Windows 7

Τα 7άρια είναι VISTA στην ουσία. Ανοίξτε το COMMAND PROMPT.

Και πατήστε WINVER. Version 6.1. Ξαναζεσταμένο φαγητό.

Ετσι θα έπρεπε να είναι τα Vista εξαρχής.

Ετοιμάζονται τα Windows 8. Ειναι σε Beta ακόμα.

Τα VISTA ήταν απλά ένα μεταβατικό λειτουργικό όπως και τα MILLENIUM έτσι για να μας τα πάρουν πάλι. Τουλάχιστον τα 7άρια δουλεύουν σωστά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ακριβώς, τα vista έχουν βαφτιστεί ως τα νέα millenium δυστυχώς, βγήκαν χωρίς να είναι έτοιμα (έπρεπε να είναι όπως είναι τα 7), γι'αυτό είχαμε και τόσα προβλήματα με drivers, το σύστημα σερνόταν λόγω του πόσο βαριά ήταν κτλ.
 
Fotis_kfor είπε:
Ακριβώς, τα vista έχουν βαφτιστεί ως τα νέα millenium δυστυχώς, βγήκαν χωρίς να είναι έτοιμα (έπρεπε να είναι όπως είναι τα 7), γι'αυτό είχαμε και τόσα προβλήματα με drivers, το σύστημα σερνόταν λόγω του πόσο βαριά ήταν κτλ.

Κοιτα με μερικά TWEAKS ερχόταν στα ίσα του. Αλλά γενικά ήταν μεγάλο FAIL.

Στα GAMES πάντως τα 7άρια είναι faster.
 
Από σήμερα στο σπίτι το βασικό μου gaming rig - server λειτουργεί με Windows 7 64 bit Ultimate Edition γνήσια. Το λειτουργικό και το key μου το έδωσε η γυναίκα μου από την εταιρεία της, μια και ΔΕΝ θα προχωρήσουν σε αναβάθμιση σε 7άρια αλλά θα παραμείνουν στα XP.

Πρώτα σχόλια:

Από feeling και τα λοιπά, είναι όπως και τα Vista μετά από εκατοντάδες tweeks και παίδεμα που είχα φάει, φυσικά αφού είχα εγκαταστήσει και το service pack II. Απλά τα "7" δεν τα πείραξα στο παραμικρό. Άλλωστε δεν έχει και πολλά να πειράξεις, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το λειτουργικό έρχεται όπως έπρεπε να είναι.

Μέχρι εδώ, πάμε να πούμε για παιχνίδια.

Δοκίμασα το MacRae DIRT, OBLIVION, FALLOUT III, GRID και άλλα. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η ΑΤΙ μου έχει δείξει τα δόντια της, δεν είναι μόνο οι νέοι drivers, (μια και τους ίδιους είχα περάσει στα Vista 64 bit) αλλά γενικα΄όλο το λειτουργικό "τραβάει" το άμπακο στα παιχνίδια.

Ειδικά στο DIRT που με την ATI είχα πολλά σπασίματα και frame drops, με τα "7" είναι καρφωμένο στα 60 frames και δεν μασάει τίποτε!!!!!!

Αύριο παίρνω και δεύτερη άδεια χρήσης για να τα εγκαταστήσω στο Quad Core μου, αλλά περιμένω τις 5850 να είναι άμεσα διαθέσιμες μια και θα στήσω Crossfire για πρώτη φορά. Αν πάνε αναλογικά όπως με την 4870 μου θα είναι ένας καυτός gaming χειμώνας. Κλείνομαι στο computer room και λιώνω λοιπόν.......

Ήδη με 2Χ 5770 σε crossfire γίνεται της κακομοίρας (όχι με το Ζήκο) φαντάζομαι τι θα γίνεται με 2Χ 5850. Έρχονται και Χριστούγεννα και δεν κρατιέμαι........
 
Πρώτη των Windows 7 σήμερα και επανέρχομαι με feedback.

