Paspartoo είπε:
Πρεπει καποια στιγμη οταν γινεται μια κουβεντα να αφηνουμε στην ακρη την προσωπικη μας ιστορια και να βλεπουμε το θεμα και καπως σφαιρικα.Κανεις δεν ενδιαφερεται για το αν εσυ ή εγω ειμαστε μονο Gamers ή δεν μας αρκει το ετοιμο στημενο pc ή αν δουλευουμε μονο σε non graphic περιβαλλοντα.
Μα μιλάμε με βάση τη δική μας ιστορία,διότι με αυτήν ομοιάζει και η αντίστοιχη πολλών άλλων χρηστών.Γι' αυτό και μόνο....
Paspartoo είπε:
Παρε λοιπον ενα pc απο την Dell την ACER της ASUS με προεγκατεστημενο Linux , κρατησε το μερικους μηνες - μαθε 2 πραγματα για το χειρισμο του γραφικου περιβαλλοντος (το ιδιο εκανες και οταν πρωτοσυναντησες τα windows) - δες τι τρεχει και τι δεν τρεχει - τι μπορεις να κανεις και τι δεν μπορεις να κανεις - και ελα μετα να καταθεσεις την (εμπειρη πλεον) αποψη σου
Μάλιστα.Κοίταξε,είμαι χρήστης PC από το 1992.Πέρασα από DOS,win 3.11,win95,win98,Millenium,XP,Vista (ελάχιστα ομολογώ έμεινα στα τελευταία,όπως και σε κάποια από τα προαναφερθέντα).Έχω κάνει αρκετούτσικες εγκαταστάσεις αυτών.
Δε θεωρώ τον εαυτό μου έμπειρο,αλλά ούτε κι άσχετο.Αλλά αν εσύ,που γνωρίζεις το Linux,μου λες ότι "πρέπει" να μου φέρουν PC με στημένο Linux,όπως θεώρησες ότι έγινε και με τα windows -πράγμα που
δεν έγινε όμως για
κανένα από αυτά για να σου απαντήσω κιόλας- τότε φίλε,αυτή είναι η μεγαλύτερη δικαίωση αυτών που λέω...
Paspartoo είπε:
Δεν το γραφω αυτο για να σε προκαλεσω ή για να φανω "ελιτιστης" - απλα για να σου δειξω οτι δεν βλεπεις το θεμα σωστα - δεν σου ζηταει κανεις να στησεις το Linux - απλα χρησιμοποιησε το πριν βγαλεις συμπερασματα.
Φυσικά,δε θεωρώ ότι θες να με προκαλέσεις,κουβέντα κάνουμε.
Αν εγώ σε ρωτήσω "καλό αμάξι η Ferrari ;" εσύ θα μου απαντήσεις "δε ξέρω,δεν έχω οδηγήσει καμία..." άραγε ;;;
Αν ναι,ΟΚ,κατανοώ γιατί λες το παραπάνω,αν όχι,τότε θα καταλάβεις γιατί κατά τη δική μου λογική μπορώ να έχω άποψη γι' αυτό...
Paspartoo είπε:
Εχω περασει τη μιση μου ζωη σε λογιστηρια και εταιρειες χρησιμοποιωντας προγραμματα που δεν καθονταν σωστα ειτε γιατι εφταιγαν οι προγραμματιστες τους ειτε τα windows 3.1 , 3.11, 95, 98, NT ειτε η MSSQL ειτε οτιδηποτε αλλο, μεχρι και τον supporter εχω κανει - με βαλιτσακι και κατ'οικον επισκεψεις... Ξερω τι σημαινει ευχρηστια, ευκολια στη συγκεκριμενη πλατφορμα, και μπορω να μιλαω εκ πειρας......οριστε ειπα και εγω την προσωπικη μου ιστορια
Βρε Ηρακλή,τώρα -εκτός αν κατάλαβα εγώ λάθος- πας να μου πεις ότι το Linux τελικά είναι πιο εύχρηστο από τα προαναφερθέντα ;
Paspartoo είπε:
Τωρα, στα υπολοιπα που γραφεις για τσακωμους στις κοινοτητες του Linux κλπ κλπ και για ελιτιστικες συμπεριφορες - μπορεις να εχεις δικιο ή και να μην εχεις - αλλα τι σχεση εχουν με την αρχικη ερωτηση για το αν κρινεις θετικο να σου πουλησουν μαζι με τη νεα εκδοση του προιοντος που χρησιμοποιεις και μια virtual εκδοση ενος λειτουργικου 8ετιας (με unsupported την SP1 εκδοση του) που ακομα πωλειται στα καταστηματα προς 136 ευρω...εσυ μπορεις να το δεις σαν μια καλη εμπορικη συμφωνια - καποιοι αλλοι θα το δουν ως συνηθη τακτικη της εν λογω εταιρειας.
