καναπέ ή ακόμα πιο καλά, αν διαθέτει το παλάτι μας και redundancy WC, στον θρόνο μας.

Η Microsoft είχε το μονοπώλιο στην παροχή του λειτουργικού συστήματος των υπολογιστών μας και όλα τα προγράμματα γράφονταν αποκλειστικά για Windows. Υπήρχαν και κάποιοι alternative τύποι ξέρετε αυτοί οι αξύριστοι που δεν θα αφήνατε τις κόρες σας ούτε λεπτό μαζί τους που έτρεχαν Linux και FreeBSD λειτουργικά με σοβαρά προβλήματα στην εύρεση καθημερινών και αναγκαίων προγραμμάτων όπως Call Of Duty, Need for speed, Crysis κλπ.

Για χρόνια η λύση ήταν μια. Αφού δεν πείθονται οι προγραμματιστές να γυρίσουν να ρίξουν έστω και μια κλεφτή ματιά στα εναλλακτικά λειτουργικά χρησιμοποιούσαν το WINE που ήταν μια υλοποίηση σε Linux των βασικών βιβλιοθηκών των windows που χρησιμοποιεί ένα native windows πρόγραμμα.

Έπαιρνε ο gR33k hacker το COD για Windows και το έτρεχε πάνω από το WINE. Εκείνο νόμίζε ότι βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον και στη θεωρία δούλευε μια χαρά. Η πράξη βέβαια απείχε αρκετά αλλά μη κολλάμε σε λεπτομέρειες τώρα το ζουμί είναι αλλού.

Η Microsoft έχοντας επαναπαυθεί στον σταθμό της έχασε το τρένο της πληροφορικής μιας και ο σταθμάρχης της εκείνη την ώρα πρώην τυρέμπορος και γιδοβοσκός βρισκόταν προς ανάγκη του.

Το τρένο πέρασε και σταμάτησε στις δύο άλλες εταιρίες που εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και σήμερα οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Ο τυρέμπορας ξαναγύρισε σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα και άφησε τη Microsoft στα ικανά χέρια ενός Ινδού να προσπαθεί να φτάσει τους δύο ανταγωνιστές του που πλέον όμως δεν τους βλέπει ως ανταγωνιστές αλλά ως συμμάχους κατά του νέου της αντίπαλου της Amazon (μιας και το Νο1 προιόν της Microsoft πλέον είναι η παροχή υπηρεσιών όπως και της Amazon).

Όλα αυτά για σας πω κάτι που θα μπορούσα να έχω γράψει σε δύο σειρές αλλά επειδή είμαι πολύ χαρούμενος, έγραψα παραγράφους, έκανα παρομοιώσεις χρησιμοποίησα "δύσκολες" λέξεις... ΚΑΙ... έπαιξα και εγώ με τρενάκια που το είχα άχτι, τι μόνο οι άχρηστοι πολιτικοί μας θα τα χρησιμοποιούν δήθεν για να πουν κάτι;

[Ακολουθούν οι δύο γραμμές]

Η Microsoft σήμερα παρουσίασε κάτι ανάλογο για να τρέχουν εφαρμογές από iOS/Android σε Windows. ΟΚ χρειάζεται compile και το source code και.. αυτόν που το έγραψε το πρόγραμμα για να το κάνει αλλά...

...βρε πως αλλάζουν οι καιροί.
 
Θα αντικαταστησει κανεις τα 7-8αρια του με τα 10αρια τελη Ιουλη μεσω του free download της Μ$;;


Oλοι ; κανεις; ισως;


 


Eγω θα το σκεφτομουν μιας και με τα 7αρια για 5 χρονια ημουνα τρομερα ικανοποιημενος αλλα μιας και εφαγα τρακα με το παλιο λαπτοπ και πηγα στα καινουργια για μενα 8αρια μιας και κανω τον κοπο να τα συνηθισω ας κανω αλλον ενα σε κανα 2 μηνες για τα 10αρια.
 
Τα έχω εδώ και καιρό σε δύο PCs. Τα είχα και σε ένα τρίτο αλλά έχασαν μια μέρα ξαφνικά τους drivers της ethernet χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι να το φέρω στα ίσα του.

Προσωπικά αν είχα τα 8.1 θα κοίταζα πρώτα το κόστος της "χρονιάς" για τα 10ρια και μετά θα έκρινα.
 