1). Τα 64 bit μέχρι στιγμής δεν μου έχουν παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα. Μόνο στην εγκατάσταση του Chrome μου έκαναν νερά, αλλά τελικά το γύρισα σε Opera και ησύχασα. Τρέχουν αποκλειστικά σε τετραπύρηνο ενώ την επόμενη εβδομάδα θα μπει και Crossfire συνδεσμολογία καρτών γραφικών.

2). Πέρασα μόλις πριν από λίγο στο MSI Wind μου τα Ultimate 7 32 bit μια και μου έβγαζε μήνυμα ότι δεν μπορεί να εγκαταστήσει τα 64. Λόγω Atom επεξεργαστή προφανώς, μικρό το κακό. Με 2 giga και Intel SSD το μηχάνημα είναι γρηγορότερο από το desktop σε χρόνους ανοίγματος εφαρμογών, πετάει στην κυριολεξία. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη μετάβαση.

Και τα δύο λειτουργικά είναι με νόμιμη άδεια χρήσης. Το ένα gaming rig μου πουλήθηκε σε φίλο, ενώ σύντομα θα αλλάξω το παλιό μου laptop.

Τα XP δεν θα τα κρατήσω πουθενά, τα Vista θα παραμείνουν στο laptop της γυναίκας μου αλλά δεν το βλέπω για πολύ.

Πράγματι ΕΤΣΙ έπρεπε να είναι τα Vista όταν κυκλοφόρησαν.

UPDATE!!!!!!!!!!!

Εδώ και 5 ώρες συνεχόμενες που λιώνω το netbook (στη κυριολεξία χτύπησε 68 βαθμούς ο επεξεργαστής) για να καταφέρω να κρασάρω τα 7 (μάταια βέβαια.... ) παρατήρησα ότι η GPU (ο Θεός να τη κάνει βέβαια..... ) δεν ζορίζεται καθόλου όπως ζοριζόταν κάτω από τα XP.

Αύριο το πρωί θα δοκιμάσω Unreal και Unreal 2004 στο μηχανάκι (αυτή τη στιγμή δεν έχω μαζί μου εξωτερικό οπτικό περιφερειακό αλλά ούτε και τα παιχνίδια για να τα περάσω) θα σας πω τυχόν διαφορές σε ταχύτητες σε σχέση με τα XP.

Πάντως, παρά τις πολλές και φιλότιμες προσπάθειές μου δεν κατάφερα να τα κρασάρω ακόμα και δεν το βλέπω εύκολα..........
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
μετα απο 2 χρονια απο το τελευταιο clean install των XP ηρθε η ωρα να παρω ενα νεο PC και ειπα να γινει οταν βγουν τα 7άρια να μη κανω ξανα μανα installs (λογω δουλειας εχω 500 προγραμματα + μικροεφαρμογες και ειναι πακετο να στηνεις καινουργιο PC). Θα βαλω 64αρια (ελπιζω να μην εχω θεμα συμβατοτητας με καποια utilities) και μου κανει πολυ μεγαλη εντυπωση ποσα θετικα σχολια εχω ακουσει απ ολους. Αντε να δουμε...
 
Καβατζωσα και εγω μια νομιμη αδεια απο windows 7 pro οποτε θα τα βαλω μεσα στο ΣΚ. Ειναι η πρωτη φορα που δεν θα περιμενω και θα βαλω MS λειτουργικο αμεσως με το που κυκλοφορει. Αλλα τα δουλευω ηδη απο την αρχη της χρονιας και ξερω οτι ειναι πολυ καλα.