Δεν κολλάει στο θέμα αυτό καθ' αυτό,απλά έχουμε ξεφύγει (ίσως πρέπει να σκεφτούμε να μεταφέρουμε posts στο "
windows VS Linux" thread..).
Aντιστρέφω την ερώτηση λοιπόν και ρωτώ:Δηλαδή αυτή η συνήθης τακτική της εν λόγω εταιρείας κρίνεται λανθασμένη ;
Κι αν ναι,από ποιους ;Και γιατί ;
Η συνειδητοποίηση του ότι έχει μια μεγάλη,μια τεράστια παρελθοντική επιτυχία (ΧP) στα χέρια της και δε πρέπει να την απολέσει,κρίνεται βλακώδης ;
Ή μήπως ανικανότητα να κάνει τα ίδια τα "7" fully compatible με τα XP ;
Και ποιος λέει ότι δε θέλει αυτό ακριβώς,δηλαδή να εξασφαλίσει και compatibility με τα XP,αλλά χωρίς αυτή να την περιορίζει στα "7" ;
Πώς ξέρω εγώ ότι αυτή δεν είναι απλά η χρυσή τομή για να πάει παραπέρα το νέο λειτουργικό ;
Paspartoo είπε:
Anyway ισως εχεις δικιο οτι πρεπει να περιμενουμε λιγο να τα δουμε αυτα τα 7αρια - απλα η μεχρι τωρα εμπειρια (πλην των XP) δεν δικαιωνει τη χαρα για τη κυκλοφορια τους.
Eδώ θα συμφωνήσουμε απόλυτα.
Άλλωστε αν (και) τα "7" είναι potatoes,μαζί θα τα κράζουμε....
Paspartoo είπε:
* Μακαρι να ηταν αληθεια αυτο που εγραψες "Αν πάντως είναι εύχρηστο και δουλεύει,θα πετύχει !" γιατι τοτε θα χρησιμοποιουσαμε ολοι μας κατι μεταξυ NEXT και MacOSX ... αλλα που?...
Μα δεν είναι ;
Τα XP δεν έχουν στρογγυλοκαθίσει στα συστήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας -win έστω- χρηστών στον κόσμο ;
Δεν είναι εύχρηστα ;
Δεν ήρθε τυχαία η αποδοχή αυτή φυσικά...
Paspartoo είπε:
Πες μου εσυ ενα επιθετο που να χαρακτηριζει τον χρηστη των windows που δεν επιθυμει να μαθει το ΠΩΣ δουλευουν αλλα να τα χρησιμοποιει για τις καθημερινες του αναγκες - και θα τον χρησιμοποιησω αμεσα - οι λεξεις "απλος" "τυπικος" "μεσος" κλπ κλπ δεν ειναι προσβλητικοι προσδιορισμοι - απλα δεν ξερω τι αλλο να χρησιμοποιησω.
"Entry level χρήστης "....
Δεν είπα ότι τους χρησιμοποίησες προσβλητικά,αλλά το Lunixάδικο ύφος σου ξεφεύγει...
Αυτό που οι συμπαθείς Linuxάδες κατά τη γνώμη μου δε καταφέρατε ποτέ να κάνετε,είναι να παραδειγματιστείτε από τα καλά,από την επιτυχία του....αντιπάλου και να βαδίσατε σε παράλληλο δρόμο.
Δηλαδή να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο "ευκολία"-"ευχρηστία"-"φιλικότητα".Αυτά μετά θα φέρουν "επιτυχία","αποδοχή","καθιέρωση".
Αν εγώ με 17 χρόνια της όποιας ενασχόλησης με τα PCs,θέλω έτοιμο προεγκατεστημένο Linux,φίλε με πιθανότητα λάθους 0.000001 % σ' αυτό που λέω,το παιχνίδι είναι χαμένο από τα αποδυτήρια....