Αν τα πράγματα πάνε όπως φαίνονται ως τώρα, και αν δεν γίνει καμία συγκλονιστική πατάτα από την MS, για κάποιον που έχει 8.1 είναι για εγκατάσταση χωρίς καθόλου σκέψη!!

Για κάποιον που έχει 7, θα του έλεγα να προχωρήσει με κλειστά μάτια, όμως αν κάποιος είναι κλειστόμυαλος, ξεροκέφαλος, και φοβάται τις αλλαγές, ας περιμένει λίγο για να τα δει σε κάποιον άλλο, και όταν καταλάβει το πόσο καλά είναι, τα βάζει... :p

Εγκώ πάντως ντεν έκει Γκουίντοουζ να να αλλάξει, αν και για "ερευνητικούς λόγους" θα μπουν σε κάποιο VBox...

Και ΑΝ (Πρώτα ο θεός, ο Δίας, ο Βούδας, ή ο Νταρθ Βέιντερ..) πάρω νέο PC, είναι η πρώτη φορά που θα σκεφτώ πάρα πολύ σοβαρά να πληρώσω για λειτουργικό και να εγκαταλείψω τον πιγκουίνο.
 
Xμμ μαλιστα διαβαζω το πρωτο ποστ ,ωχ λεω χαθηκανε οι drivers και ουτε με το factory reset των 8.1 επανηλθαν,δεν το κανω ,δεν ειμαστε για τετοια,διαβαζω το απο πανω που μεσες ακρες λεει μην εισαι κοτα και βαλτα τι περιμενεις........ παλι στο square one.
 
Ας δούμε πρώτα ποσό κοστίζει η χρόνια. Μη βλέπουμε το τυράκι της πρώτης χρονιάς, για κάποιον που έχει ήδη 8.1 θα έχει security updates για πολλά χρόνια.

Αν παρόλα αυτά για το νεο start menu είμαστε διατεθειμένοι να δίνουμε χρήματα κάθε χρόνο ας δούμε πρώτα πόσα ειναι αυτά. Λεω τώρα... Μπορεί να κάνω και λάθος
 
Αν δεν κάνω λάθος, και αν κατάλαβα καλά, όσοι αναβαθμίσουν μέσα στην χρονιά θα τα έχουν δωρεάν για πάντα... Δεν βάζω και το χέρι στην φωτιά όμως... :p

Και οι τιμές για τους άλλους θα είναι κάπου στα 119? για τα home, και 199 για τα pro.
 
Ρε σεις, αυτή η αναβάθμιση ισχύει για τα Ultimate; Εχει βγάλει ειδοποίηση για αναβάθμιση σε λαπτοπ με Win7 starter και δεν έχει βγάλει στο δικό μου με Ultimate, νόμιμο πάντα.
 
Rygar είπε:
Ρε σεις, αυτή η αναβάθμιση ισχύει για τα Ultimate; Εχει βγάλει ειδοποίηση για αναβάθμιση σε λαπτοπ με Win7 starter και δεν έχει βγάλει στο δικό μου με Ultimate, νόμιμο πάντα.
Δεν νομίζω να έχουν αφήσει τα Ultimate απ' έξω...

Έχεις κάνει όλα τα update;
 
Oυτε και μενα σε φρεσκα 8αρια με updates δεν εχει βγαλει κατι,στο παλιο με τα 7αρια ειχε βγαλει ειδοποιηση και ειχα κανει και register.
 
Κάτι σημαντικό... Μιλάμε για 8 ή για 8.1;

Τα 8 νομίζω (Δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά.. :p ) ότι δεν υποστηρίζονται, και πρέπει να κάνεις υποχρεωτικά αναβάθμιση σε 8.1..

Εξάλλου δεν υπάρχει και κάποιος λόγος να μείνει κάποιος στα 8.
 
Rygar είπε:
Ρε σεις, αυτή η αναβάθμιση ισχύει για τα Ultimate; Εχει βγάλει ειδοποίηση για αναβάθμιση σε λαπτοπ με Win7 starter και δεν έχει βγάλει στο δικό μου με Ultimate, νόμιμο πάντα.
Εγώ έχω ultimate οριτζινάλε και μου έβγαλε κανονικά το εικονίδιο για το update...
 
8.1 ,φρεσκοτατα με ολα τα updates και δεν το βλεπω. :xm:
 
Πίσω
Μπλουζα