Επιτελους, το .NET ειναι προεγκατεστημενο καθως και το powershell. Πλεον μπορουμενα το θεωρουμε δεδομενο οτι υπαρχουν σε καθε εγκατασταση οταν με το καλο τα 7 επικρατησουν. Ελπιζω οτι αυτο θα βοηθησει και την εξαπλωση της χρησης τους

Seaside είπε:
Τα 7άρια είναι VISTA στην ουσία. Ανοίξτε το COMMAND PROMPT.Και πατήστε WINVER. Version 6.1. Ξαναζεσταμένο φαγητό.
Και τα XP ηταν ξαναζεσταμενο φαγητο. Ηταν τα 5.1 ενω τα 2000 ηταν τα 5.0. Τα vista επισης ετοιμαζονταν απο το 2002. Παντα η αναπτυξη της επομενης εκδοσης αρχιζει αμεσως, οποτε δεν λεει τιποτα το οτι εχει ξεκινησει η αναπτυξη των 8.
 
Στο pc που θα αγοράσω μέσα στο επόμενο διάστημα, να προτιμήσω την έκδοση των 32 ή των 64 bit;
 
64 με κλειστά τα μάτια.......
 
Ακόμα και ο "πνευματικός πατέρας" του Linux έδωσε το thumbs up για τα 7άρια!!!!!!
PRICELESS!!!!!!!!!!!!!!!!!!
O ανθρωπος εχει ψυχρο βορειο χιουμορ - ακομα γελαει η κοινοτητα με τα 7 :D
 
Πες τώρα και σε εμένα που έχω νότιο χιούμορ, τι ακριβώς βρίσκει η "κοινότητα" τόσο αστείο και γελάει;
 
Ούτε κι εγώ κατάλαβα η "κοινότητα" τι βρήκε και γελάει.

Μήπως γελάει σπασμωδικά; Μήπως γελάει από ικανοποίηση που οι μάζες δεν θα μολύνουν το πεφωτισμένο Linux με την παρουσία τους; Μήπως γελάει μια και κλαίει τρεις γιατί με τα netbooks έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να περάσουν το λειτουργικό στο πολύ λαό; Μήπως η "κοινότητα" εγκατέστησε και παίδεψε τα 7άρια σε βαθμό εξαντλητικό;

Πιστεύω ότι μάλλον δεν θα έκαναν τον κόπο καν να τα εγκαταστήσουν!!!!!

:tease: :tease: :tease:
 
@Doctor

Μα εσυ δεν ανηκεις στην κοινοτητα :D

@pookyman

Ισα ισα τα εχουν δει εδω και μηνες
 
Έχει εγκαταστήσει Ubuntu!!!!!!!!!!
 
Ναι βρε pooky μου - αλλα αυτο σημαινει οτι εκανε μια δοκιμη και το εξεταζει το θεμα - το να εισαι μελος της κοινοτητας ενος λειτουργικου σημαινει επισης οτι το εχεις αποδεχτει οτι χρησιμοποιεις μονο αυτο και οτι εχεις καταλαβει γιατι ειναι θεμιτο, θετικο και αναγκαιο για σενα.
 
Σε πειράζω βρε!!!!!!!!

Ο καθένας επιλέγει ανάλογα με τις ανάγκες (και ενίοτε και τις συνήθειές) του!!!!!

Όλα καλά και θεμιτά, υπάρχει χώρος για όλες τις "φωνές" που είναι καλό να είναι πολλές.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Το λειτουργικό που έφερε τους υπολογιστές κοντά στον κόσμο έγινε ακόμα καλύτερο.

Μόνο αυτό έχω να προσθέσω :biglaugh:

Προσωπικά τα περί ανωτερότητας άλλων λειτουργικών εμένα από το ένα αυτί μου μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν. Ανήκω στο 90% των "ανίδεων" χρηστών. :wink:
 
Μιλησα για εκλογη, ουτε για ανωτεροτητα, ουτε για ανιδεους χρηστες. Το οτι γελαμε καποιοι με τα 7αρια δεν ειναι απαραιτητα κακο - πολυ συχνα γελαμε και με τα χαλια του δικου μας λειτουργικου - γενικα ειμαστε μια χαρουμενη κοινοτητα :D

(και σταματαω εδω το offtopic - ηρθα μονο για τη φωτο του Λινους που ειναι προφανως μια επισης αστεια στιγμη)
 
Πίσω
Μπλουζα